Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Η «καλή... βιτρίνα» ελκύει πάντα κόσμο


Η σημερινή… «δύναμη πυρός» του Οργανισμού, τα πρακτορεία ιπποδρομιακού στοιχήματος αποτελούν το βασικό «μοχλό ανάπτυξης»

Η απουσία πολιτικής πωλήσεων από τον ΟΔΙΕ δυσχεραίνει την προσπάθεια αύξησης του ιπποδρομιακού τζίρου

Το προϊπποδρομιακό στοίχημα διεξαγόταν κατά καιρούς με διάφορες μορφές στην Ελλάδα. Από τα χαρτάκια στο ταμπλό και το προϊπποδρομιακό στοίχημα τηλεφωνικά μία περίπου ώρα πριν την κούρσα, περάσαμε στην εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του στοιχήματος από τα πρακτορεία να παίζεται μισή ώρα προ της εκκίνησης, για να φτάσουμε στις μέρες μας όπου τα τερματικά με τηλεφωνικές γραμμές ασφαλείας και θερμικούς εκτυπωτές δίνουν παιχνίδι στον συγκεντρωτή (totalizator) μέχρι και την στιγμή της εκκίνησης. Όσο ο Ιππόδρομος στεγαζόταν στο Φάληρο η αναλογία προϊπποδρομιακού στοιχήματος σε σχέση με το στοίχημα που διεξαγόταν μέσα στον Ιππόδρομο είχε αναλογία 10,00% - 90,00%. Σήμερα, στην εποχή του Ιππόδρομου Μαρκόπουλου η αναλογία έχει πλήρως αντιστραφεί και το 90,00% περίπου του συνολικού στοιχήματος διεξάγεται στα πρακτορεία του Ο.Δ.Ι.Ε., γεγονός που καταδεικνύει πως με τα σημερινά δεδομένα η (όποια) υπάρχουσα δυναμική του αθλήματος βρίσκεται μέσα στα πρακτορεία.

Είναι γεγονός πως τα πρακτορεία ιπποδρομιακού στοιχήματος αποτελούν την «αλυσίδα» του δικτύου πωλήσεων του Ο.Δ.Ι.Ε. πανελλαδικά, είναι η «βιτρίνα» του Οργανισμού προς τα έξω, προς όλους όσους (οι περισσότεροι, δυστυχώς) δεν έχουν την ευκαιρία να έρθουν στον Ιππόδρομο και να θαυμάσουν από κοντά το μοναδικό θέαμα και την συγκίνηση που προσφέρουν οι ιπποδρομίες. Είναι επίσης σημεία προβολής και προώθησης του προϊόντος του, του ιπποδρομιακού στοιχήματος δηλαδή. Αναλογιζόμενοι το μικρό φίλαθλο κοινό που διαθέτουν οι ιπποδρομίες στην Ελλάδα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την απουσία χάραξης και εφαρμογής πολιτικής πωλήσεων από πλευράς του Οργανισμού διαχρονικά. 

Δωρεάν ευκαιρίες… για διαρκή διαφήμιση των Ιπποδρομιών
Το εγχείρημα βεβαίως εμπεριέχει δυσκολία λόγω της ταυτόχρονης συνύπαρξης (συνήθως) «ανταγωνιστικών» παιχνιδιών στον ίδιο χώρο (είθισται τα πρακτορεία του Ο.Δ.Ι.Ε. να διαθέτουν και άδεια λειτουργίας παιχνιδιών του Ο.Π.Α.Π.). Λόγω της αδυναμίας δημιουργίας «πρότυπων πρακτορείων» (ομοιόμορφων ως προς την δομή, την εμφάνιση και τον τρόπο λειτουργίας) δεν υπάρχει αναγνωρισιμότητα του Ιπποδρόμου και των πρακτορείων του. Αναφερόμενοι πάντα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα πρακτορεία του Ο.Δ.Ι.Ε. έχουν κάνει – στο σύνολό τους – αρκετά καλή δουλειά και όσοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ιπποδρομίες σε κάποια από αυτά είναι σίγουρο πως θα μείνουν σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι από τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις ανέσεις που τους παρέχονται. Σαφώς η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να καλύψει το τεράστιο κενό που υπάρχει στο θέμα της προώθησης και προβολής των ιπποδρομιών αλλά είναι σίγουρο πως αν ο Ο.Δ.Ι.Ε. οργανώσει το δικό του δίκτυο προς όφελός του τότε τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά. Ας αναλογιστούμε μόνο πόσοι άνθρωποι ημερησίως (ακόμα και σε ημέρες που δεν διεξάγονται ιπποδρομίες) επισκέπτονται τα πρακτορεία για να στοιχηματίσουν σε κάποιο άλλο παιχνίδι. Ας εκμεταλλευτεί επιτέλους ο Οργανισμός το γεγονός με μία επί τόπου κατάλληλη διαφημιστική καμπάνια, ας φτιαχτούν κάποια διαφημιστικά φιλμάκια με highlights από το Φάληρο και το Μαρκόπουλο που να παίζουν όλη την ημέρα στα πρακτορεία (όλα τα πρακτορεία διαθέτουν συστοιχίες τηλεοράσεων), ας διανεμηθούν φυλλάδια σύντομα και περιεκτικά με επεξηγήσεις των παιχνιδιών του Ο.Δ.Ι.Ε. που θα βρίσκονται σε stands μέσα στα πρακτορεία. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαφημίζονται οι ιπποδρομίες ζωντανά και καθημερινά!
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»