Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Το θέμα της εβδομάδας


Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

Το «θέμα της εβδομάδας» αυτή τη φορά προέρχεται από μία «εσωτερική παραγωγή» του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών». Κάτι ανάλογο θα γίνει και την επόμενη εβδομάδα (που θα έχει ασφαλώς «επετειακό χαρακτήρα»), ενώ ειδικά για την επόμενη εβδομάδα η συγκεκριμένη ενότητα θα αναρτηθεί τη Δευτέρα 14-11-2011, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την «πρώτη επίσημη» των «Ιπποδρομιών», αντί της Τετάρτης όπου συνήθως δημοσιεύεται.

Αυτή την εβδομάδα λοιπόν αντί κάποιου κειμένου, φιλοξενούμε ένα video! Ο λόγος γίνεται για το πρώτο video – αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στο φετινό Κριτήριο Διετών και στην παρουσίαση των διεκδικητών της νίκης. Όπως θα διαπιστώσετε παρακολουθώντας το, για κάποιους από τους ίππους δεν υπάρχουν διαθέσιμες φωτογραφίες προς το παρόν και η αναφορά τους γίνεται μόνον ονομαστικά, παρόλα αυτά – επειδή είδαμε γραμμένους κάποιους διετείς στις επόμενες ημέρες – όποτε είναι αυτό εφικτό θα «διορθώνουμε» το συγκεκριμένο video προσθέτοντας όσες καινούργιες φωτογραφίες είναι δυνατόν, ώστε να προκύψει τελικά μία πλήρης και ολοκληρωμένη παρουσίαση!

Λίγα λόγια για το video:

Οι «Ιπποδρομίες», θέλοντας να «στηρίξουν» με κάθε τρόπο τις Ελληνικές Ιπποδρομίες και εστιάζοντας εξαρχής σε κάποιες από τις κορυφαίες κούρσες της χρονιάς (Κριτήριο Διετών, Κριτήριο Τριετών, Ντέρμπι κλπ) αποφάσισαν – και υλοποίησαν – εδώ και οκτώ περίπου μήνες την «προώθηση» αυτών των Ιπποδρομιών με τη δημιουργία αποκλειστικά δικού μας οπτικοακουστικού υλικού για το σκοπό αυτό (διαφημιστικές καταχωρήσεις, videos κλπ).

Οι Ιπποδρομίες είναι πάνω από όλα θέαμα και συνεπώς η εικόνα παίζει πάντα τον κυρίαρχο ρόλο. Για το λόγο αυτό, επιλέξαμε τη δημιουργία σειράς από videos για όλες τις κύριες Ιπποδρομίες που στοχεύσαμε, ενώ κάθε φορά ένα από τα videos της σειράς αφορά στην παρουσίαση των διαγωνιζομένων ίππων. Προφανώς, κάποιοι από τους ίππους που παρουσιάζουμε σήμερα δε θα διαγωνιστούν τελικά – το video που θα δείτε το δημιουργήσαμε  κατά την 4η φάση των προεγγραφών, δηλαδή μεσολαβεί ακόμα μία εγγραφή για το Κριτήριο Διετών, συνεπώς δεν ήταν δυνατό να γνωρίζουμε από τώρα ποιοι θα ανανεώσουν  τελικά εκ νέου την συμμετοχή τους – παρόλα αυτά για λόγους «οικονομίας χρόνου» εκτιμήσαμε πως αυτό πρέπει να γίνεται ένα περίπου μήνα πριν από τη διεξαγωγή της Ιπποδρομίας την οποία αφορά. Προς τούτο μάλιστα, δημοσιεύουμε σήμερα και μία σχετική «μέτρηση ιπποδρομιακής κοινής γνώμης», στην οποία μπορείτε να ψηφίσετε όσες φορές επιθυμείτε, όποιους ίππους νομίζετε πως μπορούν να κατακτήσουν το φετινό Κριτήριο Διετών! Επειδή μάλιστα ήδη φαίνεται να ξεχωρίζει αισθητά των υπολοίπων ο ίππος ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ, υπάρχει και ένα δεύτερο ερώτημα (ακριβώς πιο κάτω) το οποίο δεν τον περιλαμβάνει καθόλου, ώστε στο δεύτερο σκέλος της δημοσκόπησης ουσιαστικά αναζητούμε τον «καλύτερο των υπολοίπων»!


