Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011



Διαβάστε την Τετάρτη 23-03-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τη Γενική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων

Δελτίο Τύπου του ΟΔΙΕ (22-03-2011)

Ανακοίνωση της ΦΕΕ (22-03-2011)

Τρίτη προεγγραφή για το Κριτήριο Τριετών

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις 
για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Τετάρτης 23-03-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τετάρτης 23-03-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών 
της Τρίτης 22-03-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών


Υπάρχουν και άνθρωποι που μοιάζουν με τα άλογα…
άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Υπάρχουν άλογα (είναι μάλιστα αρκετές αυτές οι περιπτώσεις παγκοσμίως) από αυτά που καλούμε «γεννημένοι νικητές», που είτε γεννιούνται με κάποια προβλήματα ή τα αποκτούν αυτά αργότερα στη ζωή τους (πχ τραυματισμοί), ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες με μεγάλη επιτυχία όταν όλος ο κόσμος τα θεωρεί «ξεγραμμένα», διαπρέποντας στη μετέπειτα αγωνιστική πορεία τους…

Υπάρχουν άλογα που από την πρώτη συμμετοχή τους «δείχνουν την κλάση τους», αποσπούν εντυπωσιακή νίκη στο ντεμπούτο τους κιόλας και γενικά δείχνουν πως το μέλλον τους ανήκει…
Υπάρχουν άλογα τα οποία κόντρα στα προγνωστικά καταφέρνουν το ακατόρθωτο και κάνουν όλο τον κόσμο γύρω τους να απορεί…
... Υπάρχουν και άνθρωποι που μοιάζουν με τα άλογα…

…Οι τελευταίες ημέρες συνετέλεσαν στο να αναθεωρήσω πολλά πράγματα στη ζωή μου και να τη δω με «άλλο μάτι»…

Οι «Ιπποδρομίες» θα συνεχίσουν να υπάρχουν, η δομή και η θεματολογία τους θα προσαρμοστεί ωστόσο στα νέα δεδομένα. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή του ανθρώπου κατά τις οποίες καλείται να επιλέξει τι είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του… Οι ιπποδρομίες και τα άλογα αποτελούν για μένα κομμάτι της ζωής μου, ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, αλλά δεν είναι ολόκληρη η ζωή μου. Υπάρχουν πρόσωπα και πράγματα που δεν έχω την πολυτέλεια να τα χάσω για κανένα λόγο. Γι’ αυτό θα πρέπει να επέλθει και η δική μου ισορροπία ώστε να μπορώ να χαίρομαι με ο, τι αγαπάω…

Έφτασα τριάντα εφτά ετών και κάτι για να συνειδητοποιήσω ξεκάθαρα πως υπάρχουν ορισμένα άλογα (τα περισσότερα) γεννημένα για αθλητισμό και κάποια άλλα (λιγότερα και ξεχωριστά) γεννημένα για πρωταθλητισμό. Υπάρχουν τέλος και κάποια πολύ λίγα, σπάνια άλογα, τα οποία είναι τόσο μοναδικά στο είδος τους, λες και γεννήθηκαν για να «γράψουν ιστορία»… Και τη γράφουν…
... Υπάρχουν και άνθρωποι που μοιάζουν με τα άλογα…

Αφιερωμένο στο μικρούλι μου ανιψάκι το οποίο ήρθε στον κόσμο μόλις την περασμένη Παρασκευή, κι ας μην έχουμε γνωριστεί ακόμα, κι ας μην τον έχω δει προς το παρόν… Στο πλασματάκι αυτό που με τη χάρη του Θεού, με τις προσευχές αγαπημένων προσώπων και με τη δική του θέληση για ζωή «έκανε το θαύμα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά», έκανε γιατρούς να «παραμιλήσουν» και «πήρε το μέδεν του περίπατο» στην πρώτη κιόλας «συμμετοχή του στους αγώνες» Γιατί όπως είπαμε, υπάρχουν και άνθρωποι που μοιάζουν με τα άλογα…

Να ζήσεις ανιψάκι μου!

