Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011



Διαβάστε την Τρίτη 25-01-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Τι είδαμε στην εκπομπή του HIGH TV (1ο μέρος)

Τι είδαμε στην εκπομπή του HIGH TV (2ο μέρος)

Το σχόλιο της ημέρας

«Έφυγε» στα 27 της η «θρυλική» Miesque

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Τρίτης 25-01-2011

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Τρίτης 25-01-2011

Πρόγραμμα των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 25-01-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τρίτης 25-01-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της  Δευτέρας 24-01-2011

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΕΕ (24-01-2011)

24 Ιανουαρίου 2011

24/1/2011
Υπενθυμίζεται προς όλους τους ενδιαφερομένους ότι η 1η προεγγραφή για τις κύριες ιπποδρομίες:

o ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΡΙΕΤΩΝ 2011 με χρέωση τέλους €30
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΥ 2011 με χρέωση τέλους €30
ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 2011 με χρέωση τέλους €30

θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ίπποι:

1. Ελληνικής παραγωγής, γεννηθέντες το 2008, όπως εννοούνται στο άρθρο 46 των Γενικών Διατάξεων, οι οποίοι έχουν καταχωρηθεί στο STUD BOOK και στα μητρώα της Φ.Ε.Ε, το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010, δεν είναι αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας και έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση της 1ης προεγγραφής της 31ης Ιανουαρίου 2011 με χρηματικό τέλος 30 €. 

2. Αλλοδαπής προέλευσης, που γεννήθηκαν το 2008 σε χώρα της Ε.Ε, οι οποίοι έχουν καταχωρηθεί σε STUD BOOK αναγνωρισμένο και αποδεκτό από την I.S.B.C (International Stud Book Committee) και στα μητρώα της Φ.Ε.Ε το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010, δεν είναι αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας, δεν έχουν διαγωνισθεί σε ιπποδρομίες εκτός Ελλάδος  και έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση της 1ης προεγγραφής της 31ης Ιανουαρίου 2011 με χρηματικό τέλος 30 €.


Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος

 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ (24-01-2011)

24 Ιανουαρίου 2011
24/1/2011
 
1. Κατόπιν αιτήσεως των ιδιοκτητών και της αντιστοίχου εισηγήσεως των Ισοζυγιστών προς την Επιτροπή Ιπποδρομιών καθώς και με την από 18/10/2010 απόφαση του Δ.Σ. της ΦΕΕ, εγκρίνεται η αλλαγή κλάσης των κατωτέρω τεσσάρων ίππων εκτός του ίππου ΣΕΒΑΛΙΕ ο οποίος δεν δικαιούται.


ΟΝΟΜΑ ΙΠΠΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ
ΚΛΑΣΗ
ΝΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΗ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΚΙΛΩΝ
ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ
6 +Δ’(48,0)
7+ Γ’ (50,5)
2,5
ΚΟΥΪΝΣΤΟΝ ΓΟΥΕΪ
6 +Δ’(49,0)
7+ Γ’ (50,5)
1,5
ΓΚΡΗΚ ΙΝΤΙΑΝ
6 +Δ’(50,5)
7+ Γ’ (50,5)
-
ΓΟΥΑΪΤ ΓΚΕΪΜΠΛΣ
6 +Δ’(50,0)
7+ Γ’ (50,5)
0,5





2. Ανανεώνει την άδεια τoυ Γυμναστή – Σταυλίτη  XIΛΑΛΙ ΑΝΤΕΛ του ΣΑΜΠΕΡ έως και 29/2/2012.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ
Κ. ΚΟΝΤΟΣ - N.KANEΛΛΟΠΟΥΛΟΣ –Ι. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΕ (24-01-2011)


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ
24/1/2011
Η ώρα έναρξης των ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης της 25.1.11 είναι η 16:00.

