Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011


Διαβάστε την Τετάρτη 19-01-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της γκανιότας

And the winner is… Zenyatta!

Αφιέρωμα στην ετήσια απονομή των βραβείων 40th Eclipse Awards

Επιβλήθηκαν ποινές σε δέκα άτομα για στημένη ιπποδρομία

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τετάρτης 19-01-2011

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Τετάρτης 19-01-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τρίτης 18-01-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΦΕΕ (18-01-2011)
 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ
18/1/2011
Η ώρα έναρξης των ελληνικών ιπποδρομιών της Παρασκευής της 21.1.11 είναι η 16:00.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ (18-01-2011)

18 Ιανουαρίου 2011
18/1/2011
Πρόσκληση για ακρόαση στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ιπποδρομιών την Παρασκευή 21/01/2011                             

- Καλείται ο προπονητής Κος Αλ. Καραμάνογλου για την ανίχνευση της απαγορευμένης ουσίας «FLUNIXIN» στο δείγμα και στο αντίδειγμα των ούρων του ίππου ΜΠΟΥΓΚΥ ΝΤΕΪΖΥ(GB) που διαγωνίσθηκε στην 10η  ιππ/μία της 14/12/2010 όπου τερμάτισε 1ος.                                  

1.      Ανανεώνει την άδεια των κατωτέρω Γυμναστών – Σταυλιτών έως και    29/2/2012:
ΜΑΝΣΟΥΡ ΑΧΜΕΝΤ του ΡΟΥΖΝΤΙ, ΓΟΥΑΤΑΤ ΙΣΜΑΗΛ του ΓΟΥΑΤΑΤ, ΧΕΓΚΑΜΠ ΑΣΡΑΦ του ΜΠΑΤΡ, ΑΜΠΝΤΕΛ- ΡΑΧΗΜ ΜΑΧΕΡ του ΓΚΑΛΑΛ και ΑΜΠΝΤΕΛ- ΡΑΧΗΜ ΧΑΝΙ του ΡΟΥΖΝΤΙ.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ
Κ. ΚΟΝΤΟΣ - N.KANEΛΛΟΠΟΥΛΟΣ –Ι. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Τι είδαμε στην εκπομπή του HIGH TV (1ο μέρος)

Π. Δημητρίου
Την Κυριακή προβλήθηκε (κάπως καθυστερημένα) η τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV με παρουσιαστή το δημοσιογράφο κύριο Π. Δημητρίου. Μία από τις «αδυναμίες» της εκπομπής είναι η αστάθεια στην προγραμματισμένη ώρα μετάδοσής της αλλά έστω κι έτσι παραμένει η μόνη αμιγώς ιπποδρομιακή τηλεοπτική προσπάθεια σήμερα (πέραν των μεταδόσεων του ΟΔΙΕ που είναι εξειδικευμένες και αφορούν όμως μόνο στο αγωνιστικό και στοιχηματικό κομμάτι).
Η θεματολογία της εκπομπής αυτήν την εβδομάδα ήταν «φτωχή» αλλά το υλικό από την πρόσφατη εκδήλωση της ΠΑΝΕΦΙΛ ήταν πλούσιο και το ρεπορτάζ εκτενές. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:
Η εκπομπή ξεκίνησε με την αναφορά του κυρίου Δημητρίου στο γνωστό θέμα που δέσποζε τον τελευταίο καιρό και δεν είναι άλλο από τη δυναμική αντίδραση των προπονητών του Μαρκόπουλου και τη διακοπή των Ελληνικών ιπποδρομιών για σημαντικό διάστημα. Αναφέρθηκε στη συνάντησή τους στο Υπουργείο (στο οποίο συζήτησαν με την κυρία Χατζοπούλου) και στη θετική – κατά τα φαινόμενα πάντα – έκβαση που είχε η συζήτησή τους. Το μόνο που θέλουμε να προσθέσουμε ως παρατήρηση στη ρήση του κυρίου Δημητρίου πως οι αποφάσεις της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος δεν ισχύουν αν δεν υπογραφούν από τον Υπουργό είναι πως αυτό είναι μερικώς σωστό διότι όπως προβλέπεται στον Νόμο 3708/2008 στο άρθρο 10 («Ρύθμιση θεμάτων Φιλίππου Ενώσεως - Ιπποδρόμου») στην παράγραφο 2 του άρθρου αναφέρεται επί λέξει:

«…1. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ), κανονιστικές ή ατομικές, τελούν υπό την έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος μπορεί με αιτιολογημένη απόφασή του να τις ακυρώνει, τροποποιεί, να αναστέλλει προσωρινά την εκτέλεσή τους ή να αναστέλλει, περιορίζει ή επαυξάνει τις ποινές που επιβάλλονται στα υπαίτια πρόσωπα σύμφωνα με τον κώδικα ιπποδρομιών.
2. Η έγκριση αυτή παρέχεται, εντός τριάντα (30) ημερών, αφότου η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) παρέλαβε την απόφαση με τα σχετικά στοιχεία. Αν η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτη, η έγκριση θεωρείται ότι δόθηκε. …»

Όπως λοιπόν αναφέρεται ξεκάθαρα στον Νόμο μπορεί να ισχύσει οποιαδήποτε απόφαση της Φιλίππου Ενώσεως ακόμα και στην περίπτωση που παρέλθει χρονικό διάστημα τριάντα ημερών από τη στιγμή που θα παραλάβει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την απόφαση με τα σχετικά στοιχεία και δεν υπάρξει απόρριψη του Υπουργού για οποιονδήποτε λόγο (ακόμα και αν απουσιάζει δικαιολογημένα δηλαδή). Επειδή ακριβώς η απόφαση αυτή ελήφθη σε «περίεργη χρονική συγκυρία» (παραμονές Χριστουγέννων) θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως αν η υπόθεση «περνούσε στα ψιλά» και δεν υπέπιπτε στην αντίληψη των ενδιαφερομένων τότε ήταν αρκετά πιθανό να ετίθετο σε ισχύ  εντός ολίγων ημερών. Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός με βάση την αναφορά του κυρίου Δημητρίου αλλά θα πρέπει πάντοτε να τελούν υπό εγρήγορση όλοι οι ιπποδρομιακοί Φορείς για να αποτραπεί πλήρως η πιθανότητα να επιχειρηθεί στο μέλλον να περάσει οποιαδήποτε απόφαση «από το παράθυρο»…
Στη συνέχεια αναφέρθηκε (υπό τύπου είδησης) η πληροφορία πως «… θα πρέπει να αναμένουμε σοβαρότατες εξελίξεις στα θεμέλια των ιπποδρομιών…». Με όλη την καλή διάθεση που διαθέτουμε θα πρέπει να σχολιάσουμε πως αυτό δεν αποτελεί είδηση αλλά προαναγγελία εξελίξεων και μάλιστα χωρίς να δηλώνεται σε κανένα σημείο περί τίνος πρόκειται και σε τι αφορά. Ως εκ τούτου, δεν καταλάβαμε τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης αναφοράς. Την είδηση πως επίκειται η αποσφράγιση των φακέλων για το διαγωνισμό που αφορά στην τηλεοπτική παραγωγή του Οργανισμού την ακούσαμε και αναμένουμε με ενδιαφέρον τι θα προκύψει. Πάντως οφείλουμε να κρατήσουμε αρκετές επιφυλάξεις για τον ΟΔΙΕ που ενώ φαινόταν ήδη προ καιρού έτοιμος για να ξεκινήσει με τις Αγγλικές ιπποδρομίες εν τούτοις καθυστερεί χαρακτηριστικά, γεγονός που μάλλον φανερώνει πλήρη αποσυντονισμό ενεργειών και δράσεων. Συνεπώς, αν στο «τελειωμένο θέμα» της εισόδου των Αγγλικών ιπποδρομιών στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ σημειώνεται τόση μεγάλη καθυστέρηση δεν τολμούμε να φανταστούμε πότε θα υλοποιηθεί η τηλεοπτική παραγωγή…

(διαβάστε τη συνέχεια στο 2ο μέρος)

«Ιπποδρομίες»
Τι είδαμε στην εκπομπή του HIGH TV (2ο μέρος)

