Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011


Όπως ξεκινήσαμε, έτσι θα τελειώσουμε;


Την περασμένη Πρωτοχρονιά όλοι οι φίλιπποι είχαμε ζήσει το θλιβερό φαινόμενο της ματαίωσης της πρώτης ιπποδρομιακής συγκέντρωσης της χρονιάς, αποτέλεσμα βεβαίως του γενικότερου χάους που επικρατούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα και του λοκ άουτ που είχε εφαρμόσει πέρυσι τέτοια εποχή ο ΟΔΙΕ.
 
Έτσι, για πρώτη φορά στην Ιστορία του Ελληνικού Ιπποδρόμου (πλην των ετών που ήταν κλειστός λόγω του πολέμου) είχαμε την ματαίωση της διεξαγωγής της Πρωτοχρονιάτικης συγκέντρωσης. Δυστυχώς, όπως δείχνουν αυτήν την ώρα τα πράγματα, ίσως να μην ήταν η τελευταία…

Οι «Ιπποδρομίες» συνέλλεξαν ο, τι υλικό μπόρεσαν μέχρι στιγμής γύρω από αυτή την υπόθεση και σας το παρουσιάζουν όσο πιο συνοπτικά γίνεται:

Το χρονικό της υπόθεσης:

Από τα χείλη του κεντρικού παρουσιαστή της ιπποδρομιακής ζωντανής εκπομπής του ΟΔΙΕ ακούστηκε κάποια στιγμή ανάμεσα στην ροή των Ιπποδρομιών ότι δεν κατέστη εφικτή η συμπλήρωση των προγραμμάτων της Παρασκευής 30-12-2011 και της Κυριακής 01-01-2012. Η είδηση προφανώς θλίβει κάθε φίλιππο στο άκουσμά της, παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στο παρελθόν, για να πραγματοποιηθούν στην συνέχεια επαναληπτικές εγγραφές προς αποκατάσταση του αγωνιστικού προγράμματος.

Αργότερα όμως, όταν άρχισαν να γίνονται δηλώσεις από «επίσημα χείλη» (πιο «επίσημες» δηλώσεις από αυτές του Προέδρου των Προπονητών δεν υπάρχουν…) φάνηκε η τραγικότητα της κατάστασης…

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με την σειρά:

Οι προπονητές (σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Γιάννη Μυκονιάτη, Προέδρου της ΕΠΔΙ) ζήτησαν από τον ΟΔΙΕ την λήψη πρωτοβουλιών και συγκεκριμένων οικονομικών μέτρων με σκοπό την ανακούφιση του κλάδου των προπονητών. Με δεδομένη την παγιωμένη πλέον ονομαστική μείωση των επάθλων κατά 50,00% εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής της Δ2 δόσης των επάθλων (κάτι που οι «Ιπποδρομίες» επεσήμαναν και σχολίαζαν εδώ και πολύ καιρό) οι προπονητές έχουν περιέλθει στο σύνολό τους σε δεινότατη οικονομική θέση και πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο – αν όχι απίθανο – να μπορέσουν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους. Ο ΟΔΙΕ από την πλευρά του – σύμφωνα πάντα με την αναφορά του κυρίου Γιάννη Μυκονιάτη, διότι από τον ΟΔΙΕ δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα κάποια επίσημη απάντηση επί του θέματος – αρνήθηκε ακόμα και τον διάλογο, αρνούμενος να ικανοποιήσει το αίτημα των προπονητών.

Το γεγονός αυτό εξόργισε  όπως ήταν αναμενόμενο τους προπονητές στο σύνολό τους, οι οποίοι όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε δεν προχώρησαν στην συμπλήρωση των δύο επόμενων ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων, ενώ αύριο το πρωί (Τετάρτη 28-12-2011) όρισαν και θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση και ακολούθως (με την βασική προϋπόθεση πως θα υπάρξει εκπεφρασμένη διάθεση διαλόγου από την πλευρά του Οργανισμού) θα προβούν σε εγγραφές κατά την επαναληπτική διαδικασία την οποία όρισε με Δελτίο Τύπου ο ΟΔΙΕ για την Τετάρτη.