Tο «ντόμινο» ξεκίνησε…

Οι εξελίξεις που αφορούν στην ευρύτερη αγορά των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα ήρθαν ακόμα νωρίτερα από ο, τι τις εκτιμήσαμε. Την περασμένη Πέμπτη 20-01-2011, ο υπεύθυνος λειτουργίας των «Ιπποδρομιών», Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης δημοσίευσε άρθρο του με τίτλο: «Πώς αναμένεται να επηρεάσει τον ΟΔΙΕ η απελευθέρωση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσιευμένο κείμενο) το οποίο τελικά έμελλε να αποδειχθεί «άκρως προφητικό». Σε ρεπορτάζ των εφημερίδων «Ημερησία» και «Ισοτιμία» δημοσιεύθηκε η είδηση πως ο ΟΠΑΠ «μπλέκει» σε «δικαστικές περιπέτειες» (για ποικίλους λόγους), ενώ αναφέρονται και οι δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (με ψήφους 21 – 4) σύμφωνα με τις οποίες αμφισβητείται πλέον το αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΠΑΠ για τη διενέργεια στοιχήματος στην Ελλάδα, θέτοντας ζήτημα παραβίασης του Κοινοτικού Δικαίου. Για το λόγο αυτό μάλιστα η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προκειμένου να κρίνει εκείνο αν η αποκλειστικότητα που έχει σήμερα ο ΟΠΑΠ είναι αντίθετη προς τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Σημ. «Ιπποδρομιών»: κάτι που εμείς εκτιμούσαμε ήδη από το παρελθόν πως θα γίνει τελικά).
Η υπόθεση ξεκίνησε από την προσφυγή τριών εταιριών στοιχήματος (Stanley Bet, Sportingbet και Willian Hill) οι οποίες ήδη από το 2004 είχαν ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να τους επιτραπεί να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Ελληνική αγορά. Το Υπουργείο απέφυγε να απαντήσει κι έτσι οι τρεις εταιρίες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ παραβιάζει όχι μόνον το Σύνταγμα αλλά και την Κοινοτική Νομοθεσία.
Οι εξελίξεις λοιπόν σε ο, τι αφορά στο μονοπώλιο των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα ήδη «πυροδοτήθηκαν» και μάλιστα υπάρχει ενδεχόμενο η απόφαση που θα εκδώσει το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων να προηγηθεί ακόμα και του Νομοσχεδίου της Ελληνικής Κυβέρνησης που πρόκειται να φέρει προσεχώς, με το οποίο θα ρυθμίζονται όλα τα θέματα της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών (επίγειων και διαδικτυακών). Φυσικά, ακόμα και στην περίπτωση που προηγηθεί το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, η χώρα οφείλει να εναρμονιστεί με την (όποια) απόφαση ληφθεί από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Συνεπώς, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα εκείνη που θα απελευθερώνει την εγχώρια αγορά των τυχερών παιχνιδιών.

Με βάση όσα αναφέραμε μέχρι τώρα, είναι κάτι περισσότερο από προφανές πως με τις προσφυγές που έγιναν από εταιρίες στοιχημάτων του εξωτερικού (κάτι που σας είχαμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα) δίνεται οριστικό τέλος στα μονοπώλια των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Αυτό σημαίνει φυσικά πως αν η απόφαση των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων καταργήσει τα μονοπώλια, τότε παύει να υφίσταται (με βάση το ίδιο σκεπτικό) και το μονοπώλιο διενέργειας ιπποδρομιακού στοιχήματος για τον ΟΔΙΕ. Και αυτό μάλιστα έχει διττή ανάγνωση: παύει το μονοπώλιο του ΟΔΙΕ και ως προς τις εγχώριες εταιρίες στοιχημάτων (ΟΠΑΠ) αλλά και ως προς τις ξένες. Δε χρειάζεται να διαθέτει κάποιος ιδιαίτερη και οξυμένη φαντασία για να αντιληφθεί σε τι περιπέτειες μπαίνει πλέον ο Ελληνικός Ιππόδρομος. Το μόνο που τον «σώζει» πλέον είναι η γρήγορη μετάβαση σε «δυνατό παίκτη», ικανό να αντέξει στις συνθήκες σκληρού στοιχηματικού ανταγωνισμού που σύντομα πρόκειται να συναντήσουν οι Ελληνικές ιπποδρομίες.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πρώτο δημοσίευμα της «Ημερησίας»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δεύτερο δημοσίευμα της «Ημερησίας»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ισοτιμίας»

«Ιπποδρομίες»
Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε (1ο μέρος)