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ (17-03-2011)

17 Μαρτίου 2011

17/3/2011
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 17.3. 2011

Επί του αναφερομένου στο από 16/3/2011 αίτημα της ΕΠΔΙ, η ΕΙ σε έκτακτη συνεδρίασή της μετά την ενημέρωση από τους υπευθύνους υπηρεσιακούς παράγοντες των εγγραφών, ότι δεν συμπληρώθηκε το ελάχιστο των έξι (6) ιπποδρομιών που απαιτείται για την τέλεση μιας ιπποδρομιακής συγκέντρωσης, απεφάσισε ότι η αιτούμενη από την ΕΠΔΙ διαδικασία συμπληρωματικής εγγραφής ίππων δεν είναι η προβλεπόμενη και η σύμφωνη με τις ισχύουσες Γενικές Διατάξεις και συνεπώς απορρίπτει το εν λόγω αίτημα.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ
N.KANEΛΛΟΠΟΥΛΟΣ –Κ. ΚΟΝΤΟΣ-Ι.ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Δεν καταλαβαίνουμε γιατί χάνονται πλέον Ελληνικές ιπποδρομίες. Έστω και μία διαδρομή να συμπληρώνεται επιτυχώς δεν πρέπει επ’ ουδενί να χάνεται, τώρα μάλιστα που υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης του προγράμματος με κούρσες από το εξωτερικό.

«Ιπποδρομίες»

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΕ (18-03-2011)

Προς
Το Δ.Σ της Φ.Ε.Ε
Υπόψη Γενικού Διευθυντή                                 Μαρκόπουλο 18/3/2011
κ. Γεώργιου Κώτσικου                                       Αρ. πρωτ. 1126


Αξιότιμοι κύριοι,
Εξαιτίας της αδυναμίας συμπλήρωσης των εγγραφών που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό  διάστημα και με δεδομένο το πόσο σημαντικό είναι στη συγκεκριμένη στιγμή η συνεχής ροή ιπποδρομιών, παρακαλούμε να εξετάσετε τις παρακάτω προτάσεις της Ένωσης μας:

 α) Οι ιπποδρομίες με όρους ΒΗΕ και ΒΗ καθώς και οι 3Ν1 και 3Ν1φ. να πραγματοποιούνται με 6 ίππους, ανεξάρτητα απ΄το αν αποτελούν την 6η, 7η κ.λ.π. ιπποδρομία του προγράμματος.

 β) Οι ιπποδρομίες με όρους ΙΕ οι οποίες προκηρύσσονται σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 1400μ. (1600μ. 1800μ.) να πραγματοποιούνται με 7 ίππους.

γ) Οι ιπποδρομίες με όρους ΙΕ που προκηρύσσονται για κλάσεις με περιορισμένο αριθμό ίππων (25-30) και συγκεκριμένα (όπως συμβαίνει ήδη με τις 4Γ, 4Δ, 5Γ, 5Δ) για τις κλάσεις  4Ε, 4Εφ. και 6Γ, να πραγματοποιούνται με 7 ίππους.

 Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη και την τεράστια μείωση επάθλων που έχει επέλθει τους τελευταίους μήνες και τις ζημίες στις οποίες πλέον υποχρεώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα να ενταχθούν οι παραπάνω περιπτώσεις β και γ στην ίδια κατηγορία με εκείνες – συγκεκριμένα με τις 4Γ, 5Γ, 4Δ, 5Δ – στις οποίες η μείωση επάθλων κατά 10% ξεκινά από τους 6 ίππους εντός στοιχήματος.
Το τελευταίο αυτό αίτημα μας έρχεται σε συμφωνία και με τη διαβεβαίωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Δ.Ι.Ε  ότι σύντομα θα εφαρμοστεί στοίχημα trio και tricast σε ιπποδρομίες με 6 ίππους και τετραπλό σε ιπποδρομίες με 7 ίππους εντός στοιχήματος.

 Mε τιμή
Για το Δ. Σ της Ε.Ι.Δ.Ι.Ε

  ΒΑΣΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ                                      ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ξανάρχισαν οι Ιπποδρομίες στην Κύπρο - Έληξε η απεργία των εργαζομένων

Λευκωσία: Έληξε η απεργία των εργαζομένων στη Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας, μετά την επίτευξη συμφωνίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Συντεχνιών ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΣΕΒΕΤΤΥΚ-ΠΕΟ, ύστερα από την παρέμβαση την Τετάρτη του Μεσολαβητή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, κυρίου Άντη Αποστόλου, που έγινε στην παρουσία της εργατικής και της εργοδοτικής πλευράς επιτεύχθηκε συμφωνία.

