Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011



Σε νέα βάση το πρόγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις 


Για στροφή στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζεται η κυβέρνηση. Υπό την «πίεση» των αναταράξεων στις χρηματαγορές η προτεραιότητα θα δοθεί σε εγχειρήματα που θα συντελεστούν εκτός του χρηματιστηρίου. 
Η αλλαγή των προτεραιοτήτων και τα νέα χρονοδιαγράμματα θα τεθούν στο «μικροσκόπιο» των επικεφαλής της τρόικας από τις 22 Αυγούστου, στο πλαίσιο του ελέγχου της οικονομίας ενόψει της χορήγησης της 6ης δόσης του δανείου από τις χώρες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
Στο Υπουργείο Οικονομικών προκαλεί ανησυχία η νευρικότητα στα διεθνή χρηματιστήρια, που επηρεάζει το Χ.Α. και οδηγεί σε πολύ χαμηλές αποτιμήσεις τις μετοχές των εισηγμένων ΔΕΚΟ, ενώ τα προβλήματα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων πολλαπλασιάζονται με τα νομικά ζητήματα που εκκρεμούν σχετικά με τη λειτουργία του νέου Ταμείου Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας. Στον προηγούμενο έλεγχο της τρόικας το βασικό θέμα ήταν η λειτουργία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Τώρα που το Ταμείο υπάρχει και έχει στελεχωθεί, το ζητούμενο είναι να αρχίσει να παράγει έργο. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, το Ταμείο θα μπορεί να είναι έτοιμο να λειτουργήσει προς τα τέλη του μήνα.
Ωστόσο, όσο περνά ο καιρός τόσο πιο έντονη γίνεται η αίσθηση σε τρόικα και οικονομικό επιτελείο ότι το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και κυρίως ο φιλόδοξος στόχος για τα έσοδα που θα προκύψουν είναι δύσκολο να επιτευχθούν.

Σε πρώτη φάση εκείνα που το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να επισπεύσει είναι η πώληση των αδειών στον ΟΠΑΠ για τα τυχερά παιχνίδια, η παραχώρηση στον οργανισμό της άδειας για τα «φρουτάκια» και η επέκταση της σύμβασης για το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει βάλει στα ταμεία της 1,7 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις. Μέχρι στιγμής στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου έχουν εισρεύσει περί τα 390 εκατ. ευρώ από την πώληση του 10% του ΟΤΕ στην D.T. Ως εκ τούτου απομένουν 1,3 δισ. ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί από το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής. Να σημειωθεί ότι ο στόχος μέχρι το τέλος του έτους είναι για έσοδα 5 δισ. ευρώ και εντός του επόμενου τετραμήνου προβλέπεται να υλοποιηθεί η ενοικίαση δικαιωμάτων συχνοτήτων στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και η πώληση ποσοστού της ΔΕΠΑ.

Στον διαγωνισμό μακροχρόνιας ενοικίασης συχνοτήτων η κυβέρνηση προσδοκά να εγγράψει έσοδα ύψους τουλάχιστον 380 εκατ. ευρώ, κάτι που, ωστόσο, είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των εταιριών κινητής τηλεφωνίας τόσο για το υψηλό αντίτιμο όσο και για τη διαδικασία της δημοπρασίας.

Στα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών είναι και η πώληση ποσοστού της ΔΕΠΑ του ΔΕΣΦΑ και του Καζίνο Πάρνηθας.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι εάν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες στην ελληνική χρηματαγορά, δύσκολα θα τελεσφορήσουν τα σχέδια
, που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και αφορούν την πώληση του 34% του ΟΠΑΠ, τη διάθεση ποσοστών σε ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και την πώληση του Τ.Τ.

Πηγή: Express.gr


«Ιπποδρομίες»


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Rheinland - Pokal


Νικητής ίππος: Earl Of Tinsdal

Earl Of Tinsdal
   

2011 Rheinland-Pokal
«Ιπποδρομίες»


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico General Luis Maria Campos 


Νικητής ίππος: Balada Sale
 
Balada Sale
 

2011 Clasico General Luis Maria Campos   
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»