Η εβδομάδα που διανύσαμε περιείχε για άλλη μία φορά πλούσια δράση, πολύ παρασκήνιο αλλά και (ευτυχώς) αγωνιστικό πρόγραμμα! Πάμε να δούμε μαζί τα κυριότερα γεγονότα που «σημάδεψαν» την εβδομάδα που πέρασε:
Αναμφίβολα κυρίαρχο γεγονός αποτελεί η επανέναρξη των ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο, με τη διεξαγωγή της πρώτης φετινής Ελληνικής συγκέντρωσης η οποία φιλοξένησε (ετεροχρονισμένα και μάλλον «ανορθόδοξα» συμπληρωμένη) την κούρσα του Κυπέλλου Πρωτοχρονιάς. Έστω και καθυστερημένα, λοιπόν, έγινε η πολυπόθητη αγωνιστική πρεμιέρα, στην οποία θα πρέπει να ομολογήσουμε πως επικράτησαν κατά κανόνα αουτσάιντερ ίπποι, κάτι που πρέπει πάντως να σχετίζεται όχι μόνον με την πολυήμερη αγωνιστική απραξία (η οποία αδιαμφισβήτητα διαφοροποίησε σε σημαντικό βαθμό τη φυσική κατάσταση αρκετών δρομώνων) αλλά και με την κατάσταση της πίστας, δεδομένου ότι η πρώτη συγκέντρωση του 2011 διεξήχθη σε στίβο που χαρακτηρίστηκε από τους Ελλανοδίκες ως «ελαφρός - λασπώδης».
Γκρηκ Ταϊκούν
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της εβδομάδας που πέρασε αξίζει να αναφερθούμε ιδιαίτερα στη νίκη του ίππου ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ (FR) στο Κύπελλο Πρωτοχρονιάς. Ο εκπρόσωπος των στάβλων Αθ. Μαργαρίτη και προπόνησης Χ. Θεοδωράκη που ιππεύτηκε από τον αναβάτη Βαγγέλη Κρητικό είχε ήδη επιδείξει από το παρελθόν καταλληλότητα στη συγκεκριμένη απόσταση. Ομολογουμένως παρουσιάστηκε σε πολύ καλή κατάσταση από τον προπονητή του, βρήκε ευνοϊκές συνθήκες διαδρομής και κατόρθωσε να πάρει τη νίκη. Από την αρχή ο ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ ακολούθησε εύκολα 2ος στο κέφι του, καλπάζοντας ελαφρά στην εξωτερική και πολύ κοντά στον πρωτοπόρο της διαδρομής (και ομοπροπόνητό του) ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ. Από τη στροφή ήδη φαινόταν πως είχε τις απαραίτητες δυνάμεις για να πρωταγωνιστήσει και μάλιστα πριν την είσοδο στην ευθεία είχε προηγηθεί ελαφρά «στο βήμα του». Με την είσοδό του στην ευθεία συνάντησε την αντίσταση του ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ που επανήλθε με δυνάμεις και προς στιγμήν φάνηκε ικανός να του αμφισβητήσει τα πρωτεία, όμως ο ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ φάνηκε πιο δυνατός (ή πιο έτοιμος, αν προτιμάτε) και προς το τέλος ξεκαθάρισε την υπόθεση της νίκης επικρατώντας με διαφορά 2 ¼ μηκών. Λίγο πριν τον τερματισμό μάλιστα ο ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ έχασε και τη 2η θέση από τον επελθόντα με πολύ αξιόλογο φίνις ΜΑΪ ΧΟΟΥΠ ο οποίος δικαίωσε τις προσδοκίες μας για μία ιδιαίτερα δυναμική του εμφάνιση. Ακολουθώντας στη μέση του ομίλου στο κάγκελο, πραγματοποίησε συντηρητική διαδρομή και στα 600 μέτρα επιχείρησε δυνατό ανέβασμα (ελαφρά εκ της εξωτερικής) μέχρι τέλους. Η διάθεση που επέδειξε στο φίνις του κατά την άποψή μας  δείχνει ίππο με σημαντικά περιθώρια ανόδου ενώ ο τρόπος που πραγματοποίησε το ανέβασμά του φανερώνει ίππο με καλές stayer αρετές, αφήνοντας «πολλές υποσχέσεις» για μία σημαντική αγωνιστική πορεία και εξέλιξη.
Στην 3η θέση όπως ήδη αναφέραμε τερμάτισε ο ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ που οδήγησε εξαρχής την ιπποδρομία και απέδωσε κατά το δυνατό, ενώ ο ΜΕΛΩΔΟΣ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο «άτυχος της διαδρομής» δεδομένου ότι δεν ευνοήθηκε καθόλου από το μαλακό ρυθμό που επικράτησε στη διαδρομή, παρόλα αυτά εξαπέλυσε πολύ δυνατό φίνις στο ίσωμα και κάλυψε πολλά μήκη πραγματοποιώντας με τη σειρά του αξιόλογη εμφάνιση. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες (ΛΕΤΖΙΤΙΜΕΝΤ ΦΡΟΟΝΤ, ΑΛΑΡΓΙΝΟΣ και ΕΡΘ ΤΑΪΓΚΕΡ) δεν μπόρεσαν να παίξουν κανένα ρόλο στην κούρσα, τερματίζοντας σε μεγάλη απόσταση, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση μας προξένησε η μεγάλης έκτασης αποτυχία του (εκ των φαβορί) ΛΕΤΖΙΤΙΝΕΝΤ ΦΡΟΟΝΤ, ο οποίος είχε πείσει με σειρά προηγούμενων εμφανίσεών του πως πρόκειται για έναν πολύ δυναμικό ίππο  και από τον οποίον αναμενόταν μία ιδιαίτερα διακριτική (ή ακόμα και πρωταγωνιστική) εμφάνισή του στην κούρσα, ενώ να προσθέσουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο παθολογικής φύσης εύρημα που να δικαιολογεί την ομολογουμένως απογοητευτική του απόδοση.
Για να ολοκληρώσουμε την αναφορά μας στο αγωνιστικό σκέλος να πούμε πως «ποδαρικό» για το 2011 έκανε η φοράδα ΜΠΟΥΓΚΥ ΝΤΕΪΖΥ (GB) η οποία έκανε κυριολεκτικά «περίπατο» πραγματοποιώντας άνετη διαδρομή επικεφαλής. Η ΜΠΟΥΓΚΥ ΝΤΕΪΖΥ, που είναι ιδιοκτησίας Κονδ. Κοντονικολάου και προπόνησης Αλ. Καραμάνογλου ιππεύτηκε από τον περσινό (και σχεδόν «μόνιμο» τα τελευταία χρόνια) αναβάτη Παναγιώτη Δημητσάνη.