Η συμφωνία, η οποία αποτελείται από έξι σημεία, αναφέρει ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου 2011 δεν θα προκύψουν πλεονασμοί προσωπικού, ενώ μετά την ημερομηνία αυτή αν προκύψει τέτοιο θέμα θα ακολουθηθούν οι πρόνοιες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και της Νομοθεσίας.

Αναφέρει, επίσης, ότι το θέμα της 11ης Ιπποδρομίας θα απασχολήσει τις δύο πλευρές μετά τις 15 Ιουλίου 2011, ότι η εργοδοτική πλευρά αποσύρει τη θέση της για αποκοπή του 5% από τους μισθούς, ότι η συντεχνιακή πλευρά εκφράζει την υποστήριξη της για ρύθμιση Νομοθετικού πλαισίου για το στοίχημα, ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις που αφορούν το σύνολο του προσωπικού της Λέσχης παραμένουν ως έχουν για το 2011 και ότι αυξάνεται κατά δύο μέρες ο αριθμός ετήσιων αδειών για όλο το προσωπικό μόνο για το 2011.

Οι ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΣΕΒΕΤΤΥΚ-ΠΕΟ αναφέρουν στην ανακοίνωση τους ότι η πιο πάνω συμφωνία τέθηκε την Τετάρτη το βράδυ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του προσωπικού η οποία και εγκρίθηκε.

Το προσωπικό επέστρεψε κανονικά στην εργασία την Πέμπτη 17-03-2011.

Πηγή: newsdaily.com
«Ιπποδρομίες»

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΕ (15-03-2011)

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΔΙΕ 15/3/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝΩΝ ΙΠΠΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΙΔΙΕ), νομίμως εκπροσωπούμενης.
Αναφερόμενοι στην από 4/3/2011 ανακοίνωση μας, το Δ.Σ της ΕΙΔΙΕ επιθυμεί να δηλώσει ότι ούτε ήταν, ούτε και τώρα είναι στις προθέσεις του να σχολιάσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την απόφαση του Υπουργού Αθλητισμού και Τουρισμού σχετικά με την εισήγηση της Φ.Ε.Ε με ημερομηνία 21/12/2010, περί κατανομής επάθλων στους δικαιούχους.
Αυτό αποτελεί κυρίαρχο δικαίωμα και ευθύνη του Υπουργού Αθλητισμού και Τουρισμού, όπως πολύ σωστά, αποσαφηνίζει και η Φ.Ε.Ε με την ανακοίνωση της με ημερομηνία 2/3/2011.
Αντίθετα το Δ.Σ της Ένωσης μας χαιρετίζει, με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, την απόφαση της Φ.Ε.Ε να ορίσει τριμερή επιτροπή, αποτελούμενη από εκλεκτά μέλη της Φ.Ε.Ε, του προέδρου της συμπεριλαμβανομένου, με σκοπό την διαβούλευση με φορείς των ιπποδρομιακών τάξεων.
Εμείς δηλώνουμε, για μια ακόμη φορά ότι μια τέτοια συζήτηση-εισήγηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση στα προβλήματα μας, που όχι μόνο θα οδηγήσει σε σωστότερες αποφάσεις αλλά και θα έχει, εκ των προτέρων, τη συναίνεση των εμπλεκόμενων φορέων.
Τέλος επιθυμούμε να τονίσουμε ότι με αγωνία αναμένουμε από τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς να προσεγγίσουν, μαζί μας και κατά προτεραιότητα, πάραυτα τα καυτά προβλήματα, που έχουν σχέση με το Ελληνικό προϊόν και πιο συγκεκριμένα τη σωστή προβολή του αθλήματος μέσω τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, την προσέλκυση νέων επενδυτών – ιδιοκτητών και γενικά την οργάνωση και αξιοποίηση του στοιχηματικού δυναμικού της χώρας μας.

Εμείς έχουμε ξεκάθαρες και πρακτικές προτάσεις.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 15.03.2011
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ                                ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΕ (21-03-2011)

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

21/3/2011 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ο.Δ.Ι.Ε ΑΕ η ιπποδρομιακή συγκέντρωση της Τρίτης 18.3.11 ματαιώνεται.

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»