Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Λίγη ντροπή υπάρχει;


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής διεξαγωγής των Ελληνικών ιπποδρομιών της Δευτέρας 11-07-2011, όλοι όσοι παρακολουθήσαμε τις ιπποδρομίες από την τηλεόραση και το Διαδίκτυο γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης κατάστασης και γεγονότων που αν μη τι άλλο δεν περιποιούν τιμή ούτε στον ΟΔΙΕ ούτε επίσης και στον κεντρικό παρουσιαστή της τηλεοπτικής εκπομπής.

Αμέσως μετά από τον τερματισμό της 1ης ιπποδρομίες του προγράμματος σημειώθηκε εντελώς ξαφνικά κατάληψη στον αγωνιστικό στίβο από τους απολυμένους έκτακτους υπαλλήλους του ΟΔΙΕ (μπορείτε επίσης να διαβάσετε και το ψήφισμα αλληλεγγύης στους απολυμένους συμβασιούχους στον Ιππόδρομο που μας απεστάλη χθες το απόγευμα και το οποίο το δημοσιεύσαμε αυτούσιο). Τη στιγμή που συνέβαιναν όλα αυτά στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, η εικόνα που μας έδινε ο σκηνοθέτης ήταν από το χώρο του σελωτηρίου, ενώ ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ασκεί παράλληλα και το επάγγελμα του δημοσιογράφου) ανέφερε «στον αέρα» κάποιο «τεχνικό πρόβλημα» εξαιτίας του οποίου διεκόπη η ροή των ιπποδρομιών. Στο τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού (σύμφωνα πάντοτε με τις ασφαλείς πληροφορίες αξιόπιστων προσώπων, οι «Ιπποδρομίες» δε διασταύρωσαν το περιστατικό) οι δικαιολογίες που «επιστρατεύτηκαν» μόνο θυμηδίες προκαλούν και δικαιολογημένη αγανάκτηση για τον εμπαιγμό χιλιάδων φιλίππων.

Για να εξετάσουμε λοιπόν όλα τα πράγματα με τη σειρά, ο ΟΔΙΕ «εκτέθηκε» ανεπανόρθωτα στην αγωνιώδη προσπάθειά του να συγκαλύψει τα διαδραματιζόμενα στον αγωνιστικό στίβο, ενώ επιεικώς απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η ανεπιτυχής προσπάθεια εμπαιγμού των φιλίππων που με αγωνία και ειλικρινές ενδιαφέρον τηλεφωνούσαν στο Μαρκόπουλο για να μάθουν λεπτομέρειες. Τέτοιες κινήσεις δείχνουν πλήρη ασέβεια προς το φίλιππο κοινό, προς τους πελάτες του Οργανισμού δηλαδή, χωρίς τους οποίους δεν έχει καν λόγο ύπαρξης! Όσοι εργάζονται στον ΟΔΙΕ πρέπει να γνωρίζουν πως ενώ εργάζονται και πληρώνονται χάρη στους φιλίππους που πραγματοποιούν το στοιχηματικό τζίρο, η ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντί τους αγγίζει – για να μην πούμε πως ξεπερνά – τα όρια της αναίδειας… Οι Ελλανοδίκες «φρόντισαν» ευτυχώς να αποτυπώσουν επακριβώς την πραγματικότητα στο Δελτίο Αποτελεσμάτων, ενώ πάλι σε ο, τι αφορά στο Διαδίκτυο τα πράγματα «κινήθηκαν γρήγορα» και η ενημέρωση του κόσμου έγινε κανονικά, με μικρή έως ασήμαντη χρονική καθυστέρηση (οι «Ιπποδρομίες» ανέβασαν την είδηση στη σελίδα τους στο Facebook περίπου ένα τέταρτο μετά από τη διακοπή). Είναι ντροπή που συνέβησαν όλα αυτά με αποκλειστική υπαιτιότητα του ΟΔΙΕ και ακόμα μεγαλύτερη ντροπή που μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συγνώμη προς τους φιλίππους για την εξαπάτηση που υπέστησαν. Με βάση τα παραπάνω έπρεπε ήδη να έχει αποπεμφθεί με συνοπτικές διαδικασίες ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΔΙΕ και να έχουν απολυθεί «σε τηλεοπτικούς χρόνους» όσοι εργαζόμενοι του Οργανισμού συμμετείχαν στη μαζική εξαπάτηση των φιλίππων. 