(διαβάστε τη συνέχεια στο 2ο μέρος)
 «Ιπποδρομίες»
Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε (2ο μέρος)
(συνέχεια από το 1ο μέρος)

Στα υπόλοιπα γεγονότα της εβδομάδας που μας απασχόλησαν ιδιαίτερα, την Τρίτη είχαμε τη διαξεγωγή προγραμματισμένης συνεδρίασης του ΔΣ της ΦΕΕ με την παρουσία μάλιστα προσκεκλημένων εκπροσώπων των ιδιοκτητών, των προπονητών και των ιπποπαραγωγών προκειμένου (σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου της ΦΕΕ) να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και οι συνθήκες που αυτές διαμόρφωσαν. Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε, το μόνο που προκύπτει ως συμπέρασμα είναι η εμμονή της ΦΕΕ στις αρχικές της θέσεις (μιας και κάνει λόγο για «εξειδίκευση των αποφάσεών της και όχι για ανάκλησή τους), στάση που δείχνει την εναντίωσή της ακόμα και στη βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας, χάρη στις διαβεβαιώσεις της οποίας πείσθηκαν οι προπονητές να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους και έτσι μπόρεσε να γίνει εφικτή η επανέναρξη των ιπποδρομιών. Ασφαλώς το θέμα δεν έχει λήξει, το χρονικό διάστημα των 30 ημερών εξέπνευσε και έτσι πολύ σύντομα θα μάθουμε αν ο Υπουργός Πολιτισμού ακύρωσε τελικά την απόφαση της ΦΕΕ ή αν δεν υπέγραψε καθόλου, οπότε βάσει του Νόμου η απόφαση της ΦΕΕ τίθεται αυτόματα σε ισχύ. Ας ελπίσουμε πως οι εξελίξεις από δω και πέρα θα είναι μόνον προς όφελος των Ελληνικών ιπποδρομιών, διότι τα πράγματα (όπως φαίνεται) «όσο πάνε και δυσκολεύουν», συνθέτοντας ένα εφιαλτικό σκηνικό γύρω από το Μαρκόπουλο (αυτό το αναφέρουμε λόγω και άλλων εξελίξεων που περιήλθαν σε γνώση μας και που πρόκειται να μας απασχολήσουν έντονα την εβδομάδα που ξεκίνησε ήδη, κάποια από αυτά μάλιστα έχετε την ευκαιρία να τα διαβάσετε σήμερα στα υπόλοιπα δημοσιεύματα των «Ιπποδρομιών»).
Την Τετάρτη είχαμε την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών (μέσω της κυρίας Σ. Τολιοπούλου η οποία είναι υπεύθυνη Γραφείου του Υπουργού) με την οποία μας γνωστοποιήθηκε πως η αναφορά των «Ιπποδρομιών» για το θέμα της γκανιότας πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και παράλληλα ανατέθηκε στην Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων προς περαιτέρω διερεύνηση. Ασφαλώς είμαστε ικανοποιημένοι από αυτήν την εξέλιξη και θα περιμένουμε πλέον με ενδιαφέρον να μάθουμε τα αποτελέσματα των ερευνών, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ο ΟΔΙΕ εξακολουθεί να μην ανακοινώνει τίποτε σχετικό με το θέμα.
Την Πέμπτη οι «Ιπποδρομίες» δημοσίευσαν άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη με τίτλο: «Πώς αναμένεται να επηρεάσει τον ΟΔΙΕ η απελευθέρωση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών». Ευτυχώς που το προγραμματίσαμε για την περασμένη Πέμπτη και όχι για αυτήν την εβδομάδα (!)  προλαβαίνοντας οριακά τα γεγονότα, διότι όπως θα διαβάσετε και στα σημερινά δημοσιεύματα των «Ιπποδρομιών» οι εξελίξεις σε αυτό το θέμα είναι καταιγιστικές και μάλιστα επαληθεύουν πλήρως τις εκτιμήσεις του δημοσιεύματός μας.
Zenyatta
Σε ο, τι αφορά σε θέματα και ειδήσεις από το εξωτερικό, είχαμε την απονομή των ετήσιων βραβείων Eclipse Awards με την περίφημη φοράδα Zenyatta να κατακτά επιτέλους τον πολυπόθητο τίτλο «Horse of the year», γράφοντας με αυτόν τον τρόπο τον καλύτερο δυνατό «επίλογο» στην εκπληκτική αγωνιστική σταδιοδρομία της στους στίβους. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η Zenyatta θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, ως τοκάδα πλέον, αφού εκτιμούμε πως τα πουλάρια της θα αποβούν (αν όχι το ίδιο δυναμικά) αντάξια τουλάχιστον της φήμης της ως πρωταθλήτριας φοράδας.
Επιπλέον, οι «Ιπποδρομίες» παρουσίασαν μία ολοκληρωμένη ανάλυση της διεθνούς ιπποδρομιακής δραστηριότητας λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία από τρεις διαφορετικές ηπείρους, ώστε να μπορέσουν να αποκομίσουν όλοι οι αναγνώστες μας μία πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα του τι συμβαίνει σήμερα παγκοσμίως γύρω από τις ιπποδρομίες. Από τα στοιχεία που συλλέξαμε για τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ιρλανδία διαπιστώσαμε κοινά προβλήματα που αφορούν κυρίως στη μείωση του ζωικού δυναμικού, στη μείωση των εσόδων από το στοίχημα και στις πτωτικές τάσεις του συνολικού αριθμού ιδιοκτητών και των διανεμομένων επάθλων. Η εκτίμησή μας είναι πως μελετώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες (πιο ανεπτυγμένες ιπποδρομιακά) μπορούν να αναζητηθούν και να εξευρεθούν λύσεις ικανές να βγάλουν τον Ελληνικό Ιππόδρομο από πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα και τα οποία φαντάζουν ως αδιέξοδα.
Αυτά εν ολίγοις ήταν τα κυριότερα θέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε στις «Ιπποδρομίες» την προηγούμενη εβδομάδα. Στην εβδομάδα που διανύουμε έχουμε σε εξέλιξη πολλά και σημαντικά θέματα, πλούσια ειδησεογραφία, ενδιαφέρον αγωνιστικό πρόγραμμα (θυμίζουμε πως την Τρίτη έχουμε τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ταχύτητας), συνεπώς μείνετε στις «Ιπποδρομίες» διότι και αυτή η εβδομάδα προβλέπεται άκρως συναρπαστική!

