Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Γαλλικές Ιπποδρομίες: Προγνωστικά Τετάρτης 15-02-2012


 
    Προγνωστικά Τετάρτης 15-02-2012 (από την Γαλλική ιστοσελίδα zeturf.com)

1. 10-15-16-11-8-3-14
2. 10-4-15-14-11-16-17
3. 7-3-9-8-6-5-2-4
4. 2-3-1-4
5. 4-2-6-3-1-11
6. 3-1-2-6-5
«Ιπποδρομίες»

Αγγλικές Ιπποδρομίες: Προγνωστικά Τετάρτης 15-02-2012


 Προγνωστικά Τετάρτης 15-02-2012 (από την Αγγλική ιστοσελίδα timeform.com)

1. 9-1-4
2. 4-5-1
3. 10-7-4
4. 5-1-6
5. 10-14-13
6. 7-1-4
7. 2-6-1
8. 3-2-1
9. 2-8-6
«Ιπποδρομίες»

Το σχόλιο της ημέρας




Με συνοπτικές διαδικασίες το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στην απελευθέρωση 136 επαγγελμάτων και υπηρεσιών. Η προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, λίγο πριν από την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα.

Σε πλήρη απελευθέρωση... εξπρές 136 επαγγελμάτων και υπηρεσιών προχωρεί η κυβέρνηση. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων αρκετά δημοφιλή επαγγέλματα και υπηρεσίες.


Λίγες ώρες πριν από την άφιξη των πρώτων κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα, o υπουργός Οικονομικών κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος προσέθεσε διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, η οποία προβλέπει το οριζόντιο άνοιγμα των επαγγελμάτων και την άρση όλων των περιορισμών στην ελεύθερη άσκησή τους.


Όλα τα παραπάνω τα οποία είχαμε διαβάσει πριν από μέρες σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας
www.ethnos.gr (πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο) μας προξενούν μία εύλογη απορία: Πώς είναι δυνατό να ετοιμάζονται σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να ανοίξουν τόσα πολλά κλειστά επαγγέλματα και στην περίπτωση του Ιπποδρόμου να παραμένουν σε ισχύ όλες οι αναχρονιστικές διατάξεις και οι περιορισμοί που αφορούν στην λειτουργία των πρακτορείων του;

Για να γίνει αυτό περισσότερο αντιληπττό, είναι δυνατό σήμερα να ισχύουν οι περιορισμοί ως προς τις αποστάσεις μεταξύ των πρακτορείων προκειμένου να χορηγηθούν νέες άδειες; Δηλαδή, αύριο, που θα έρθουν στην χώρα και θα λειτουργούν ακριβώς δίπλα σε αυτά τα πρακτορεία υποκαταστήματα άλλων στοιχηματικών εταιριών που θα διεξάγουν στοίχημα σε Ιπποδρομίες, ίδιες – ή και περισσότερες – με αυτές που διαθέτει ο ΟΔΙΕ, τι θα γίνει τότε;
Δεν πρέπει από σήμερα κιόλας να αυξηθούν όσο το δυνατό περισσότερο τα εν ενεργεία πρακτορεία του Οργανισμού;

Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι το γεγονός πως σε μία ελεύθερη αγορά που κινείται με βάση τον κανόνα ζήτησης – προσφοράς δεν είναι δυνατό να «συρρικνώνεται» η αλυσίδα των κατά τόπους αντιπροσώπων κάποιας εταιρίας με όρους και κανονισμούς που έχει επιβάλλει η ίδια στον εαυτό της (!) Για το λόγο αυτό, εκτιμούμε πως επιβάλλεται να καταργηθεί άμεσα ο περιορισμός των αποστάσεων μεταξύ των πρακτορείων του ΟΔΙΕ έτσι ώστε να αφεθεί ελεύθερη η αγορά να «αυτορυθμιστεί»
.

Είναι μάλλον κάτι περισσότερο από προφανές πως ο νέος Ιδιοκτήτης του Ιπποδρόμου (όποτε αυτός προκύψει…) θα μεριμνήσει άμεσα προκειμένου να διορθώσει αυτή την «στρέβλωση» του συστήματος. Το ζήτημα βέβαια είναι αν θα προλάβει
τελικά να το κάνει ή αν θα παραλάβει ένα δίκτυο πωλήσεων που θα ομοιάζει με ένα «πτώμα σε αποσύνθεση»…


«Ιπποδρομίες»

Αυξήθηκαν σημαντικά οι προεγγραφές για το φετινό Triple Crown


 
 Μετά από μία μικρή πτώση του συνολικού αριθμού που παρατηρήθηκε στις περσινές προεγγραφές για το περίφημο Triple Crown στις ΗΠΑ (Kentucky Derby, Preakness Stakes και Belmont Stakes) φέτος σημειώθηκε μία αλματώδης αύξηση, αφού στην πρώτη φάση δηλώθηκαν 397 (!) τριετείς ίπποι – εκ των οποίων μόλις 6 φοράδες –, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο περυσινός πρωταθλητής στον χώρο των διετών, ο ίππος Hansen.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως πέρσι οι προεγγραφές για το Triple Crown είχαν φτάσει μόλις τις 366, αριθμός που αποτελεί το δεύτερο χαμηλότερο ρεκόρ της δεκαετίας, με το μεγαλύτερο ρεκόρ συμμετοχών αντιθέτως να σημειώνεται το 2009, όπου ενεγράφησαν σε αυτή την φάση 412 ίπποι (!)

Παρότι από το 2011 είναι η τρίτη μόλις φορά όπου ο συνολικός αριθμός των ίππων που δηλώνονται σε αυτή την φάση των εγγραφών για το Triple Crown δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 400, εν τούτοις η φετινή αύξηση των συμμετοχών μπορεί να χαρακτηριστεί ως αξιοσημείωτη, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι αυτό επιτεύχθηκε εν μέσω μιας εποχής κατά την οποία η Ιπποπαραγωγή φθίνει σημαντικά (και) στις ΗΠΑ.
Sir Barton

Σε ο, τι αφορά τώρα στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως το πρώτο σκέλος του Triple Crown (Kentucky Derby) είναι προγραμματισμένο για τις 05-05-2012, ακολουθεί δύο εβδομάδες αργότερα (19-05-2012) το Preakness Stakes, για να ολοκληρωθεί τελικά με την διεξαγωγή του Belmont Stakes στις 11-06-2012, ενώ σε ο, τι αφορά σε κάποια από τα στατιστικά στοιχεία του θεσμού, κανένας ίππος δεν έχει κατορθώσει να κατακτήσει και τα τρία σκέλη του TripleCrown από το 1978! (χρονιά που το πέτυχε ο «θρυλικός» Affirmed, ενώ αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 1919 από τον ίππο Sir Barton).

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 C.F. Orr Stakes


 Νικητής ίππος: Black Caviar

Black Caviar


2012 C.F. Orr Stakes
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Clasico Juan Shaw


Νικητής ίππος: Jumbalaya

Jumbalaya
  
2012 Clasico Juan Shaw
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Clasico Haras Argentinos


 Νικητής ίππος: Star Runner

Star Runner
 
2012 Clasico Haras Argentinos
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Prix de La Chartre-sur-le-Loir


 Νικητής ίππος: Richmond Park

Richmond Park

2012 Prix de La Chartre-sur-le-Loir
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»