Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το τρένο της… μεγάλης φυγής

άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

H κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Ελληνικές Ιπποδρομίες εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι γνωστή σε όλους τους φιλίππους. Ειδικότερα θα λέγαμε με την οικονομική κρίση που μαστίζει ανελέητα τη χώρα, οι Ιπποδρομίες πλέον κινούνται κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, καθώς η συρρίκνωση του ζωικού δυναμικού από τη μία και η διαρκώς μειούμενη αγοραστική δύναμη των πολιτών – κάτι που αντανακλάται φυσικά στους τζίρους του ιπποδρομιακού στοιχήματος – συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό, κάνοντας φυσικά την οποιαδήποτε πρόβλεψη για το μέλλον των Ελληνικών Ιπποδρομιών να φαντάζει ως εξαιρετικά επισφαλής.

Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα πολλοί από τους επαγγελματίες του χώρου προτίμησαν είτε το δρόμο της συνταξιοδότησης (ασφαλώς νωρίτερα από ο, τι οι ίδιοι θα υπολόγιζαν ή ενδεχομένως θα επιθυμούσαν) ή πάλι αυτόν της μετανάστευσης, προς αναζήτηση ευκαιριών. Αρκετοί ήταν και οι ιδιοκτήτες – κάποιοι μάλιστα εξ αυτών κορυφαίοι στο χώρο – οι οποίοι εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους να πωλήσουν το σύνολο του δυναμικού του στάβλου τους και να αποχωρήσουν πλήρως. Μερικοί το έκαναν ήδη πράξη, άλλοι απλώς σταμάτησαν να ανανεώνουν το δυναμικό του στάβλου τους, κάτι που αναπόφευκτα αναμένεται να οδηγήσει μεσο-μακροπρόθεσμα στον τερματισμό της δραστηριότητάς τους στον Ελληνικό Ιππόδρομο.

Η τάση αυτή, της φυγής δηλαδή, έχει γίνει τόσο έντονη στο Μαρκόπουλο που από τις δηλώσεις των προθέσεων περάσαμε πλέον στις προαναγγελίες των αποχωρήσεων. Και το χειρότερο όλων; Αυτοί που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τις Ελληνικές Ιπποδρομίες είναι οι σημερινοί πρωταγωνιστές τους.

Τι εννοώ με αυτό; Μα πολύ απλά, αν αυτοί που σήμερα έχουν – έστω και  σαφώς μειωμένα έναντι του παρελθόντος – κάποια οικονομικά οφέλη από τις Ιπποδρομίες σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο – τον οποίο φυσικά δεν κατακρίνω και σέβομαι τις προσωπικές επιλογές του καθενός – τότε τι θα πρέπει να πουν οι υπόλοιποι που ασχολούνται με το χώρο και δεν έχουν την τύχη των κορυφαίων;

Τρανό παράδειγμα της θέσης μου αποτελεί η δήλωση – βόμβα του κυρίου Θεοδωράκη περί ενδεχόμενης αποχώρησής του στο επόμενο έτος, αν μέχρι τότε δεν έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Εκτιμώντας πως για να προβεί σε μια τέτοια δήλωση είναι παράλληλα έτοιμος να την υλοποιήσει και δεν ήταν προϊόν ψυχικής φόρτισης της στιγμής, αναλογίζομαι τι θα πρέπει να κάνουν κάποιοι άλλοι επαγγελματίες που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τον – ικανότατο – κύριο Θεοδωράκη. Και η σκέψη μου φυσικά δεν αφορά στην συγκεκριμένη απόφαση του κορυφαίου προπονητή των τελευταίων ετών, απλώς προσπαθώ να εστιάσω και να σημειώσω την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι υπόλοιποι προπονητές…

Μαζί με αυτήν την είδηση, ακούστηκε αυτόν τον καιρό και η επικείμενη αποχώρηση των Στάβλων Φηγαίας (ή η δραματική μείωση του στόλου τους κατά άλλες πληροφορίες), ενός κορυφαίου Στάβλου, άρρηκτα συνδεδεμένου με την ιπποδρομιακή ιστορία του τόπου. Κανείς δεν μπορεί να πει σε έναν επιχειρηματία πώς να διαθέσει τα κεφάλαιά του (ας μην ξεχνάμε πως τα άλογα κούρσας αποτελούν πολυδάπανες επενδύσεις αμφιβόλου οικονομικού αποτελέσματος) και συνεπώς το μόνο που μπορεί να ελπίζει κάποιος είναι να υπάρξει τρόπος να μεταπειστεί το ζεύγος Μαρινόπουλου και να συνεχίσει την λαμπρή ιπποδρομιακή παράδοση ετών που έχει δημιουργήσει ο Στάβλος τους.

