Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ιππόδρομος: Αλλαγές στην Νομοθεσία για τη φορολόγηση των δελτίων προαναγγέλλει το Υπουργείο Οικονομικών

Τροποποίηση της φορολογικής κλίμακας για τα κερδισμένα δελτία (και) του Ιπποδρόμου πρόκειται να έρθει σύντομα στη Βουλή – Για τον Ιππόδρομο θα ισχύσουν από το 2014, όπως αρχικά προβλεπόταν


Αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των κερδισμένων δελτίων

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών στην επίσημη σελίδα του, προτίθεται να κατατεθεί σύντομα στο Κοινοβούλιο νομοθετική ρύθμιση για τη φορολόγηση των κερδισμένων δελτίων (και όχι των «κερδών από παίγνια», όπως δυστυχώς εσφαλμένα επαναλαμβάνεται μονότονα σε κάθε ανακοίνωση…) η οποία θα έχει ως εξής:

- Για κέρδη μέχρι 100,00 €, καμία φορολόγηση

- Για κέρδη από 100,01 μέχρι 500,00 €, φορολόγηση 15,00%

- Για κέρδη μεγαλύτερα των 500,00 €, φορολόγηση 20,00%

Οι τροποποιήσεις αυτές θα ισχύσουν για τον ΟΠΑΠ, για τα παιγνιομηχανήματα, για τα κέρδη από το Διαδίκτυο και από την 1-1-2014 και για τον Ιππόδρομο.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Ιπποδρομίες»

Ελληνισμός - Ιπποδρομίες: Δύο έννοιες διαχρονικές, άρρηκτα συνυφασμένες


Ο Αθλητισμός απετέλεσε ήδη από τους αρχαίους χρόνους πολύ σπουδαία δραστηριότητα για τους Έλληνες, οι οποίοι - μαζί με τη γενική παιδεία - του προσέδωσαν ιδιαίτερη σημασία σε ο, τι αφορά στην σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων (όλοι μας είμαστε οικείοι με την ρήση των προγόνων μας: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί») και φρόντισαν να μεταλαμπαδεύσουν τις αρχές και τις αξίες ενός ένδοξου Πολιτισμού, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο πέρασμα των αιώνων, όχι μόνο στις νεότερες γενεές των Ελλήνων, αλλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ο Αθλητισμός στην Ελλάδα απέκτησε ιδιαίτερη αίγλη κατά την Αρχαιότητα και γνώρισε την «αποθέωση», με την σύσταση και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, διοργάνωση στην οποία ελάμβαναν μέρος αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα (και αργότερα και από άλλα μέρη) και που τώρα πια η τέλεσή τους αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας.

Ανάμεσα στα αγωνίσματα που διεξάγονταν στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες συμπεριλαμβάνονταν οι Ιπποδρομίες, οι οποίες ανέκαθεν κατείχαν εξέχουσα θέση στην πολιτιστική κληρονομιά μας. Τέθριππο, απήνη, συνωρίδα, τέθριππο πώλων, συνωρίδα πώλων είναι κάποια από τα ιπποδρομιακά αγωνίσματα της Αρχαιότητας στην Ελλάδα. Οι ιπποδρομιακοί αγώνες μετεξελίχθηκαν με την πάροδο του χρόνου, και στις μέρες μας πλέον, διεξάγονται καθημερινά σε όλον τον κόσμο επίπεδες Ιπποδρομίες, κούρσες εμποδίων, κούρσες έφιππου τροτ, Ιπποδρομίες τροτ με αμαξίδιο.

Ο Ελληνικός λαός τιμά ιδιαίτερα και αγαπά τις Ιπποδρομίες, με έθιμα που έχουν τις ρίζες του βαθειά στο παρελθόν και που συνεχίζονται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα. Είναι γνωστό εξάλλου ότι σε πάρα πολλά μέρη της χώρας τελούνται ερασιτεχνικές Ιπποδρομίες καθ’ όλο το έτος, δράσεις που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε τόπου.

Οι Ιπποδρομίες στην σύγχρονη Ελλάδα - με την επαγγελματική τους πλέον μορφή - εμφανίστηκαν στον εικοστό αιώνα και με εξαίρεση τα χρόνια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, συνεχίζουν ανελλιπώς, διατηρώντας μία μακρόχρονη παράδοση. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το άθλημα σήμερα βιώνει «δύσκολες στιγμές», γεγονός που οφείλεται κατά μείζονα λόγο σε «ενδογενείς» παράγοντες.

Η Ελληνική Πολιτισμική Κληρονομιά εμπεριέχει - χωρίς αμφιβολία - άφθονα στοιχεία από Ιπποδρομίες και επομένως μπορεί οποιοσδήποτε να ισχυριστεί με βεβαιότητα πως Ελληνισμός και Ιπποδρομίες αποτελούν δύο έννοιες διαχρονικές, άρρηκτα συνυφασμένες, που «ζυμώνονται» διαρκώς στο πέρασμα των αιώνων και διαμορφώνουν ένα σημαντικό κομμάτι της λαϊκής παράδοσης στο διάβα του χρόνου.

Διαβάστε επίσης (κάντε κλικ στον τίτλο):

«Ιπποδρομίες»

Επιλογές TV: Εκπομπή «Ιππόδρομος»


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομιακή τηλεοπτική εκπομπή της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου 2013

Η τηλεοπτική εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 3-2-2013 είναι πλέον διαθέσιμη σε video με εικόνα και ήχο υψηλής ποιότητας για όλους τους επισκέπτες των «Ιπποδρομιών». Ήδη η εκπομπή έχει ενσωματωθεί στο video player των «Ιπποδρομιών» όπως επίσης και στο κανάλι των «Ιπποδρομιών» στο YouTube (κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στο σχετικό αρχείο των τηλεοπτικών εκπομπών «Ιππόδρομος» του HIGH TV που δημιουργήσαμε στο ένα από τα κανάλια που διαθέτουμε στο YouTube) καθώς και στην σελίδα των «Ιπποδρομιών» στο Facebook.  

Κάντε κλικ στην εικόνα για να παρακολουθήσετε την εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 3-2-2013: 

 Εκπομπή«Ιππόδρομος» HIGH TV 3-2-2013
Να σημειώσουμε επίσης πως τα videos της εκπομπής «Ιππόδρομος» του HIGH TV μπορείτε να τα παρακολουθήσετε και στην ανάλογη θεματική ενότητα του ιπποδρομιακού forum «Απ΄την αλάνα του Δέλτα στο VIP του Belmont» (κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα) ενώ επίσης υπάρχει και η ειδική θεματική κατηγορία στο κανάλι των «Ιπποδρομιών» στο YouTube με όλες τις μεταφορτωμένες εκπομπές «Ιππόδρομος» του HIGH TV από το παρελθόν (κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε άμεσα στο αρχείο των ιπποδρομιακών εκπομπών των «Ιπποδρομιών»).
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»