Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011



Έκτακτη επικαιρότητα


Τα γεγονότα μας «πρόλαβαν» κυριολεκτικά «στο παρά πέντε»…

Ροκαμπίλλυ Ρέμπελ
Σήμερα «παίζει» στο Διαδίκτυο η εκπομπή των «Ιπποδρομιών» με τίτλο: «Τίπποις… και ουσία» της Τετάρτης 24-08-2011. Στο δεύτερο θέμα της εκπομπής («Ρεπορτάζ από τις Ελληνικές Ιπποδρομίες της Δευτέρας 22-08-2011») γίνεται ειδική αναφορά για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του ίππου Ροκαμπίλλυ Ρέμπελ και επισημαίνεται για δεύτερη φορά (αφού και στην προηγούμενη εκπομπή, της Τετάρτης 17-08-2011 υπήρχε και πάλι σχολιασμός για το ζήτημα της συντήρησης του στίβου) ο κίνδυνος που ελλοχεύει από το μικρό διάστημα διακοπής των ιπποδρομιών φέτος, κάτι που κατά την εκτίμησή μας έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την πλημμελή συντήρηση του στίβου .

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά τα θλιβερά γεγονότα μας επαλήθευσαν σε χρόνο ρεκόρ. Μετά από την αρχική διάγνωση των Κτηνιάτρων για το δύσμοιρο 4ετή ίππο Ροκαμπίλλυ Ρέμπελ (ανοιχτό κάταγμα προσθίου αριστερού άκρου) τελικώς αποφασίστηκε να του χαριστεί η ευθανασία.

Ακολουθούν οι δύο επιστολές της ΕΙΔΙΕ που απέστειλε μετά από το περιστατικό προς τις δύο Ιπποδρομιακές Αρχές, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για τη διόρθωση του στίβου και την προστασία του ζωικού δυναμικού του Μαρκόπουλου, με τη σημείωση πως τέτοιες πρωτοβουλίες θα έπρεπε να λαμβάνονται προτού «γίνει το κακό». Όφειλε με άλλα λόγια να επισημάνει γρήγορα και – κυρίως – πριν συμβεί το παραμικρό ατύχημα τους «εξόφθαλμους» κινδύνους που εγκυμονούν φέτος εξαιτίας του καταφανώς μικρότερου χρονικού διαστήματος (σε σχέση με άλλες χρονιές) για την άρτια εκτέλεση του έργου συντήρησης.

Ας είναι τουλάχιστον ο Ροκαμπίλλυ Ρέμπελ το «τελευταίο θύμα» της ανευθυνότητας των «υπευθύνων»:

Επιστολή της ΕΙΔΙΕ προς τον ΟΔΙΕ (23-08-2011)

Προς ΟΔΙΕ
Υπ’ όψιν:  κ. Ζαχαρή Αλ.                                               Αθήνα 23/8/2011
                                                                                 Αρ. πρωτ. 1136
Αξιότιμε κ. Ζαχαρή,

Με αφορμή το ατύχημα που υπέστη στις 22/8 κατά την διάρκεια της 6ης ιπποδρομίας το άλογο Ροκαμπίλλυ Ρέμπελ στο σημείο του στίβου, λίγο πριν την είσοδο στην ευθεία, παρακαλούμε να επιληφθείτε, χωρίς καμία καθυστέρηση, του σοβαρότατου αυτού θέματος, ζητώντας άμεση και σε βάθος διόρθωση του στίβου στο επίμαχο σημείο.

Σας πληροφορούμε ότι σ’ αυτό ακριβώς το μέρος του στίβου έγιναν - λίγο πριν τις θερινές διακοπές – σε διάστημα ολίγων μόνο ημερών 5-6 άλλα σοβαρότατα ατυχήματα, σε διάφορα άλογα μεταξύ των οποίων και στη διετή Σούγκαρ, που επρόκειτο να διαγωνιστεί στο κύπελλο Αμαζόνων 4 ημέρες μετά το ατύχημα! Τόσο ο Ροκαμπίλλυ Ρέμπελ όσο και η Σούγκαρ έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας του κατάγματος που υπέστησαν στο καταραμένο κομμάτι του στίβου.

Παλαιότερα είχαμε ένα θανατηφόρο κομμάτι του στίβου, λίγο μετά την είσοδο στην τελική ευθεία, το οποίο επιτέλους, μετά και την κατάργηση της απόστασης των 1.000μ και τα έντονα διαβήματά μας, ίσως είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αυτό όμως έγινε μόνο αφού το “τσιμεντώσαμε” κυριολεκτικά εμείς οι ιδιοκτήτες με το αίμα των άμοιρων αγαπημένων μας τετράποδων. Εκεί θυσιάστηκαν 200-400 άλογα (καθ’ υπολογισμό). Αν είναι δυνατόν!!
Αυτή τη φορά, παρακαλούμε να επέμβετε άμεσα και δυναμικά προτού το νέο “φαινόμενο” πάρει….διαστάσεις.

