Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Piper Heidsieck Champagne Brigadier Gerard Stakes

Νικητής ίππος: Workforce

Workforce

 
2011 Piper Heidsieck Champagne Brigadier Gerard Stakes

 «Ιπποδρομίες»
14 ίπποι συνεχίζουν για τη διεκδίκηση του 65ου Ελληνικού Ντέρμπι

Την Παρασκευή 27-05-2011 διενεργήθηκε η τέταρτη φάση των προεγγραφών για την κορυφαία κούρσα της χρονιάς, το 65ο Ελληνικό Ντέρμπι (ίπποι 3 ετών ΒΗ – απόσταση: 2.400 μέτρα) που πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή 26-06-2011. Από τις εγγραφές προέκυψε τελικά πως συνολικά συνεχίζουν 14 ίπποι έναντι των 19 ίππων που είχαν δηλωθεί κατά την τρίτη φάση των προεγγραφών.

Οι ίπποι που αποσύρθηκαν σε αυτή τη φάση από τη σπουδαία αναμέτρηση είναι οι: ΑΤΜΟΣΤ ΓΟΥΕΪ, ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ, ΜΟΛΟΤΩΦ, ΡΕΝΤ ΜΠΗ και ΣΠΗΝΤΑΪΜ. Έτσι λοιπόν απέμειναν 14 δρόμωνες στο «κυνήγι» της δόξας και του τίλου του «χρυσού ίππου της χρονιάς»

Οι ίπποι που απέμειναν για να διαγωνιστούν στο 65ο Ελληνικό Ντέρμπι απεικονίζονται συγκεντρωτικά στον πίνακα που ακολουθεί:



α/α

Ίππος
Ιδιοκτήτης
Προπονητής
1
ΑΝΚΟΝΚΕΡΝΤ ΓΟΥΕΪ
Κουήνς Γουέϊ Α.Ε.
Λύμπουρας Χρ.
2
ΑΝΦΑΛΤΕΡΙΝΓΚ ΓΟΥΕΪ
Κουήνς Γουέϊ Α.Ε.
Λύμπουρας Χρ.
3
ΑΞΙΟΣ
Λυδία Ε.Π.Ε.
Σταύρου Χρ.
4
ΒΑΝΤΑΖ ΠΟΪΝΤ
Μαργαρίτης Αθ. / θεοδωράκης Χρ.
Θεοδωράκης Χρ.
5
ΔΑΝΔΗΣ
Λυδία Ε.Π.Ε.
Σταύρου Χρ.
6
ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ
Μαργαρίτης Αθανάσιος
Θεοδωράκης Χρ.
7
ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ
Μαργαρίτης Αθ. / Μαρμαρά Στ.
Θεοδωράκης Χρ.
8
ΚΑΝΑΔΑΣ
Λυδία Ε.Π.Ε.
Σταύρου Χρ.
9
ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ
Ιππ/ία Ελιάς Α.Ε.
Γιατράς Αλ.
10
ΛΑΡΡΥ
Στάβλοι Θ. Νάνου ΑΕ
Θεοδωράκης Χρ.
11
ΜΠΛΑΝΚΟ
Σταύλοι Σαιν Ζερμαίν
Καστρινός Π.
12
ΡΑΠΙΝΤΟΥΣ
Στάβλοι Θ. Νάνου ΑΕ
Θεοδωράκης Χρ.
13
ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ
Ιππ/ία Ελιάς Α.Ε.
Γιατράς Αλ.
14
ΠΡΑΪΣΛΕΣ
Ιππ/ία Ελιάς Α.Ε.
Γιατράς Αλ.

Οι «Ιπποδρομίες» έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και μέρες την παρουσίαση όλων των διεκδικητών του Ντέρμπι, κάτι που θα συνεχιστεί πλέον με όσους ίππους απέμειναν.

Να σας θυμίσουμε τέλος πως όλα τα άρθρα, οι αναλύσεις και τα videos που αφορούν στο φετινό Ντέρμπι θα αναρτώνται όλα – εκτός από την αρχική σελίδα – και στη θεματική ενότητα «65ο Ελληνικό Ντέρμπι 2011», ώστε να μπορείτε εύκολα και γρήγορα να βρίσκετε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την κούρσα της χρονιάς!