Ακολουθεί ένα ηχητικό απόσπάσμα από τις δηλώσεις του κυρίου Γιάννη Μυκονιάτη (Προέδρου της Ένωσης Προπονητών Δρομώνων Ίππων) ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά με το θέμα  κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των σημερινών Ιπποδρομιών:



Η πρώτη παρατήρηση που έχουμε να κάνουμε είναι πως ο Ιππόδρομος έχει εισέλθει πλέον οριστικά και αμετάκλητα στον «αστερισμό του παραλόγου»… Με το στοίχημα σε επίπεδα δεκαετίας ’80 και την τάση του τζίρου του ολοένα πτωτική, με τους λιγοστούς φιλίππους να είναι πλήρως αγανακτισμένοι για πολλά και διάφορα θέματα (αξιοπιστία διαδρομών, χαμηλές αποδόσεις κλπ) και να εγκαταλείπουν διαρκώς το παιχνίδι, με την Φίλιππο Ένωση «ακέφαλη» επί μακρόν και χωρίς κανενός είδους ένδειξη ότι κάτι πρόκειται σύντομα να συμβεί γύρω από αυτό το ζήτημα, με την Ηγεσία του ΟΔΙΕ να εμφανίζεται – σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κυρίου Γιάννη Μυκονιάτη – αδιάλλακτη και με τους προπονητές να επιλέγουν αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή προκειμένου να διεκδικήσουν τα – θεμιτά και δίκαια, κατά τα άλλα – οικονομικά αιτήματά τους, οι Ελληνικές Ιπποδρομίες βρίσκονται και πάλι ένα βήμα πριν από την διακοπή τους, ποιος ξέρει για πόσο πάλι αυτή την φορά…

Εκτός αυτών, ο ΟΔΙΕ «πρωτοτύπησε» αυτή τη φορά και «αντέστρεψε τους ρόλους»! Μέχρι τώρα παρακολουθούσαμε την Φίλιππο Ένωση να «μπλέκεται» στα του ΟΔΙΕ και να επικρατεί μία «άτυπη δυαρχία» σε πολλά ζητήματα. Τώρα, βρίσκοντας την ευκαιρία που του δίνει η ανυπαρξία του ΔΣ της Φιλίππου Ένωσης, ο ΟΔΙΕ φαίνεται να «περνά στην αντεπίθεση», θέλοντας ίσως να παίξει με την σειρά του πρωτεύοντα ρόλο στις επικείμενες εξελίξεις (;)

Το παραπάνω αναφέρεται για το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά ο ΟΔΙΕ (χωρίς να αναφέρει τίποτα πάντως για το θέμα που ανέκυψε) με το οποίο ανακοίνωσε την διενέργεια επαναληπτικών εγγραφών την Τετάρτη 28-12-2011:

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ
  
Η ΟΔΙΕ ΑΕ ανακοινώνει ότι αύριο Τετάρτη 28/12/2011, θα επαναληφθεί η διαδικασία των εγγραφών, που αφορούν στην Ιπποδρομιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 30/12/2011 .

 Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.

Σύμφωνα λοιπόν με τα άρθρα 2 περίπτωση (β),  άρθρο 4 περίπτωση (β)  και άρθρο 9 περίπτωση (α) και (ε) του Κώδικα Ιπποδρομιών την αποκλειστική δικαιοδοσία για το αγωνιστικό πρόγραμμα την έχει η Φίλιππος Ένωσης και οι υπηρεσίες της (Επιτροπές Ελέγχου) (!), ενώ ο ρόλος του ΟΔΙΕ είναι καθαρά συμβουλευτικός (άρθρο 2 περίπτωση (β) του Κώδικα Ιπποδρομιών):


A ρ θ ρ ο  2

«Tο Δ.Σ. της Φ.E.E. έχει δικαίωμα   :

β. Nα ορίζει περιόδους που γίνονται ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις, καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες τέλεσης αυτών. Nα τροποποιεί  τις παραπάνω μέρες και ώρες μετά από πρόταση των ιπποδρόμων. Nα επιφέρει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στο πρόγραμμα η στην προκήρυξη συγκεκριμένων ιπποδρομιών που υποβάλλονται από τους ιπποδρόμους…»
A ρ θ ρ ο  4
«Tο Δ.Σ. της Φ.E.E. έχει δικαίωμα   :
β. Nα δέχεται ή να αρνείται εγγραφές ή συμμετοχές ίππων στις ιπποδρομίες…»

A ρ θ ρ ο  9
«H Eπιτροπή Ιπποδρομιών :