Πριν από κάποιον καιρό, σε συνέντευξή του ο αναβάτης Παναγιώτης Δημητσάνης δήλωσε πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο κάποια στιγμή – κι εφόσον εξακολουθήσουν να βαίνουν τα πράγματα άσχημα – να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό, «δείχνοντας» μάλιστα τη Γαλλία ως τη χώρα της προτίμησής του (σημ. «Ιπποδρομιών»: η συγκεκριμένη συνέντευξη έχει αναδημοσιευθεί ολόκληρη, μπορείτε όσοι επιθυμείτε να τη βρείτε στο αρχείο δημοσιευμάτων των «Ιπποδρομιών»).

Τι βλέπουμε λοιπόν από όλα τα παραπάνω; Ο  κορυφαίος Στάβλος (προηγείται και φέτος σε νίκες), ο κορυφαίος προπονητής (σταθερά πρώτος σε νίκες εδώ και πολύ καιρό) και ο κορυφαίος αναβάτης («μόνιμος» πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια) του Ελληνικού Ιπποδρόμου δηλώνουν αναφανδόν και χωρίς δεύτερες σκέψεις πως προετοιμάζονται για τη… μεγάλη φυγή. Είναι γνωστό σε όλους τους φιλίππους πως ο Ιππόδρομος εκτός των άλλων εμπεριέχει το στοιχείο του θεάματος και της «ατραξιόν», έχει τις δικές του «φίρμες», τις «ντίβες» του και γενικότερα μέσα από τη αίγλη και τη φήμη των καταξιωμένων του χώρου – παγκοσμίως – επιτυγχάνεται η προβολή και η διαφήμιση του αθλήματος.

Αν λοιπόν φύγουν όλοι οι κορυφαίοι σε όλες τις κατηγορίες, τι ελπίδες μπορεί να υπάρχουν στο μέλλον για να ανακάμψουν οι Ελληνικές Ιπποδρομίες;

Το τρένο της… μεγάλης φυγής «σφυρίζει»… Ας ελπίσουμε να φύγει άδειο…

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Έπαθλο Σποράδων: race analysis



Τη Δευτέρα 17-10-2011 διεξήχθη στο Μαρκόπουλο η ιπποδρομία του Επάθλου Σποράδων, η οποία απευθυνόταν σε διετείς φοράδες μέδεν και πραγματοποιήθηκε στην απόσταση των 1.200 μέτρων. Σε ένα στίβο που είχε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις ισχυρές βροχοπτώσεις – οι Ελλανοδίκες τον χαρακτήρισαν ως λασπώδη στο Δελτίο Αποτελεσμάτων που εξέδωσαν – διαγωνίστηκαν τελικά έξι διετείς φοράδες για να διεκδικήσουν τη νίκη, στην οποία τελικά έφτασε η φοράδα ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ, που προπονείται από τον κύριο Αλέκο Γιατρά και ιππεύτηκε από τον αναβάτη Γιάννη Λαζαρίδη.

Η τρόφιμος της κυρίας Γεωργίας Παπαδοπούλου ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή, αφού παρότι διέτρεξε όλη την απόσταση τρέχοντας πολύ ανοιχτά, εν τούτοις επέδειξε πάρα πολλές δυνάμεις στο ίσωμα και κυριολεκτικά κατενίκησε τις αντίπαλές της, επικρατώντας πολύ εύκολα με διαφορά 6 περίπου μηκών!

