Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Όλη η Ελλάδα… ένα ιπποδρόμιο!

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, διεξήχθησαν σε ολόκληρη την Ελλάδα οι γνωστές και καθιερωμένες πλέον ιπποδρομίες προς τιμήν του Αγίου. 
Αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε (κάτι το οποίο αποτυπώνεται ξεκάθαρα άλλωστε και στα πλάνα από τα videos που ακολουθούν) είναι η πολύ μεγάλη προσέλευση θεατών και η αγάπη που εκδήλωναν προς τα άλογα και προς τις ιπποδρομίες καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των εκδηλώσεων. Με άλλα λόγια, οι αντιδράσεις του κόσμου μας δείχνουν περίτρανα την τεράστια δυναμική των ιπποδρομιών, την αποδοχή που συναντούν και την απήχησή τους σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, από άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Τώρα γιατί ο ΟΔΙΕ δεν κατορθώνει να «εμπνεύσει» νέους φιλίππους ώστε να ασχοληθούν με τις ιπποδρομίες (είτε ως επαγγελματίες ή ως θεατές – στοιχηματίες) είναι αναλυμένο από παλιά. Το σίγουρο πάντως είναι πως η «σπίθα» υπάρχει και το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες «συνθήκες αναζωπύρωσης» ώστε να ανθίσουν οι ιπποδρομίες  και με την επαγγελματική τους πλέον μορφή στην Ελλάδα.

Από τις ιπποδρομίες στο Μεσολόγγι

Από τις ιπποδρομίες στο Βαμβακόφυτο
Είναι τέτοια η αγάπη των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτό το «πανηγύρι των ιπποδρομιών» ώστε πολλοί ονειρεύονται και ποσδοκούν ακόμα και την κατασκευή ιππικών εγκαταστάσεων στον τόπο τους, προκειμένου να μπορούν οι κούρσες να διεξάγονται απρόσκοπτα και με ασφάλεια, για όλους τους θεατές, τους αναβάτες και τους ίππους! Χαρακτηριστικά, στο video που ακολουθεί, κατά την απονομή βραβείου σε έναν από τους νικητές των ιπποδρομιών που διεξήχθησαν στο Πυλί της Κω, η ευχή που ακούγεται από τα χείλη του αναβάτη είναι: «… Άντε, και το χρόνου… ιπποδρόμιο...»!

Από τις ιπποδρομίες στο Πυλί της Κω

Από τις ιπποδρομίες στο Πλατύ Μεσσηνίας
Τέτοιες «ιπποδρομιακές φιέστες» γίνονται κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Εμείς καταφέραμε να συλλέξουμε οπτικό-ακουστικό υλικό (φωτογραφίες και videos) από τις φετινές ιπποδρομίες που διεξήχθησαν στο Μεσολόγγι, στο Πλατύ Μεσσηνίας, στην Κοινότητα Βαμβακοφύτου του Νομού Σερρών και στο Πυλί της Κω. Η ευχή μας είναι τέτοιες εκδηλώσεις να πυκνώσουν στο μέλλον διότι προάγουν το άθλημα των ιπποδρομιών, το φίλιππο πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και τη ζωοφιλία, ζητήματα δηλαδή εξαιρετικά κρίσιμα για την πρόοδο και την ανάπτυξη των ιπποδρομιών στη χώρα γενικότερα. Η απόκτηση «ιπποδρομιακής παιδείας» και «ιπποδρομιακής συνείδησης» είναι το άλφα και το ωμέγα αν θέλουμε να αποκτήσουμε στο μέλλον νέους φιλίππους.

Πηγές: AegeaNews
            Serres Blogs
            Ελευθερία online

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»