α. Κάνει εισήγηση στο Δ.Σ της Φ.E.E  επι του ετησίου προγράμματος που υποβάλλεται απο τους  ιπποδρόμους. Αποφασίζει για την ματαίωση οποιασδήποτε ιπποδρομίας ή ιπποδρομιακής ημέρας σε περίπτωση εξαιρετικών γεγονότων ή εκτάκτων αναγκών μετά από πρόταση και σε συνεργασία με τους Ελλανοδίκες της ημέρας…
ε. Αρνείται εγγραφές και δεν επιτρέπει σε οποιοδήποτε αποκλεισμένο πρόσωπο να ενεργεί σαν αντιπρόσωπος…»

Βλέπουμε λοιπόν πως τα «διαλυτικά σημεία» που παρουσιάζει η Φιλίππος Ένωση προσπαθεί να «εκμεταλλευτεί» πλήρως ο ΟΔΙΕ, ακόμα και καταστρατηγώντας τις ισχύουσες Διατάξεις, όπως προκύπτει πεντακάθαρα από τα παραπάνω αποσπάματα του Κώδικα Ιπποδρομιών. Από την άλλη, ο πολύ συμπαθής κλάδος των προπονητών που έχει υποστεί τα πάνδεινα τόσον καιρό και που τα αιτήματα που προβάλλει σήμερα είναι και εύλογα και απολύτως δικαιολογημένα, μάλλον διάλεξε «λάθος καιρό» για να τα διεκδικήσει, αφού κινδυνεύει να πάει χαμένη (για άλλη μία χρονιά) η καλύτερη, η «εμπορικότερη» περίοδος για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες και τα έσοδά τους…

Οι εξελίξεις μετατίθενται πλέον για αύριο το πρωί, όπου μετά από την ολοκλήρωση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των προπονητών και την στάση που θα κρατήσει η Ηγεσία του ΟΔΙΕ θα καθοριστεί ουσιαστικά η «επόμενη ημέρα», για την οποία «τολμούμε» να πούμε πως – με βάση τουλάχιστον τα δεδομένα της στιγμής – τα πράγματα φαντάζουν εξαιρετικά δύσκολα…

Εμείς θα περιμένουμε να δούμε πώς θα επιλέξουν να τοποθετηθούν όλες οι πλευρές, ενώ είναι ευνόητο πως θα επανέλθουμε άμεσα με έκτακτο δημοσίευμα μόλις προκύψει κάποιο ενδιαφέρον στοιχείο που να αφορά στην υπόθεση, ενώ επειδή το ζήτημα κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό, οι δημοσιεύσεις των «Ιπποδρομιών» της Τετάρτης 28-12-2011 θα αναρτηθούν γύρω στο απόγευμα (προκειμένου να παραμείνει αυτό το κείμενο στην πρώτη σελίδα του ιστοχώρου όσο το δυνατό περισσότερο).

Λέτε, τελικά, όπως ξεκινήσαμε φέτος την χρονιά (με ματαιώσεις), έτσι να τελειώσουμε;

«Ιπποδρομίες»

Έκτακτη επικαιρότητα – «στον αέρα» οι επόμενες ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις


Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση πως δεν συμπληρώθηκαν προγράμματα για τις ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις της Παρασκευής 30-12-2011 και Κυριακής 01-01-2012, ενώ όπως δείχνουν αυτήν την στιγμή τα πράγματα μάλλον οδεύουμε προς δυσάρεστες καταστάσεις!

Οι εξελίξεις «τρέχουν», εμείς συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε όλες τις πληροφορίες που καταφέρνουμε να συλλέξουμε και αργότερα το βράδυ θα προβούμε σε έκτακτο δημοσίευμα με όλα τα νεότερα της τελευταίας στιγμής.

Προς το παρόν, αναδημοσιεύουμε ένα Δελτίο Τύπου του ΟΔΙΕ που διαβάσαμε πριν από λίγο στην επίσημη ιστοσελίδα του:

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ

Η ΟΔΙΕ ΑΕ ανακοινώνει ότι αύριο Τετάρτη 28/12/2011, θα επαναληφθεί η διαδικασία των εγγραφών, που αφορούν στην Ιπποδρομιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 30/12/2011 .

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.

