Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πώς αναμένεται να επηρεάσει τον ΟΔΙΕ  η απελευθέρωση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών
σχολιάζει ο Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Στο τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έντονη δραστηριότητα της Κυβέρνησης με την προώθηση προς ψήφιση πλήθους Νομοσχεδίων, ενόψει μάλιστα της επικείμενης επίσκεψης των αξιωματούχων της τρόικας προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος που σημειώθηκε και να προετοιμαστεί η έκθεση που θα αφορά στην έγκριση της 4ης δόσης του δανείου που έχει συνάψει η χώρα.
Σε ο, τι αφορά στις εξελίξεις στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών αναμένεται πολύ σύντομα η προώθηση από το Υπουργείο Οικονομικών του Νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει τους κανόνες του Διαδικτυακού στοιχήματος. Όπως είναι προφανές η εγχώρια αγορά των τυχερών παιχνιδιών απελευθερώνεται και το «τοπίο» αναμορφώνεται. Εξαιτίας αυτής της επικείμενης απελευθέρωσης στο Διαδίκτυο αργά ή γρήγορα θα «ανοίξει» και η επίγεια αγορά, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουν διάφορες εταιρίες στοιχημάτων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια επικαλούμενες μεροληπτική μεταχείριση και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού τόσο σε σχέση με τον ΟΠΑΠ όσο και με τις νόμιμες εταιρίες Διαδικτυακού στοιχήματος (μία από αυτές μάλιστα – και από τις πολύ γνωστές στο χώρο - την έχουμε ήδη υπόψη από τη συμμετοχή της στην ημερίδα που διεξήχθη προ μηνών στην Ελλάδα με θέμα τη ρύθμιση των κανόνων αγοράς των τυχερών παιχνιδιών).
Είναι προφανές πως οι εταιρίες που θα λάβουν άδεια για τη διεξαγωγή στοιχήματος στο Διαδίκτυο θα επιχειρήσουν να δραστηριοποιηθούν και στις ιπποδρομίες. Αυτό μπορεί να γίνει είτε άμεσα (αν δηλαδή η αδειοδότησή τους συμπεριλαμβάνει εξαρχής τη δυνατότητα διενέργειας ιπποδρομιακού στοιχήματος) ή σε μεταγενέστερο χρόνο. Το ζήτημα πάντως είναι πως ο ΟΔΙΕ πρόκειται να αποκτήσει σύντομα ανταγωνιστές στο ίδιο προσφερόμενο προϊόν, δηλαδή στις ιπποδρομίες!
Επιπλέον, η εκτίμησή μας είναι πως με την απελευθέρωση της αγοράς στο Διαδικτυακό ιπποδρομιακό στοίχημα δε θα μπορεί πλέον ο ΟΔΙΕ να επικαλείται μονοπώλιο σε ο, τι αφορά στο προσφερόμενο προϊόν του (Ελληνικές ιπποδρομίες) και θα αναγκαστεί (αργά ή γρήγορα) να παραχωρήσει τα δικαιώματα διεξαγωγής τους, προβαίνοντας σε συνεργασίες (σε αντίθετη περίπτωση φοβούμαστε και άλλες προσφυγές στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια από τις εταιρίες στοιχημάτων).
Συνοψίζοντας λοιπόν τα δεδομένα, βλέπουμε πως σύντομα ο Οργανισμός πρόκειται να δεχθεί «πίεση» τόσο από το Διαδίκτυο όσο και από εταιρίες επίγειες (όπως είναι σήμερα και ο ΟΔΙΕ) και αυτό θα τον φέρει σίγουρα σε πολύ μειονεκτική θέση. Πιστεύουμε πως πρέπει να διεκδικήσει σήμερα (και να λάβει) και ο ΟΔΙΕ άδεια διενέργειας Διαδικτυακού ιπποδρομιακού στοιχήματος προκειμένου να μπορέσει να «σταθεί» απέναντι στον επερχόμενο ανταγωνισμό διότι σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα αναμένονται να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο οποίο θα έχει περιέλθει.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»