Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Τη νίκη πήρε… ο 5ος στην άφιξη!

Ένα φαινομενικά πολύ ήσυχο απόγευμα στο ιπποδρόμιο Huntingdon ξεκίνησε με δράμα προ ημερών, αφού μόλις τρεις από τους έντεκα ίππους που συμμετείχαν στην επίμαχη κούρσα έτρεξαν στη σωστή διαδρομή!
Η ιπποδρομία στην οποία έγιναν όλα αυτά τα απίστευτα ήταν το Cromwell Stand Conditional Jockeys’ Handicap. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων πήγε προς λάθος κατεύθυνση σε κάποιο σημείο στην αρχή της διαδρομής και συνέχισαν να τρέχουν εσωτερικά της σωστής διαδρομής (η απόσταση που έπρεπε να διανύσουν ήταν 2m5f ή αλλιώς 4.200 μέτρα περίπου). Το λάθος που έκαναν (όπως δήλωσε και ο προπονητής του νικητή ίππου, Robin Dickin) ήταν πως ενώ περνώντας το πρώτο εμπόδιο έπρεπε να κρατηθούν στην αριστερή πλευρά της πίστας, οι περισσότεροι ίπποι πήγαν προς τα δεξιά, εισερχόμενοι στη διαδρομή που ακολουθείται  κανονικά για την κούρσα με τα θαμνώδη εμπόδια (chase).
Ο ίππος Rawaaj πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού όμως τη νίκη τελικά κατέκτησε ο πέμπτος (!) στον τερματισμό Dancing Daffosil (ο οποίος ήταν και το φαβορί της ιπποδρομίας, αφού απέδιδε 5:2 στο γκανιάν του) που ήταν ο πρώτος τερματίσας ίππος εκ των τριών που έτρεξαν στη σωστή διαδρομή. Για την ιστορία στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ίππος Giollacca και στην τρίτη θέση ο ίππος Sovereign Spirit, ενώ σε όλους τους αναβάτες που υπέπεσαν σε αυτό το τραγικό λάθος (Peter Carberry, Harry Challoner, Sam Twiston-Davies, Henry Brooke, Gemma Grace-Davison, Matt Crawley, Matt O'Connor και Nathan Sweeney) τους επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού. Δύο εξ αυτών (οι Nathan Sweeney και Richie Killoran) τιμωρήθηκαν με 12 ιπποδρομιακές (διότι ο μεν πρώτος σταμάτησε πλήρως τον ίππο του αμέσως μετά το λάθος του στη διαδρομή και ο δεύτερος μόλις το συνειδητοποίησε σταμάτησε τον ίππο του και τον επανέφερε στη σωστή διαδρομή), ενώ για τους υπόλοιπους αναβάτες η ποινή ήταν 15 ιπποδρομιακές έκαστος.
Ένα παρόμοιο γεγονός συνέβη και πάλι το Μάρτιο του 2009 όταν μόλις τρεις ίπποι πάλι έτρεξαν και τότε στη σωστή διαδρομή, ενώ το λάθος είχε γίνει στο ίδιο μάλιστα σημείο που εκτυλίχθηκε και το συγκεκριμένο περιστατικό. Σε εκείνη την περίπτωση όλοι οι αναβάτες που πήραν τη λανθασμένη διαδρομή συνειδητοποίησαν έγκαιρα το  λάθος τους και σταμάτησαν πλήρως τους ίππους τους.
Να πούμε τέλος σε ο, τι αφορά στο στοίχημα πως όλοι οι νικηφόροι συνδυασμοί πληρώθηκαν κανονικά ενώ έγινε επιστροφή χρημάτων για όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»