Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΕ (19-01-2011)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝΩΝ ΙΠΠΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΙΔΙΕ), νομίμως εκπροσωπουμένης.


Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση των προπονητών, να διακόψουν την αποχή τους από τις εγγραφές.
Προηγήθηκαν πάρα πολλές συναντήσεις, τηλεφωνικές και προσωπικές επαφές, από μέλη του Δ.Σ. μας, με τους εμπλεκομένους φορείς, με προεξάρχουσα την συνάντηση των εκπροσώπων των προπονητών την Πέμπτη 13-1-2011, με την παρουσία εκπροσώπου του Δ.Σ. μας και λογιστικού γραφείου, με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού, απ’όπου προέκυψαν ελπίδες επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν από την ανακοίνωση του Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε. με ημερομηνία ……..23-12-2010 (λές και δεν υπήρχε άλλη ημερομηνία).
Επί της πιο πάνω ανακοίνωσης της Φ.Ε.Ε. παραπέμπουμε στην εκτενή αναφορά μας, που με ανακοίνωσή μας ημερομηνίας 28/12/2010 τοποθετηθήκαμε, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, και θέσαμε όλα τα θέματα και τους προβληματισμούς μας στη σωστή τους διάσταση.
Όσο μας αφορά εμμένουμε στη γραμμή που χαράξαμε μ’αυτή την ανακοίνωσή μας και συνεργαζόμεθα, με τους εμπλεκομένους, για την υλοποίηση στενού και εποικοδομητικού διαλόγου, του ΜΟΝΟΥ δρόμου μέσα από τον οποίο μπορεί να προκύψει διαρκής συμφωνία για να βρει ο χώρος την ηρεμία του.
Επανερχόμαστε όμως, για μια ακόμη φορά, στην έκκλησή μας προς την Φ.Ε.Ε. να ιεραρχήσει τις μελλοντικές ενέργειές της, σε πιο επείγουσες ανάγκες,  και να εξαγγείλει ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της για προσέλκυση επενδυτών στον κλάδο της ιδιοκτησίας ο οποίος συρρικνώνεται, τώρα απελπιστικά γρήγορα, για διάφορους λόγους. Μιά τέτοια στροφή στις αποφάσεις της Φ.Ε.Ε. όχι μόνο θα την υποδεχθούμε με μεγάλη ανακούφιση, αλλά και θα δείξει έμπρακτα την απόφαση όλων μας, ότι επιτέλους επιθυμούμε να γυρίσουμε σελίδα, ιστορική σελίδα, ώστε να σταματήσει ο συνεχής κατήφορος και επιτέλους να ενισχύσουμε το πολύπαθο άθλημα, που για μερικούς είναι το χόμπι και για άλλους η εργασία τους.
Φρονούμε ότι η Φ.Ε.Ε. έχει καθήκον και υποχρέωση, να προχωρήσει πάραυτα στη δημιουργία ad hoc επιτροπής, με σκοπό να μελετήσει τρόπους και να εισηγηθεί αποτελεσματικά κίνητρα για προσέλκυση νέων επενδυτών στο χώρο και προβολή του αθλήματος.
Τέλος (μερικώς) απαλλαγμένοι από τις εντάσεις (και τους υψηλούς τόνους) που αναπόφευκτα δημιουργούνται όσο διαρκούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητήσαμε από την Φ.Ε.Ε. επείγουσα συνάντηση για συζήτηση επί όλων των επίκαιρων θεμάτων που προκάλεσαν την αποχή από τις εγγραφές.
Το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε. - προς τιμή του – αντέδρασε θετικά και έτσι χθες, Τρίτη 18/1/2011 μέλη του Δ.Σ. μας συνεπικουρούμενα και από άλλους παράγοντες της ιδιοκτησίας, ιπποπαραγωγούς, προπονητές και από μέλη του Δ.Σ. των προπονητών, είχαμε την ευκαιρία, οι παρευρισκόμενοι, να παραθέσουμε τις απόψεις μας, εισηγήσεις και προβληματισμούς μας και να εισηγηθούμε λύσεις, στα υπάρχοντα προβλήματα.
Τα παρευρισκόμενα μέλη της Φ.Ε.Ε., αφού παρουσίασαν και τις δικές τους θέσεις, υποσχέθηκαν να λάβουν σοβαρά υπ’όψιν τους τις θέσεις των παρευρισκομένων προτού πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.
Εμείς δεν μπορούμε παρά να εξάρουμε αυτόν τον διάλογο και το υψηλό συναινετικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθη, να ευχαριστήσουμε τα παρευρεθέντα μέλη της Φ.Ε.Ε. και να δηλώσουμε ότι παραμένουμε πεπεισμένοι, ότι αν εισακουσθούμε, μόνο καλό θα προκύψει για το άθλημα, που το έχει απόλυτη ανάγκη.
Η επιθυμία όλων είναι να επικρατήσει, από εδώ και μπρός, ηρεμία στο χώρο και ο διάλογος και η συναίνεση να αποδώσουν καρπούς.