Μικρή Λυδία
Ακολουθώντας στην αρχή κάπως πίσω και τρέχοντας έως και πέμπτη ρόδα (!) κατά διαστήματα στην εξωτερική, η ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ προωθήθηκε μεθοδικά από τον αναβάτη της και από τα 600 μέτρα περίπου πλεύρισε τη δεύτερη της διάταξης ΚΑΤ ΚΡΟΣ, για να τεθεί με την είσοδο στην ευθεία σε καταδίωξη της οδηγήσασας ΜΕΛΙΤΕΑΣ. Ο τρόπος πάντως που αναπτύχθηκε στο ίσωμα ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακός, κι αν μάλιστα σκεφτεί κάποιος πως από στα τελευταία 100 μέτρα χαλάρωσε τις προσπάθειές του ο αναβάτης της νικήτριας, είναι φανερό πως έχουμε να κάνουμε με μία φοράδα με μεγάλες από ο, τι φαίνεται δυνατότητες. Ασφαλώς το αν ευνοήθηκε από την κατάσταση του στίβου και αποδειχτεί τελικά πως είναι «λασπιάρα» παραμένει ως ερωτηματικό, μέχρι τουλάχιστον να τη δούμε προσεχώς να διαγωνίζεται και στο στεγνό στίβο. Η μαχητικότητά της πάντως σε συνδυασμό με τον τρόπο που ανταποκρίθηκε στην πίεση του αναβάτη της, μας «υποχρεώνουν» να εκτιμήσουμε από τώρα πως κατά τη γνώμη μας πρόκειται για φοράδα με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ασφαλώς θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουμε προσεχώς κόντρα σε αρσενικούς συνομηλίκους της. Από τις υπόλοιπες φοράδες, η ΜΕΛΙΤΕΑ  που έδειξε να διαθέτει το προσόν της αρχικής ταχύτητας, τέθηκε εξαρχής στην πρωτοπορία και τη διατήρησε μέχρι περίπου το μέσον της ευθείας, εκεί όπου την προσπέρασε η εντυπωσιακή ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ. Η ίδια πάντως δεν απειλήθηκε σοβαρά από κάποια αντίπαλό της, παραμένοντας δεύτερη στην άφιξη, 6 περίπου μήκη πίσω από τη νικήτρια και 1 ½ μήκη μπροστά από την ΚΑΤ ΚΡΟΣ, η οποία ακολουθούσε κι αυτή με τη σειρά της με τους πρώτους και ήταν ίσως η μόνη που προσπάθησε να καταδιώξει με κάποιες αξιώσεις τη ΜΕΛΙΤΕΑ. Το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν να διατηρήσει την τρίτη θέση, 3 μήκη μπροστά από τη ΜΩΡΑΪΤΙΣΣΑ η οποία δεν έφυγε από το σταρτ με τον καλύτερο τρόπο κι έχασε έδαφος στην εκκίνηση. Παρόλα αυτά προωθήθηκε μεθοδικά από τον αναβάτη της και μπόρεσε να καλύψει έδαφος στο ίσωμα, καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση στην άφιξη, προηγούμενη με τη σειρά της της ΝΑΡΚΗΣ, η οποία αφενός μεν ζημιώθηκε τρέχοντας στην εσωτερική (αυτό αναφέρεται λόγω του λασπώδους στίβου) κι επιπλέον μας έδωσε την εντύπωση πως δεν της πολυαρέσει η βρεγμένη πίστα, ώστε εκ των πραγμάτων δε θα λάβουμε ιδιαίτερα υπόψη αυτή τη συμμετοχή της. Στην τελευταία θέση κατετάγη η ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΟΥ, η οποία δεν μπόρεσε να φανεί πουθενά στην κούρσα, αφού από τα πρώτα μέτρα έδειχνε «βαριά» κι επιπλέον στα 600 μέτρα έχασε την επαφή της με τον όμιλο, τερματίζοντας τελικά 15 και πλέον μήκη πίσω από τη ΝΑΡΚΗ.


'Επαθλο Σποράδων 2011

Κρατώντας τις απαραίτητες επιφυλάξεις που δημιουργεί οπωσδήποτε η κατάσταση του αγωνιστικού στίβου, θα μπορούσαμε να πούμε πως η ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ μας άρεσε ιδιαίτερα και πως τη θεωρούμε πολύ εξελίξιμη φοράδα, ενώ από τις υπόλοιπες  θα ξεχωρίσουμε ελαφρά τη ΜΕΛΙΤΕΑ – η οποία μάλλον θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προοδευμένη σε στεγνό στίβο – καθώς και τη ΜΩΡΑΪΤΙΣΣΑ, η οποία παρόλες τις ατυχίες της στη διαδρομή εν τούτοις επέδειξε αυξημένη μαχητικότητα και προσπάθησε για μία καλή διάκριση στην ευθεία. Σε σχέση πάντως με τους υπόλοιπους διετείς (αρσενικούς) που έχουμε δει μέχρι τώρα, μάλλον η ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ είναι αυτή προς το παρόν η οποία μπορεί να «τρέφει ελπίδες» για να τους συναγωνιστεί επαξίως, πλην ίσως του καταφανώς υπερέχοντος σε δυναμικότητα ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ (αυτό το αναφέρουμε διότι δεν γνωρίζουμε ποιοι θα είναι εκείνοι οι διετείς ίπποι που θα γραφτούν για να διαγωνιστούν στο φετινό Κριτήριο Διετών).