Σε ο, τι αφορά στο ζήτημα της μετάδοσης της τηλεοπτικής εικόνας από το ζυγιστήριο για όσο χρονικό διάστημα είχε καταληφθεί ο αγωνιστικός στίβος στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο από τους απολυμένους συμβασιούχους δεν μπορούμε να ισχυριστούμε κατηγορηματικά πως ήταν μία λανθασμένη επιλογή.

Την παραπάνω εκτίμηση μπορούμε να τη στηρίξουμε ουσιαστικά με δύο βασικά επιχειρήματα:

- Υπάρχει ρητή και σαφής οδηγία για την απόκρυψη της εικόνας εισόδου των εισβολέων στους αγωνιστικούς χώρους όταν ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά (αυτό αφορά στο ποδόσφαιρο, αλλά μπορούμε κατά παραχώρηση να δεχτούμε πως η επιλογή για την απόκρυψη της εικόνας από την κατάληψη του στίβου θα μπορούσε να βασιστεί ακριβώς σε αυτήν την οδηγία που έχει θεσπίσει η UEFA, αν και για να είμαστε απολύτως ακριβείς δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη απόφαση της IFHA που να αφορά στην τηλεοπτική κάλυψη των Ιπποδρομιών).

- Ενδεχόμενα εκτεταμένα επεισόδια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν άκρως δυσφημιστικά για τον Ελληνικό Ιππόδρομο, ενώ οι εικόνες από τις πιθανές βίαιες συμπλοκές θα «έπαιζαν» σε όλα τα βραδινά δελτία ειδήσεων και συνεπώς το «κόστος» από την προβολή τέτοιων αρνητικών εικόνων θα ήταν πραγματικά ανυπολόγιστο για το άθλημα των Ιπποδρομιών καθώς και για το προφίλ του Οργανισμού.

Έτσι λοιπόν «δεχόμαστε»  –  με όλες τις απαραίτητες επιφυλάξεις –  πως η απόκρυψη της τηλεοπτικής εικόνας έγινε προκειμένου να «αποφευχθούν τα χειρότερα» και φυσικά θα πρέπει να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη ενέργεια – αν έγινε φυσικά για αυτό το λόγο – έγινε εντελώς προληπτικά, αφού δε σημειώθηκε κανένα έκτροπο κατά τη διάρκεια της κατάληψης και οι ιπποδρομίες συνεχίστηκαν κανονικά με μία σημαντική πάντως χρονική καθυστέρηση (που προσέγγισε τη μία ώρα). Η απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων με την επίκληση σειράς ψευδών προφάσεων καταδεικνύει περίτρανα ασέβεια προς τον κόσμο που επέλεξε μέσα στον καύσωνα να συγκεντρωθεί στα εξουσιοδοτημένα πρακτορεία του Οργανισμού αλλά και προς όλους αυτούς που προτίμησαν να παρακολουθήσουν τις ιπποδρομίες από άλλους χώρους, τηλεοπτικά ή μέσω του Διαδικτύου. Και ενώ για τον ΟΔΙΕ τα είπαμε πιο πάνω, μεγάλη και αλγεινή εντύπωση προκαλεί η επιλογή του κεντρικού παρουσιαστή να προσπαθεί να «συγκαλύψει» τα γεγονότα κάνοντας συνεχώς λόγο για κάποιους απροσδιόριστους «τεχνικούς λόγους» στους οποίους οφειλόταν υποτίθεται η πρόσκαιρη διακοπή των ιπποδρομιών… Απεμπολώντας τη δημοσιογραφική του ιδιότητα και «ταυτότητα» (τύποις και ουσία) παραπληροφόρησε κι αυτός εσκεμμένα και εξακολουθητικά όλους τους τηλεθεατές και προστέθηκε με τη σειρά του σε αυτούς οι οποίοι σκόπιμα απέκρυψαν την πραγματική αιτία της διακοπής, για άγνωστους (ή τουλάχιστον μη προφανείς) λόγους. Η ντροπή για τον παρουσιαστή είναι διπλή, καθώς υποτίθεται ότι από τη θέση που κατέχει υπηρετεί (ή καλύτερα θα έπρεπε να υπηρετεί) ένα λειτούργημα υψίστης σημασίας, αυτό της ενημέρωσης του κοινού. Έτσι, με αυτήν την απρεπή ενέργειά του νομίζουμε πως δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για να παραμείνει άλλο στη θέση του (μια θέση που άλλωστε κρατά «καταχρηστικά», μιας και είναι πάμπολλες οι εντονότατες διαμαρτυρίες των φιλίππων για τα συνεχόμενα λάθη του, τις αλλεπάλληλες «γκάφες» και τις τραγικές περιγραφές του σε Ελλάδα και Γαλλία) και καλό θα ήταν για τον ΟΔΙΕ μαζί με την αποπομπή του κεντρικού παρουσιαστή (για εμάς παύει να θεωρείται δημοσιογράφος) να ζητήσει παράλληλα συγνώμη και για τη συνεχή και σκόπιμη παραπληροφόρηση που υπέστησαν οι φίλιπποι εξαιτίας του…

