Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011



Διαβάστε την Κυριακή 27-02-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας

Αρχίζει το ματς…  
(σχολιάζει ο Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης)

«Η ανταγωνιστικότητα είναι η μόνη ασφαλής διέξοδος από την κρίση»

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών 
του Σαββάτου 26-02-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας
 
«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Γνωριμία με τα παιχνίδια trio – tricast – τετραπλό

Τα παιχνίδια triotricast – τετραπλό επιλέξαμε να τα παρουσιάσουμε μαζί λόγω της ομοιότητάς τους στον τρόπο που παίζονται αλλά και της «φιλοσοφίας» τους.
Στο trio, ο παίκτης καλείται να προβλέψει επιτυχώς τους τρεις πρώτους ίππους μιας ιπποδρομίας, ανεξάρτητα από τη σειρά άφιξή τους. Το trio μοιάζει λοιπόν πάρα πολύ με το παιχνίδι του διδύμου και η διαφορά του είναι πως αντί να προβλέψουμε τους δύο πρώτους (δίδυμο) στο trio πρέπει να προβλέψουμε τους τρεις πρώτους στην άφιξη, χωρίς να μας ενδιαφέρει η ακριβής σειρά που θα τερματίσουν μεταξύ τους.

Στο tricast, ο παίκτης καλείται να προβλέψει επιτυχώς τους τρεις πρώτους ίππους μιας ιπποδρομίας με την ακριβή όμως σειρά άφιξή τους. Το tricast μοιάζει λοιπόν πάρα πολύ με το παιχνίδι του forecast και η διαφορά του είναι πως αντί να προβλέψουμε τους δύο πρώτους (forecast) στο tricast πρέπει να προβλέψουμε τους τρεις πρώτους στην άφιξη με την ακριβή σειρά που θα τερματίσουν.

Στο τετραπλό, τέλος, ο παίκτης καλείται να προβλέψει επιτυχώς τους τέσσερις πρώτους ίππους μιας ιπποδρομίας με την ακριβή σειρά άφιξή τους. Το τετραπλό μοιάζει λοιπόν πάρα πολύ με το παιχνίδι του forecast και του tricast και η διαφορά του είναι πως αντί να προβλέψουμε τους δύο πρώτους (forecast) ή τους τρεις πρώτους (tricast) στο τετραπλό πρέπει να προβλέψουμε τους τέσσερις πρώτους στην άφιξη με την ακριβή σειρά που θα τερματίσουν.

 
Σύμφωνα με τα ισχύοντα σήμερα στον Ελληνικό Ιππόδρομο προκειμένου να διεξαχθεί το παιχνίδι του trio και του tricast θα πρέπει στην ιπποδρομία να συμμετέχουν τουλάχιστον 6 ίπποι (ή 5 ίπποι, αν προκύψει διαγραφή μετά την ανακοίνωση του τριλέπτου της εκκίνησης) ενώ για να διεξαχθεί το τετραπλό θα πρέπει να συμμετάσχουν τουλάχιστον 7 ίπποι (ή 6 ίπποι, αν προκύψει διαγραφή μετά την ανακοίνωση του τριλέπτου της εκκίνησης). 


Σε περίπτωση διαγραφής αφαιρούνται αυτόματα από το παιχνίδι μας όσες στήλες του δελτίου περιέχουν διαγραφέντα ίππο και συμμετέχουν οι υπόλοιπες στήλες κανονικά στο παιχνίδι (με άλλα λόγια, μπορούμε να εισπράξουμε τα χρήματα που αντιστοιχούν στις στήλες με τις διαγραφές και μετά την ιπποδρομία, χωρίς να χρειάζεται να ακυρώνουμε ή να ανταλλάσσουμε το παιχνίδι μας, όπως αναλύσαμε στο παρελθόν σε άλλα είδη στοιχήματος, ενώ οι υπόλοιπες στήλες συμμετέχουν κανονικά στο στοίχημα).