Αφιέρωμα στο Κριτήριο Διετών 2011 (1ο video - αφιέρωμα)


Οι προωθητικές ενέργειες των «Ιπποδρομιών» έχουν ως στόχο τους να διαφημίσουν – στο μέτρο του δυνατού – τις Ελληνικές Ιπποδρομίες και σαφέστατα σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη δημιουργία ανάλογων videos και στο μέλλον, αφού μάλιστα τα νούμερα της επισκεψιμότητάς τους, όπου αυτά αναρτώνται (επίσημη σελίδα των «Ιπποδρομιών» στο Διαδίκτυο, σελίδα των «Ιπποδρομιών» στο Facebook, κανάλια των «Ιπποδρομιών» στο YouTube) εμφανίζουν μία ιδιαίτερη άνοδο, καθιστώντας τα με τον τρόπο αυτό ως από τα πλέον δημοφιλή θέματα της πλειοψηφίας των φιλίππων – αναγνωστών των «Ιπποδρομιών»! Το γεγονός αυτό λοιπόν μας δίνει το απαραίτητο κουράγιο προκειμένου να συνεχίσουμε τη δύσκολη προσπάθειά μας, αφού η δική σας αγάπη και η συμμετοχή είναι για εμάς η καλύτερη επιβράβευση!

Να σημειώσουμε, τέλος, πως το συγκεκριμένο video αφιέρωμα θα ενσωματωθεί – μεταξύ των άλλων – και στη θεματική ενότητα «Κριτήριο Διετών 2011», ενώ προσεχώς θα ακολουθήσουν και άλλα videos – αφιερώματα για το Κριτήριο Διετών, τόσο πριν όσο και μετά από τη διεξαγωγή της σπουδαίας Ιπποδρομίας.

Μείνετε λοιπόν σταθερά στις «Ιπποδρομίες», διότι οι εκπλήξεις συνεχίζονται!

«Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV 
 
Η τηλεοπτική εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 06-11-2011 είναι πλέον διαθέσιμη σε video για όλους τους επισκέπτες των «Ιπποδρομιών». Ήδη η εκπομπή έχει ενσωματωθεί στο 2ο video player των «Ιπποδρομιών» όπως επίσης και σε ένα από τα  τέσσερα κανάλια που διαθέτουμε στο YouTube (πατήστε εδώ αν θέλετε να μεταφερθείτε στο κανάλι των «Ιπποδρομιών» στο οποίο μπορείτε να βρείτε και πολλά videos από τις Ελληνικές ιπποδρομίες). 

Να σημειώσουμε τέλος πως το video της εκπομπής «Ιππόδρομος» του HIGH TV μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην ανάλογη θεματική ενότητα του ιπποδρομιακού forum «Απ΄την αλάνα του Δέλτα στο VIP του Belmont» (πατήστε εδώ για να μεταβείτε στη  συγκεκριμένη θεματική ενότητα) όπως και μέσω του καναλιού του συμπαθούς βετεράνου αναβάτη και επίτιμου Προέδρου των αναβατών Μάρκου Καζάκου που διαθέτει στο YouTube (πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο κανάλι του Μ. Καζάκου).



Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 06-11-2011

«Ιπποδρομίες»

Κύπελλο Αφροδίτης - race analysis

 
Την Παρασκευή 04-11-2011 διεξήχθη η κούρσα του Κυπέλλου Αφροδίτης (ίπποι 2 ετών ΒΗΕ, φοράδες – απόσταση: 1.400 μέτρα). Στην ιπποδρομία αυτή που διαγωνίστηκαν συνολικά μόλις έξι φοράδες, το ενδιαφέρον μονοπώλησε – όπως άλλωστε αναμενόταν – η εκπληκτική ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ, που έφτασε με σαρωτικό τρόπο στη ρεπετισιόν.

Η τρόφιμος του προπονητή κυρίου Αλέκου Γιατρά που ανήκει στην κυρία Γεωργία Παπαδοπούλου αυτή τη φορά ιππεύτηκε από τον αναβάτη Μιχάλη Ξυνό (έναντι του Γιάννη Λαζαρίδη που διέθετε στη σέλα της στο ντεμπούτο της) δεν άφησε κανένα περιθώριο στις αντίπαλές της, «επέβαλλε» την ανωτερότητά της και εδραίωσε την κυριαρχία της – τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα – στο χώρο των διετών φοράδων, ενώ επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις εκτιμήσεις των «Ιπποδρομιών» (εκτιμήσεις που διατυπώσαμε αμέσως μετά από την πρώτη της κιόλας συμμετοχή) πως έχει τις δυνατότητες και την ποιότητα προκειμένου να συναγωνιστεί προσεχώς επάξια και τους αρσενικούς συνομηλίκους της.