Να σημειώσουμε τέλος πως το συγκεκριμένο άρθρο θα ενσωματωθεί στην ενότητα «Κριτήριο Διετών 2011».

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Grand Criterium de Bordeaux

Νικητής ίππος: Dear Lavinia

Dear Lavinia

 
2011 Grand Criterium de Bordeaux
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Prix Du Conseil De Paris

Νικητής ίππος: Vadamar

Vadamar
 
2011 Prix Du Conseil De Paris
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Rep. Fed. del Brasil

Νικητής ίππος:Kirkinchi

Kirkinchi

2011 Clasico Rep. Fed. del Brasil
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Espirita

Νικητής ίππος: Eco

Eco
  
 2011 Clasico Espirita
«Ιπποδρομίες»

Το θέμα της εβδομάδας


Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

Το θέμα της εβδομάδας που φιλοξενούμε στο σημερινό δημοσίευμα δεν είναι άλλο από την συνέντευξη την οποία παραχώρησε (σε δύο μέρη) ο προπονητής κύριος Χρήστος Θεοδωράκης, ο οποίος αναφέρθηκε με συνοπτικό τρόπο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την εποχή ο Ελληνικός Ιππόδρομος, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο σε ο, τι τον αφορά είτε να μεταναστεύσει κάποια στιγμή στο εξωτερικό ή ακόμα και να σταματήσει να εξασκεί την προπονητική στο μέλλον.

Λίγα λόγια για το σημερινό θέμα:

Χρήστος Θεοδωράκης
Αμέσως μετά τη νίκη του ίππου Πλέντυ  Πάουερ (προπόνησης του κυρίου Χρήστου Θεοδωράκη) στην  3η ιπποδρομία του Ελληνικού προγράμματος της Δευτέρας 17-10-2011 και κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πλέον συνέντευξης του νικητή, αφού ειπώθηκαν ορισμένα πράγματα γύρω από τη συγκεκριμένη ιπποδρομία καθώς και κάποια σχόλια σχετικά με την κατάσταση του αγωνιστικού στίβου, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο να ματαιωθεί η Ελληνική συγκέντρωση της Παρασκευής 21-10-2011 (σημ. «Ιπποδρομιών»: μετά από διενέργεια επαναληπτικής διαδικασίας εγγραφών, συμπληρώθηκε το πρόγραμμα κι έτσι η Ελληνική συγκέντρωση της Παρασκευής 21-10-2011 θα διεξαχθεί τελικά με επτά διαδρομές). Σε εκείνο ακριβώς το σημείο και δοθείσης της ευκαιρίας ο κύριος Θεοδωράκης επεσήμανε για άλλη μία φορά όλα όσα υφίστανται αυτή την ώρα όλοι οι επαγγελματίες του Μαρκόπουλου, που βλέπουν – ή καλύτερα βιώνουν – την πλήρη αδιαφορία όχι μόνον από την Πολιτεία (όπως ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά ο κύριος Θεοδωράκης στο σχόλιό του) αλλά ακόμα και από τους ίδιους τους θεσμικούς Φορείς του Ιπποδρόμου θα συμπληρώναμε εμείς, αφού τόσο ο ΟΔΙΕ είναι ανήμπορος να αναλάβει στοιχειώδεις πρωτοβουλίες ανακούφισης των επαγγελματιών, όσο και η Φίλιππος Ένωση, που εμφανίζει «διαλυτικά σημεία» με το ΔΣ της να τελεί εδώ και μέρες υπό παραίτηση και η οποία βαδίζει εντελώς «ακυβέρνητη εν μέσω τρικυμίας», παρακολουθώντας πλέον τις εξελίξεις από μακράν, ως ένας απλός θεατής…

