Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Οι «Ιπποδρομίες» καταθέτουν πρόταση για το Γαλλικό πρόγραμμα ιπποδρομιών


Με αφορμή την αιφνίδια αλλαγή στο Γαλλικό πρόγραμμα ιπποδρομιών (λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών) που ανακοινώθηκε από τον ΟΔΙΕ την Τετάρτη 01-12-2010 και αφορούσε στο πρόγραμμα της Πέμπτης 02-12-2010, οι «Ιπποδρομίες» αισθάνονται την υποχρέωση να καταθέσουν πρόταση για τις διαδικασίες συμπλήρωσης του Γαλλικού προγράμματος ώστε να μπορούν να αποφεύγονται στο μέτρο του δυνατού παρόμοιας φύσης προβλήματα στο μέλλον.
Αφού επισημάνουμε πως η αλλαγή του προγράμματος της Πέμπτης ήταν αναπόφευκτη και επιβεβλημένη για τον ΟΔΙΕ, θα εστιάσουμε στους προτεινόμενους τρόπους αντικατάστασης του προγράμματος ώστε να προστατεύονται οι φίλιπποι αλλά και τα ιπποδρομιακά περιοδικά που βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα» κάθε φορά που προκύπτει κάποια έκτακτη αλλαγή της τελευταίας στιγμής.
Με δεδομένες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη αυτό το χρονικό διάστημα (σε πολλά ιπποδρόμια της Αγγλίας για παράδειγμα έχει χιονίσει και οι κούρσες τίθενται καθημερινά εν αμφιβόλω, αφού τα ιπποδρόμια εκεί επιθεωρούνται καθημερινά προκειμένου να λάβουν έγκριση) οι πιθανότητες ματαιώσεων και αναβολών των ιπποδρομιών στην Ευρώπη γενικά είναι αυξημένες. Φυσικά η συμπλήρωση του ξένου αγωνιστικού προγράμματος πρόκειται για διαδικασία πρωτόγνωρη για τις υπηρεσίες του ΟΔΙΕ που εκ των πραγμάτων δεν διαθέτουν ούτε ικανότητα πρόβλεψης ούτε είναι μετεωρολόγοι για να γνωρίζουν εκ των προτέρων πού μπορεί να υπάρξει ενδεχομένως πρόβλημα διεξαγωγής των Γαλλικών ιπποδρομιών (που σήμερα μας ενδιαφέρουν). Αυτό που μπορεί όμως να γίνει ώστε να επισπευσθούν και να απλουστευθούν για όλους τους εμπλεκόμενους οι διαδικασίες είναι να υπάρχει «αναπληρωματικό» πρόγραμμα εκ των προτέρων. Ας αναλύσουμε τι εννοούμε με τον όρο «αναπληρωματικό πρόγραμμα»:
Για κάθε ιπποδρομιακή συγκέντρωση της Γαλλίας ο ΟΔΙΕ ανακοινώνει λίγες ημέρες νωρίτερα πρόγραμμα επιλεγμένων διαδρομών για στοιχηματισμό. Η πρόταση που κάνουν οι «Ιπποδρομίες» είναι να υπάρχει εκ των προτέρων (ταυτόχρονα δηλαδή με την ανακοίνωση του ημερήσιου προγράμματος) επιπλέον προγραμματισμός («στα χαρτιά») χωρίς να ανακοινωθεί στους φιλίππους, ώστε αν προκύψει ανάγκη ο ΟΔΙΕ να μπορεί να το ανακοινώσει και να το εφαρμόσει άμεσα, χωρίς χρονοτριβές, ενημερώνοντας άμεσα Ιπποδρομιακό Τύπο και φιλίππους.
Πιο συγκεκριμένα, αφού γίνει η καθημερινή οριστική επιλογή του διατιθέμενου προγράμματος, προτείνουμε να γίνει παράλληλα μία δεύτερη επιλογή (αυτήν την φορά Ιπποδρόμων και όχι επιλεγμένων διαδρομών διότι το κριτήριο της επιλογής μας είναι οι καιρικές συνθήκες), η οποία θα γνωστοποιείται και αυτή εκ των προτέρων (μαζί με το επίσημο ημερήσιο πρόγραμμα) μόνον στους Ιπποδρομιακούς συντάκτες και στον Τύπο. Αν λοιπόν συμβεί η ματαίωση της συγκέντρωσης ενός Ιπποδρόμου θα έχουμε έτοιμο προς άμεση διάθεση το πρόγραμμα ενός άλλου Ιπποδρόμου, ο Ιπποδρομιακός Τύπος θα μπορεί να προβαίνει στις απαραίτητες διορθώσεις και αλλαγές χωρίς καθυστερήσεις ή οικονομικές επιβαρύνσεις  και οι φίλιπποι θα ενημερώνονται άμεσα και αποτελεσματικά.
Η πρότασή μας αφορά καθαρά στις διαδικασίες ώστε να μπορέσει να απλουστευθεί ο τρόπος επιλογής του ημερήσιου προγράμματος ξένων ιπποδρομιών (σε απρόβλεπτες περιπτώσεις που ανατρέπουν την ροή του προεπιλεγμένου προγράμματος) και να επισπεύδεται η διάχυση των πληροφοριών και η ενημέρωση του κοινού. Στο μέλλον, που εκτός απροόπτου θα έχουμε διαθέσιμες ιπποδρομίες προς στοιχηματισμό και από άλλες χώρες οι δυσκολίες σε περιπτώσεις ματαιώσεων θα αυξηθούν και επομένως οι «Ιπποδρομίες» θεωρούν χρήσιμο να εισαχθούν από τώρα διαδικασίες συμπλήρωσης και αντικατάστασης του προγράμματος για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα από γεγονότα απρόβλεπτα που δεν τα ορίζουν (σημαντική επισήμανση) οι υπηρεσίες του Οργανισμού.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»