Ξεκινώντας καλά από το μηχάνημα εκκίνησης και αναλαμβάνοντας εξαρχής την πρωτοπορία «απλοποίησε» από τα πρώτα μέτρα την υπόθεση – νίκη, περιορίζοντας το ενδιαφέρον των υπολοίπων στις υπόλοιπες τιμητικές θέσεις! Ενδεικτικό της μεγάλης ανωτερότητάς της στο χώρο των διετών φοράδων σήμερα, αποτελεί το γεγονός πως ενώ δεν πιέστηκε καθόλου και σε κανένα σημείο της διαδρομής και ενώ ο αναβάτης της την «τραβούσε» κυριολεκτικά στα τελευταία μέτρα προσπαθώντας να την «σβήσει», εν τούτοις επιβλήθηκε των αντιπάλων της εντυπωσιακά εύκολα με διαφορά 4 ½ περίπου μηκών, ενώ ο χρόνος που σημείωσε αφήνει πολλές «υποσχέσεις» για το μέλλον. Ασφαλώς έχει ενδιαφέρον να τη δούμε τώρα να «κοντράρεται» με τους αρσενικούς διετείς, καθώς έδειξε πως εκτός από την αγωνιστική ωριμότητα που διαθέτει (πράγμα δύσκολο για διετή ίππο και μάλιστα το έδειξε από την πρώτη της συμμετοχή) «έχει στα πόδια της» τέτοιες επιδόσεις που μπορούν – λαμβανομένης υπόψη και της αναμενόμενης προόδου που θα παρουσιάσει στο μέλλον – να την κατατάξουν στο τιμ των πιθανών πρωταγωνιστών για τις κλασσικές ιπποδρομίες της ηλικίας της.