Σε ο, τι αφορά στη στήλη του θέματος της εβδομάδας, είχαμε εξαρχής τη γνώμη να αφήνουμε ασχολίαστο το απόσπασμα που φιλοξενούμε, και αυτό θα κάνουμε και σήμερα, με τη διαφορά ότι επειδή ο κύριος Θεοδωράκης «φώτισε» τις πτυχές ενός πολύ σοβαρού προβλήματος που διαφαίνεται έντονα στον ορίζοντα (και μάλιστα πολύ σύντομα), θα αρκεστούμε να επανέλθουμε με ξεχωριστό δημοσίευμα στο οποίο θα αναλύσουμε εκτενώς τη νέα «πληγή» που άνοιξε για τον πολύπαθο Ελληνικό Ιππόδρομο και τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον πλήρη ευτελισμό του: την προαναγγελθείσα αποχώρηση της «αφρόκρεμας» του Μαρκόπουλου…

Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν τις δηλώσεις – οι οποίες έγιναν σε δύο φάσεις – του προπονητή κυρίου Χρήστου Θεοδωράκη:



Συνέντευξη Χρήστου Θεοδωράκη της Δευτέρας 17-10-2011 (1ο μέρος) 




Συνέντευξη Χρήστου Θεοδωράκη της Δευτέρας 17-10-2011 (2ο μέρος)

Να επισημάνουμε τέλος πως τα παραπάνω αποσπάσματα μπορείτε να τα βρείτε και στο νέο κανάλι των «Ιπποδρομιών» με την ονομασία «ippodromieschannel» (http://www.youtube.com/user/ippodromieschannel).

«Ιπποδρομίες»

Έπαθλο Σολωμού 2011: race analysis



Την Παρασκευή 14-10-2011 διεξήχθη στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου η ιπποδρομία του Επάθλου Σολωμού (ίπποι 2 ετών μέδεν – απόσταση: 1.200 μέτρα) με τη συμμετοχή έξι διετών.  

Στη νίκη έφτασε με εντυπωσιακά εύκολο τρόπο ο ίππος ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ, ο οποίος προπονείται από τον κύριο Αλέκο Γιατρά και ιππεύτηκε από τον αναβάτη Μιχάλη Ξυνό. Ο ορφνός εκτομίας του Στάβλου Ιπποφορβείου Ελιάς έπιασε εξαρχής στο κάγκελο με τους πρώτους, όπου πρακτικά συνεκάλπασε με πολύ γλυκό τρόπο με τον εξωτερικά του επελθόντα ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ, ενώ μετ’ ολίγον ήρθε και ο ίππος ΒΙΝΟΡΟΣΟ ΓΟΥΕΪ να συγκαλπάσει μαζί τους, τρέχοντας ακόμα πιο ανοιχτά. Στις επόμενες θέσεις κατά σειρά έποντο οι ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ (που είχε μία στιγμιαία επαφή στην εκκίνηση με το νικητή ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ), ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ (ξεκίνησε διστακτικά) και ΖΑΝΗΣ (πλάγιασε κατά τη στιγμή της εκκίνησης μέσα στο μηχάνημα και βγαίνοντας «τράβηξε» προς την εξωτερική, χάνοντας σχετικό έδαφος στα πρώτα μέτρα). Ο ρυθμός της διαδρομής ήταν «μαλακός» – εξ ου και οι μικρές διαφορές των ίππων κατά τη διαδρομή – ενώ από το ύψος των 500 μέτρων περίπου (με την είσοδο στην ευθεία) ο ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ πιέστηκε ελαφρά από τον αναβάτη του προκειμένου να επιχειρήσει να ξεφύγει των αντιπάλων του. Πράγματι, με την είσοδο στην τελική ευθεία ο ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ επέδειξε εξαιρετικές δυνάμεις και χρειάστηκαν λίγα μόνο μέτρα για να αποκτήσει ένα θετικό προβάδισμα στην πρωτοπορία. Ακολούθως, η υπόθεση της νίκης έλαβε «τυπικό χαρακτήρα» αφού ο ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ ξέφυγε των αντιπάλων του επικρατώντας εντυπωσιακά («σβηστός» από τα 150 μέτρα, ενώ προς το τέλος ο αναβάτης του απλά τον στήριζε) κι έτσι το ενδιαφέρον πλέον περιορίστηκε στις υπόλοιπες τιμητικές θέσεις. Στο ίσωμα λοιπόν «δόθηκε μάχη» ανάμεσα στους ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ και ΒΙΝΟΡΟΣΟ ΓΟΥΕΪ για τη δεύτερη θέση. Ο ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ φάνηκε για άλλη μία φορά μαχητικός και κατάφερε με δυσδιάκριτη διαφορά να αποκρούσει τις επιθέσεις του αντιπάλου του, μένοντας ο ίδιος στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Τη θέση αυτή πάντως θα μπορούσε άνετα να κατακτήσει ο ΒΙΝΟΡΟΣΟ ΓΟΥΕΪ, αν απέφευγε να τρέχει μόνιμα στην εξωτερική κι αν έκανε καλύτερη κατανομή των δυνάμεών του. Όπως και να’ χει πάντως, ο ίδιος με τη σειρά του παρουσίασε σοβαρή εξέλιξη, ώστε στο μέλλον – με καλύτερες προϋποθέσεις διαδρομής οπωσδήποτε – αναμένεται να μας αποκαλύψει νέες μεγαλύτερες δυνάμεις. Οι τρεις υπόλοιποι συμμετέχοντας (ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ, ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ και ΖΑΝΗΣ) δεν μπόρεσαν ούτε να «φανούν» κάπου στη διαδρομή αλλά ούτε και να «παίξουν ρόλο» στην άφιξη, τερματίζοντας σε μεγάλη απόσταση των τριών προαναφερθέντων. Κάποια δικαιολογητικά μπορεί να υπάρχουν για τη μειωμένη επίδοση των ίππων ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ και ΖΑΝΗΣ οι οποίοι πράγματι συνάντησαν κάποιες ατυχίες κατά τη διαδρομή, παρόλα αυτά το εύρος της αποτυχίας τους δείχνει – προς το παρόν τουλάχιστον – πως υστερούν σημαντικά έναντι κάποιων συνομηλίκων τους και πως χρειάζονται αρκετή «δουλειά» προκειμένου να μπορέσουν να καταστούν αξιόμαχοι προσεχώς. Από την άλλη, ο ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ με την εξέλιξη που παρουσίασε μεταξύ των δύο μέχρι στιγμής νικηφόρων συμμετοχών του, έπεισε πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους διετείς σήμερα στο Μαρκόπουλο και δίχως αμφιβολία «έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα» ήδη από τώρα για τις μεγάλες κούρσες της ηλικίας του.


