Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Έρευνα: Οι άνθρωποι έχουν παρόμοιες εκφράσεις προσώπου με τα … άλογα!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, οι εκφράσεις του προσώπου των αλόγων μοιάζουν πάρα πολύ με αυτές των ανθρώπων και των χιμπατζήδων

Οι άνθρωποι και τα άλογα χρησιμοποιούν μυς που βρίσκονται κάτω από διάφορα χαρακτηριστικά του προσώπου ώστε να μεταβάλλουν τις εκφράσεις τους ανάλογα με την κοινωνική κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Τέτοια χαρακτηριστικά είναι τα ρουθούνια, τα χείλη και τα μάτια.

Έτσι αποδεικνύεται ότι υπάρχει εξέλιξη στα είδη όσον αφορά στην επικοινωνία και στην συμβολή του ανθρώπου σε αυτή. Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα αντικειμενικό σύστημα κωδικοποίησης για την αναγνώριση διαφορετικών επιμέρους εκφράσεων του προσώπου βάσει των υποκείμενων κινήσεων των μυών, το οποίο ονόμασαν EquiFACS (Σύστημα Κωδικοποίησης Δράσης Προσώπου Ιπποειδών). Το σύστημα αυτό εντόπισε 17 διακριτές κινήσεις του προσώπου στα άλογα, με τους ανθρώπους να διαθέτουν 27, τους χιμπατζήδες 13 και τους σκύλους 16.

«Τα άλογα είναι κυρίως οπτικά ζώα, με καλύτερη όραση από τις κατοικίδιες γάτες και τους σκύλους, αλλά η χρήση των εκφράσεων του προσώπου τους έχει σε μεγάλο βαθμό αγνοηθεί μέχρι σήμερα. Αυτό που μας εξέπληξε ήταν το πλούσιο ρεπερτόριο πολύπλοκων κινήσεων του προσώπου στα άλογα και πόσες από αυτές είναι παρόμοιες με των ανθρώπων. Παρά τις διαφορές στη δομή του προσώπου μεταξύ των αλόγων και των ανθρώπων, ήμασταν σε θέση να εντοπίσουμε κάποιες παρόμοιες εκφράσεις σε σχέση με τις κινήσεις των χειλιών και των ματιών. Αυτό που θα πρέπει να εξετάσουμε τώρα είναι πώς αυτές οι εκφράσεις σχετίζονται με συναισθηματικές καταστάσεις», δήλωσε η συνεπικεφαλής της έρευνας, Τζένιφερ Γουάθαν.

Πηγή: www.topnews.gr

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το άρθρο ενσωματώθηκε στην υποενότητα «Ιπποδρομιακά θέματα: Εργασίες – Μελέτες – Έρευνες».

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»