Πέραν αυτών, θα πρέπει δυστυχώς σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε με θλίψη πως η γενικότερη απάθεια και η αδιαφορία για το μέλλον του ΟΔΙΕ και των Ελληνικών Ιπποδρομιών συνολικά όπως επίσης και η ένδειξη πλήρους ασέβειας αλλά και απαξίωσης προς όλους τους φιλίππους έχει λάβει «επιδημικές διαστάσεις»… Μέχρι τώρα, ούτε η ΠΑΝΕΦΙΛ προέβη σε κάποιου είδους ανακοίνωση που να στηλιτεύει τα χθεσινά θλιβερά γεγονότα (μια ΠΑΝΕΦΙΛ η οποία θέλει να υποστηρίζει πως «εκπροσωπεί και προασπίζεται τα συμφέροντα των φιλίππων», την οποία πάντως οι «Ιπποδρομίες» προ πολλού δεν αναγνωρίζουν σε καμία περίπτωση ως τέτοιο Σωματείο).

Βλέπουμε δυστυχώς πως δεν υπάρχει πια ίχνος φιλότιμου αλλά ούτε και ευθιξίας στο Μαρκόπουλο… Λίγη ντροπή υπάρχει τουλάχιστον;

«Ιπποδρομίες»

Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις


άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Λϊγες μέρες νωρίτερα, στο δημοσίευμα των «Ιπποδρομιών» της Τρίτης 05-07-2011 με τον τίτλο: «Στον εφαρμοστικό Νόμο οι Διατάξεις για τον Ιππόδρομο» επιχειρήσαμε να αναλύσουμε τις Διατάξεις του νέου Νόμου που περιλαμβάνονται στο άρθρο 47 και αναφέρονται αποκλειστικά στον ΟΔΙΕ. Γράψαμε και τότε πως η προσθήκη στον εφαρμοστικό Νόμο του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος όλων των Διατάξεων που αφορούν στον ΟΔΙΕ πρέπει να έχει συμβεί κατά πάσα πιθανότητα για δύο βασικούς λόγους: εξαιτίας της υπέρμετρης χρονοτριβής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνει το υπό ψήφιση Ελληνικό Νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια (στο οποίο αρχικά περιλαμβάνονταν οι συγκεκριμένες Διατάξεις) καθώς επίσης και λόγω της ανάγκης για την άμεση προώθηση της αποκρατικοποίησης του Ιπποδρόμου, πράγμα που σημαίνει πως χρειάζονταν σήμερα κιόλας νέο Νομοθετικό πλαίσιο και νέοι Κανόνες για το σκοπό αυτό.