Κύπελλο Αφροδίτης 2011


Μικρή Λυδία
Σε ο, τι αφορά στις υπόλοιπες συμμετέχουσες, στη δεύτερη θέση της άφιξης διακρίθηκε η ΜΩΡΑΪΤΙΣΣΑ, που είχε μάλιστα μικρο-επαφές στην εκκίνηση και παράλληλα διέτρεξε το πρώτο τμήμα της κούρσας στην εξωτερική. Παρόλα αυτά, προωθούμενη στη συνέχεια «γλυκά» από τον αναβάτη της κατάφερε να πλασαριστεί στη δεύτερη θέση της διάταξης, ενώ για μικρό διάστημα (μεταξύ 900 – 800 μέτρων περίπου) βρέθηκε να συγκαλπάζει με την κατά πολύ ανώτερή της – και τελική νικήτρια – ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ. Στη στροφή την είχε «πλευρίσει» η ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΟΥΕΪ με δυνάμεις και έδειχνε σε εκείνο το σημείο πως μάλλον θα υποσκελιστεί στο ίσωμα. Τελικά, η ΜΩΡΑΪΤΙΣΣΑ όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει βήμα μέχρι τέλους, αποκρούοντας τις επιθέσεις της ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΟΥΕΪ (την οποία πάντως παρενόχλησε ελαφρά, «τραβώντας» η ίδια ελαφρά προς την εξωτερική) αλλά πραγματοποίησε με τη σειρά της αξιόλογο φίνις και έδειξε στοιχεία μαχητικότητας. Με την πιθανολογούμενη περαιτέρω βελτίωσή της και αύξησης της αγωνιστικής της ωριμότητας, εκτιμούμε πως μπορεί προσεχώς να επιζητήσει ίσως και μία νίκη (αρκεί βεβαίως να απουσιάζει από την κούρσα η ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ!). Τρίτη στην άφιξη – 3 περίπου μήκη πίσω από τη ΜΩΡΑΪΤΙΣΣΑ – τερμάτισε η ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΟΥΕΪ, η οποία δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο από την αφετηρία. Στη συνέχεια πάντως προωθήθηκε κοντά στους πρώτους (δείχνοντας πως διαθέτει ικανοποιητική ρεπρίζ, αφού έχασε σημαντικό έδαφος στα πρώτα μέτρα) και μάλιστα δεν απέφυγε τις ατυχίες στην εξέλιξη της κούρσας, καθώς βρέθηκε να τρέχει κάπως ανοιχτά. Αν μάλιστα ο αναβάτης της δεν έκανε το λάθος να καταδιώξει την ΜΩΡΑΪΤΙΣΣΑ από πολύ νωρίς (από τα 600 μέτρα περίπου η ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΟΥΕΪ βρισκόταν υπό πίεση) τότε ίσως να ήταν αυτή που θα συνέθετε το δίδυμο πίσω από την «αχτύπητη» ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ. Με βάση τη συμπεριφορά που επέδειξε στην παρθενική της συμμετοχή στο Μαρκόπουλο, εκτιμούμε πως στην επόμενη συμμετοχή της θα εμφανιστεί ίσως και αισθητά διαφοροποιημένη προς το καλύτερο (ειδικότερα στην περίπτωση που καταφέρει να αναλάβει την πρωτοπορία), καθώς φαίνεται για φοράδα με σημαντικά περιθώρια εξέλιξης. Στην επόμενη θέση της άφιξης, 3 μήκη πιο πίσω βρέθηκε η ΝΑΡΚΗ, της οποίας η συμμετοχή δεν μπορεί να θεωρηθεί – προς το παρόν τουλάχιστον – απόλυτα ενδεικτική των δυνατοτήτων της, καθώς είχε κάποιες ατυχίες τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της κούρσας (πριν την εκκίνηση επέδειξε έντονη νευρικότητα στο σταρτ και παραβίασε τις πόρτες του μηχανήματος εκκίνησης, ενώ έφυγε με αναπήδημα και λόξευσε στα πρώτα μέτρα της διαδρομής, χάνοντας σχετικό έδαφος). Παρόλα αυτά μας προβλημάτισε ιδιαίτερα, καθώς έδειχνε «βαριά» και δυσκολευόταν να παρακολουθήσει το ρυθμό των πρωτοπόρων ακόμα στα αρχικά ενδιάμεσα τμήματα της διαδρομής. Επιπλέον, βρέθηκε να πιέζεται έντονα από πολύ νωρίς από τον αναβάτη της, γεγονός που τη ζημίωσε αισθητά στο τελικό κομμάτι της κούρσας. Υπάρχει πάντως το ενδεχόμενο να έχει κάποιο «κουμπί» η ΝΑΡΚΗ που δεν το έχει εντοπίσει ακόμα ο προπονητής της και που πιθανώς στο μέλλον να τη δούμε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο (αυτό πάντως μένει να αποδειχτεί στην πράξη, αφού προς το παρόν έδειξε δυσκολία να συναγωνιστεί πολλές από τις αντίπαλές της, παρότι πρέπει επίσης να σημειωθεί πως στο ίσωμα κάλυψε έδαφος με καλό φίνις). Πίσω από την 4η ΝΑΡΚΗ, σε απόσταση 3 ½ μηκών τερμάτισε η ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΟΥ, η οποία έδειξε μεν να διαθέτει το προσόν της αρχικής ταχύτητας – έπιασε εύκολα 2η πίσω από την ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ – όμως δεν είχε τις απαραίτητες δυνάμεις προκειμένου να «παίξει σοβαρό ρόλο» στην κούρσα. Έτσι, έδειξε να υστερεί σημαντικά έναντι αρκετών αντιπάλων της και πως χρειάζεται πολύ δουλειά προκειμένου να μπορέσει να τις συναγωνιστεί στο μέλλον με βλέψεις διάκρισης. Την τελευταία θέση κατέλαβε η ΑΝΤΟΡΙΝΓΚ ΜΑΡΙΑΝ, 5 περίπου μήκη πίσω από την 5η στην άφιξη ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΟΥ. Η επίδοση της ΑΝΤΟΡΙΝΓΚ ΜΑΡΙΑΝ δε θα ληφθεί προς το παρόν τουλάχιστον υπόψη, καθώς εξετάζοντας το video της διαδρομής διαπιστώσαμε πως η φοράδα δυσφορούσε έντονα από τα μέτρα της διαδρομής και μέχρι τέλους (κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από το «τίναγμα» της ουράς της, χωρίς μάλιστα να δέχεται μαστιγιά από τον αναβάτη της), ενώ και στην εκκίνηση είχε μία επαφή με την ομόσταβλή της ΜΩΡΑΪΤΙΣΣΑ, γεγονός που μπορεί κι αυτό με τη σειρά του να έπαιξε κάποιο μικρό ρόλο στην απόδοσή της, καθώς για την ΑΝΤΟΡΙΝΓΚ ΜΑΡΙΑΝ αυτή ήταν η πρώτη της συμμετοχή και συνεπώς θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το στοιχείο της απειρίας πέρα από όλα τα άλλα. Κρατώντας λοιπόν τις απαραίτητες επιφυλάξεις, περιμένουμε να δούμε την ΑΝΤΟΡΙΝΓΚ ΜΑΡΙΑΝ στη δεύτερη συμμετοχή της προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα και τη δυναμικότητά της.

Για τη ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ δε χρειάζεται να γίνει κάποια άλλη ιδιαίτερη αναφορά, καθώς η κλάση της αποδείχτηκε από πολύ νωρίς κι ευχόμαστε να συνεχιστεί η ανοδική της πορεία και στο μέλλον. Από τις υπόλοιπες φοράδες, τέλος, ξεχωρίζουμε ιδιαίτερα την αρκετά εξελίξιμη – κατά τη δική μας εκτίμηση – ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΟΥΕΪ.

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Los Haras

Νικητής ίππος: Jumbalaya

Jumbalaya
  
2011 Clasico Los Haras
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»