Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Έκτακτη επικαιρότητα: Σοβαρές εξελίξεις για τις αποκρατικοποιήσεις (νεότερη ενημέρωση)


«Σκούπα» για την άρση των εμποδίων που μπλοκάρουν τις αποκρατικοποιήσεις

Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων σχεδιάζει η Κυβέρνηση – Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διυπουργική για τις αποκρατικοποιήσεις

Προσπάθεια να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από θεσμικά και νομικά κωλύματα τα οποία καθυστερούν την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων κατέβαλλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή του συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ατζέντα της σύσκεψης βρέθηκαν τα 77 προβλήματα η επίλυση των οποίων απαιτεί νομοθετικές παρεμβάσεις. Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι δρομολογήθηκε η επίλυση των 66 εκκρεμοτήτων οι οποίες «φρέναραν» την αποκρατικοποίηση οργανισμών του δημοσίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συμφωνήθηκε προκειμένου να αρθούν τα νομικά και θεσμικά εμπόδια και να προχωρήσουν οι πρώτες μεγάλες αποκρατικοποιήσεις στη χώρα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο που μετείχε στη σύσκεψη, η προτεραιότητα είναι η άρση των τεχνικών εμποδίων με στόχο την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

Επίσης, στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν ανάλογες συσκέψεις με συναρμόδια υπουργεία που εμπλέκονται στις αποκρατικοποιήσεις.

Πηγή: www.protothema.gr
«Ιπποδρομίες»

Έκτακτη επικαιρότητα: Σοβαρές εξελίξεις μέσα στις επόμενες ώρες για τις αποκρατικοποιήσεις


Σήμερα (Τετάρτη) πραγματοποιείται συνάντηση Σαμαρά – Στουρνάρα για το θέμα

Αύριο (Πέμπτη) θα λάβει χώρα συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής για την εκλογή ΔΣ στο ΤΑΙΠΕΔ

Οι εξελίξεις γύρω από τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ φαίνεται πως είναι εξόχως σημαντικές και μάλλον θα είναι και ραγδαίες μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς ήδη παρατηρείται «έντονη κινητικότητα» γύρω από το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Οικονομικών για να συζητήσουν - μεταξύ των άλλων - και το «φλέγον» ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων (καθώς υπάρχει ιδιαίτερα ισχυρή πίεση προς την Κυβέρνηση για έσοδα 15 δις ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία από την υλοποίηση του προγράμματος), ενώ αύριο θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής προκειμένου να επιχειρήσει να επικυρώσει την νέα σύνθεση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ (κάτι πάντως που δεν φαίνεται καθόλου εύκολο, καθώς όπως αναλύθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν είναι εξασφαλισμένη μέχρι στιγμής η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 των ψήφων των μελών της εν λόγω Επιτροπής που απαιτούνται - με βάση τον ισχύοντα Νόμο - για την ανάδειξη του καινούργιου ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ).

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί «τρέχουν» με καταιγιστικό ρυθμό και θα είναι οπωσδήποτε καθοριστικής σημασίας για το μέλλον και του ΟΔΙΕ, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των επιχειρήσεων του Δημοσίου που προορίζονται προς αποκρατικοποίηση, ενώ μάλιστα ανήκει σε εκείνες που χαρακτηρίζονται ως «ώριμες». Δεν μπορεί να προδικαστεί με απόλυτη βεβαιότητα ποια θα είναι ακριβώς η «επόμενη ημέρα» για τον Ελληνικό Ιππόδρομο, το σίγουρο είναι πάντως πως οι στιγμές είναι εξόχως έντονες και δραματικές και οπωσδήποτε όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα των Ιπποδρομιών - φίλιπποι και επαγγελματίες – παρακολουθούν τα διαδραματιζόμενα «με κομμένη την ανάσα».

Παρακολουθείστε σε video ένα σχετικό απόσπασμα από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου 2012:

 
Αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ και εκλογή νέου ΔΣ στο ΤΑΙΠΕΔ

Για οποιαδήποτε νεότερη επίσημη πληροφόρηση θα υπάρχει ροή ειδήσεων με σειρά έκτακτων δημοσιευμάτων από τις «Ιπποδρομίες».