«Ιπποδρομίες»
Ανάλυση των Ελληνικών ιπποδρομιών της Παρασκευής 21-01-2011

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το τημ των «Ιπποδρομιών» επέλεξε να παρουσιάζει συνοπτικά (με την μορφή πίνακα) την ανάλυση των ιπποδρομιών που διεξήχθησαν ώστε να μην κουράζουν τους αναγνώστες μας και να είναι «συμπυκνωμένες» όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε.



1η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΜΠΟΥΓΚΥ ΝΤΕΪΖΥ
Κεφάλι και τέρμα - νίκησε περίπατο
Έχει και άλλη νίκη μέσα της
2
ΙΖΑΓΚΟΝΑΓΟΥΪΝ
Ακολούθησε στη μέση του ομίλου - δυνατό φίνις στην ευθεία με το οποίο κράτησε εύκολα τη 2η θέση - ρινορράγησε
Ρεπό
3
ΛΟΥΓΚΝΑΚΟΪΛ
Κρέμασε πίσω - από τα 700μ πιέστηκε - στην ευθεία εξαπέλυσε πολύ δυνατό φίνις και πλησίασε αισθητά τη 2η ΙΖΑΓΚΟΝΑΓΟΥΪΝ
Προειδοποίησε έντονα
4
ΚΑΛΥΨΩ
Ακολούθησε με τις πρώτες τρέχοντας 3η ρόδα εξωτερική - επιτέθηκε στην είσοδο της ευθείας και κράτησε καλό βήμα μέχρι τέλους
Ικανοποίησε
5
ΣΑΝΤΙΣΑ
Έπιασε στη μέση του ομίλου τρέχοντας ανοιχτά - κράτησε καλό βήμα μέχρι τέλους
Ικανοποίησε
6
ΓΚΟΝΤΣΕΝΤΡΕΪΝ
Με προβλήματα στην εκκίνηση, ανέκοψε για μερικούς καλπασμούς - ακολούθησε τελευταία σε σχετική απόσταση - στην ευθεία κάλυψε κάποιο έδαφος με καλό φίνις
Να μην αγνοηθεί στην επόμενη συμμετοχή
7
ΜΠΙΟΥΤΙΦΟΥΛ ΚΑΠΛΑΝΙ
Ακολούθησε εξαρχής 2η - από την είσοδο της ευθείας έδειξε σημάδια κόπωσης και έκοψε σημαντικά στο ίσωμα
Θέλει δουλειά
8
ΙΑΝΕΙΡΑ
διεγράφη
Χωρίς σχόλια


2η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΣΗ ΜΑΪ ΝΤΡΗΜΣ
Οδήγησε εξαρχής τον όμιλο - στην ευθεία δοκίμασε να ξεφύγει ενώ δέχθηκε την επίθεση της ΕΞΕΛΕΝΤ ΘΟΤ - κράτησε με δυσκολία την 1η θέση
Φιτ
2
ΕΞΕΛΕΝΤ ΘΟΤ
Έπιασε στο κάγκελο πίσω από την πρωτοπόρο ΣΗ ΜΑΪ ΝΤΡΗΜΣ - από τα 600μ τέθηκε σε καταδίωξή της - την πλησίασε αισθητά στο τέλος
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
3
ΞΕΡΞΗΝΗ
Από την αρχή έπιασε στις πρώτες θέσεις ελαφρά στην εξωτερική - πιεζόταν από τα 700μ έντονα από τον αναβάτη της - στην ευθεία κράτησε εύκολα την 3η θέση
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
4
ΣΠΙΡΙΤΕΝΤ ΛΕΪΝΤΥ
Έφυγε με μικρή ανόρθωση - έμεινε στις τελευταίες θέσεις - στην είσοδο της ευθείας πραγματοποίησε δυνατό φίνις και κάλυψε αρκετό έδαφος
Προειδοποίησε έντονα
5
ΑΥΓΗ
Ξεκίνησε διστακτικά και έμεινε τελευταία σε σχετική απόσταση - από τα 700μ αναπτύχθηκε σταδιακά - στην είσοδο της ευθείας βγήκε ελαφρά στην εξωτερική όπου πραγματοποίησε πολύ καλό φίνις
Να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επόμενη συμετοχή
6
ΤΡΑΦΕΛΣ ΓΟΥΕΪ
Λόξευσε ελαφρά στην εκκίνηση - έπιασε στη μέση του ομίλου - ατην ευθεία επιτέθηκε αλλά από το μέσον της ευθείας έδειξε να μένει από δυνάμεις και υστέρησε ελαφρά
Θέλει δουλειά
7
ΛΟΥΪΖΑ ΛΕΪΤΟΝ
Έμεινε στις τελευταίες θέσεις εξαρχής - δεν μπόρεσε να φανεί πουθενά στην κούρσα
Θέλει δουλειά
8
ΓΙΑΝΓΚ ΥΡΙΑ
Λόξευσε ελαφρά στην εκκίνηση - ακολούθησε στη 2η θέση τρέχοντας ανοιχτά - στην ευθεία δεν είχε πολλές δυνάμεις και από τα 200μ τα παράτησε
Απογοήτευσε
9
ΝΤΑΧΙΡΑ
διεγράφη
Χωρίς σχόλια