Έπαθλο Σολωμού 2011

Χάι Χόουπ
Για τον ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ και την ανωτερότητά του αυτήν την εποχή στο χώρο των διετών αναφερθήκαμε ήδη. Από τους υπόλοιπους ίππους εκτιμούμε πως ο ΒΙΝΟΡΟΣΟ ΓΟΥΕΪ έχει τα φόντα για να πετύχει προσεχώς κάτι καλύτερο από ο, τι είδαμε (αν και δεν μπορεί να προεκτιμηθεί απόλυτα η συνολική πρόοδος που θα παρουσιάσει στο μέλλον) ενώ ειδικότερα ο ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ μπορεί να εμφανιστεί σημαντικά «μεταμορφωμένος» προς το καλύτερο, προσθέτοντας μάλιστα πως η εκτίμησή μας για το συγκεκριμένο ίππο είναι πως μάλλον θα ωφεληθεί τα μέγιστα αν μελλοντικά επιλέξει να πραγματοποιήσει συντηρητικότερη μορφή διαδρομής (ημιαναμονή ή αναμονή), αφού ο τρόπος που πραγματοποίησε το φίνις του στην τελευταία συμμετοχή του και η μαχητικότητα που επέδειξε και στις δύο συμμετοχές του μας οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Να σημειώσουμε τέλος πως το συγκεκριμένο άρθρο (όπως και κάθε δημοσίευμα που αναφέρεται στους διετείς της χρονιάς που διανύουμε) θα ενσωματωθεί και στη θεματική ενότητα «Κριτήριο Διετών 2011».


«Ιπποδρομίες»

Χωρίς ιπποδρομιακό στοίχημα την Τετάρτη 19-10-2011



Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΟΔΙΕ, σήμερα (Τετάρτη 19-10-2011) δε θα διεξαχθεί καθόλου ιπποδρομιακό στοίχημα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. σας ενημερώνει ότι λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 19-10-2011, δεν θα διεξαχθεί πρόγραμμα γαλλικών ιπποδρομιών .

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.

«Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Queen Elizabeth II Stakes

Νικητής ίππος: Frankel

Frankel
 
2011 Queen Elizabeth II Stakes
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Qipco Champion Stakes

Νικητής ίππος: Cirrus Des Aigles

Cirrus Des Aigles
 
2011 Qipco Champion Stakes
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»