Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011



«Περίεργη» κινητικότητα…


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της καθαρογραφής του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού Nόμου και ξεκίνησαν οι απολύσεις στο Δημόσιο, σε βάρος εργαζομένων χωρίς μονιμότητα και που δεν καλύπτονται από τη συνταγματική προστασία της μονιμότητας. Ο λόγος για 140 εργαζομένους στον ΟΔΙΕ, δηλαδή στον ελληνικό Ιππόδρομο, στους οποίους ξεκίνησε χθες να ανακοινώνεται η λύση των συμβάσεών τους. Υπενθυμίζεται ότι ο τρόπος που αυτοί οι εργαζόμενοι απασχολούνταν ήταν μία μαύρη σελίδα για το κράτος, αφού εργάζονται εκεί περισσότερα από 10 χρόνια με συμβάσεις… μιας μέρας! Πληροφορίες του zoomnews.gr αναφέρουν ότι το πογκρόμ απολύσεων ξεκίνησε από τον ΟΔΙΕ διότι έχει ήδη βρεθεί γαλλική εταιρεία που ενδιαφέρεται να αγοράσει τον Οργανισμό…

Πηγή: zoomnews.gr

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Αν η είδηση που περιγράφεται στο δημοσίευμα αφορά στην απομάκρυνση συμβασιούχων υπαλλήλων που χειρίζονται τα τερματικά μηχανήματα ιπποδρομιακού στοιχήματος στις εγκαταστάσεις του ΟΔΙΕ στο Μαρκόπουλο, τότε αναρωτιόμαστε γιατί επιλέχτηκε η συγκεκριμένη στιγμή για μια τέτοια ενέργεια αντί του χρονικού διαστήματος της διακοπής των Ελληνικών ιπποδρομιών για τις θερινές διακοπές, εκεί όπου θα μπορούσε να ισχυριστεί ο Οργανισμός πως δε χρειάζεται πλέον τις υπηρεσίες τους; Μήπως αρχίζει να διαφαίνεται πια ορατός ο κίνδυνος του κλεισίματος του Ιπποδρόμου και απλώς έχουμε τα πρώτα απτά δείγματα της προαναγγελίας του μέσα από τέτοιες ενέργειες; Θα έχει οπωσδήποτε εξαιρετικό ενδιαφέρον στο μέλλον να παρακολουθήσουμε αν και πώς θα επιλέξουν να αντιδράσουν οι υπόλοιποι έκτακτοι υπάλληλοι στο ζήτημα που ανέκυψε, όπως επίσης και αν θα προβούν οι απολυθέντες εργαζόμενοι σε νομικές διεκδικήσεις.

Η υπόθεση έχει ασφαλώς συνέχεια…
 «Ιπποδρομίες»


Ευρωδικαστήριο: «Μονοπωλιακά ιπποδρoμιακά στοιχήματα μόνο στη βάση της καταπολέμησης των κινδύνων από τα τυχερά παιχνίδια»


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε σήμερα (Σημ. «Ιπποδρομιών»: στις 30-06-2011) ότι «το μονοπώλιο των ιπποδρομιακών στοιχημάτων εκτός ιπποδρομίου μπορεί να δικαιολογηθεί στα κράτη μέλη της ΕΕ αν επιδιώκει κατά συνεπή και συστηματικό τρόπο τον σκοπό της καταπολεμήσεως των κινδύνων που εγκυμονούν τα τυχερά παίγνια».

Η απόφαση αυτή ελήφθη με αφορμή το μονοπώλιο για τη διαχείριση των ιπποδρομιακών στοιχημάτων εκτός ιπποδρομίου που στη Γαλλία ανήκει στην ελεγχόμενη από το κράτος εταιρία PMU.

Πηγή: kerdos.gr

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Με δεδομένη τη βούληση της Ελληνικής Πολιτείας για τη ρύθμιση και το «άνοιγμα» στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών, εκτιμούμε πως το μονοπώλιο των ιπποδρομιακών στοιχημάτων στην Ελλάδα σε λίγο καιρό θα αποτελεί οριστικά παρελθόν. Το μείζον ζήτημα κατά τη γνώμη μας είναι να καθοριστούν εξαρχής οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε αφενός μεν να διεξάγεται το «ιπποδρομιακό στοίχημα εξ αποστάσεως» κάτω από απόλυτα ελεγχόμενες και αδιάβλητες συνθήκες με στόχο την προστασία των φιλίππων και την αξιοπιστία του παιχνιδιού και αφετέρου να εξασφαλίζονται σε κάθε περίπτωση τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου όπως επίσης και του παρόχου του ιπποδρομιακού προϊόντος από τη διάθεσή του.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»