Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Prix Du Jockey Club (French Derby)

Νικητής ίππος: Reliable man

Reliable man
   
2011 Prix Du Jockey Club (French Derby)

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Spanish Derby

Νικητής ίππος: Ayanz

Ayanz

2011 Spanish Derby

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Investec Epsom 'Dash'

Νικητής ίππος: Captain Dunne

Captain Dunne

2011 Investec Epsom 'Dash'

 «Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Diomed Stakes  

Νικητής ίππος: Fanunalter


Fanunalter

 
2011 Diomed Stakes

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Queensland Oaks 

Νικητής ίππος: Scarlett Lady

Scarlett Lady
 
2011 Queensland Oaks

«Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 UVEX Trophy

Νικητής ίππος: Alianthus
Alianthus

 2011 UVEX Trophy
 
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Grosser Preis der Badischen Unternehmen

Νικητής ίππος: Night Magic

Night Magic
  
2011 Grosser Preis der Badischen Unternehmen

 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Belmondo-Pokal

Νικητής ίππος: Smooth Operator

Smooth Operator
 
2011 Belmondo-Pokal

«Ιπποδρομίες»
65ο Ελληνικό Ντέρμπι 2011 – το προφίλ των πρωταγωνιστών

ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ

ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ
Άλλος ένας αλλοδαπός 3ετής, ο οποίος προέρχεται από τον Green Desert (USA) και τη Rise (GB). Ο ορφνός εκτομίας ανήκει στο Στάβλο Ιπποφορβείου Ελιάς ΑΕ και προπονείται από τον κύριο Αλ. Γιατρά. Ο ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ ντεμπουτάρισε πρόσφατα στο Μαρκόπουλο (29-03-2011) και αμέσως κιόλας από την πρώτη του συμμετοχή έδειξε πολύ καλά στοιχεία (Έπαθλο Αμφιλοχίας, απόσταση: 1.200 μέτρα). Η συγκεκριμένη του εμφάνιση συνδυάστηκε μάλιστα με νίκη, ενώ στην ίδια ιπποδρομία συμμετείχε και ο ίππος ΑΝΦΑΛΤΕΡΙΝΓΚ ΓΟΥΕΪ (πιθανός του αντίπαλος στο Ντέρμπι) του οποίου υπερίσχυσε καθαρά. Η αίσθηση που αποκομίσαμε από την παρθενική του επιτυχία, πως πρόκειται δηλαδή για έναν πολύ εξελίξιμο και ιδιαίτερα δυναμικό ίππο, επαληθεύτηκε πλήρως και μάλιστα ενισχύθηκε στη δεύτερη – και τελευταία μέχρι στιγμής – συμμετοχή του στο φετινό Κριτήριο Τριετών (29-04-2011, απόσταση: 1.800 μέτρα), καθώς έχοντας αρχικές ατυχίες στην εκκίνηση, εν τούτοις τελικά κατόρθωσε να διακριθεί έντονα, τερματίζοντας στην 3η θέση πίσω από τους ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ και ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ, ενώ ο ίδιος προηγήθηκε με τη σειρά του των ίππων ΜΠΛΑΝΚΟ, ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ και ΔΑΝΔΗ (όλοι πιθανοί αντίπαλοι μεταξύ τους στο Ντέρμπι). Παρότι είναι σχετικά νωρίς για να αξιολογήσουμε – στον απόλυτο βαθμό τουλάχιστον – έναν ίππο που έχει διαγωνιστεί μόλις δύο φορές στην αγωνιστική του σταδιοδρομία, εν τούτοις εκτιμούμε από τώρα πως ο ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ έχει όλα τα φόντα για να «χτίσει» μία άκρως επιτυχημένη καριέρα στο Μαρκόπουλο.

Τα στατιστικά του για φέτος εμφανίζονται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί:
 
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟ: ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ
Απόσταση
Συμμετοχές στην απόσταση (2011)
1η θέση
2η θέση
3η θέση
1.000μ
-
-
-
-
1.200μ
1
1
-
-
1.400μ
-
-
-
-
1.600μ
-
-
-
-
1.800μ
1
-
-
1
2.400μ
-
-
-
-
2.400μ+
-
-
-
-

Ο προπονητής κύριος Αλ. Γιατράς θα έχει «ευχάριστο πονοκέφαλο», φέτος, στην προσπάθειά του να επιλέξει ποιοι από τους τροφίμους του θα επιλεγούν τελικά για να συμμετάσχουν στην κορυφαία κούρσα της χρονιάς! (Σημ. «Ιπποδρομιών»: λίγες ώρες νωρίτερα, προηγήθηκε της συγκεκριμένης ανάλυσης η εκπληκτική νίκη της ομόσταβλης του ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ, της πανίσχυρης φοράδας ΠΡΑΪΣΛΕΣ στο Κύπελλο Καρυάτιδων, η οποία με την εμφάνισή της «δήλωσε παρούσα» στη διεκδίκηση του φετινού Ντέρμπι, δυσκολεύοντας πλέον σημαντικά την απόφαση του προπονητή της!). Άσχετα με το αν θα επιλεγεί για να διαγωνιστεί ο ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ στην κούρσα του 65ου Ελληνικού Ντέρμπι, στη δική μας συνείδηση έχει ήδη καθιερωθεί πλέον ως ένας εξαιρετικά δυναμικός ίππος με πολύ καλές stayer ιδιότητες, ο οποίος με την πάροδο του χρόνου αναμένουμε να αναδείξει τα πλούσια αγωνιστικά του προσόντα και να συμπεριληφθεί – αν δεν έχει ήδη συμβεί αυτό – μεταξύ των καλύτερων ίππων της ηλικίας του. Ευνόητο είναι πως στην περίπτωση που διαγωνιστεί στο Ντέρμπι, θεωρούμε πως η τύχη του θα είναι σημαντική σε ο, τι αφορά στη διεκδίκηση της νίκης, ενώ οι ελπίδες του θα αυξηθούν ίσως και αποφασιστικά στην περίπτωση που – για τον οποιονδήποτε λόγο – «ανοίξει» κάπως ο ρυθμός της διαδρομής και επικρατήσει σχετικά γρήγορο τέμπο. Συμπερασματικά, ο ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ είναι ένας από τους εκπροσώπους του φετινού «βαρέως πυροβολικού» του Στάβλου Ιπποφορβείου Ελιάς ΑΕ που προσδοκά να φτάσει στην επιτυχία.