Δυστυχώς αυτή τη περίοδο οι ιδιοκτήτες αλόγων έχουν αρκετά προβλήματα και δεν χρειάζεται να τους φορτώσουμε και άλλα που μπορούν με φροντίδα να αποφευχθούν και με την ελπίδα το χθεσινό ατύχημα, αν είναι δυνατόν, να είναι το τελευταίο σ’ αυτό το σημείο του στίβου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις άμεσες ενέργειες σας.

Για την ΕΙΔΙΕ

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γραμματέας
Β. Οδυσσέως                                                                 Μ. Κουτσομύτης

Κοινοποίηση : Φ.Ε.Ε.

Επιστολή της ΕΙΔΙΕ προς τη Φίλιππο Ένωση (23-08-2011)

Προς ΦΕΕ                                                                                                                                                                                                        Αθήνα  23-8-2011
                                                                               Αρ. πρωτ. 1137
Αξιότιμοι κύριοι,

Θέμα: Σχολαστική συντήρηση – ανακατασκευή στίβου.

Σας επισυνάπτουμε αντίγραφο επιστολής μας σημερινής ημερομηνίας προς την ΟΔΙΕ ΑΕ, σχετικά με το πιο πάνω θέμα και παρακαλούμε και για την δική σας παρέμβαση.

Τέλος παρακαλούμε να επισπεύσετε τις διαδικασίες, για τη μείωση των χρεώσεων στις καρτέλες των ιδιοκτητών και τη μείωση των ποσών των προεγγραφών (στα 50€).

Εν αναμονή, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για την ΕΙΔΙΕ

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας
Β. Οδυσσέως                                                                Μ. Κουτσομύτης

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομιακή Διαδικτυακή εκπομπή «Τίπποις… και ουσία»


Αγαπητοί φίλιπποι, αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

H εκπομπή «Τίπποις… και ουσία» είναι και πάλι κοντά σας!

Η νέα ιπποδρομιακή εκπομπή του Διαδικτύου είναι και πάλι κοντά σας! Στη θεματολογία της σημερινής εκπομπής υπάρχουν και πάλι τα κυριότερα ιπποδρομιακά γεγονότα που μας απασχόλησαν όλη την εβδομάδα που πέρασε και όχι μόνο, με ειδήσεις αλλά και με ρεπορτάζ για τις Ιπποδρομίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκπομπή «Τίπποις… και ουσία» αποτελεί την πρώτη όπως επίσης και τη μοναδική μέχρι στιγμής προσπάθεια  ιπποδρομιακής εκπομπής μέσω του Διαδικτύου στη χώρα μας και όπως είναι φυσικό η φιλοδοξία μας είναι σύντομα να καθιερωθεί στις καρδιές όλων των φιλίππων!


Eκπομπή «Τίπποις… και ουσία» της Τετάρτης 24-08-2011

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Για καθαρά πρακτικούς λόγους, αποφασίσαμε όλες οι εκπομπές «Τίπποις… και ουσία» να μεταφοτώνονται στο Ελληνικό κανάλι των «Ιπποδρομιών» (εκεί που φιλοξενούνται σήμερα οι Ελληνικές Ιπποδρομίες).

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV 


Η τηλεοπτική εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 21-08-2011 είναι πλέον διαθέσιμη σε video για όλους τους επισκέπτες των «Ιπποδρομιών». Ήδη η εκπομπή έχει ενσωματωθεί στο 2ο video player των «Ιπποδρομιών» όπως επίσης και σε ένα από τα  τέσσερα κανάλια που διαθέτουμε στο YouTube (πατήστε εδώ αν θέλετε να μεταφερθείτε στο κανάλι των «Ιπποδρομιών» στο οποίο μπορείτε να βρείτε και πολλά videos από τις Ελληνικές ιπποδρομίες). 

Να σημειώσουμε τέλος πως το video της εκπομπής «Ιππόδρομος» του HIGH TV μπορείτε να το παρακολουθήσετε και μέσω του καναλιού του συμπαθούς βετεράνου αναβάτη και επίτιμου Προέδρου των αναβατών Μάρκου Καζάκου που διαθέτει στο YouTube (πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο κανάλι του Μ. Καζάκου) καθώς επίσης και μέσω των links που διατίθενται στην αντίστοιχη θεματική ενότητα του ιπποδρομιακού forum dangerippo του δημοσιογράφου κυρίου Περικλή Δημητρίου, που είναι και ο παρουσιαστής της εκπομπής.

Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 21-08-2011

«Ιπποδρομίες»


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico R. Gonzalez Moreno


Νικητής ίππος: Frutoso 

Frutoso
 
2011 Clasico R. Gonzalez Moreno
 «Ιπποδρομίες»


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Dinnercafe Diep Groningen Stakes


 Νικητής ίππος: Aries  

Aries

2011 Dinnercafe Diep Groningen Stakes
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»