Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011


Επιβλήθηκαν ποινές σε δέκα άτομα για στημένη ιπποδρομία


Η Βρετανική Ιπποδρομιακή Αρχή (BHA) επέβαλε πρόσφατα αυστηρότατες ποινές σε δέκα άτομα (συμπεριλαμβανομένων του προπονητή Jeff Pearce, του πρώην προπονητή Geoff Huffer και του αναβάτη Jerry O’Dwyer) λαμβάνοντας υπόψη τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την εξέταση της υπόθεσης του ίππου Sabre Light. Η έρευνα που διεξήχθη είχε σχέση με την 5η θέση που κατέλαβε ο ίππος (στην κούρσα συμμετείχαν 13 ίπποι) στο Holly And The Ivy Claiming Stakes που διεξήχθη στο ιπποδρόμιο Lingfield στις 17 Δεκεμβρίου του 2008, σε μία ιπποδρομία όπου έγινε «ασυνήθιστο στοίχημα». Ο 6ετής εκτομίας είχε νικήσει στις τρεις προηγούμενες συμμετοχές του και είχε κατέβει φαβορί στην επίμαχη διαδρομή με απόδοση 7:2 στο γκανιάν. Εν τούτοις τερμάτισε μόλις 5ος (5 ¾ μήκη από το νικητή) «πυροδοτώντας» την εξέταση της ιπποδρομίας από τους Ελλανοδίκες που είχαν ενημερωθεί στο μεταξύ από τη Βρετανική Ιπποδρομιακή Αρχή (η οποία είχε ήδη την πληροφόρηση πως κάτι «ασυνήθιστο» συμβαίνει στο στοίχημα) και είχαν τεθεί σε εγρήγορση. Μολονότι δεν προέκυψε κάτι αξιοσημείωτο από την αρχική εξέταση των Ελλανοδικών, στη συνέχεια επιλήφθηκε του θέματος ειδική επιτροπή της Βρετανικής Ιπποδρομιακής Αρχής η οποία διεξήγαγε έρευνα σε βάθος και τελικά αποκάλυψε τα γεγονότα.
Οι προπονητές Pearce και Huffer κρίθηκαν ένοχοι για το γεγονός ότι μεθόδευσαν από κοινού τα γεγονότα με τέτοιο τρόπο ώστε ο ίππος Sabre Light να μην τρέξει σύμφωνα με τις δυνάμεις του και για το λόγο αυτό τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό τριών και τεσσάρων ετών αντίστοιχα, ενώ ο αναβάτης O’Dwyer κρίθηκε ένοχος για εσκεμμένα ανεπαρκή και επιλήψιμη ίππευση επί του Sabre Light που υστέρησε και δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα και για το λόγο αυτό δέχθηκε ποινή 18μηνου αποκλεισμού από τις ιπποδρομίες. Ο Pearce κατηγορήθηκε επιπλέον για σκόπιμη συσκότιση των Αρχών γύρω από την πραγματική ιδιοκτησία του ίππου (δήλωσε ως ιδιοκτήτη τον Huffer αντί του Fran O’Brien που ήταν ο πραγματικός του ιδιοκτήτης του, ο οποίος δε τη «γλίτωσε» επίσης, αφού τιμωρήθηκε με πρόστιμο 7,5 χιλιάδων € περίπου για παραβίαση των Κανονισμών).
Όσον αφορά στους ιδιώτες (που στοιχημάτισαν στη «στημένη» κούρσα) Gary Banham, Sharon Williams, Peter Root, Mark Benton, Patrick Wrixon, Jeffrey Conrad και Steven Radford αποκλείστηκαν από τους χώρους του Ιπποδρόμου επ’ αόριστο, ενώ οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν αφορούν σε στοιχηματισμό σε «στημένη ιπποδρομία» κατόπιν πληροφόρησης (στοιχημάτισαν όλοι τους εναντίον του Sabre Light), στοιχηματισμό για λογαριασμό τρίτων καθώς και διευκόλυνση σε παράνομες πράξεις (με την παραχώρηση των λογαριασμών τους για να στοιχηματίσουν τρίτα πρόσωπα).

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»