ΑΘΗΝΑ 19.01.2011
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΙΔΙΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ                                ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ  Φ.Ε.Ε
ΟΔΙΕ
ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΔΙΕ (19-01-2011)

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ
Ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας ανακοινώνει ότι, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 θα διεξάγει ιπποδρομιακό στοίχημα με (5) πέντε γαλλικές και (7) επτά ελληνικές ιπποδρομίες.
Ώρα έναρξης των γαλλικών ιπποδρομιών ορίζεται στις 13.50 και ώρα έναρξης των ελληνικών ιπποδρομιών ορίζεται στις 16.00.

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΦΕΕ (19-01-2011)

19 Ιανουαρίου 2011
19/1/2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο προ της προγραμματισμένης συνεδρίασής του της 18.01.2010, στην αίθουσα της Φ.Ε.Ε στο Μαρκόπουλο, με πρωτοβουλία του Προέδρου του κ. Γ.Βαρδινογιάννη, δέχθηκε εκπροσώπους των ιδιοκτητών, των ιπποπαραγωγών και των προπονητών με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις συνθήκες που αυτές διαμόρφωσαν.
Τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε αφού χαρακτήρισαν ως ολέθριο λάθος τις τελευταίες κινητοποιήσεις των προπονητών, επεσήμαναν την αναγκαιότητα ριζικών υποχρεωτικών αποφάσεων και αλλαγών, με στόχο την διάσωση και διατήρηση της ελληνικής ιπποδρομιακής δραστηριότητας, για την οποία η αντίταξη «κεκτημένων» ή ετεροχρονισμένων ή εκ της πραγματικότητας πλήρως αποδυναμωμένων δικαιωμάτων – επιχειρημάτων, ουδόλως εξυπηρετεί.
Η διατήρηση του ελληνικού ιπποδρόμου σε λειτουργία και η αναπτυξιακή του προοπτική, δεν επιτρέπουν σκιαμαχίες γύρω από παλιές λογικές διατήρησης «κεκτημένων» ή δήθεν δικαιωμάτων που αντιστοιχούσαν σε εποχές ευημερίας αλλά δεν έχουν καμία απολύτως αντιστοίχιση στη σημερινή δυσμενή για όλους συγκυρία.
Οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι εξέφρασαν και ανέπτυξαν τις απόψεις τους, σε έναν κατά γενική ομολογία γόνιμο και παραγωγικό διάλογο.
Στην ακολουθείσασα συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε μεταξύ άλλων αποφάσισε :

