Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011


Αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στον Old Vic

Old Vic
Ο περίφημος ίππος Old Vic που απέσπασε τον τίτλο «Horse of the Year» το 1989 στην Αγγλία και θεωρήθηκε ως ένας από τους διακεκριμένους επιβήτορες ίππων εμποδίων έθανε σε ηλικία 25 ετών. Πιο συγκεκριμένα του χαρίστηκε η ευθανασία στις 21 Φεβρουαρίου στο Ιπποφορβείο Sunnyhill Stud (που βρίσκεται στην περιοχή Kildare της Ιρλανδίας) μετά από σοβαρές επιπλοκές εξαιτίας κολικού. Στο συγκεκριμένο Ιπποφορβείο είχε αποσυρθεί από το 1996.
Το έτος 1989 σημαδεύτηκε από την εμφάνισή του στους αγωνιστικούς στίβους. Ο τρόφιμος του προπονητή Henry Cecil κατέκτησε δύο κλασσικές ιπποδρομίες ως 3ετής, το 1989 Prix du Jockey Club (η επικράτησή του ήρθε με την εντυπωσιακή διαφορά των 7 μηκών) καθώς και το 1989 Irish Derby, λίγες μέρες αργότερα (και στις δύο κούρσες ιππευθείς από τον Steve Cauthen) καθώς και άλλες δύο ιπποδρομίες Group III που διεξήχθησαν στην Αγγλία.

 Στιγμιότυπα από τη νίκη του Old Vic στο 1989 Prix du Jockey Club

Εκτός από τον τίτλο «Horse of the Year» στην Αγγλία όπως προείπαμε ο OldVic ανακηρύχθηκε champion τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ιρλανδία. Την αμέσως επόμενη χρονιά, ως 4ετής πλέον τερμάτισε 3ος στο 1990 Hardwicke Stakes και 2ος στο 1990 King George VI and Queen Elizabeth Diamond (τελευταία του συμμετοχή στις ιπποδρομίες) ενώ λίγο αργότερα μέσα στο έτος αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση. Στην αγωνιστική του καριέρα σημείωσε 6 νίκες επί 9 μόλις συμμετοχών και τα έπαθλα που συγκέντρωσε ανήλθαν στα 1.273.350,00 δολάρια ΗΠΑ.
Ανάμεσα στα προϊόντα του Old Vic που θεωρήθηκε ως ο κορυφαίος επιβήτορας για το έτος 2007 – 2008 στους ίππους εμποδίων βρίσκονται 34 νικητές ιπποδρομιών stakes μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι Don't Push It (νικητής στο Grand National), Comply Or Die (νικητής επίσης στο Grand National) και Kicking King (νικητής στο Cheltenham Gold Cup). 
Ας παρακολουθήσουμε ένα video που αναφέρεται διαχρονικά – στους νικητές του Sandown Classic Trial (ιπποδρομία την οποία κατέκτησε και ο Old Vic):

 Αφιέρωμα στους νικητές του Sandwon Classi Trial

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»