3η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΑΛΚΙΜΗΔΗΣ
Από την αρχή έπιασε στις πρώτες θέσεις ελαφρά στην εξωτερική καλπάζοντας με εύκολο τρόπο - από τα 700μ περίπου πλεύρισε τον πρωτοπόρο ΦΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ στο βήμα του - προηγήθηκε από τη στροφή και με την είσοδο στην είσοδο στην ευθεία ξέφυγε σημαντικά - νίκησε με μεγάλη ευχέρεια
Να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επόμενη συμετοχή
2
ΚΕΡΑΥΝΟΣ
Έπιασε στη μέση του ομίλου τρέχοντας στην εξωτερική - στα 600μ πραγματοποίησε ανέβασμα - στην ευθεία πραγματοποίησε δυνατό φίνις και προσπάθησε να καταδιώξει ανεπιτυχώς τον νικητή ΑΛΚΙΜΗΔΗ
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
3
ΝΤΕΡΓΚ
Κρέμασε στις τελευταίες θέσεις - δεν ευνοήθηκε ιδιαίτερα από το ρυθμό της διαδρομής - στο ίσωμα εξαπέλυσε πολύ δυνατό φίνις και κάλυψε σημαντικό έδαφος
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
4
ΜΑΪΚ ΜΑΪ ΦΑΔΕΡ
Έπιασε 2ος στο κάγκελο - από τα 600μ πιέστηκε έντονα - στην ευθεία κράτησε καλό βήμα
Ικανοποίησε
5
ΜΙΝΤΖΙΜ
Λόξευσε ελαφρά στην εκκίνηση και είχε μικρή επαφή - έμεινε τελευταίος - στην ευθεία αναγκάστηκε να αλλάξει γραμμή δύο φορές - ανέκοψε ελαφρά αμέσως μετά για να μην έρθει σε επαφή με τον ΠΑΡΑΝΤΙΖΙ - κάλυψε πολύ έδαφος με ωραίο τρόπο
Προειδοποίησε έντονα
6
ΦΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Λόξευσε και έπεσε πάνω στον ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΤΣΟΪΣ - οδήγησε εξαρχής την κούρσα παίρνοντας και κάποια διαφορά - σταδιακά τον έπιασαν και στα 600μ έμεινε 2ος - προσπάθησε να κρατήσει βήμα στην ευθεία αλλά υποσκελίστηκε διαδοχικά από τους αντιπάλους του
Θέλει δουλειά
7
ΠΑΡΑΝΤΙΖΙ
Ξεκίνησε με προβλήματα και ανακοπές - έτρεχε στη μέση του ομίλου - στα 550μ είχε ένα μικρό κλείσιμο και ανέκοψε ελαφρά - στην ευθεία δε φάνηκε ιδιαίτερα - τα παράτησε στα τελευταία 200μ
Απογοήτευσε
8
ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΤΣΟΪΣ
Τράκαρε στην εκκίνηση - από την αρχή στις τελευταίες θέσεις του ομίλου - δεν μπόρεσε να παίξει πουθενά ρόλο στην κούρσα, τερματίζοντας σε απόσταση
Απογοήτευσε


4η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ
Ακολούθησε εύκολα 2ος κοντά στον πρωτοπόρο ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ - στα 600μ προηγήθηκε ελαφρά στο βήμα του - πάλεψε για λίγο με τον ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ στην ευθεία και προς το τέλος τον κατέβαλε άνετα - νίκησε εύκολα
Ικανοποίησε
2
ΜΑΪ ΧΟΟΥΠ
Έπιασε στο κάγκελο στη μέση του ομίλου - από τα 600μ ξεκίνησε ανέβασμα, είχε μικροεπαφές στα 550μ - ανοίχτηκε στην εξωτερική και πραγματοποίησε πολύ δυνατό φίνις - κάλυψε σημαντικό έδαφος με το φίνις τους
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
3
ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ
Οδήγησε τον όμιλο - στην ευθεία προσπάθησε να κοντράρει τον ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ - προς το τέλος υστέρησε ελαφρά και περιορίστηκε στην 4η θέση
Θέλει δουλειά
4
ΜΕΛΩΔΟΣ
Κρέμασε στις τελευταίες θέσεις - δεν ευνοήθηκε ιδιαίτερα από το ρυθμό της διαδρομής - στο ίσωμα εξαπέλυσε πολύ δυνατό φίνις και κάλυψε σημαντικό έδαφος
Να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επόμενη συμετοχή
5
ΛΕΤΖΙΤΙΜΕΤ ΦΡΟΟΝΤ
Ακολούθησε 3ος στο κάγκελο - στα 500μ προσπάθησε να αναπτυχθεί αλλά ήταν αρνητικός - τερμάτισε πολύ πίσω
Απογοήτευσε
6
ΑΛΑΡΓΙΝΟΣ
Έμεινε στις τελευταίες θέσεις - δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα - τερμάτισε σε μεγάλη απόσταση
Απογοήτευσε
7
ΕΡΘ ΤΑΪΓΚΕΡ
Έμεινε στις τελευταίες θέσεις του ομίλου - σταδιακά έπιασε τον 3ο ΛΕΤΖΙΤΙΜΕΝΤ ΦΡΟΟΝΤ τρέχοντας εξωτερικά του - μικροεπαφές στα 550μ - δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αξιόλογο στην ευθεία και τερμάτισε σε μεγάλη απόσταση
Απογοήτευσε