Ανάμεσα λοιπόν στις Διατάξεις του εφαρμοστικού Νόμου εντοπίσαμε μία νέα – πολύ σημαντική – προσθήκη σε σχέση με τα όσα είχαν προωθηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Διαβούλευσης που διεξήχθη σε δύο φάσεις. Η καινούργια προσθήκη η οποία «βγάζει σπουδαία είδηση» και έρχεται για άλλη μία φορά να «ταράξει τα νερά» στο Μαρκόπουλο είναι ολόκληρη η παράγραφος 2 του άρθρου 47 του νέου Νόμου, η οποία έχει ως εξής:

«…2. Η παρ. 2 του άρθρου 5 του α.ν. 598/1968 αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Ομοίως ο Ο.Δ.Ι.Ε. για τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος και τη διασφάλιση των Φιλίππων, μπορεί, με αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου και ύστερα από έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, να επιχορηγεί τους ιδιοκτήτες δρομώνων ίππων κατά συνολικό ποσοστό μέχρι ένα τοις εκατό (1%) επί των ακαθάριστων εισπράξεων των αμοιβαίων στοιχημάτων που διεξάγονται από τον Οργανισμό, εκτός από το πρόσθετο αμοιβαίο στοίχημα (sweepstake), για την αντιμετώπιση έκτακτων δαπανών συντήρησης των ίππων αυτών. Η επιχορήγηση αυτή θα είναι δυνατή, εφόσον η προηγούμενη εταιρική χρήση υπήρξε κερδοφόρα και δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά ποσοστό το δέκα τοις εκατό (10%) των κερδών αυτής. Η επιχορήγηση θα διανέμεται μέσα στην επόμενη από την κερδοφόρα χρήση και το μισό ποσό αυτής θα διανέμεται υποχρεωτικά στους προπονητές, αναβάτες και σταβλίτες, με βάση συντελεστές που θα ορίζονται εκάστοτε με αποφάσεις του Δ.Σ. της Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε..»…»

Η δική μας εκτίμηση, όπως αυτή αποτυπώθηκε ήδη και στο δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας σχετικά με την παράγραφο 2 του άρθρου 47, είναι η εξής:

Εδώ έχουμε μία νέα «μεγάλη είδηση»: τη δυνατότητα της επιχορήγησης από τον ΟΔΙΕ των ιδιοκτητών δρομώνων ίππων καθώς επίσης και των επαγγελματιών (προπονητές, αναβάτες και σταβλίτες) με κάποιο ποσοστό από τα κέρδη του. Η επιχορήγηση θα μπορεί να λαμβάνει χώρα στην αμέσως επόμενη εταιρική χρήση του Οργανισμού (δηλαδή αν για παράδειγμα ο Ιππόδρομος εμφανίσει φέτος κέρδη τότε είναι δυνατή αυτή η επιχορήγηση στο επόμενο έτος) και δε θα μπορεί να ξεπερνά το 10,00% των κερδών του. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως το μισό ποσό αυτής της επιχορήγησης θα διανέμεται υποχρεωτικά στους επαγγελματίες ενώ το «μελανό σημείο» κατά τη γνώμη μας είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχορήγηση θα γίνεται με βάση ποσοστό επί των ακαθάριστων εισπράξεων του ΟΔΙΕ το οποίο δε θα μπορεί σε καμία περίπτωση με βάση το νέο Νόμο να ξεπερνά το 1,00% των ακαθάριστων εισπράξεών του. Αυτό το τελευταίο, με τον τρόπο μάλιστα που διατυπώνεται στο νέο Νόμο, μάλλον προοιωνίζεται προσεχώς νέα – περαιτέρω – αύξηση της γκανιότας προκειμένου να δοθούν αυτά τα χρήματα…

Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για τις αντιδράσεις των αναβατών (κυρίως) που χάνουν πολύτιμο μέρος του εισοδήματός τους – ουσιαστικά θα απολέσουν τα έσοδά τους από τις πρωινές εκγυμνάσεις ίππων καθώς και τα αντίστοιχα ένσημα – ενώ φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει «βαλτώσει» και η προσπάθεια για την εξεύρεση ικανής λύσης που να δίνει διέξοδο στο φλέγον ζήτημα που ανέκυψε. Μέχρι αυτή τη στιγμή λοιπόν, στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» έχουν πέσει δύο προτάσεις: Η πρώτη, προτείνει την καταβολή αυτών των ποσών (του αντιτίμου για την προπόνηση κάθε ίππου και των ενσήμων εκγύμνασης) από τους προπονητές, κάτι που βασίζεται στη λογική της ενσωμάτωσης των εξόδων στα τροφεία, καθώς η προπόνηση των αλόγων συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινή ιπποδρομιακή πρακτική και καθορίζει – κατά κάποιον τρόπο – τις γενικότερες συνθήκες διαβίωσης ενός δρόμωνα ίππου. Η δεύτερη πρόταση αφορά στην καταβολή αυτών των ποσών από την Ιδιοκτησία, με το βασικό επιχείρημα (το οποίο ομοιάζει με αυτό της πρώτης πρότασης) ότι η εκγύμναση κάθε ίππου και τα έξοδα που αυτή έχει συμπεριλαμβάνονται στα γενικότερα έξοδα της συντήρησής του. Και οι δύο προτάσεις αναμφίβολα έχουν σημαντικές «αδυναμίες»: Η μεν πρώτη (να συμπεριληφθεί το κόστος εκγύμνασης των ίππων στα τροφεία και να καταβάλλεται από τους προπονητές) ουσιαστικά ανάγεται με τη σειρά της στη δεύτερη πρόταση (καταβολή των ποσών από τους Ιδιοκτήτες μέσω των αυξημένων νέων τροφείων) καθώς θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η απαίτηση αύξησης των τροφείων από πλευράς των προπονητών, καθώς και οι ίδιοι με τη σειρά τους έχουν ήδη απώλεια στα έσοδά τους από τον εφαρμοστικό Νόμο (μαζί με το 0,50% που «κόπηκε» για τους αναβάτες, εξίσου «εξαφανίζεται» με το νέο Νόμο και το 0,50% που ελάμβαναν μέχρι τώρα και οι προπονητές)! Ως εκ τούτου, η «πίεση» που αναμένεται να ασκηθεί θα μεταφερθεί προς τους Ιδιοκτήτες προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα. Από την άλλη, η Ιδιοκτησία είδε μέσα στον Ιούνιο να «ψαλιδίζονται» τρομακτικά τα έσοδά της από τα έπαθλα από τη μη καταβολή της Δ2 δόσης, η ΕΙΔΙΕ απέστειλε ήδη επιστολή προς τη Φίλιππο Ένωση με την οποία ζητά έκτακτη συνάντηση με το ΔΣ της – θα το αναλύσουμε και αυτό το θέμα λίαν συντόμως – και συνεπώς κάθε σκέψη για οικονομική συνεισφορά τους στην επίλυση του συγκεκριμένου θέματος θα πρέπει να θεωρείται μάλλον απαγορευτική με τα σημερινά δεδομένα. Με άλλα λόγια και οι δύο προτάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή υπό διαβούλευση οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τα πράγματα στο κενό.