(συνέχεια από το 1ο μέρος)

Αφήσαμε τελευταίο το σχόλιο του κυρίου Δημητρίου με το οποίο καταφέρθηκε εναντίον όλων όσων πιστεύουν και αρθρογραφούν υπέρ της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού Ιπποδρόμου χρησιμοποιώντας μάλιστα εκφράσεις που θεωρούμε πως δε συνάδουν με το ήθος και το κύρος τόσο το δικό του όσο και της εκπομπής την οποία παρουσιάζει. Επειδή και οι «Ιπποδρομίες» ανήκουν στη μερίδα των ιπποδρομιακών μέσων που τάσσονται ανοιχτά και απερίφραστα υπέρ της ανάγκης να ξεφύγει ο Ιππόδρομος από τα «δεσμά» και τον «σφιχτό εναγκαλισμό» του Κράτους εκτιμούμε πως χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας προς πάντες (που πιθανώς είτε δεν έχει τύχει να διαβάσουν τα δημοσιεύματά μας ή έπεσαν οι ίδιοι θύματα παραπληροφόρησης) με τη σημείωση πως εμείς δε θα επιλέξουμε την ευθεία αντιπαράθεση με κανένα πρόσωπο που έτυχε να έχει διαφορετική άποψη από τη δική μας (ακόμα και τους υβριστές μας) αλλά θα επιμείνουμε στη «σταθερή οδό» που διαλέξαμε από την αρχή: θέσεις, προτάσεις, επιχειρήματα και ιδέες και προ πάντων αγάπη για τις ιπποδρομίες.
Ο Ελληνικός Ιππόδρομος έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια σε δεινή θέση, τόσο σε ο, τι αφορά στα οικονομικά του όσο και σε θέματα ευρύτερης απήχησης και αποδοχής του από την κοινωνία. Τα στοιχεία (που είναι αδιαμφισβήτητα) δείχνουν περίτρανα πως ο ΟΔΙΕ αποτελεί εδώ και καιρό «αποπαίδι» του Κράτους (καίτοι στο παρελθόν αποτελούσε βασικό χρηματοδότη του Αθλητισμού) εξαιτίας διαχρονικών πολιτικών επιλογών των οποίων αγνοούμε τα κίνητρα και τις προθέσεις, καθώς επίσης και εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών και ενεργειών των δύο Ανώτατων Ιπποδρομιακών Αρχών (ΟΔΙΕ και ΦΕΕ) που έφεραν τον Ιππόδρομο στα όριά του. Ένας στοιχηματικός Οργανισμός μονοπωλιακού χαρακτήρα που είναι επί μακρόν ελλειμματικός και ζημιογόνος ταυτόχρονα (για να μην ισχυριστούν κάποιοι πως φταίει μόνον η μεταφορά στο Μαρκόπουλο και το δάνειο για την κατασκευή του Νέου Ιπποδρόμου) ενώ – εξ ορισμού – θα έπρεπε να είναι λίαν κερδοφόρος και «πολλά υποσχόμενος» (ενόψει μάλιστα και της επικείμενης απελευθέρωσης της Διαδικτυακής αγοράς) είναι σίγουρο πως βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση. Ο ΟΔΙΕ εδώ και χρόνια λειτουργούσε ως «Δημόσια επιχείρηση» (με ο, τι αυτό συνεπάγεται), χωρίς σαφές και στοχευμένο επιχειρηματικό σχέδιο και χωρίς συγκεκριμένη προοπτική για το μέλλον. Από την άλλη, το Κράτος μέχρι πρόσφατα δεν έκανε τίποτα για να αναστρέψει αυτήν την κατάσταση, ή μάλλον θα λέγαμε πως μέχρι την «προ-Μνημονίου εποχή» επικράτησαν «άλλες νοοτροπίες», αυτές που εξέθρεψαν (γενικά) το «κομματικό Κράτος» και έφεραν τον Ιππόδρομο στη σημερινή του τραγική κατάσταση. Η απουσία πολιτικής βούλησης, η «περίεργη» συμπεριφορά της ΦΕΕ κατά καιρούς και η δυστοκία των τελευταίων Διοικήσεων του ΟΔΙΕ έφεραν τις Ελληνικές ιπποδρομίες προ αδιεξόδου. 
Στη σημερινή συγκυρία με τη χώρα υπό καθεστώς Μνημονίου, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να πιέζουν για γρήγορες και ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές (ας μην ξεχνάμε πως ο ΟΔΙΕ συγκαταλέγεται μεταξύ των ΔΕΚΟ) ωθούν τα πράγματα αναγκαστικά προς την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τον Οργανισμό, πράγμα που έχει προ καιρού ανακοινωθεί επίσημα από την Κυβέρνηση και μας προξενεί μεγάλη απορία γιατί ο κύριος Δημητρίου «αρνείται να το πιστέψει» μέχρι και σήμερα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την επιστολή του υπεύθυνου λειτουργίας των «Ιπποδρομιών», κυρίου Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη ο οποίος τέσσερις μήνες πριν την ανακοίνωση της Κυβέρνησης «τόλμησε» να μιλήσει πρώτος από όλους