Επίσης να προσθέσουμε πως και τα τρία παιχνίδια (trio, tricast, τετραπλό) μπορούν να παιχτούν με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους:

- Είτε ως απλοί συνδυασμοί
 
- Είτε με σταθερό/ούς ίππο/ους

- Είτε ως «συνδυαστικό παιχνίδι»

- Είτε χρησιμοποιώντας «καθέτους»

Τέλος, τα παιχνίδια αυτά δεν μπορούν να συνδυαστούν σε κανενός είδους παρολί (παίζονται αυτόνομα) και επιπλέον λόγω των αρκετά αυξημένων αποδόσεων που κατά κανόνα αποδίδουν (στο τετραπλό ειδικά σημειώνονται αρκετά συχνά τζακποτ) ενδείκνυνται για όσους «κυνηγούν τα μεγάλα κέρδη»!
«Ιπποδρομίες»

Αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στον Old Vic

Old Vic
Ο περίφημος ίππος Old Vic που απέσπασε τον τίτλο «Horse of the Year» το 1989 στην Αγγλία και θεωρήθηκε ως ένας από τους διακεκριμένους επιβήτορες ίππων εμποδίων έθανε σε ηλικία 25 ετών. Πιο συγκεκριμένα του χαρίστηκε η ευθανασία στις 21 Φεβρουαρίου στο Ιπποφορβείο Sunnyhill Stud (που βρίσκεται στην περιοχή Kildare της Ιρλανδίας) μετά από σοβαρές επιπλοκές εξαιτίας κολικού. Στο συγκεκριμένο Ιπποφορβείο είχε αποσυρθεί από το 1996.
Το έτος 1989 σημαδεύτηκε από την εμφάνισή του στους αγωνιστικούς στίβους. Ο τρόφιμος του προπονητή Henry Cecil κατέκτησε δύο κλασσικές ιπποδρομίες ως 3ετής, το 1989 Prix du Jockey Club (η επικράτησή του ήρθε με την εντυπωσιακή διαφορά των 7 μηκών) καθώς και το 1989 Irish Derby, λίγες μέρες αργότερα (και στις δύο κούρσες ιππευθείς από τον Steve Cauthen) καθώς και άλλες δύο ιπποδρομίες Group III που διεξήχθησαν στην Αγγλία.

 Στιγμιότυπα από τη νίκη του Old Vic στο 1989 Prix du Jockey Club

Εκτός από τον τίτλο «Horse of the Year» στην Αγγλία όπως προείπαμε ο OldVic ανακηρύχθηκε champion τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ιρλανδία. Την αμέσως επόμενη χρονιά, ως 4ετής πλέον τερμάτισε 3ος στο 1990 Hardwicke Stakes και 2ος στο 1990 King George VI and Queen Elizabeth Diamond (τελευταία του συμμετοχή στις ιπποδρομίες) ενώ λίγο αργότερα μέσα στο έτος αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση. Στην αγωνιστική του καριέρα σημείωσε 6 νίκες επί 9 μόλις συμμετοχών και τα έπαθλα που συγκέντρωσε ανήλθαν στα 1.273.350,00 δολάρια ΗΠΑ.
Ανάμεσα στα προϊόντα του Old Vic που θεωρήθηκε ως ο κορυφαίος επιβήτορας για το έτος 2007 – 2008 στους ίππους εμποδίων βρίσκονται 34 νικητές ιπποδρομιών stakes μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι Don't Push It (νικητής στο Grand National), Comply Or Die (νικητής επίσης στο Grand National) και Kicking King (νικητής στο Cheltenham Gold Cup). 
Ας παρακολουθήσουμε ένα video που αναφέρεται διαχρονικά – στους νικητές του Sandown Classic Trial (ιπποδρομία την οποία κατέκτησε και ο Old Vic):

 Αφιέρωμα στους νικητές του Sandwon Classi Trial

«Ιπποδρομίες»

ΑΛΛΑΓΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ 22/2/11

Οι ίπποι ΝΤΟΜ ΡΟΚ και ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΑ ανατέθηκαν στην προπόνηση Ε. Διαγγελάκη.

