Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Πρωτοποριακή Θεραπεία: Μικρά αλογάκια στην υπηρεσία των ασθενών!


Τα ζώα είναι αποδεδειγμένο ότι είναι σημαντική πηγή ηρεμίας και συντροφιάς για τους ανθρώπους, αφού καταφέρνουν να φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη όλων, ειδικά εκείνων που έχουν ανάγκη. Τα σκυλιά είναι γνωστό πως βοηθούν πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από διάφορες ασθένειες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, ωστόσο και τα άλογα προσφέρουν πλέον τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Ειδικά τα μικρά αλογάκια που πλημμυρίζουν τρυφερότητα και αγάπη για τους πάσχοντες.

Τα τελευταία 20 χρόνια η οργάνωση Gentle Carousel Miniature Therapy Horses με τα άλογά της προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε νοσοκομεία, γηροκομεία αλλά και σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας μέσω της ιπποθεραπείας. Η ιδέα ξεκίνησε από την Φλόριντα και μάλιστα ένα άλογο, η Magic, έχει χαρακτηριστεί από τους Times ως ένα από τα 10 ηρωικά ζώα στον κόσμο. Η οργάνωση είναι τόσο επιτυχημένη που πλέον έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια αλλά και στην Ελλάδα!


 
Πηγή: perierga.gr
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»