1.     Δεν έκανε αποδεκτή, ομοφώνως, την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνου Μαργαρίτη
2.     Ενέκρινε την ακόλουθη εξειδίκευση της απόφασης της 21.12.10 σχετικά με την αναδιανομή των ποσοστών των επάθλων :
-   Τα προβλεπόμενα μέχρι σήμερα ποσοστά επι των πριμ Ελληνικών ίππων, θα υπολογίζονται επί του 70% του πριμ, δεδομένου ότι το 30% θα διανέμεται απ´ ευθείας στους ιπποπαραγωγούς βάσει σχετικής ρύθμισης που απεφασίσθη στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ.
-   Τα προβλεπόμενα ποσοστά επί των τελών προεγγραφής ίππων σε κύριες ιπποδρομίες καταργούνται.
Η εξειδίκευση των άλλων προβλέψεων της απόφασης της 21.12.10, θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ και αφού προηγηθεί διαβούλευση με τους φορείς των ιπποδρομιακών τάξεων.
3.     Απέρριψε έφεση του προπονητή Παύλου Κεράτσα κατά της από 14.12.2010 απόφασης της Επιτροπής Ιπποδρομιών και επικύρωσε την επιβληθείσα από αυτήν ποινή του προστίμου των 900 € και του αποκλεισμού των 2 μηνών. Το παράβολο επιστρέφεται.
4.     Με αφορμή την αποχή των Προπονητών και την μη τέλεση ιπποδρομιών από τις 30.12.2010 έως και το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου 2011, για τις 3 κύριες ιπποδρομίες που περιέχονται στο Πρόγραμμα Ιπποδρομιών, το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε τροποποίησε τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους ως εξής :
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ                Παρασκευή  21.01.2011
ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ                     Τρίτη  25.01.2011
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ                       Παρασκευή  28.01.2011
Την Παρασκευή 28.01.2011 θα λάβει χώρα και η τελετή βράβευσης των Πολυνικών 2010 καθώς και απονομή των πτυχίων των προπονητών που αποφοίτησαν από την Σχολή Προπονητών.
5.     Ενέκρινε την εισήγηση της Ε.Ι. για επιβολή χρηματικού προστίμου στον προπονητή Π.Μπαζέο 4.402,06 € (υπότροπος) για την ανίχνευση της απαγορευμένης ουσίας METHOCARBAMOL στα ούρα του ίππου ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ, μετά την ουροληψία της 12.11.2010, αποκλείει τον ίππο για ένα μήνα από την ημερομηνία της ουροληψίας, αφαιρεί το έπαθλο της  2ης ιπποδρομίας της 12.11.2010 (1ος) και τοποθετεί τον ίππο τελευταίο.
6.     Ενέκρινε την εισήγηση της Ε.Ι. για επιβολή χρηματικού προστίμου στον προπονητή Π.Μπαζέο 5.869,41 € (δις υπότροπος) για την ανίχνευση της απαγορευμένης ουσίας METHOCARBAMOL στα ούρα του ίππου ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ (IRE), μετά την έκτακτη ουροληψία της 30.11.2010 και αποκλείει τον ίππο για ένα μήνα από την ημερομηνία της ουροληψίας.
7.     Παρέτεινε την θητεία των Τεχνικών Επιτετραμμένων που λήγει την 31.01.2011 μέχρι 28.02.2011.
8.     Αποφάσισε ότι στην περίπτωση όπου διαπιστώνεται αδυναμία συμπλήρωσης 6 ιπποδρομιών και κατ’ επέκταση απώλειας της ιπποδρομιακής συγκέντρωσης και ταυτόχρονα συνυπάρχουν σε κάθε συνδυασμό : 
α.         δυνατότητα υποδιαιρέσεων
β.         6 εγγραφές ίππων για ιπποδρομία 3 Νικ 1 και
γ.         6 εγγραφές ίππων για ιπποδρομία Β.Η ή Β.Η.Ε
και ενώ μέχρι σήμερα απαιτείτο μία (1) των παραπάνω κατηγοριών για την συμπλήρωση της 6ης,  να διεξάγονται όλες.
Επίσης ενέκρινε εισήγηση του γραφείου Ισοζυγιστών σύμφωνα με την οποία στις ελαφρύνσεις των κλάσεων (έως 2 κιλά) δεν θα προσμετρώνται οι ελαφρύνσεις που επέρχονται από τις ιπποδρομίες Αξίωσης.
9.     Συμφώνησε σε  προταθείσες από την Διεθνή Ομοσπονδία Ιπποδρομιακών Αρχών (IFHA), αλλαγές στα άρθρα 3, 6, 14 και 19 της Διεθνούς Συμφωνίας που αφορούν στο διεθνές πρωτόκολλο μετακινήσεων ίππων, όριο (threshold) της ουσίας θεοβρωμίνης στο πλάσμα αίματος, επανάληψη ονομάτων θανόντων ίππων και  λίστας καθυστερούντων.   

Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος

(Σημ. «Ιπποδρομιών»: Από αυτά που διαβάσαμε δυστυχώς και πάλι «ψυχανεμιζόμαστε αναταραχές» στο Μαρκόπουλο δεδομένου ότι η ΦΕΕ αρνείται πεισματικά να υπαναχωρήσει από τις θέσεις εκείνες που πυροδότησαν προσφάτως την ένταση, ενώ αντιθέτως μάλιστα εμφανίζεται ιδιαίτερα δηκτική στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.)

