Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΕ (19-01-2011)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝΩΝ ΙΠΠΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΙΔΙΕ), νομίμως εκπροσωπουμένης.


Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση των προπονητών, να διακόψουν την αποχή τους από τις εγγραφές.
Προηγήθηκαν πάρα πολλές συναντήσεις, τηλεφωνικές και προσωπικές επαφές, από μέλη του Δ.Σ. μας, με τους εμπλεκομένους φορείς, με προεξάρχουσα την συνάντηση των εκπροσώπων των προπονητών την Πέμπτη 13-1-2011, με την παρουσία εκπροσώπου του Δ.Σ. μας και λογιστικού γραφείου, με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού, απ’όπου προέκυψαν ελπίδες επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν από την ανακοίνωση του Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε. με ημερομηνία ……..23-12-2010 (λές και δεν υπήρχε άλλη ημερομηνία).
Επί της πιο πάνω ανακοίνωσης της Φ.Ε.Ε. παραπέμπουμε στην εκτενή αναφορά μας, που με ανακοίνωσή μας ημερομηνίας 28/12/2010 τοποθετηθήκαμε, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, και θέσαμε όλα τα θέματα και τους προβληματισμούς μας στη σωστή τους διάσταση.
Όσο μας αφορά εμμένουμε στη γραμμή που χαράξαμε μ’αυτή την ανακοίνωσή μας και συνεργαζόμεθα, με τους εμπλεκομένους, για την υλοποίηση στενού και εποικοδομητικού διαλόγου, του ΜΟΝΟΥ δρόμου μέσα από τον οποίο μπορεί να προκύψει διαρκής συμφωνία για να βρει ο χώρος την ηρεμία του.
Επανερχόμαστε όμως, για μια ακόμη φορά, στην έκκλησή μας προς την Φ.Ε.Ε. να ιεραρχήσει τις μελλοντικές ενέργειές της, σε πιο επείγουσες ανάγκες,  και να εξαγγείλει ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της για προσέλκυση επενδυτών στον κλάδο της ιδιοκτησίας ο οποίος συρρικνώνεται, τώρα απελπιστικά γρήγορα, για διάφορους λόγους. Μιά τέτοια στροφή στις αποφάσεις της Φ.Ε.Ε. όχι μόνο θα την υποδεχθούμε με μεγάλη ανακούφιση, αλλά και θα δείξει έμπρακτα την απόφαση όλων μας, ότι επιτέλους επιθυμούμε να γυρίσουμε σελίδα, ιστορική σελίδα, ώστε να σταματήσει ο συνεχής κατήφορος και επιτέλους να ενισχύσουμε το πολύπαθο άθλημα, που για μερικούς είναι το χόμπι και για άλλους η εργασία τους.
Φρονούμε ότι η Φ.Ε.Ε. έχει καθήκον και υποχρέωση, να προχωρήσει πάραυτα στη δημιουργία ad hoc επιτροπής, με σκοπό να μελετήσει τρόπους και να εισηγηθεί αποτελεσματικά κίνητρα για προσέλκυση νέων επενδυτών στο χώρο και προβολή του αθλήματος.
Τέλος (μερικώς) απαλλαγμένοι από τις εντάσεις (και τους υψηλούς τόνους) που αναπόφευκτα δημιουργούνται όσο διαρκούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητήσαμε από την Φ.Ε.Ε. επείγουσα συνάντηση για συζήτηση επί όλων των επίκαιρων θεμάτων που προκάλεσαν την αποχή από τις εγγραφές.
Το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε. - προς τιμή του – αντέδρασε θετικά και έτσι χθες, Τρίτη 18/1/2011 μέλη του Δ.Σ. μας συνεπικουρούμενα και από άλλους παράγοντες της ιδιοκτησίας, ιπποπαραγωγούς, προπονητές και από μέλη του Δ.Σ. των προπονητών, είχαμε την ευκαιρία, οι παρευρισκόμενοι, να παραθέσουμε τις απόψεις μας, εισηγήσεις και προβληματισμούς μας και να εισηγηθούμε λύσεις, στα υπάρχοντα προβλήματα.
Τα παρευρισκόμενα μέλη της Φ.Ε.Ε., αφού παρουσίασαν και τις δικές τους θέσεις, υποσχέθηκαν να λάβουν σοβαρά υπ’όψιν τους τις θέσεις των παρευρισκομένων προτού πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.
Εμείς δεν μπορούμε παρά να εξάρουμε αυτόν τον διάλογο και το υψηλό συναινετικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθη, να ευχαριστήσουμε τα παρευρεθέντα μέλη της Φ.Ε.Ε. και να δηλώσουμε ότι παραμένουμε πεπεισμένοι, ότι αν εισακουσθούμε, μόνο καλό θα προκύψει για το άθλημα, που το έχει απόλυτη ανάγκη.
Η επιθυμία όλων είναι να επικρατήσει, από εδώ και μπρός, ηρεμία στο χώρο και ο διάλογος και η συναίνεση να αποδώσουν καρπούς.


ΑΘΗΝΑ 19.01.2011
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΙΔΙΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ                                ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ  Φ.Ε.Ε
ΟΔΙΕ
ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»