για τη μετάβαση του Ελληνικού Ιπποδρόμου σε άλλου τύπου ιδιοκτησιακό καθεστώς (μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών που απέστειλε τον περασμένο Ιούνιο και η οποία δημοσιεύθηκε εδώ και καιρό στις «Ιπποδρομίες»). Η συνεκτίμηση των οικονομικο-πολιτικών δεδομένων και η ανάλυση που κάναμε για το ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα μας ώθησαν να συμφωνήσουμε κι εμείς στο συμπέρασμα πως η προσπάθεια εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή θα αποβεί άκαρπη. Ως εκ τούτου εμείς εκτιμήσαμε πως το δίλλημα «στρατηγικός επενδυτής ή κλείσιμο» θα μετατραπεί σε «πώληση ή κλείσιμο». Και το «κλείσιμο» δεν είναι δική μας επινόηση αλλά επιταγή της τρόικας και του ΔΝΤ για όσες ΔΕΚΟ δεν επιτύχουν τους στόχους τους, να αποβούν δηλαδή κερδοφόρες. Επειδή όμως συζητούμε όχι μόνον περί της τύχης ενός Οργανισμού αλλά και περί της τύχης ενός ολόκληρου αθλήματος, του αθλήματος των ιπποδρομιών, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι μονόδρομος και είναι σαφέστατα «πώληση». Αυτές είναι οι δικές μας εκτιμήσεις, έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, τη θεμελιώνουμε με αδιάψευστα στοιχεία και πάνω σε αυτά κάνουμε τις θεωρητικές εκτιμήσεις μας, οι οποίες (όπως ισχύει και για όσους έχουν άλλη άποψη) μέλλει να αποδειχθούν ή να διαψευσθούν. Για εμάς δεν τίθεται θέμα αν θα δικαιωθεί η σκέψη μας ή όχι, απλώς αδυνατούμε να κατανοήσουμε τις όποιες εμμονές υπάρχουν γύρω από το «αποτυχημένο πείραμα» του Κρατικού Ιπποδρόμου, εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι που εμείς αγνοούμε…
Κ. Τσολακάκης
Κλείνοντας την αναφορά μας στην τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή της Κυριακής θα σταθούμε στο - μεγάλο σε έκταση - ρεπορτάζ του κυρίου Δημητρίου από την ετήσια εκδήλωση της ΠΑΝΕΦΙΛ που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη 12-01-2011 στο ξενοδοχείο Metropolitan. Από αυτά που είδαμε, ξεχωρίσαμε την καλή ομολογουμένως πρωτοβουλία της ΠΑΝΕΦΙΛ να βραβεύσει έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο των ιπποδρομιών, τον κύριο Κ. Τσολακάκη και φυσικά του ευχόμαστε κι εμείς με τη σειρά μας να είναι γερός και δυνατός και να προσφέρει στις ιπποδρομίες για πολλά χρόνια ακόμα! Να σημειώσουμε πάντως πως αν η ΠΑΝΕΦΙΛ παραμείνει στις βραβεύσεις και στο κόψιμο της πίτας και δε «σπάσει αυγά» αργά ή γρήγορα θα παραδοθεί στη χλεύη του ιπποδρομιακού κόσμου διότι οι φίλιπποι πλέον δε συγχωρούν λάθη και ολιγωρίες. Μας συγκίνησε επίσης η παρουσία του βετεράνου αναβάτη κυρίου Β. Σοκολάι ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση και μάλιστα ακούστηκαν στο βίντεο κάποιες υποσχέσεις για τη στήριξή του που ευχόμαστε αυτή τη φορά να υλοποιηθούν και να μη μείνουμε και πάλι στα λόγια. Το πλέον αξιοσημείωτο αυτής της εκδήλωσης ήταν η απουσία συζήτησης επί των ιπποδρομιακών θεμάτων, γεγονός που αναγράφεται και στα σχόλια που ανάρτησε η ίδια η ΠΑΝΕΦΙΛ στην επίσημη ιστοσελίδα της (και που αναδημοσιεύσαμε κι εμείς) και οφειλόταν (σύμφωνα πάντα με το κείμενο της ΠΑΝΕΦΙΛ) στο γεγονός πως δεν είχε προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία… (!) Ο μόνος που «ξεχώρισε» για άλλη μια φορά (από αυτά που είδαμε στην εκπομπή πάντα, για να μην αδικήσουμε κάποιον ενδεχομένως) ήταν ο Πρόεδρος του ΕΛΣΙΙΠ κύριος Ν. Παπαδόπουλος που είπε κάποιες από τις αλήθειες που «πονάνε» και που δύσκολα «αγγίζουν» κάποιοι.
Στην εβδομάδα που διανύουμε (καλώς εχόντως των πραγμάτων) θα πρέπει να επανέλθουμε στους γνωστούς ιπποδρομιακούς ρυθμούς και έτσι περιμένουμε με ενδιαφέρον την εκπομπή της ερχόμενης εβδομάδας, ελπίζοντας να έχει προκύψει – στο μεσοδιάστημα – κάποια θετική είδηση που να αφορά στον Ελληνικό Ιππόδρομο.

