Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Το σχόλιο της ημέρας

Τις προηγούμενες ημέρες οι πράκτορες του ΟΠΑΠ πραγματοποίησαν απεργία με κύριο αίτημα την αλλαγή του τρόπου φορολόγησής τους ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει ο διάλογος του ΟΠΑΠ με τους εργαζομένους του για την εξεύρεση λύσεων σε μία προσπάθεια περαιτέρω μείωσης των λειτουργικών εξόδων του. Αυτά διαβάσαμε πρόσφατα στα ρεπορτάζ των εφημερίδων  «Ναυτεμπορική» και «Ημερησία».
Από όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό φαίνεται έντονα η προσπάθεια του Οικονομικού Επιτελείου να ενισχύσει όσο γίνεται περισσότερο τον ΟΠΑΠ ώστε να τον καταστήσει «ισχυρό παίκτη» στο υπό διαμόρφωση νέο στοιχηματικό τοπίο στη χώρα. Αυτό που δεν κατανοούμε είναι γιατί δεν υπάρχει ανάλογη «κινητικότητα» και γιατί δε λαμβάνονται έστω κάποιες στοιχειώδεις πρωτοβουλίες και στον ΟΔΙΕ που μοιάζει εντελώς «αφημένος στην τύχη του». Η πρόσφατη δυναμική παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού στη διένεξη ΦΕΕ – προπονητών έδειξε προς στιγμήν κάποιο ενδιαφέρον της Πολιτείας για τον Ελληνικό Ιππόδρομο, όμως αυτό δε φαίνεται να έχει συνέχεια, τουλάχιστον σε επίπεδο πρωτοβουλιών.
Επειδή ο χρόνος κυλά γρήγορα και με την πρόσφατη «περιπέτεια» που στοίχισε σε χρόνο και σε χρήμα χάθηκε πολύτιμο έδαφος που δεν καλύπτεται πλέον, περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις κινήσεις της Κυβέρνησης, διότι είναι μάλλον προφανές πως αν δε «συμμαζευτεί» ο ΟΔΙΕ στα οικονομικά του δύσκολα θα μπορέσει να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς στο προσεχές μέλλον. Για να συμβεί βεβαίως αυτό θα πρέπει να γίνουν και άλλες (διαρθρωτικές και θεσμικές) παρεμβάσεις σε θέματα που σήμερα αποτελούν «τροχοπέδη» στο μέλλον του Ιπποδρόμου. Επειδή (όπως αναφερθήκαμε και σε άλλο δημοσίευμά μας) οι εξελίξεις «τρέχουν» σε διάφορα επίπεδα θα πρέπει σύντομα να «ξεκαθαρίσει το τοπίο» γύρω από το Μαρκόπουλο ώστε ο Ελληνικός Ιππόδρομος να αποτελέσει ελκυστική πρόταση για επιχειρηματικές επενδύσεις. Με άλλα λόγια, επειδή εκτιμούμε πως απέτυχαν όλες οι προσπάθειες για την οικονομική ανάκαμψη του Οργανισμού εναπόκειται πλέον στα σχέδια και στις προθέσεις της Κυβέρνησης το πώς θα εξελιχθεί η επόμενη ημέρα για τον ΟΔΙΕ.

(Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής»)

(Πατήστε εδώ και εδώ για να διαβάσετε ολόκληρα τα δύο δημοσιεύματα της «Ημερησίας»)

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»