«Ιπποδρομίες»


Διαβάστε την Πέμπτη 20-01-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας

Πώς αναμένεται να επηρεάσει τον ΟΔΙΕ η απελευθέρωση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών 

Ανάλυση της διεθνούς ιπποδρομιακής δραστηριότητας για το 2010 (1ο μέρος)

Ανάλυση της διεθνούς ιπποδρομιακής δραστηριότητας για το 2010 (2ο μέρος)

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Πέμπτης 20-01-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Πέμπτης 20-01-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τετάρτης 19-01-2011

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της γκανιότας

Για όσους έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση αυτή από την αρχή, μόλις προ ολίγων ημερών είχαμε αποστείλει πλήρη αναφορά όλων των γεγονότων που σχετίζονται με την ενδεχόμενη διαφοροποίηση της γκανιότας των παιχνιδιών του ΟΔΙΕ προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών που είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για να αποφασίσουν κάτι τέτοιο. Η αντίδραση ήταν άμεση αυτή τη φορά, κάτι που εμείς περιμέναμε να συμβεί με σιγουριά. 
Η απάντηση ήρθε από την υπεύθυνη του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών, κυρία Σ. Τολιοπούλου η οποία μας απέστειλε το παρακάτω απαντητικό e-mail:


Ολόκληρο το απαντητικό e-mail (πατήστε επάνω για μεγέθυνση)


Αξίζει να αναφερθούμε ιδιαίτερα στην κυρία Τολιοπούλου η οποία μας έχει καταπλήξει με τον επαγγελματισμό και τη συνέπειά της, δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που απευθυνθήκαμε προς το Υπουργείο Οικονομικών (πάντα για θέματα που άπτονται αποκλειστικά του Ελληνικού Ιπποδρόμου). Νομίζουμε πως της αξίζουν συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνει και ευχόμαστε ειλικρινά να μπορέσει κάποτε ολόκληρος ο Κρατικός Μηχανισμός να κινείται με «ρυθμούς Τολιοπούλου»!
Ως προς την ουσία της υπόθεσης τώρα, όπως φαίνεται και στο απαντητικό e-mail η υπόθεση πλέον πρόκειται να εξεταστεί (μάλιστα πήρε και αριθμό πρωτοκόλλου). Τα πολύ εντυπωσιακό – που μας «παραξένεψε» λιγάκι – είναι πως την υπόθεση δεν την εξετάζει ούτε το Υπουργείο Πολιτισμού (που είναι ο Πολιτικός προϊστάμενος του ΟΔΙΕ), ούτε το Υπουργείο Οικονομικών (που είναι το συναρμόδιο Υπουργείο για την οποιαδήποτε απόφαση αύξησης της γκανιότας σύμφωνα με το Νόμο), αλλά το έργο αυτό το ανέλαβε η Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων.
Το γεγονός αυτό αποτελεί μία ακόμα ένδειξη πως ο Ιππόδρομος έχει εισέλθει πλέον σε «φάση προετοιμασίας» για μετάβαση σε άλλου τύπου ιδιοκτησιακό καθεστώς και συνεπώς δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να υπάρχουν «σκιές» στο πλαίσιο της λειτουργίας του, αν βεβαίως η Κυβέρνηση επιθυμεί να έχει επιτυχή έκβαση το εγχείρημα για ενδεχόμενη πώλησή του (κάτι στο οποίο μάλλον «προσβλέπει» το Οικονομικό Επιτελείο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2011 σε ο, τι αφορά στα Κρατικά έσοδα).
Τα πράγματα πήραν πλέον το δρόμο τους και – επιτέλους – θα μπορέσουμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τη γκανιότα στα προσφερόμενα παιχνίδια του ΟΔΙΕ μιας και μέχρι σήμερα ο Οργανισμός τηρεί «σιγή ιχθύος». Είναι αυτονόητο πως μόλις υπάρξουν νεότερες εξελίξεις επί του θέματος θα τις ανακοινώσουμε με έκτακτη ενημέρωση και στις επόμενες ώρες θα ακολουθήσει πλήρες και εκτενές ρεπορτάζ.
Μείνετε στις «Ιπποδρομίες» γιατί οι ειδήσεις τρέχουν και είναι καταιγιστικές!

«Ιπποδρομίες»

And the winner is...: Zenyatta!!!