Η λύση που φαντάζει σήμερα ως η πιο εφικτή προκειμένου να ικανοποιηθούν οικονομικά όλοι οι επαγγελματίες του χώρου, είναι αυτή που διατύπωσαν οι «Ιπποδρομίες» ήδη στο προηγούμενο δημοσίευμα, δηλαδή η ισόποση αύξηση της γκανιότας κατά 1,00% ώστε το ποσοστό αυτό να πάει απευθείας προς τους επαγγελματίες του χώρου και να αποσοβηθεί έτσι με αυτόν τον τρόπο η δημιουργία μιας νέας κρίσης που θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες. Εξάλλου, υπάρχει και ένα σοβαρό «λογικό άλμα» στην πρόβλεψη του νέου εφαρμοστικού Νόμου ως προς τη συγκεκριμένη περίπτωση: Η χορήγηση του 1,00% από τον ΟΔΙΕ προς τους επαγγελματίες απαιτεί ως βασική προϋπόθεση την κερδοφορία του Οργανισμού κατά το προηγούμενο έτος και επιπλέον το αποδιδόμενο ποσό δε θα μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το 10,00% των κερδών του στην προηγούμενη χρονιά. Τα «τρωτά σημεία» αυτής της παραγράφου, όπως αυτή είναι διατυπωμένη στον εφαρμοστικό Νόμο, είναι τα εξής:

- Πώς είναι δυνατό να συναρτάται η κερδοφορία ενός Οργανισμού με τα έσοδα των επαγγελματικών τάξεων; Επί παραδείγματι, αν υπάρξει οικονομική κακοδιαχείριση από τον ΟΔΙΕ (δηλαδή αν ο Οργανισμός με άλλα λόγια εμφανίσει τελικώς ζημίες αντί κερδών, όχι όμως εξαιτίας χαμηλού τζίρου, αλλά λόγω αστοχιών ή επιζήμιων επιλογών του) γιατί πρέπει να «χρεωθούν» αυτήν την αποτυχία κάποιοι άλλοι; Επιπλέον, αν ο ΟΔΙΕ «διογκώσει» υπέρμετρα τα λειτουργικά του έξοδα (πχ με γενναίες αυξήσεις μισθών του προσωπικού, με μαζικές προσλήψεις που θα «εκτινάξουν» τα κόστος λειτουργίας του, με συνάψεις δανείων για μελλοντικές επεκτάσεις ή επενδύσεις που μπορούν να τον εμφανίσουν με ζημιές χρήσης κλπ) πώς είναι δυνατό αυτό να επηρεάσει τα έσοδα των επαγγελματιών, όταν μάλιστα οι ίδιοι δεν μπορούν να έχουν λόγο – ούτε και καμία ευθύνη φυσικά – για οποιαδήποτε από τις παραπάνω ενδεχόμενες δραστηριότητες του Οργανισμού;

- Με δεδομένο ότι ήδη με την ψήφιση του νέου Νόμου περιήλθε στη διακριτική ευχέρεια του ΟΔΙΕ η δυνατότητα να αυξομειώνει κατά το δοκούν τη γκανιότα κάθε προσφερόμενου παιχνιδιού του (επομένως και τα συνολικά έσοδα που προσδοκά από κάθε παιχνίδι αντίστοιχα), πώς μπορούμε να δεχτούμε ότι οι «πειραματισμοί» που ενδεχομένως να επιχειρήσει προσεχώς ο Οργανισμός, αν αποδειχτούν αποτυχημένοι, θα μπορούν να έχουν επιπτώσεις στα έσοδα όλων των επαγγελματικών τάξεων του Ιπποδρόμου;

