Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε (2ο μέρος)
(συνέχεια από το 1ο μέρος)

Στα υπόλοιπα γεγονότα της εβδομάδας που μας απασχόλησαν ιδιαίτερα, την Τρίτη είχαμε τη διαξεγωγή προγραμματισμένης συνεδρίασης του ΔΣ της ΦΕΕ με την παρουσία μάλιστα προσκεκλημένων εκπροσώπων των ιδιοκτητών, των προπονητών και των ιπποπαραγωγών προκειμένου (σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου της ΦΕΕ) να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και οι συνθήκες που αυτές διαμόρφωσαν. Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε, το μόνο που προκύπτει ως συμπέρασμα είναι η εμμονή της ΦΕΕ στις αρχικές της θέσεις (μιας και κάνει λόγο για «εξειδίκευση των αποφάσεών της και όχι για ανάκλησή τους), στάση που δείχνει την εναντίωσή της ακόμα και στη βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας, χάρη στις διαβεβαιώσεις της οποίας πείσθηκαν οι προπονητές να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους και έτσι μπόρεσε να γίνει εφικτή η επανέναρξη των ιπποδρομιών. Ασφαλώς το θέμα δεν έχει λήξει, το χρονικό διάστημα των 30 ημερών εξέπνευσε και έτσι πολύ σύντομα θα μάθουμε αν ο Υπουργός Πολιτισμού ακύρωσε τελικά την απόφαση της ΦΕΕ ή αν δεν υπέγραψε καθόλου, οπότε βάσει του Νόμου η απόφαση της ΦΕΕ τίθεται αυτόματα σε ισχύ. Ας ελπίσουμε πως οι εξελίξεις από δω και πέρα θα είναι μόνον προς όφελος των Ελληνικών ιπποδρομιών, διότι τα πράγματα (όπως φαίνεται) «όσο πάνε και δυσκολεύουν», συνθέτοντας ένα εφιαλτικό σκηνικό γύρω από το Μαρκόπουλο (αυτό το αναφέρουμε λόγω και άλλων εξελίξεων που περιήλθαν σε γνώση μας και που πρόκειται να μας απασχολήσουν έντονα την εβδομάδα που ξεκίνησε ήδη, κάποια από αυτά μάλιστα έχετε την ευκαιρία να τα διαβάσετε σήμερα στα υπόλοιπα δημοσιεύματα των «Ιπποδρομιών»).
Την Τετάρτη είχαμε την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών (μέσω της κυρίας Σ. Τολιοπούλου η οποία είναι υπεύθυνη Γραφείου του Υπουργού) με την οποία μας γνωστοποιήθηκε πως η αναφορά των «Ιπποδρομιών» για το θέμα της γκανιότας πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και παράλληλα ανατέθηκε στην Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων προς περαιτέρω διερεύνηση. Ασφαλώς είμαστε ικανοποιημένοι από αυτήν την εξέλιξη και θα περιμένουμε πλέον με ενδιαφέρον να μάθουμε τα αποτελέσματα των ερευνών, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ο ΟΔΙΕ εξακολουθεί να μην ανακοινώνει τίποτε σχετικό με το θέμα.
Την Πέμπτη οι «Ιπποδρομίες» δημοσίευσαν άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη με τίτλο: «Πώς αναμένεται να επηρεάσει τον ΟΔΙΕ η απελευθέρωση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών». Ευτυχώς που το προγραμματίσαμε για την περασμένη Πέμπτη και όχι για αυτήν την εβδομάδα (!)  προλαβαίνοντας οριακά τα γεγονότα, διότι όπως θα διαβάσετε και στα σημερινά δημοσιεύματα των «Ιπποδρομιών» οι εξελίξεις σε αυτό το θέμα είναι καταιγιστικές και μάλιστα επαληθεύουν πλήρως τις εκτιμήσεις του δημοσιεύματός μας.
Zenyatta
Σε ο, τι αφορά σε θέματα και ειδήσεις από το εξωτερικό, είχαμε την απονομή των ετήσιων βραβείων Eclipse Awards με την περίφημη φοράδα Zenyatta να κατακτά επιτέλους τον πολυπόθητο τίτλο «Horse of the year», γράφοντας με αυτόν τον τρόπο τον καλύτερο δυνατό «επίλογο» στην εκπληκτική αγωνιστική σταδιοδρομία της στους στίβους. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η Zenyatta θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, ως τοκάδα πλέον, αφού εκτιμούμε πως τα πουλάρια της θα αποβούν (αν όχι το ίδιο δυναμικά) αντάξια τουλάχιστον της φήμης της ως πρωταθλήτριας φοράδας.
Επιπλέον, οι «Ιπποδρομίες» παρουσίασαν μία ολοκληρωμένη ανάλυση της διεθνούς ιπποδρομιακής δραστηριότητας λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία από τρεις διαφορετικές ηπείρους, ώστε να μπορέσουν να αποκομίσουν όλοι οι αναγνώστες μας μία πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα του τι συμβαίνει σήμερα παγκοσμίως γύρω από τις ιπποδρομίες. Από τα στοιχεία που συλλέξαμε για τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ιρλανδία διαπιστώσαμε κοινά προβλήματα που αφορούν κυρίως στη μείωση του ζωικού δυναμικού, στη μείωση των εσόδων από το στοίχημα και στις πτωτικές τάσεις του συνολικού αριθμού ιδιοκτητών και των διανεμομένων επάθλων. Η εκτίμησή μας είναι πως μελετώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες (πιο ανεπτυγμένες ιπποδρομιακά) μπορούν να αναζητηθούν και να εξευρεθούν λύσεις ικανές να βγάλουν τον Ελληνικό Ιππόδρομο από πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα και τα οποία φαντάζουν ως αδιέξοδα.
Αυτά εν ολίγοις ήταν τα κυριότερα θέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε στις «Ιπποδρομίες» την προηγούμενη εβδομάδα. Στην εβδομάδα που διανύουμε έχουμε σε εξέλιξη πολλά και σημαντικά θέματα, πλούσια ειδησεογραφία, ενδιαφέρον αγωνιστικό πρόγραμμα (θυμίζουμε πως την Τρίτη έχουμε τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ταχύτητας), συνεπώς μείνετε στις «Ιπποδρομίες» διότι και αυτή η εβδομάδα προβλέπεται άκρως συναρπαστική!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»