Zenyatta

Μπορεί να έχασε μόλις για ελάχιστη διαφορά στην τελευταία κούρσα της καριέρας της από τον Blame αλλά προχθές το βράδυ τον νίκησε άνετα. Κατά κάποιον τρόπο πήρε την «άτυπη ρεβάνς» κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου και τη στήριξη των εκλεκτόρων. Η φοράδα που αρκετοί δε δίστασαν να την αποκαλέσουν «άλογο της δεκαετίας», η «θρυλική» Zenyatta κέρδισε τελικά το χρυσό αγαλματίδιο και ανακηρύχθηκε «άλογο της χρονιάς» στα ετήσια βραβεία Eclipse Awards που διεξήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας σε μία «μαραθώνια» εκδήλωση 2 ½ ωρών στο Miami Beach της Florida. Η Zenyatta συγκέντρωσε 128 ψήφους έναντι 102 του Blame που ακολούθησε στη δεύτερη θέση, ενώ η «τρίτη της παρέας» και συνυποψήφιά τους Goldikova συγκέντρωσε μόλις 5 ψήφους (Σημ. «Ιπποδρομιών»: οι έγκυρες ψήφοι των εκλεκτόρων ήταν στο σύνολό τους 238. Στην κατηγορία «άλογο της χρονιάς» είχαμε μία αποχή ψήφου και δύο εκλέκτορες που δεν επέλεξαν καθόλου νικητή, κάτι σαν «λευκό», επιτρέψτε μας την έκφραση). Μάλιστα ήταν τόσο έκδηλη η επιθυμία του κόσμου για να κερδίσει η Zenyatta που πριν ακόμα από την ανακοίνωση του νικητή κι ενώ έπαιζε το βίντεο με τα highlights των τριών υποψηφίων μόλις άρχισαν να προβάλλονται τα δικά της στιγμιότυπα όλος ο κόσμος (που ήταν συνολικά πάνω από 500 άτομα) ζητωκραύγαζε και την επευφημούσε.
Οι υπερήφανοι ιδιοκτήτες της, Jerry και Ann Moss παρέλαβαν το τρόπαιο και το σήκωσαν ψηλά στον αέρα και έτσι με αυτόν τον τρόπο έκλεισε μία απίστευτη αγωνιστική πορεία που συμπεριέλαβε 19 συνεχόμενες νίκες (και μία «άδικη» δευτεριά), 3 βραβεία Eclipse στην κατηγορία «champion older female» και συνολικά έσοδα από τα έπαθλα που έφτασαν τα 7.304.580,00 δολάρια ΗΠΑ.
Μετά την απονομή το ζεύγος Moss που παρέλαβε το βραβείο έσπευσε να δηλώσει την πίστη που έτρεφαν ανέκαθεν για τη σπουδαία φοράδα τους και την ικανοποίησή τους για την κορυφαία διάκριση που (επιτέλους) ήρθε μετά από 3 συνεχόμενες υποψηφιότητες στη συγκεκριμένη κατηγορία (θυμίζουμε πως το 2008 έχασε από τον Curlin και πέρσι – άδικα κατά τη γνώμη μας – από τη Rachel Alexandra). Αφού ευχαρίστησαν όλους όσους δούλεψαν μαζί με τη φοράδα τους και συνετέλεσαν κι αυτοί στις μεγάλες επιτυχίες της, προέβησαν σε ανακοινώσεις που αφορούν στα νεότερα από την καινούργια καριέρα της Zenyatta και ανέφεραν χαρακτηριστικά πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να αποφασίσουν για το μέλλον της (ως τοκάδα πλέον) και να καταστρώσουν τα σχέδιά τους για τη φετινή σεζόν.
Πέραν της νίκης της στην κατηγορία «Horse of the year» η Zenyatta νίκησε (όπως αναμενόταν άλλωστε) και στην κατηγορία «older female» ενώ σύσσωμη η αγωνιστική ομάδα της παρέλαβε το ειδικό βραβείο για τη συνεισφορά τους στο άθλημα των ιπποδρομιών (για το οποίο είχαμε αναφερθεί σε ξεχωριστό δημοσίευμα προ ημερών).
Ακολουθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στις δύο κατηγορίες στις οποίες συμμετείχε (και κέρδισε) μαζί με δύο βίντεο εξαιρετικά αφιερωμένα στη φοράδα – φαινόμενο:

Horse of the year

 

Υποψήφιοι

 

Ψήφοι

Zenyatta

128

Blame

102

Goldikova

5

 Older female

 

Υποψήφιοι

 

Ψήφοι

Zenyatta

237

Goldikova

1


 




«Ιπποδρομίες» 

Αφιέρωμα στην ετήσια απονομή των βραβείων 40th Eclipse Awards

 

Εκτός από την κατηγορία «Horse of the year» των ετήσιων βραβείων Eclipse Awards (για την οποία αφιερώσαμε ξεχωριστό δημοσίευμα) σας παρουσιάζουμε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες των βραβείων Eclipse Awards που απονεμήθηκαν και τις ψήφους που έλαβαν οι υποψήφιοι:

