Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ανάλυση της διεθνούς ιπποδρομιακής δραστηριότητας για το 2010 (2ο μέρος)

(συνέχεια από το 1ο μέρος)

Αυστραλία

 Στην Αυστραλία που δοκιμάζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα υπήρχε η διάχυτη αισιοδοξία πως θα υπήρχαν αυξήσεις στα έπαθλα των διαδρομών καθώς και αρκετές ευκαιρίες για ιδιοκτήτες, προπονητές και αναβάτες στο πρόγραμμα του έτους 2011 που θα αφορά σε ιπποδρομίες εμποδίων (εκεί επέλεξαν να εστιάσουν για φέτος, όμως να δούμε κατά πόσο θα μπορέσουν να αντιπαρέλθουν τις καταστροφικές συνέπειες του τελευταίου διαστήματος από τις νεροποντές που έπληξαν τη χώρα). Η  Ιπποδρομιακή Αρχή  Racing Victoria σε συνεργασία με τις εταιρίες στοιχημάτων και την Ένωση Thoroughbred Racing South Australia πιστεύουν πως μπορούν να διαμορφώσουν μία καλύτερη (από κάθε άποψη) σεζόν για τους λάτρεις των ιπποδρομιών εμποδίων. Τα κυριότερα σημεία που πρέπει να αναφερθούν για τη σεζόν με εμπόδια που πρόκειται να ξεκινήσει στις 4 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 19 Σεπτεμβρίου είναι:

- Η συνολική αύξηση των διανεμόμενων επάθλων κατά 16,00% και πλέον (αναμένεται να φτάσουν στα 2,64 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας)
- Αύξηση κατά 10,00% των ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν (hurdles και steeplechases)

Ιρλανδία

Η Ιρλανδία (που πρόσφατα μπήκε στην ίδια «περιπέτεια» με την Ελλάδα) «είδε» το μέσο όρο των θεατών – φιλίππων να παραμένει σταθερός σε σχέση με το 2009 (3.586 θεατές κατά μέσο όρο ανά συγκέντρωση) ενώ οι πωλήσεις των καθαρόαιμων διατηρήθηκαν (οριακά) στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. Παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποιοι δείκτες που σημειώνουν πτώση:

- Στοιχηματισμός εντός του ιπποδρομίου: 164 εκατομμύρια € (πτώση 10,00%)
- Ύψος διανεμόμενων επάθλων: 46 εκατομμύρια € (πτώση 13,00%)
- Χορηγίες: 5 εκατομμύρια € (πτώση 17,00%)
- Δυναμικό «μάχιμων» ίππων (που βρίσκονται σε προπόνηση: 5.759 (πτώση 11,00%)
- Ιδιοκτήτες: Συνολικός αριθμός ιδιοκτητών 4.667 (πτώση 9,00%) ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες ανέρχονται σε 776 (πτώση 13,00%).


Οι αναλύσεις των στοιχείων της Ιρλανδίας δείχνουν πως το 2008 (έτος που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, θυμίζουμε) ήταν η πρώτη χρονιά στην τελευταία δεκαπενταετία που σημειώθηκε κάμψη στην ιπποδρομιακή βιομηχανία ενώ στο 2009 όλοι οι δείκτες σημείωσαν επιδείνωση. Ο μέσος όρος των συμμετεχόντων ίππων ανά ιπποδρομία συνεχίζει να μειώνεται ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες υποδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2007 (776 από 1.449). Όλα αυτά τα γεγονότα έχουν επιφέρει ήδη ως αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στην ιπποδρομιακή βιομηχανία.
Η άποψη των ειδικών στην Ιρλανδία είναι πως η μείωση του ύψους των επάθλων (εξαιτίας της μείωσης των εσόδων από το στοίχημα) έχει άσχημο αντίκτυπο σε ολόκληρο το ιπποδρομιακό οικοδόμημα. Τα συμπεράσματα του περασμένου έτους ώθησαν τους πάντες να συνειδητοποιήσουν πως το ύψος της φορολόγησης που πρόκειται να επιβληθεί στα στοιχήματα που παίζονται είτε on-line ή μέσω τηλεφώνου πρέπει να είναι ίσο με αυτό του επίγειου στοιχήματος (που διεξάγεται στα πρακτορεία και στα ιπποδρόμια) ώστε να μπορέσει να βελτιωθεί ο τζίρος του ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Ακολουθούν (σε μορφή πίνακα) οι σημαντικότεροι δείκτες της πορείας της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στην Ιρλανδία:



Indicator

Annual 2010
Annual 2009
% Change
Wagering
€ 163.600.000
€ 181.800.000
-10,00%
Purses
€ 46.000.000
€ 52.900.000
-5,70%
Race Days
334
345
-3,20%


Εμείς «αναγνωρίσαμε» πολλά από τα προβλήματα του Ελληνικού Ιπποδρόμου μέσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλες (ιπποδρομιακά πιο ανεπτυγμένες) χώρες του εξωτερικού. Στο χέρι του ΟΔΙΕ είναι πλέον να εκμεταλλευτεί τη «συνταγή» που ακολούθησαν αυτές οι χώρες και οι οποίες απέδωσαν καρπούς όπως επίσης να αποφύγει τα λάθη τους (τα οποία είχαν άσχημες επιπτώσεις σε ολόκληρη την ιπποδρομιακή δραστηριότητα των χωρών αυτών και που δυστυχώς κάποια εξ αυτών υιοθετήθηκαν και εφαρμόζονται σήμερα στον Ελληνικό Ιππόδρομο).

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»