Για τους λόγους αυτούς εκτιμώ πως η πιο συμφέρουσα λύση σήμερα (έστω κι  αν αποβαίνει σε βάρος των φιλίππων) είναι η απαλοιφή της παραγράφου 2 και η «θεσμοθέτηση» της αύξησης της γκανιότας κατά μία ποσοστιαία μονάδα (με πλήρη αντικατάσταση της επίμαχης παραγράφου φυσικά) με αποκλειστικό σκοπό την καταβολή των ποσών αυτών στους επαγγελματίες του Ιπποδρόμου. Πρέπει λοιπόν άμεσα ο ΟΔΙΕ (με απαραίτητη προϋπόθεση τη σύσσωμη συμπαράσταση όλων των ιπποδρομιακών τάξεων) να προβεί επίσημα σε αίτημα για αλλαγή της ισχύουσας Διάταξης, ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί (ΟΔΙΕ και ιπποδρομιακές τάξεις από κοινού) να φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα. Σε αντίθετη περίπτωση, πολύ φοβάμαι πως κάθε άλλη λύση μονίμως θα «πέφτει στο κενό», θα δημιουργήσει με σιγουριά νέες ισχυρές κόντρες και αντιπαραθέσεις στο Μαρκόπουλο και θα οδηγήσει αναπόφευκτα τις Ιπποδρομίες στο χάος. Προτού μπούμε λοιπόν σε «νέες περιπέτειες» καλό θα ήταν να κάτσουν όλοι από κοινού στο τραπέζι του διαλόγου ώστε να βρεθεί η κοινή συνισταμένη η οποία θα οδηγήσει στην εξεύρεση μιας λύσης ικανής να βγάλει τις δύσμοιρες Ελληνικές Ιπποδρομίες από νέα τραγικά αδιέξοδα.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Αναβλήθηκε η διεξαγωγή των ιπποδρομιών στη Λευκωσία


Η Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποφασίστηκε η αναβολή της ιπποδρομιακής συγκέντρωσης της 12ης-07-2011 εξαιτίας των τελευταίων τραγικών γεγονότων που συνέβησαν στην Κύπρο. 

Ακολουθεί αμέσως το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας συμμετέχοντας στο βαρύτατο πένθος από την ανείπωτη τραγωδία που επισυνέβη στον τόπο μας, ακυρώνει τη σημερινή ιπποδρομιακή συνάντηση και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων».

«Ιπποδρομίες»
ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΔΣ

 

Ο Ιωάννης Κουκιάδης στο τιμόνι των αποκρατικοποιήσεων

 

Οι Ιωάννης Κουκιάδης και Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, αναλαμβάνουν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αντίστοιχα, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το οποίο θα προωθήσει τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, μετέχουν επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι κ. Ανδρέας Ταπραντζής και Αντώνιος Βαρθολομαίος και η κ. Άννα Ζωηρού. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι να καταστεί δυνατή στις αμέσως επόμενες ημέρες η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου και η άμεση έναρξη λειτουργίας του Ταμείου. Σημειώνεται, ότι στο Ταμείο θα μετέχουν, ως παρατηρητές, και δύο εκπρόσωποι από την ευρωζώνη.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, επιστολή σχετικά με τη σύνθεση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, η οποία έχει ως εξής:

«Προκειμένου να καταστεί δυνατή η έναρξη λειτουργίας του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» και προκειμένου να εκφράσει την γνώμη της η αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 49Α Κανονισμού της Βουλής, όπως προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν.3986/2011 (ΦΕΚ Α΄152), θέτω υπόψη σας τα πρόσωπα που προτείνονται για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Ταμείου.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου προτείνεται ως εξής:

1. Πρόεδρος: Ιωάννης Κουκιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην υπουργός, πρώην Ευρωβουλευτής, πρώην Πρόεδρος Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

2. Διευθύνων Σύμβουλος: Kωνσταντίνος Μητρόπουλος, διδάκτωρ του London Business School, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, με ιδιαίτερη εμπειρία στη Διοίκηση έργων (project management) και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αγγλικού Chamber of Commerce.

3. Εντεταλμένος Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος): Ανδρέας Ταπραντζής, διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, πρώην Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συμβουλίου.

4. Αντώνιος Βαρθολομαίος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Fordham της Νέας Υόρκης, στέλεχος επιχειρήσεων, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ, με εμπειρία σε θέματα πιστοδοτήσεων, κεφαλαιαγοράς, κτηματαγοράς και ανάπτυξης ακινήτων καθώς και τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων.

5. Άννα Ζωηρού, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων, επιστημονική σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Παρακαλώ θερμά, κύριε Πρόεδρε, να κινηθούν ταχύτατα οι σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να καταστεί δυνατή στις αμέσως επόμενες ημέρες η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και η άμεση έναρξη λειτουργίας του Ταμείου»
.

Πηγή: Έθνος.gr
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»