 

Uncle Mo

 2-Year-Old Male

Ίππος


Ψήφοι
Uncle Mo
236
Boys at Tosconova
1
Pluck
1

Awesome Feather
2-Year-Old Filly
 
Ίππος


Ψήφοι
Awesome Feather
235
Turbulent Descent
2
More Than Real
1

Looking At Lucky
3-Year-Old Male

Ίππος


Ψήφοι
Lookin At Lucky
224
Eskendereya
5
Drosselmeyer
3
Afleet Express
1
Discreetly Mine
1
Paddy O’Prado
1
Super Saver
1
Smiling Tiger
1
Twirling Candy
1

Blind Luck
3-Year-Old Filly

Ίππος


Ψήφοι
Blind Luck
237
No Such Word
1

Blame
Older Male

Ίππος


Ψήφοι
Blame
238 (ομόφωνα)

Zenyatta
Older Female

Ίππος


Ψήφοι
Zenyatta
237
Goldikova
1

Dubai Majesty
Female Sprinter

Ίππος


Ψήφοι
Dubai Majesty
232
Franny Freud
3
Rightly So
2
Serious Attitude
1

Big Drama
Male Sprinter

Ίππος


Ψήφοι
Big Drama
170
Majesticperfection
61
Discreetly Mine
4
Bribon
1
Chamberlain Bridge
1
Smiling Tiger
1


Gio Ponti
Male Turf Horse

Ίππος


Ψήφοι
Gio Ponti
199
Dangerous Midge
22
Champ Pegasus
6
Winchester
6
Paddy O’Prado
5

Goldikova
Female Turf Horse

Ίππος


Ψήφοι
Goldikova
212
Proviso
15
Tuscan Evening
11

Slip Away
Steeplechase Horse

Ίππος


Ψήφοι
Slip Away
175
Arcadius
25
Percussionist
6
Sermon of Love
4


Winstar Farm
Outstanding Owner

Ίππος


Ψήφοι
WinStar Farm
100
Mr. and Mrs. Jerome S. Moss
81
Claiborne Farm and Adele Dilschneider
16
Midwest Thoroughbreds
15
Juddmonte Farms
5
Zayat Stables
5
Repole Stable
3
Edward P. Evans
2
Augustin Stable
1
Melnyk Racing Stables
1
Maggi Moss
1
Kenneth and Sarah Ramsey
1
Wertheimer and Frere
1

Adena Springs
Outstanding Breeder

Ίππος


Ψήφοι
Adena Springs
69
Claiborne Farm and Adele Dilschneider
55
Brereton C. Jones
43
WinStar Farm
26
Edward P. Evans
12
Maverick Productions
10
Juddmonte Farms
7
Gulf Coast Farms
3
Ocala Stud
2
Eugene Melnyk
1
Pamela and Martin Wygod
1

Todd Pletcher
Outstanding Trainer

Ίππος


Ψήφοι
Todd Pletcher
168
John Shirreffs
28
Jerry Hollendorfer
17
Steve Asmussen
8
Albert Stall Jr
5
W. Bret Calhoun
4
Bob Baffert
1
Freddy Head
1
Juan Carlos Guerrero
1
Kiaran McLaughlin
1
Bill Mott


Ramon Dominguez
Outstanding Jockey

Ίππος


Ψήφοι
Ramon Dominguez
124
Garrett Gomez
60
John Velazquez
32
Mike Smith
13
D.L. Parker
3
Joel Rosario
2
Kent Desormeaux
1
Russell Baze
1

Omar Moreno
Outstanding Apprentice Jockey

Ίππος


Ψήφοι
Omar Moreno
197
Forest Boyce
6
Freddy Lenclud
4
Angel Serpa
4
Luis Saez
3
Tyler Kaplan
1
Marcelino Pedroza Jr



Special Eclipse award (ειδικό βραβείο): Team Zenyatta

Merit awards (ειδικό βραβείο): Claiborne Farm, Marylou Whitney



Ας δούμε και όλους τους νικητές ίππους στην κατηγορία «Horse of the year» από το 2000:

AMERICAN HORSES OF THE YEAR

Έτος


Ίππος
2010
Zenyatta
2009
Rachel Alexandra
2008
Curlin
2007
Curlin
2006
Invasor
2005
Saint Liam
2004
Ghostzapper
2003
Mineshaft
2002
Azeri
2001
Point Given
2000
Tiznow

«Ιπποδρομίες» 

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»