Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Διαβάστε την Παρασκευή 17-12-2010 στις «Ιπποδρομίες»:

  
Αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για τον ΟΔΙΕ

Το σχόλιο της ημέρας – άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Άγιος Μόδεστος, ο προστάτης των ζώων

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Παρασκευής 17-12-2010

Πρόγραμμα των Ελληνικών ιπποδρομιών της Παρασκευής 17-12-2010

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Πέμπτης 16-12-2010


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Το σχόλιο της ημέρας
άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη


Οι «Ιπποδρομίες» μπήκαν στην «μάχη» των ιπποδρομιακών προτάσεων για στοίχημα μόλις πριν 2 αγωνιστικές και από τα πρώτα αποτελέσματα που φέραμε μπορούμε να πούμε πως είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι.
Πιο συγκεκριμένα, στην 1η αγωνιστική υποδείξαμε 5 γκανιάν και 3 ίππους που τερμάτισαν δεύτεροι στις 9 ιπποδρομίες του προγράμματος. Από τις υποδείξεις μας μάλιστα «πέρασαν» 2 σύνθετα με αποδόσεις 6,58 € και 8,45 € (ενώ να θυμίσουμε πως υπήρχε και ο… ΤΑΚΟΥΝΑΣ ως μοναδική επιλογή μας στην 4η κούρσα του προγράμματος). Βεβαίως δεν μας πέρασε καμία από τις 2 ιπποδρομίες που «βλέπαμε» πιο καλά και σας προτείναμε ως τις καλύτερες της ημέρας, όμως θεωρούμε πως με τον καιρό θα βελτιωνόμαστε.
Και πράγματι, χθες, 2η ημέρα που δημοσιεύσαμε τις ιπποδρομιακές μας προτάσεις πέρασαν 2 στις 2 από τις επιλογές της ημέρας! Πιο συγκεκριμένα, πέρασε με πρώτη τύχη και στις 2 ιπποδρομίες το δίδυμο και το σύνθετο-δίδυμο, κι αν μας «έκανε τη χάρη» η ΦΤΩΧΙΑ θα «έγραφαν» και το σύνθετο και το σύνθετο-φορκάστ! Βεβαίως με αποδόσεις στα δίδυμα 1,69 € και 5,41 €, με το 2ο φορκάστ να αποδίδει 7,98 € και το σύνθετο-δίδυμο 11,74 € δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε ιδιαίτερα, τώρα στο ξεκίνημα! Στις υποδείξεις μας για τους παίκτες των ΣΚΟΡ δεν τα πήγαμε χθες και τόσο καλά (2 πρωτιές και 3 δευτεριές είχαμε στις 8 ιπποδρομίες), αλλά έτσι είναι το παιχνίδι, δεν είναι κάθε ημέρα ίδια!
Συνεχίζουμε με την ίδια διάθεση και με περισσότερη προσπάθεια και ευελπιστούμε πως σε βάθος χρόνου θα καταφέρουμε να «βγάζουμε κάποια έξοδα» από το παιχνίδι, και για εμάς και για εσάς. Να τονίσω πως όταν «βλέπουμε» κάποιο άλογο και το περιλαμβάνουμε στις υποδείξεις μας δεν επηρεαζόμαστε ιδιαίτερα από τις αποδόσεις του. Για εμάς, το μόνο που μας αρκεί είναι να μας δικαιώσει η επιλογή μας και να «πάμε ταμείο»!
Από σήμερα λοιπόν, κάθε ημέρα μετά από Ελληνικές ιπποδρομίες θα αναλύουμε μαζί τι κάναμε στοιχηματικά την προηγούμενη ημέρα ώστε με τον τρόπο αυτό να βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο. Αυτό που για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία (και το τηρούμε απαρέγκλιτα στο παιχνίδι μας) είναι το γεγονός πως ένας παίκτης που θέλει να βγάζει κέρδος από τις ιπποδρομίες δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να ασχολείται με περισσότερες από 2 ημερησίως (για τον λόγο αυτό οι ιπποδρομίες που προτείνουμε πιο «δυνατά» θα είναι πάντα 2). Επειδή είναι πολύ πιθανό κάποιοι από εσάς να προσανατολίζετε το παιχνίδι σας σε άλλες κούρσες από αυτές που εμείς θεωρούμε ως «δυνατές», μπορείτε να λάβετε υπόψη σας και τις υποδείξεις μας για τις υπόλοιπες διαδρομές και να τις χρησιμοποιήσετε στο παιχνίδι σας συμπληρωματικά κατά το δοκούν.
Όπως και να’ χει το πράγμα, η δική μας προσπάθεια είναι να σας βοηθήσουμε στον «δρόμο για το ταμείο» και προς τα εκεί διοχετεύουμε όλην την ενέργειά μας!