«Ιπποδρομίες»
Σχόλια και αναλύσεις για την κούρσα Wiliiam Hill King George VI Chase 2011 (2ο μέρος)

(συνέχεια πό το 1ο μέρος)

Kauto Star
Ο τρίτος που έδειξε πως μπορούσε να κάνει κάτι αξιόλογο ήταν ο ομόσταβλος του νικητή (και 2ο όπως προείπαμε στην άφιξη) Riverside Theatre ο οποίος βεβαίως δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί πλήρως το νικητή.
Η νίκη του Long Run είχε ως αποτέλεσμα να «ψαλιδιστούν» οι αποδόσεις του για νίκη στο Gold Cup (σήμερα κυμαίνονται μεταξύ 4:1 και 5:1 από 25:1 που βρίσκονταν προ της νίκης του) ενώ σε ο, τι αφορά στον Kauto Star ο προπονητής του Paul Nichols σε δηλώσεις του δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει το γεγονός πως η ηλικία του μάλλον αρχίζει να «μιλά» επηρεάζοντας την απόδοσή του (θυμίζουμε πως ο 11ετής Kauto Star έχασε από τον 6ετή Long Run), ενώ ερωτηθείς για πιθανή απόσυρση του kauto Star από την ενεργό δράση τόνισε πως δε θα βιαστεί να αποφασίσει άμεσα και πως θα προηγηθεί συζήτηση με τον ιδιοκτήτη του, για να συμπληρώσει (αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο) πως δε βλέπει το λόγο γιατί να μη συμμετάσχει στο Gold Cup (κάτι που πάντως εκ πρώτης όψεως φαντάζει κάπως δύσκολο μετά και τη γνωματευθείσα ρινορραγία που υπέστη, παρόλα αυτά οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για σίγουρη συμμετοχή του kauto Star που δείχνει ευδιάθετος και πανέτοιμος στην προσπάθειά του να κατακτήσει για 3η φορά το Gold Cup που θα διεξαχθεί το Μάρτιο στο Cheltenham Festival). Ίσως λοιπόν εκεί δούμε τον kauto Star να «παίρνει τη ρεβάνς» από τον Long Run του οποίου θεωρείται μάλλον βέβαιη η συμμετοχή, καθώς μάλιστα θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη στην ιπποδρομία στην οποία μόνον ο ίππος Mill House σημείωσε κι αυτός ως 6ετής (το 1963).
Από σήμερα εγκαινιάζουμε και το ενσωματωμένο βίντεο στο άρθρο, συνεπώς μπορείτε να παρακολουθήσετε το William Hill King Geogre VI Chase 2011 χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθείτε από τη σελίδα των «Ιπποδρομιών». Επίσης τοποθετήθηκε βίντεο στην αρχική σελίδα ώστε από δω και μπρος να λειτουργήσει ως το αρχείο μας (προσεχώς θα προστεθούν σε αυτό και οι ιπποδρομίες που βρίσκονται σήμερα στη θεματική ενότητα «Videos - παρουσιάσεις»).
Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται!

