Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κύπρος: Επιφυλάξεις ΑΚΕΛ για νομιμοποίηση ιπποδρομιακών στοιχημάτων στο εξωτερικό


Για την πρόταση νόμου που κατατέθηκε από το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ για τη φορολόγηση των ιπποδρομιακών στοιχημάτων, που θα νομιμοποιεί τα ιπποδρομιακά στοιχήματα σε ιπποδρομίες του εξωτερικού με φορολόγηση, εντάσσοντας τα στα στοιχήματα της Λέσχης Ιπποδρομιών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών  Ιωνάς Νικολάου είπε πως πλην της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, τα υπόλοιπα κόμματα συμφώνησαν να νομιμοποιηθούν τα στοιχήματα σε ιπποδρομίες του εξωτερικού με επιβολή της ίδιας φορολογίας που επιβάλλεται στα στοιχήματα για τις ιπποδρομίες που διεξάγονται στην Κύπρο. Διευκρίνισε πως η φορολογία θα είναι 10% επί των καθαρών κερδών, αναφέροντας ότι το καθαρό κέρδος καθορίζεται από το ποσό που στοιχηματίζεται πλην του κέρδους που προσφέρεται στους παίκτες.

Ο κ. Δαμιανού είπε πως το ΑΚΕΛ επιφυλάχθηκε να μελετήσει τη σειρά ζητημάτων που αναφύονται από την πρόταση για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Λέσχης ιπποδρομιών, ώστε να καλύπτει και το διεθνές ιπποδρομιακό στοίχημα την αναγκαιότητα επιβίωσης του κλάδου και ανέφερε ότι τέθηκε στη νομική υπηρεσία προς απάντηση η ερώτημα για τη συμβατότητα του κυπριακού νομικού πλαισίου που ρυθμίζει το θέμα με το ευρωπαϊκό. «Αφού λάβουμε υπόψη όλα τα δεδομένα και την ανάγκη επιβίωσης αυτού του κλάδου που προσφέρει εργασία σε εκατοντάδες ανθρώπων, θα τοποθετηθούμε τις αμέσως επόμενες μέρες», είπε καταλήγοντας ο κ. Δαμιανού.

Πηγή: alithia.com.cy   
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»