5η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΟΥΑΝ ΣΛΙΚ ΤΣΙΚ
Έπιασε τελευταία - από τα 600μ άρχισε ανέβασμα εκ τη εξωτερικής - στην ευθεία εκδήλωσε ενυπωσιακό φίνις - νίκησε πανεύκολα
Πολύ κοντά σε νέα νίκη προσεχώς
2
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Οδήγησε εξαρχής με πολύ γλυκό ρυθμό - αποσπάστηκε σταδιακά δίνοντας την εντύπωση νικήτριας - υποσκελίστηκε μόνον από την θριαμβεύτρια ΟΥΑΝ ΣΛΙΚ ΤΣΙΚ - προηγήθηκε σε μεγάλη απόσταση των υπολοίπων
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
3
ΓΟΥΝΤΕΝΤ ΓΚΛΕΙΝΤ
Τράκαρε στην εκκίνηση - έμεινε λίγο πίσω - στην ευθεία εξαπέλυσε πολύ δυνατό φίνις και κάλυψε πολύ έδαφος
Προειδοποίησε έντονα
4
ΑΛΓΟΥΑΡΚΑ
Ξεκίνησε διστακτικά, ανέκοψε ελαφρά και αναγκάστηκε να αναπτυχθεί στα πρώτα μέτρα από την εξωτερική (ενώ είχε το Νο2 σταρτ) - έμεινε λίγο πίσω και προοδευτικά έπιασε στην 3η θέση καλπάζοντας ανοιχτά - στην είσοδο της ευθείας φάνηκε να κόβει αλλά επανήλθε με πολλές δυνάμεις και πάλευε για αξιόλογη διάκριση μέχρι τέλους
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
5
ΣΙΒΑ ΑΝΤΙΒΑ
Με τις πρώτες εξαρχής και με σχετική πίεση - στην ευθεία κράτησε βήμα μέχρι τέλους χωρίς να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει
Θέλει δουλειά
6
ΛΟΣΤ ΙΝ ΔΕ ΦΟΡΕΣΤ
Έπιασε στη μέση του ομίλου καλπάζοντας στο κάγκελο - επιτέθηκε στην είσοδο της ευθείας και κράτησε βήμα μέχρι τέλους
Ικανοποίησε
7
ΓΚΑΛΑΣΙΓΙΑ
Λόξευσε και έπεσε πάνω στην ΓΟΥΝΤΕΝΤ ΓΚΛΕΪΝΤ - έπιασε με τους πρώτους πιεζόμενη για μεγάλο διάστημα - στην ευθεία υστέρησε σημαντικά
θα είναι καλύτερη αν αφεθεί να οδηγήσει ανενόχλητη
8
ΟΥΪΣΚ
Έμεινε στις τελευταίες θέσεις - δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα στην κούρσα
Απογοήτευσε