Ευνόητο είναι πως ο σχολιασμός του παραπάνω Δελτίου Τύπου θα ακολουθήσει αργότερα, στο έκτακτο δημοσίευμά μας.

Μείνετε στις «Ιπποδρομίες» διότι οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές…

«Ιπποδρομίες»

Αναβάθμιση για άλλες δύο κούρσες του Breeders' Cup


Άλλες δύο κούρσες του Breeders' Cup αναβαθμίστηκαν σε Ιπποδρομίες Grade 1, κάτι που σημαίνει πως από τις 15 συνολικά διαδρομές που θα διεξαχθούν του χρόνου στο Ιπποδρόμιο Santa Anita οι 13 θα ανήκουν στην κορυφαία κατηγορία!

Πιο συγκεκριμένα, οι Ιπποδρομίες Breeders' Cup Turf Sprint και Breeders' Cup Juvenile Fillies' Turf είναι οι τελευταίες που αναβαθμίστηκαν και συγκαταλέγονται πλέον στις κορυφαίες Grade 1 διαδρομές κι έτσι απέμειναν τελικά μόνον οι Ιπποδρομίες Breeders' Cup Marathon (Grade 2) και Breeders' Cup Juvenile Sprint (χωρίς διαβάθμιση ακόμα – ungraded) να είναι χαμηλότερου επιπέδου. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει για την ιπποδρομία Breeders' Cup Juvenile Sprint η οποία έλαβε χώρα για πρώτη φορά το 2011 και συνεπώς θα πρέπει να έχει διεξαχθεί τουλάχιστον δύο χρονιές προκειμένου να διαβαθμιστεί, σύμφωνα με τις ισχύουσες Διατάξεις.

Οι ανακοινώσεις των διαβαθμίσεων τέλος των δύο Ιπποδρομιών αποτελούν τμήμα της ετήσιας αναθεώρησης της Επιτροπής American Graded Stakes Committee.

 «Ιπποδρομίες»


Μηνύει την κυβέρνηση γιατί τον άφησαν να παίξει!

Μια που λέμε να χαλαρώσουμε λιγάκι αυτές τις ημέρες, ας παρακολουθήσουμε μαζί ένα ευτράπελο που συνέβη στη Γαλλία! Η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή!

Ένας Γάλλος που δηλώνει εθισμένος στο τζόγο μηνύει την κυβέρνηση της χώρας του που δεν απαγόρευσε την πρόσβαση σε sites όπου παίζεται οnline πόκερ. Ο μηνυτής μάλιστα ζητάει ούτε λίγο, ούτε πολύ 100 χιλιάδες ευρώ για αποζημίωση!

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, οι παίκτες μπορούν να ζητήσουν από την εξειδικευμένη υπηρεσία να τους απαγορεύσει την πρόσβαση σε online καζίνο και άλλα sites που σχετίζονται με το τζόγο. Ο Γάλλος για τον οποίο συζητάμε, ισχυρίζεται ότι έκανε αυτή την αίτηση την περασμένη χρονιά, αλλά κάπου στη γραφειοκρατική διαδικασία χάθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία και εν τέλει η πρόσβαση απαγορεύτηκε σε κάποιον άλλο.

Έτσι, ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα να παίξει σε οποιοδήποτε νόμιμο site τυχερών παιχνιδιών. Συνεχίζει λέγοντας ότι έκανε αυτό ακριβώς –έπαιξε και μάλιστα, έχασε!

Να σας θυμίσουμε ότι το 2010 η Γαλλία θεσμοθέτησε την αγορά των τυχερών παιχνιδιών και έθεσε ως επικεφαλής υπηρεσία την ARJEL. Όλες οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην γαλλική αγορά είναι πλέον υποχρεωμένες να διασταυρώνουν τα στοιχεία των νέων τους παικτών με την ARJEL και να σιγουρεύονται ότι δεν πρόκειται για κάποιον από τους 36 χιλιάδες παίκτες που έχουν ζητήσει να τους απαγορευτεί η πρόσβαση στα τυχερά παιχνίδια.

Πηγή: www.pokerlobby.gr

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 William Hill King George VI Chase

Νικητής ίππος: Kauto Star

Kauto Star
 
2011 William Hill King George VI Chase
  «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Ford Edge Trophy Handicap
Νικητής ίππος: Lando Junior

Lando Junior

2011 Ford Edge Trophy Handicap
  «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»