Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011


Το σχόλιο της ημέρας

Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,
  

Σαν σήμερα, 16 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας γιορτάζει και τιμά την μνήμη του Αγίου Μόδεστου Επισκόπου Ιεροσολύμων ο οποίος θαυματούργησε όσο ζούσε, γλιτώνοντας πάρα πολλά ζώα από βέβαιο θάνατο, ώστε δικαίως θεωρείται ο προστάτης τους (και προστάτης των Κτηνιάτρων).

Το μικρό αφιέρωμα στο βίο του Αγίου Μόδεστου ήταν ένα από τα πρώτα περσινά μας θέματα και το θυμόμαστε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση. Όσοι λοιπόν επιθυμείτε να το διαβάσετε, μπορείτε να πατήσετε εδώ προκειμένου να μεταφερθείτε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ή εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κλικ στην εικόνα του Αγίου Μόδεστου που αποφασίσαμε να βρίσκεται πάντα στο δεξί μενού του ιστοχώρου, έτσι, για να έχουμε κι εμείς την ευλογία του Αγίου!

«Ιπποδρομίες»

«Έπεσε η αυλαία» για τον Shahrastani


Ο σπουδαίος ίππος Shahrastani, ο νικητής του 1986 Epsom Derby και του 1986 Irish Derby «έφυγε» σε ηλικία 28 ετών. Για την ακρίβεια του χαρίστηκε η ευθανασία στην Αγγλία όπου και διαβίωνε, εξαιτίας των ασθενειών και της αδυναμίας που είχε λόγω της μεγάλης ηλικίας του.

Ο γιος του Nijinsky II και της Shademah που ανήκε στο Στάβλο του Aga Khan (ο οποίος μάλιστα εκτός από ιδιοκτήτης ήταν και ο Ιπποπαραγωγός του) είχε μεταφερθεί μέσα στο έτος στο Ιπποφορβείο Walton Fields Stud στην περιοχή Leicestershire, έχοντας ήδη ολοκληρώσει προ πολλού την καριέρα του ως επιβήτορας.

1986 irish derby

Shahrastani

Ανάμεσα στις κορυφαίες ιπποδρομίες στις οποίες συμμετείχε συγκαταλέγονται επίσης η κούρσα της Αψίδας του Θριάμβου του 1986 καθώς η ιπποδρομία King George VI and Queen Elizabeth Diamond Stakes της ίδιας χρονιάς, στις οποίες δεν κατόρθωσε να επιδείξει τον καλύτερό του εαυτό, τερματίζοντας σε αμφότερες στην 4η θέση της άφιξης.

Στη σύντομη αγωνιστική του σταδιοδρομία (μόλις 7 συμμετοχές, αφού ως τριετής ακόμα στα τέλη του 1986 αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση προκειμένου να εκτελέσει χρέη επιβήτορα) ο ίππος Shahrastani σημείωσε 4 νίκες και κατέλαβε μία φορά τη 2η θέση, ενώ τα έπαθλα που συγκέντρωσε ανήλθαν συνολικά στο ποσό των 987.692,00 δολαρίων ΗΠΑ.




«Ιπποδρομίες»

«Έφυγε» στα 25 του ο Kingston Rule


Ο εκπληκτικός ίππος Kingston Rule «έσβησε» πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 25 ετών στο Ιπποφορβείο Ealing Park (το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Euroa, στα βορειοδυτικά της Μελβούρνης) εκεί όπου φιλοξενούταν τα τελευταία είκοσι χρόνια και εκτελούσε χρέη επιβήτορα.

Γεννημένος στις ΗΠΑ το 1986, ο θαυμάσιος καστανόχρωμος ίππος που προερχόταν από τον «θρυλικό» Secretariat και την περίφημη Rose Of Kingston (η οποία βραβεύτηκε με τον τίτλο του «Ίππου της χρονιάς» στην Αυστραλία κατά τα έτη 1981 – 1982) κατέκτησε την κορυφαία ιπποδρομία της Αυστραλίας, το Melbourne Cup το έτος 1990.

(απόσπασμα από την ιπποδρομία 1990 Melbourne Cup)

Kingston Rule

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο χρόνος που σημείωσε ο Kingston Rule (3’:16’’:30) αποτελεί μέχρι σήμερα ρεκόρ για τη συγκεκριμένη κούρσα, ενώ ανάμεσα στις σημαντικές του επιτυχίες συγκαταλέγεται η επικράτησή του στο 1990 Moonee Valley Cup.

Να προσθέσουμε τέλος πως ο Kingston Rule διαγωνίστηκε στην καριέρα του 18 φορές, εκ των οποίων σημείωσε 4 νίκες και κατέλαβε 4 δεύτερες και 2 τρίτες θέσεις, ενώ τα έπαθλα που αποκόμισε συνολικά έφτασαν τα 1.549.125,00 δολάρια ΗΠΑ.




«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»