Ο ίππος ΚΕΪΝΤΕΝ έθανε στις 20/2/11.

Η βοηθός προπονητή Αριάδνη Κάρλες υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με τον προπονητή Γ. Καλογρίδη.

Οι ίπποι ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ, ΦΕΡΣΤ ΠΟΪΝΤ, ΠΥΡΡΑΝΘΟΣ και ΦΑΛΙΑ απομακρύνθηκαν οριστικά από τον ιππόδρομο.

Οι ίπποι ΚΑΡΜΙ και ΠΟΛΥΞΕΝΗ απομακρύνθηκαν προσωρινά από τον ιππόδρομο.
 Ανανεώθηκαν οι συμμετοχές για το Κύπελλο 25ης Μαρτίου

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη η 2η εγγραφή για την κλασσική ιπποδρομία του Κυπέλλου 25ης Μαρτίου (ίπποι 3 ετών και άνω, ΒΗΕ – απόσταση: 2.400 μέτρα). Συνολικά 17 εκλεκτοί καθαρόαιμοι ανανέωσαν σε αυτή τη φάση τη συμμετοχή τους  ενώ να προσθέσουμε πως στο έπαθλο της κούρσας προστέθηκαν άλλα 2.550,00 €. Ακολουθεί ο συγκεντρωτικός πίνακας των ίππων που εγγράφηκαν εκ νέου:

α/α
ΙΠΠΟΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

1.

ΑΛΠ ΜΑΡΙΤΙΜ
Υφαντής Γ.
Σιατούνης Ηλ.
2.

ΓΚΡΗΚ ΦΙΛΟΣΟΦΙ
Θεοδωράκης/Μαζοκοπάκης
Θεοδωράκης Χ.
3.
ΘΩΡΑΞ (GB)

Γιαννακάρης Κων/νος
Σταύρου Χ.
4.
ΚΑΛΚΕΡΥ (FR)

Σταύλοι Φηγαίας Α.Ε.
Κάσσης Γ.
5.
ΚΛΑΟΥΝΤΙ ΜΙΣΤ

Ιππ/ία Ελιάς Α.Ε.
Γιατράς Αλ.
6.
ΛΕΝΟΝ

Ιππ/ία Ελιάς Α.Ε.
Γιατράς Αλ.
7.
ΜΑΪ ΧΟΟΥΠ

Ιπποάττικα Α.Ε.
Θεολόγου Παν.
8.
ΜΑΝΤΖΑΜ (GB)

Κατράλης Αθ.
Πέτρου Χρ.
9.
ΜΕΪΚ ΙΤ ΜΠΙΓΚ (GB)

Αντωνιάδης Μιχαήλ
Θεολόγου Παν.
10.
ΜΕΛΩΔΟΣ

Ιππ/ία Ελιάς Α.Ε.
Γιατράς Αλ.
11.
ΜΕΤΩΝ

Σταύλοι Φηγαίας Α.Ε.
Κάσσης Γ.
12.
ΝΕΒΕΡ ΕΝΤΙΝΓΚ ΤΕΪΛ (GB)

Μαργαρίτης Αθανάσιος
Θεοδωράκης Χρ.
13.
ΠΕΡΙΦΗΤΗΣ (IRE)

Μαργαρίτης Αθανάσιος
Θεοδωράκης Χρ.
14.
ΤΑΚΟΥΝΑΣ (IRE)

Φραγκούλη Ειρήνη
Μουρουζίδης Π.
15.
ΦΑΝΚΟ (GB)

Ιππ/ία Ελιάς
Γιατράς Αλ.
16.
ΧΑΝΣΟΜ ΤΟΝΥ (GB)

Βουτσινάς Ευάγγελος
Πολυκανδρίτης Αν.
17.
ΑΜΑΡΑΜΑ (IRE)

Εστία ΑΚΤΚΕ
Ιωαννίδης Μιχαήλ

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»