Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011


Έπαθλο Σποράδων: race analysis



Τη Δευτέρα 17-10-2011 διεξήχθη στο Μαρκόπουλο η ιπποδρομία του Επάθλου Σποράδων, η οποία απευθυνόταν σε διετείς φοράδες μέδεν και πραγματοποιήθηκε στην απόσταση των 1.200 μέτρων. Σε ένα στίβο που είχε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις ισχυρές βροχοπτώσεις – οι Ελλανοδίκες τον χαρακτήρισαν ως λασπώδη στο Δελτίο Αποτελεσμάτων που εξέδωσαν – διαγωνίστηκαν τελικά έξι διετείς φοράδες για να διεκδικήσουν τη νίκη, στην οποία τελικά έφτασε η φοράδα ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ, που προπονείται από τον κύριο Αλέκο Γιατρά και ιππεύτηκε από τον αναβάτη Γιάννη Λαζαρίδη.

Η τρόφιμος της κυρίας Γεωργίας Παπαδοπούλου ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή, αφού παρότι διέτρεξε όλη την απόσταση τρέχοντας πολύ ανοιχτά, εν τούτοις επέδειξε πάρα πολλές δυνάμεις στο ίσωμα και κυριολεκτικά κατενίκησε τις αντίπαλές της, επικρατώντας πολύ εύκολα με διαφορά 6 περίπου μηκών!

Μικρή Λυδία
Ακολουθώντας στην αρχή κάπως πίσω και τρέχοντας έως και πέμπτη ρόδα (!) κατά διαστήματα στην εξωτερική, η ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ προωθήθηκε μεθοδικά από τον αναβάτη της και από τα 600 μέτρα περίπου πλεύρισε τη δεύτερη της διάταξης ΚΑΤ ΚΡΟΣ, για να τεθεί με την είσοδο στην ευθεία σε καταδίωξη της οδηγήσασας ΜΕΛΙΤΕΑΣ. Ο τρόπος πάντως που αναπτύχθηκε στο ίσωμα ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακός, κι αν μάλιστα σκεφτεί κάποιος πως από στα τελευταία 100 μέτρα χαλάρωσε τις προσπάθειές του ο αναβάτης της νικήτριας, είναι φανερό πως έχουμε να κάνουμε με μία φοράδα με μεγάλες από ο, τι φαίνεται δυνατότητες. Ασφαλώς το αν ευνοήθηκε από την κατάσταση του στίβου και αποδειχτεί τελικά πως είναι «λασπιάρα» παραμένει ως ερωτηματικό, μέχρι τουλάχιστον να τη δούμε προσεχώς να διαγωνίζεται και στο στεγνό στίβο. Η μαχητικότητά της πάντως σε συνδυασμό με τον τρόπο που ανταποκρίθηκε στην πίεση του αναβάτη της, μας «υποχρεώνουν» να εκτιμήσουμε από τώρα πως κατά τη γνώμη μας πρόκειται για φοράδα με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ασφαλώς θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουμε προσεχώς κόντρα σε αρσενικούς συνομηλίκους της. Από τις υπόλοιπες φοράδες, η ΜΕΛΙΤΕΑ  που έδειξε να διαθέτει το προσόν της αρχικής ταχύτητας, τέθηκε εξαρχής στην πρωτοπορία και τη διατήρησε μέχρι περίπου το μέσον της ευθείας, εκεί όπου την προσπέρασε η εντυπωσιακή ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ. Η ίδια πάντως δεν απειλήθηκε σοβαρά από κάποια αντίπαλό της, παραμένοντας δεύτερη στην άφιξη, 6 περίπου μήκη πίσω από τη νικήτρια και 1 ½ μήκη μπροστά από την ΚΑΤ ΚΡΟΣ, η οποία ακολουθούσε κι αυτή με τη σειρά της με τους πρώτους και ήταν ίσως η μόνη που προσπάθησε να καταδιώξει με κάποιες αξιώσεις τη ΜΕΛΙΤΕΑ. Το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν να διατηρήσει την τρίτη θέση, 3 μήκη μπροστά από τη ΜΩΡΑΪΤΙΣΣΑ η οποία δεν έφυγε από το σταρτ με τον καλύτερο τρόπο κι έχασε έδαφος στην εκκίνηση. Παρόλα αυτά προωθήθηκε μεθοδικά από τον αναβάτη της και μπόρεσε να καλύψει έδαφος στο ίσωμα, καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση στην άφιξη, προηγούμενη με τη σειρά της της ΝΑΡΚΗΣ, η οποία αφενός μεν ζημιώθηκε τρέχοντας στην εσωτερική (αυτό αναφέρεται λόγω του λασπώδους στίβου) κι επιπλέον μας έδωσε την εντύπωση πως δεν της πολυαρέσει η βρεγμένη πίστα, ώστε εκ των πραγμάτων δε θα λάβουμε ιδιαίτερα υπόψη αυτή τη συμμετοχή της. Στην τελευταία θέση κατετάγη η ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΟΥ, η οποία δεν μπόρεσε να φανεί πουθενά στην κούρσα, αφού από τα πρώτα μέτρα έδειχνε «βαριά» κι επιπλέον στα 600 μέτρα έχασε την επαφή της με τον όμιλο, τερματίζοντας τελικά 15 και πλέον μήκη πίσω από τη ΝΑΡΚΗ.


'Επαθλο Σποράδων 2011

Κρατώντας τις απαραίτητες επιφυλάξεις που δημιουργεί οπωσδήποτε η κατάσταση του αγωνιστικού στίβου, θα μπορούσαμε να πούμε πως η ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ μας άρεσε ιδιαίτερα και πως τη θεωρούμε πολύ εξελίξιμη φοράδα, ενώ από τις υπόλοιπες  θα ξεχωρίσουμε ελαφρά τη ΜΕΛΙΤΕΑ – η οποία μάλλον θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προοδευμένη σε στεγνό στίβο – καθώς και τη ΜΩΡΑΪΤΙΣΣΑ, η οποία παρόλες τις ατυχίες της στη διαδρομή εν τούτοις επέδειξε αυξημένη μαχητικότητα και προσπάθησε για μία καλή διάκριση στην ευθεία. Σε σχέση πάντως με τους υπόλοιπους διετείς (αρσενικούς) που έχουμε δει μέχρι τώρα, μάλλον η ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ είναι αυτή προς το παρόν η οποία μπορεί να «τρέφει ελπίδες» για να τους συναγωνιστεί επαξίως, πλην ίσως του καταφανώς υπερέχοντος σε δυναμικότητα ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ (αυτό το αναφέρουμε διότι δεν γνωρίζουμε ποιοι θα είναι εκείνοι οι διετείς ίπποι που θα γραφτούν για να διαγωνιστούν στο φετινό Κριτήριο Διετών).

Να σημειώσουμε τέλος πως το συγκεκριμένο άρθρο θα ενσωματωθεί στην ενότητα «Κριτήριο Διετών 2011».

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»