Διαβάστε σχετικά: (κάντε κλικ στον τίτλο)

«Ιπποδρομίες»

Αφανείς ήρωες


 Αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στο ιππικό προσωπικό που εργάζεται στον Ελληνικό Ιππόδρομο

Το καθαρόαιμο κούρσας είναι υπεραθλητής που κάνει μονίμως πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου. Για να φτάσει βεβαίως η ώρα που θα συμμετάσχει στις ιπποδρομίες έχει προηγηθεί επί μακρό διάστημα σειρά ενεργειών πολλών ανθρώπων που εργάζονται γύρω από το άλογο (και με το άλογο) ώστε να επιτευχθεί η καλή αγωνιστική και φυσική του κατάσταση και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις διάκρισής του στην κούρσα. Το άλογο προκειμένου να έχει άρτιες συνθήκες διαβίωσης, να προετοιμάζεται σωστά για τις ιπποδρομίες και να αντιμετωπίζει κάθε είδους προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητά του (πχ ιώσεις, τραυματισμοί κλπ) χρειάζεται απαραιτήτως γύρω του μία «υποστηρικτική ομάδα» για να το προσέχει και να το φροντίζει 24 ώρες το 24ωρο καθημερινά. 

Μέλη της ομάδας αυτής είναι οι σταβλίτες και οι ιπποκόμοι που είναι επιφορτισμένοι με την εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε αλόγου σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του προπονητή. Το βοηθητικό προσωπικό του στάβλου ασχολείται διαρκώς με την καθαριότητα και υγιεινή του αλόγου, την διατροφή του, την μετακίνησή του από και προς τον στάβλο, την επίδειξη στο πάντοκ, τη φύλαξη και παροχή υπηρεσιών όταν βρίσκεται υπό θεραπεία ή ανάρρωση και ο, τι άλλο ενδεχομένως μπορεί να συμβεί στο καθαρόαιμο και χρήζει της ανθρώπινης παρέμβασης (εξαιρούνται όπως είναι φυσικό όλες οι ιατρικές πράξεις και η προπονητική πρακτική). 

Οι άνθρωποι αυτοί, «ακούραστοι εργάτες» δουλεύουν νυχθημερόν για να παρουσιάσουν μαζί με τον προπονητή το άλογο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πολλές φορές ξενυχτούν πάνω από το άλογο όταν αυτό αντιμετωπίζει δυσκολίες. Χαίρονται και αυτοί με τις διακρίσεις και με τις επιτυχίες του και λυπούνται όταν αυτό αποτυγχάνει, έχουν το ίδιο άγχος που έχει ο προπονητής και ο ιδιοκτήτητης του προ της ιπποδρομίας και διακατέχονται από την ίδια συγκίνηση όταν το καμαρώνουν να κατευθύνεται νικητής προς τον τερματισμό. Ας μην ξεχνάμε πως και η δική τους προσπάθεια, επιμέλεια και εργασία συνεισφέρει τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου. 

Στο Μαρκόπουλο η πλειοψηφία των σταβλιτών και των ιπποκόμων αποτελείται από αλλοδαπούς, καθώς ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που γνωρίζουν και ασχολούνται με το συγκεκριμένο επάγγελμα και επιπλέον στην Ελλάδα δεν υπάρχει πιστοποιημένη επαγγελματική κατάρτιση προκειμένου να εφοδιαστεί κάθε ενδιαφερόμενος με τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό κατάρτισης ώστε να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει επιτυχώς στα καθήκοντά του και να μπορέσει στην συνέχεια με αξιοκρατικά κριτήρια να βρει εργασία στον Ιππόδρομο, ενώ η ανάγκη εισροής στον χώρο νέων επαγγελματιών είναι σήμερα πολύ μεγάλη. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού χρειάζεται φυσικά η απαραίτητη εκπαίδευση (θεωρητική και πρακτική) και η αγαστή συνεργασία με την Πολιτεία σε θέματα επιμόρφωσης και κατάρτισης. Αυτό είναι απολύτως εφικτό με την κατάλληλη μελέτη – προώθηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία για σύσταση και λειτουργία Σχολών μαθητείας Ιπποδρομιακών επαγγελμάτων από τον Ο.Α.Ε.Δ. με την μορφή των επιδοτούμενων σεμιναρίων - και την αρωγή οπωσδήποτε των καθηγητών της Σχολής Μαθητείας της Φιλίππου Ένωσης -  εκμεταλλευόμενοι κυρίως των συγχρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατάρτισης, ώστε θέτοντας σήμερα τις υποδομές ο Ελληνικός Ιππόδρομος να διαθέτει μελλοντικά στις τάξεις του άρτια εκπαιδευμένους εργαζομένους και να ανανεώνει διαρκώς το δυναμικό των επαγγελματιών του χώρου.

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το συγκεκριμένο άρθρο ενσωματώθηκε και στην θεματική ενότητα «Εισαγωγή στις Ιπποδρομίες».

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»