Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε (1ο μέρος)

Η εβδομάδα που διανύσαμε περιείχε για άλλη μία φορά πλούσια δράση, πολύ παρασκήνιο αλλά και (ευτυχώς) αγωνιστικό πρόγραμμα! Πάμε να δούμε μαζί τα κυριότερα γεγονότα που «σημάδεψαν» την εβδομάδα που πέρασε:
Αναμφίβολα κυρίαρχο γεγονός αποτελεί η επανέναρξη των ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο, με τη διεξαγωγή της πρώτης φετινής Ελληνικής συγκέντρωσης η οποία φιλοξένησε (ετεροχρονισμένα και μάλλον «ανορθόδοξα» συμπληρωμένη) την κούρσα του Κυπέλλου Πρωτοχρονιάς. Έστω και καθυστερημένα, λοιπόν, έγινε η πολυπόθητη αγωνιστική πρεμιέρα, στην οποία θα πρέπει να ομολογήσουμε πως επικράτησαν κατά κανόνα αουτσάιντερ ίπποι, κάτι που πρέπει πάντως να σχετίζεται όχι μόνον με την πολυήμερη αγωνιστική απραξία (η οποία αδιαμφισβήτητα διαφοροποίησε σε σημαντικό βαθμό τη φυσική κατάσταση αρκετών δρομώνων) αλλά και με την κατάσταση της πίστας, δεδομένου ότι η πρώτη συγκέντρωση του 2011 διεξήχθη σε στίβο που χαρακτηρίστηκε από τους Ελλανοδίκες ως «ελαφρός - λασπώδης».
Γκρηκ Ταϊκούν
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της εβδομάδας που πέρασε αξίζει να αναφερθούμε ιδιαίτερα στη νίκη του ίππου ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ (FR) στο Κύπελλο Πρωτοχρονιάς. Ο εκπρόσωπος των στάβλων Αθ. Μαργαρίτη και προπόνησης Χ. Θεοδωράκη που ιππεύτηκε από τον αναβάτη Βαγγέλη Κρητικό είχε ήδη επιδείξει από το παρελθόν καταλληλότητα στη συγκεκριμένη απόσταση. Ομολογουμένως παρουσιάστηκε σε πολύ καλή κατάσταση από τον προπονητή του, βρήκε ευνοϊκές συνθήκες διαδρομής και κατόρθωσε να πάρει τη νίκη. Από την αρχή ο ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ ακολούθησε εύκολα 2ος στο κέφι του, καλπάζοντας ελαφρά στην εξωτερική και πολύ κοντά στον πρωτοπόρο της διαδρομής (και ομοπροπόνητό του) ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ. Από τη στροφή ήδη φαινόταν πως είχε τις απαραίτητες δυνάμεις για να πρωταγωνιστήσει και μάλιστα πριν την είσοδο στην ευθεία είχε προηγηθεί ελαφρά «στο βήμα του». Με την είσοδό του στην ευθεία συνάντησε την αντίσταση του ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ που επανήλθε με δυνάμεις και προς στιγμήν φάνηκε ικανός να του αμφισβητήσει τα πρωτεία, όμως ο ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ φάνηκε πιο δυνατός (ή πιο έτοιμος, αν προτιμάτε) και προς το τέλος ξεκαθάρισε την υπόθεση της νίκης επικρατώντας με διαφορά 2 ¼ μηκών. Λίγο πριν τον τερματισμό μάλιστα ο ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ έχασε και τη 2η θέση από τον επελθόντα με πολύ αξιόλογο φίνις ΜΑΪ ΧΟΟΥΠ ο οποίος δικαίωσε τις προσδοκίες μας για μία ιδιαίτερα δυναμική του εμφάνιση. Ακολουθώντας στη μέση του ομίλου στο κάγκελο, πραγματοποίησε συντηρητική διαδρομή και στα 600 μέτρα επιχείρησε δυνατό ανέβασμα (ελαφρά εκ της εξωτερικής) μέχρι τέλους. Η διάθεση που επέδειξε στο φίνις του κατά την άποψή μας  δείχνει ίππο με σημαντικά περιθώρια ανόδου ενώ ο τρόπος που πραγματοποίησε το ανέβασμά του φανερώνει ίππο με καλές stayer αρετές, αφήνοντας «πολλές υποσχέσεις» για μία σημαντική αγωνιστική πορεία και εξέλιξη.
Στην 3η θέση όπως ήδη αναφέραμε τερμάτισε ο ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ που οδήγησε εξαρχής την ιπποδρομία και απέδωσε κατά το δυνατό, ενώ ο ΜΕΛΩΔΟΣ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο «άτυχος της διαδρομής» δεδομένου ότι δεν ευνοήθηκε καθόλου από το μαλακό ρυθμό που επικράτησε στη διαδρομή, παρόλα αυτά εξαπέλυσε πολύ δυνατό φίνις στο ίσωμα και κάλυψε πολλά μήκη πραγματοποιώντας με τη σειρά του αξιόλογη εμφάνιση. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες (ΛΕΤΖΙΤΙΜΕΝΤ ΦΡΟΟΝΤ, ΑΛΑΡΓΙΝΟΣ και ΕΡΘ ΤΑΪΓΚΕΡ) δεν μπόρεσαν να παίξουν κανένα ρόλο στην κούρσα, τερματίζοντας σε μεγάλη απόσταση, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση μας προξένησε η μεγάλης έκτασης αποτυχία του (εκ των φαβορί) ΛΕΤΖΙΤΙΝΕΝΤ ΦΡΟΟΝΤ, ο οποίος είχε πείσει με σειρά προηγούμενων εμφανίσεών του πως πρόκειται για έναν πολύ δυναμικό ίππο  και από τον οποίον αναμενόταν μία ιδιαίτερα διακριτική (ή ακόμα και πρωταγωνιστική) εμφάνισή του στην κούρσα, ενώ να προσθέσουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο παθολογικής φύσης εύρημα που να δικαιολογεί την ομολογουμένως απογοητευτική του απόδοση.
Για να ολοκληρώσουμε την αναφορά μας στο αγωνιστικό σκέλος να πούμε πως «ποδαρικό» για το 2011 έκανε η φοράδα ΜΠΟΥΓΚΥ ΝΤΕΪΖΥ (GB) η οποία έκανε κυριολεκτικά «περίπατο» πραγματοποιώντας άνετη διαδρομή επικεφαλής. Η ΜΠΟΥΓΚΥ ΝΤΕΪΖΥ, που είναι ιδιοκτησίας Κονδ. Κοντονικολάου και προπόνησης Αλ. Καραμάνογλου ιππεύτηκε από τον περσινό (και σχεδόν «μόνιμο» τα τελευταία χρόνια) αναβάτη Παναγιώτη Δημητσάνη.

(διαβάστε τη συνέχεια στο 2ο μέρος)
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»