ΛΑΡΡΥ

ΛΑΡΡΥ
Ο ίππος ΛΑΡΡΥ αποτελεί ένα προϊόν του Ιπποφορβείου Θ. Νάνου, ανήκει επίσης στην ιδιοκτησία του κυρίου Θ. Νάνου. Ο 3ετής εκτομίας προέρχεται από τον Allied Forces (USA) και την Light Up The Dark (IRE), προπονείται από τον κύριο Χρ. Θροδωράκη και πραγματοποίησε το ντεμπούτο πρόσφατα (26-04-2011) στην απόσταση των 1.200 μέτρων (Έπαθλο Βελεστίνου) αποσπώντας μάλιστα τη νίκη. Ακολουθώντας με εύκολο τρόπο τον επικεφαλής της διαδρομής ίππο ΟΝΕΙΤΗ, συνεκάλπασε για μεγάλο διάστημα μαζί του και από το μέσον της ευθείας επιτέθηκε και προηγήθηκε άνετα, παίρνοντας προς το τέλος και διαφορά 1 ½ μηκών περίπου. Στη μοναδική μέχρι σήμερα συμμετοχή του μας έδειξε πως πρόκειται για ένα δυναμικό ίππο που διαθέτει αγωνιστική ωριμότητα, χωρίς ωστόσο να είναι απολύτως ευκρινή τα περιθώρια εξέλιξής του.

Τα στατιστικά του για φέτος εμφανίζονται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟ: ΛΑΡΡΥ
Απόσταση
Συμμετοχές στην απόσταση (2011)
1η θέση
2η θέση
3η θέση
1.000μ
-
-
-
-
1.200μ
1
1
-
-
1.400μ
-
-
-
-
1.600μ
-
-
-
-
1.800μ
-
-
-
-
2.400μ
-
-
-
-
2.400μ+
-
-
-
-

Ένα μεγάλο – αναμφίβολα – «μειονέκτημα» για τον ΛΑΡΡΥ αποτελεί το γεγονός πως δεν πρόλαβε να «τραβήξει» μερικές κούρσες προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει την απαραίτητη ποιότητα για να συναγωνιστεί τους κορυφαίους εκπροσώπους της ηλικίας του, ούτε επίσης μπορεί από τώρα να εκτιμηθεί αν διαθέτει τις κατάλληλες ιδιότητες προκειμένου να ανταπεξέλθει με επιτυχία στην επίπονη απόσταση των 2.400 μέτρων, εφόσον τελικά επιλεγεί για να διαγωνιστεί στο Ντέρμπι. Αποτελεί με λίγα λόγια ένα ακόμα από τα «ερωτηματικά» της κούρσας του 65ου Ελληνικού Ντέρμπι, παρόλα αυτά υπάρχει χρόνος ακόμα για να μπορέσει να δοκιμαστεί (είτε πάνω στην κούρσα ή με μακρινές δοκιμές στο γύρο) και συνεπώς η εκτίμησή μας για τον ίππο ΛΑΡΡΥ είναι – με τα σημερινά δεδομένα – πως τα πράγματα δε θα είναι τόσο εύκολα σε ο, τι αφορά στην υπόθεση της νίκης, από την άλλη πάντως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πλήρως το ενδεχόμενο να διακριθεί στην άφιξη (με δεδομένο μάλιστα το πιθανό οπωσδήποτε ενδεχόμενο να επιδείξει προσεχώς σημαντική άνοδο).
 
(συνεχίζεται)
 «Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV

Η τηλεοπτική εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 05-06-2011 είναι πλέον διαθέσιμη σε video για όλους τους επισκέπτες των «Ιπποδρομιών». Όλα τα αποσπάσματα από τα videos της εκπομπής ενσωματώθηκαν ήδη στο 2ο video player των «Ιπποδρομιών» όπως επίσης και στο κανάλι που διαθέτουν οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube (πατήστε εδώ για να δείτε το κανάλι των «Ιπποδρομιών», στο οποίο περιλαμβάνονται επίσης πολλά videos από τις Ελληνικές ιπποδρομίες). 

Να σημειώσουμε τέλος πως το video της εκπομπής «Ιππόδρομος» του HIGH TV μπορείτε να το παρακολουθήσετε και μέσω του καναλιού του συμπαθούς βετεράνου αναβάτη και επίτιμου Προέδρου των αναβατών Μάρκου Καζάκου που διαθέτει στο YouTube (πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο κανάλι του Μ. Καζάκου) καθώς επίσης και μέσω των links που διατίθενται στην αντίστοιχη θεματική ενότητα του ιπποδρομιακού forum dangerippo του δημοσιογράφου κυρίου Περικλή Δημητρίου, που είναι και ο παρουσιαστής της εκπομπής.



Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 05-06-2011 (1ο μέρος)



Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 05-06-2011 (2ο μέρος)



Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 05-06-2011 (3ο μέρος)


Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 05-06-2011 (4ο μέρος)

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»