 «Ιπποδρομίες»

65ο Ελληνικό Ντέρμπι – παρακολουθήστε σε video το δεύτερο αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στην κορυφαία κούρσα της χρονιάς

Το 2ο video των «Ιπποδρομιών» για το φετινό Ντέρμπι είναι πλέον γεγονός. Στο συγκεκριμένο video επιχειρείται μία πρώτη παρουσίαση όλων των ίππων οι οποίοι ανανέωσαν τη συμμετοχή τους στην τρίτη φάση των προεγγραφών για την κούρσα του 65ου Ελληνικού Ντέρμπι, ενώ είναι βέβαιο πως θα επακολουθήσουν και άλλα παρόμοια αφιερώματα στο μέλλον.

Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως το συγκεκριμένο video ενσωματώθηκε και στο video player της αρχικής σελίδας του ιστοχώρου, στο video player της θεματικής ενότητας «65ο Ελληνικό Ντέρμπι 2011» καθώς επίσης και σε ένα – προς το παρόν – από τα κανάλια που διαθέτουν οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube (1videotest - πατήστε εδώ για να συνδεθείτε).

Απολαύστε το:

 65ο Ελληνικό Ντέρμπι - pre-game video Νο 2

 «Ιπποδρομίες»

65ο Ελληνικό Ντέρμπι 2011 – το προφίλ των πρωταγωνιστών


ΒΑΝΤΑΖ ΠΟΪΝΤ

ΒΑΝΤΑΖ ΠΟΪΝΤ
Ο 3ετής ορφνός ίππος ο οποίος αποτελεί προϊόν του Ιπποφορβείου του κυρίου Αθ. Μαργαρίτη, ανήκει τώρα πλέον από κοινού στους κυρίους Αθ. Μαργαρίτη και Χρ. Θεοδωράκη και προπονείται από το δεύτερο. Ο γιος του Two Point Takedown και της Φερστ Γκερλ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του μέσα στο 2010. Έκτοτε και μέχρι στιγμής έχει διαγωνιστεί μόλις τρεις φορές χωρίς να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως στη μοναδική φετινή συμμετοχή του (στις 25-02-2011) διαγωνίστηκε στην απόσταση των 1.800 μέτρων κόντρα στους ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ, ΜΠΛΑΝΚΟ και ΔΑΝΔΗ (όλοι εγγεγραμμένοι για την κούρσα του φετινού Ντέρμπι) από τους οποίους ηττήθηκε από καθαρά έως και εντυπωσιακά. Στις δύο συμμετοχές του την περσινή χρονιά διαγωνίστηκε στην απόσταση των 1.200 μέτρων. Στην παρθενική του εμφάνιση τερμάτισε 4ος πίσω από τους ΔΑΝΔΗ και ΜΠΛΑΝΚΟ οι οποίοι τον υποσκέλισαν με πολύ μεγάλη διαφορά (και τους οποίους ενδεχομένως να συναντήσει στο Ντέρμπι), ενώ στη δεύτερη κατά σειρά συμμετοχή του τερμάτισε 3ος μακράν του εντυπωσιακού νικητή (και προσεχή αντιπάλου του) ΑΞΙΟΥ, προηγούμενος του ομοστάβλου του – και επίσης πιθανού αντιπάλου του στο ΝτέρμπιΖΙΛΜΠΕΡΤΟ.

Τα στατιστικά του για φέτος εμφανίζονται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟ: ΒΑΝΤΑΖ ΠΟΪΝΤ
Απόσταση
Συμμετοχές στην απόσταση (2011)
1η θέση
2η θέση
3η θέση
1.000μ
-
-
-
-
1.200μ
-
-
-
-
1.400μ
-
-
-
-
1.600μ
-
-
-
-
1.800μ
1
-
-
-
2.400μ
-
-
-
-
2.400μ+
-
-
-
-

Ο ΒΑΝΤΑΖ ΠΟΪΝΤ δε μας έχει δείξει προς το παρόν πως πρόκειται για ίππο που διαθέτει μεγάλα περιθώρια αγωνιστικής εξέλιξης και συνεπώς εκτιμούμε πως με τα σημερινά δεδομένα ίσως να αποσύρει τελικά τη συμμετοχή του από το Ντέρμπι. Πάντως, υπάρχουν θεωρητικά τα χρονικά περιθώρια ώστε να μπορέσει να προετοιμαστεί όσο το δυνατό πιο εντατικά και με την προϋπόθεση πως θα επιδείξει εντυπωσιακή άνοδο τότε ίσως καταφέρει να διακριθεί (στην περίπτωση που διαγωνιστεί), ενώ είναι μάλλον «απαγορευτική» κάθε σκέψη για πρωταγωνιστική εμφάνιση, με δεδομένο μάλιστα ότι οι αντίπαλοί του – οι οποίοι υπερίσχυαν έναντί του ήδη από το παρελθόν με σημαντική διαφορά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις – έχουν ήδη σημειώσει νεώτερη μεγάλη εξέλιξη και ως εκ τούτου το έργο του κρίνεται μάλλον εξαιρετικά δύσκολο.


ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ

ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ
Ο ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ είναι ο δεύτερος 3ετής αλλοδαπός ίππος που παρουσιάζουμε σε αυτήν την ανάλυση, σκιαγραφώντας το «αγωνιστικό προφίλ» των ίππων που ανανέωσαν τη συμμετοχή τους κατά την τρίτη φάση των προεγγραφών για το 65ο Ελληνικό Ντέρμπι. Ο γιος του Celtic Swing (GB) και της Musical Score (GB) ανήκει στους Στάβλους Βριλησσίων και προπονείται από τον κύριο Φ. Μπαριάμογλου. Η σταδιοδρομία του στο Μαρκόπουλο ξεκίνησε στις 08-02-2011, όπου έχοντας κάποιες αρχικές ατυχίες (καθυστέρησε λίγο στα πρώτα μέτρα και έμεινε κάπως πίσω) εν τούτοις έδωσε δείγματα πολύ μαχητικού και ιδιαίτερα δυναμικού ίππου, αφού με συνεχή προώθηση από τον αναβάτη του και εξαπολύοντας εντυπωσιακό φίνις στο ίσωμα πρόλαβε να «σκεπάσει» στα τελευταία μέτρα τον ίππο ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ, συνθέτοντας το δίδυμο πίσω από τον άνετο νικητή ίππο ΜΠΛΑΝΚΟ και προηγούμενος ο ίδιος με διαφορά του ίππου ΡΕΝΤ ΜΠΗ (όλοι αυτοί είναι πιθανοί αντίπαλοί του στο Ντέρμπι). Η εξέλιξή του συνεχίστηκε έκτοτε αφού κούρσα με την κούρσα βελτίωνε σταθερά τις επιδόσεις του και στις 11-04-2011 απέσπασε με σαρωτικό τρόπο την πρώτη νίκη της καριέρας του στην απόσταση των 1.200 μέτρων. Στην πρόσφατη εμφάνισή του (29-04-2011) στο Κριτήριο Τριετών του 2011 κατέλαβε την 4η θέση, δείχνοντας πως η αγωνιστική του άνοδος μάλλον συνεχίζεται σταθερά και πως θα πρέπει λογικά να ανταποκριθεί με επιτυχία και στα παραπάνω μέτρα (2.400 μέτρα) λόγω των stayer ιδιοτήτων που διαθέτει (καίτοι μέχρι στιγμής οι περισσότερες διακρίσεις του προήλθαν από τις συμμετοχές του σε μικρο-μεσαίες αποστάσεις).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟ: ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ
Απόσταση
Συμμετοχές στην απόσταση (2011)
1η θέση
2η θέση
3η θέση
1.000μ
-
-
-
-
1.200μ
3
1
2
-
1.400μ
1
-
-
-
1.600μ
-
-
-
-
1.800μ
1
-
-
-
2.400μ
-
-
-
-
2.400μ+
-
-
-
-

Η αγωνιστική εξέλιξη του ίππου ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ αξίζει να προσεχθεί ιδιαίτερα μέχρι τη συμμετοχή του στο Ντέρμπι, διότι πιστεύουμε πως διαθέτει και άλλα περιθώρια ανόδου, ώστε αν κάτι τέτοιο συμβεί τότε ασφαλώς θα μπορεί να τρέφει σημαντικές ελπίδες για να διακριθεί – ίσως και έντονα μάλιστα – στην κορυφαία κούρσα της χρονιάς. Όπως και να’ χει πάντως, με τα σημερινά δεδομένα εκτιμούμε πως θα πρέπει να υπολογιστεί σοβαρά στο Ντέρμπι, καθώς μέχρι σήμερα ο ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ έχει δείξει πως αποτελεί «υπολογίσιμη δύναμη».

(συνεχίζεται)

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»