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Οι φόβοι παίρνουν σάρκα και οστά…


«Οι δραστικές περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ μπορεί να μην αποδειχτούν αρκετές και η κυβέρνηση να οδηγηθεί στο κλείσιμο κάποιων επιχειρήσεων. Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο αναγράφει σαφέστατα ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2011 η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει «ένα σχέδιο δράσης για την αναδιάρθρωση των δημοσίων επιχειρήσεων που θα οδηγήσει σε κλείσιμο των μη βιώσιμων και κατάργηση των λογαριασμών εκτός προϋπολογισμού για τους οποίους δεν υφίσταται πλέον ο αρχικός σκοπός λειτουργίας». Επίσης, σε άλλο σημείο του Μνημονίου, επισημαίνεται ότι τα μέτρα που έχουν μέχρι στιγμής ληφθεί «είναι μόνο η αρχή και θα χρειαστεί περαιτέρω δουλειά»... »

Το παραπάνω απόσπασμα του άρθρου της «Καθημερινής» (πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες κείμενο) έρχεται να επαληθεύσει για άλλη μία φορά τις θέσεις των «Ιπποδρομιών».
Η μεγάλη είδηση που προκύπτει από το δημοσίευμα είναι η ρητή αναφορά στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο πως εντός του πρώτου τριμήνου του ερχόμενου έτους όσες από τις ΔΕΚΟ που θα αξιολογηθούν κριθούν ως μη βιώσιμες θα κλείσουν. Η εμπειρία μας σήμερα δείχνει πως η Ελληνική Κυβέρνηση ούσα δεσμευμένη από τις επιταγές της τρόικας (και προκειμένου να εξασφαλίσει την καταβολή των υπόλοιπων δόσεων του δανείου που έχει συνάψει η Χώρα με το ΔΝΤ) είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να εφαρμόσει πιστά το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ όπως αυτό ήδη περιγράφηκε. Η μόνη παρέκκλιση από το Μνημόνιο που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως «ανεκτή» από την τρόικα (και αυτό όχι για πολύ) αφορά στον χρόνο υλοποίησης του προγράμματος, το οποίο μπορεί να βγει εκτός χρονοδιαγράμματος είτε εξαιτίας κάποιας πιθανής ολιγωρίας, είτε λόγω αστοχίας στους χειρισμούς της Κυβέρνησης ή ακόμα και λόγω καθυστερήσεων των ΔΕΚΟ στην έκδοση των τριμηνιαίων οικονομικών τους καταστάσεων.
Ο ΟΔΙΕ που ήδη βλέπει τα έσοδά του να συρρικνώνονται καθημερινά ενώ διανύουμε την εμπορικότερη εποχή του έτους (σε ο, τι αφορά στα τυχερά παιχνίδια) θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011, όταν θα κληθεί για να παραδώσει την τριμηνιαία οικονομική του κατάσταση στο Υπουργείο Οικονομικών. Ειδικά για τον ΟΔΙΕ τολμούμε να προβλέψουμε πως δεν θα υπάρξει «ελαστικότητα» στην αντιμετώπιση των οικονομικών του προβλημάτων δεδομένου ότι αποτελεί ουσιαστικό Κρατικό μονοπώλιο που λόγω της φύσης της δραστηριότητάς του (τυχερά παιχνίδια) θα έπρεπε οπωσδήποτε να αποφέρει κέρδη για το Δημόσιο και επιπλέον η λειτουργία του δεν εξυπηρετεί κάποιου είδους «κοινωνικής πολιτικής» (όπως για παράδειγμα οι Συγκοινωνίες, για τις οποίες μέχρι πρότινος το Κράτος «ανεχόταν» την ζημιογόνα λειτουργία τους ακριβώς εξαιτίας της εφαρμοζόμενης κοινωνικής πολιτικής στον τομέα των Συγκοινωνιών). Είναι προφανές λοιπόν πως στο τέλος Μαρτίου έρχεται η ώρα της αλήθειας. Έρχεται η στιγμή που θα ζητηθούν (και θα αποδοθούν) οι ευθύνες για το κατάντημα του Ελληνικού Ιπποδρόμου, αυτού που άλλοτε αποτελούσε το βασικό χρηματοδότη του Αθλητισμού και που τώρα αποτελεί τον «φτωχό συγγενή». Το μόνον που μπορούμε να ευχηθούμε είναι αντί για την απόφαση κλεισίματος του ΟΔΙΕ να υπερτερήσει η επιλογή της αποκρατικοποίησής του, διότι σε αντίθετη περίπτωση με το κλείσιμο του Ιπποδρόμου ουσιαστικά τερματίζεται στην Ελλάδα το άθλημα των ιπποδρομιών.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»