6η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΡΙΦΙΟΥΖ ΤΟΥ ΛΟΥΖ
Μικροεπαφές στην εκκίνηση - ακολούθησε τον πρωτοπόρο ΧΟΝΤΙΝΓΚ ΜΕΛΟΝΤΙ - επιτέθηκε στην ευθεία και πάλεψε δυνατά - επικράτησε καθαρά προς το τέλος χάρη στην πολύ δυαμική ίππευση που διέθετε
Ικανοποίησε
2
ΒΑΛΤΑΣΑΡ
Είχε μικροανακοπές στα πρώτα μέτρα - έπιασε στη μέση του ομίλου στην εσωτερική - επιτέθηκε στην είσοδο της ευθείας και πάλευε σκόμα και για τη νίκη - υστέρησε λίγο μόνο έναντι του νικητή ΡΙΦΙΟΥΖ ΤΟΥΛΟΥΖ
Προειδοποίησε έντονα
3
ΠΡΟΒΙΝΣΙΑΛ
Έπιασε στις τελευταίες θέσεις - ξεκίνησε ανέβασμα στα 800μ - στην ευθεία επιτέθηκε και πάλευε μέχρι τέλους για υψηλή διάκριση
Προειδοποίησε έντονα
4
ΣΕΝΤΙΟΥΣΕΡ
Έφυγε με προβλήματα και έμεινε πίσω - με προώθηση εκ της εξωτερικής πέρασε κοντά στους πρώτους στα 900μ καλπάζοντας ανοιχτά - στην ευθεία βγήκε πολύ έξω και είχε μικρές επαφές με τον ΧΟΝΤΙΝΓΚ ΜΕΛΟΝΤΙ - κατά διαστήματα στην τελική ευθεία πλάγιαζε ο ίππος εξαιτίας της αδυναμίας του αναβάτη του να τον συγκρατήσει - με δυναμικότερη ανάβαση ίσως να έφτανε ακόμα και στη νίκη
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
5
ΧΟΝΤΙΝΓΚ ΜΕΛΟΝΤΥ
Μικροεπαφές στην εκκίνηση - οδήγησε εύκολα τη διαδρομή τρέχοντας ανοιχτά - στη στροφή εξώκειλε ακόμα περισσότερο - επαφές στην ευθεία με τον ΣΕΝΤΙΟΥΣΕΡ - ανέκοψε ελαφρά και άλλαξε γραμμή στο μέσον της ευθείας - επανήλθε με δυνάμεις στο τέλος τερματίζοντας πλησιέστατα στους περισσότερους αντιπάλους του
Αν αφεθεί να οδηγήσει θα βρεθεί πολύ κοντά στην νίκη
6
ΠΑΡΙΖΙΑΝ ΑΡΤ
Κλείστηκε και ανέκοψε στα πρώτα μέτρα - έμεινε τελευταίος σε απόσταση - πιέστηκε από τα 600μ - στην ευθεία κάλυψε πολύ έδαφος και έδειξε μεγάλη διάθεση στο φίνις του
Να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επόμενη συμμετοχή
7
ΓΚΑΣΠΑΡ
Έπιασε στη μέση του ομίλου καλπάζοντας ανοιχτά - στην είσοδο της ευθείας φαινόταν ικανός να παίξει σπουδαίο ρόλο στην άφιξη - βρέθηκε κάπως μπλοκαρισμένος στο μέσον της ευθείας - προς το τέλος τα παράτησε
Να μην ληφθεί ιδιαίτερα υπόψη η τελευταία συμμετοχή

8
ΜΕΡΤΣΑΝΤ ΝΕΪΒΙ
Με τους πρώτους εξαρχής στο κάγκελο - από τα 800μ περίπου τον προσπέρασαν και έμεινε προτελευταίος - τερμάτισε σε μεγάλη απόσταση
Απογοήτευσε


7η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΝΙΟΥ ΜΠΙΓΚΙΝΙΝΓΚ
Επαφές στα πρώτα μέτρα - έμεινε τελευταία καλπάζοντας λίγο ανοιχτά - από τα 800μ προωθήθηκε εκ της εξωτερικής - στην ευθεία εξαπέλυσε πολύ δυνατό φίνις και νίκησε πολύ καθαρά
Να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επόμενη συμμετοχή
2
ΛΑΜΖΕΝΑ ΛΕΪΝΤΥ
Κλείστηκε ελαφρά στα πρώτα μέτρα - έπιασε στη μέση του ομίλου - από τα 600μ πιέστηκε και στην ευθεία εξώκειλε αρκετά - με δυνατό φίνις πήρε προς το τέλος τη 2η θέση
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
3
ΤΑΚΕΟ
Έπιασε προοδευτικά στη μέση του ομίλου στο κάγκελο έχοντας επαφή με τις πρωτοπόρες - επιτέθηκε στην είσοδο της ευθείας και προς το μέσον έδινε την εντύπωση βέβαιης νικήτριας - την προσπέρασε προς το τέλος η ΝΙΟΥ ΜΠΙΓΚΙΝΙΝΓΚ και έχασε στο ταμπλώ τη 2η θέση από την ΛΑΜΖΕΝΑ ΛΕΪΝΤΥ
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
4
ΑΡΑΜΠΙΑΝ ΜΟΥΝΛΑΪΤ
Έμεινε στις τελευταίες θέσεις στο κάγκελο - στην ευθεία προσπάθησε και με ωραίο φίνις διακρίθηκε
Προειδοποίησε έντονα
5
ΝΑΖΙΑΡΑ
Λόξευσε ελαφρά και ήρθε σε επαφή με τη ΝΙΟΥ ΜΠΙΓΚΙΝΙΝΓΚ - έπιασε στη 2η θέση - από τα 600μ πίεσε την πρωτοπόρο ΝΤΡΑΜΡΟ ΓΚΕΡΛ - μέχρι και το μέσον της ευθείας πάλευε για υψηλή διάκριση - υστέρησε ελαφρά μόνον προς το τέλος
Επικίνδυνη αν αφεθεί να οδηγήσει ανενόχλητη
6
ΣΑΤΣ ΟΠΤΙΜΙΣΤ
Έμεινε στις τελευταίες θέσεις - στην ευθείς προσπάθησε αλλά το φίνις της δεν είχε την αναμενόμενη ένταση
Θέλει δουλειά
7
ΣΠΗΝΤΥ ΓΚΟΥΡΟΥ
Εξαρχής στις πρώτες θέσεις καλπάζοντας λίγο ανοιχτά - προσάθησε για κάτι καλό μέχρι το μέσον της ευθείας - τα παράτησε στα τελευταία 200μ
Έδειξε σημάδια βελτίωσης
8
ΝΤΡΑΜΡΟ ΓΚΕΡΛ
Οδήγησε την κούρσα - τα παράτησε στην ευθεία - πνευμονορραγία
Ρεπό

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»