 

«Ιπποδρομίες»

Σχόλια και αναλύσεις για την κούρσα Wiliiam Hill King George VI Chase 2011 (1ο μέρος)

Long Run
Ο ίππος Long Run επιβεβαίωσε τη στοιχηματική προτίμηση του κόσμου λίγο πριν την εκκίνηση της κούρσας (τερμάτισε με απόδοση 9:2 στο γκανιάν) αποτρέποντας τον ίππο Kauto Star από το να σημειώσει μία «ιστορική νίκη», κατακτώντας τη συγκεκριμένη ιπποδρομία για 5η φορά στην καριέρα του, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς ίππος μέχρι σήμερα! Στις δηλώσεις που προηγήθηκαν της ιπποδρομίας συζητιόταν έντονα αν θα μπορούσε ο Kauto Star να επικρατήσει για 5η συνεχόμενη φορά σε κούρσα Grade 1 και παρά το γεγονός πως ο αναβάτης του (Tony McCoy) έκανε το καλύτερο δυνατό δεν μπόρεσε τελικά να συναγωνιστεί τον 6ετή Long Run που είναι ιδιοκτησίας του Robert Waley Cohen ο οποίος επικράτησε σαρωτικά με 12 μήκη διαφορά προηγούμενος του ομόσταβλού του Riverside Theatre. Για τον προπονητή Henderson ήταν η 2η νίκη ιπποδρομίας Grade 1 την ίδια ημέρα μιας και λίγο νωρίτερα είχε δει τον ίππο Binocular να επιστρέφει στην ανώτερη δυνατή φόρμα του κατακτώντας το Christmas Hurdle. Πραγματοποιώντας κατά κανόνα δυναμικές εμφανίσεις με διαδρομή ημιαναμονής ή αναμονής ο μαθητευόμενος αναβάτης του νικητή και γιος του ιδιοκτήτη του, Sam Walel Cohen ακολούθησε από κοντά τον επικεφαλής (στο μεγαλύτερο διάστημα της κούρσας) Nacarat από το τέλος του πρώτου γύρου και 3 εμπόδια πριν τον τερματισμό πέρασε στην πρωτοπορεία και από εκείνο το σημείο άρχισε να αποσπάται των αντιπάλων του κερδίζοντας επιβλητικά.
Προς το τέλος φάνηκαν να διαθέτουν κάποια τύχη (σε ο, τι αφορά στην υπόθεση της νίκης πάντα) τρεις μόνον ίπποι, με τον φαβορί Kauto Star (που υπερασπιζόταν τον τίτλο του) να πραγματοποιεί κάποιες άσχημες υπερπηδήσεις των εμποδίων στη διαδρομή, κάτι που ανάγκασε τον αναβάτη του να «δουλεύει» σκληρά προς το τέλος στην προσπάθειά του να επανέλθει για να διεκδικήσει κάτι καλό στο τέλος, ενώ ο κόσμος με μαζικές ιαχές τον επευφημούσε. Παρόλα αυτά ο Kauto Star έδειχνε να μη βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και πριν την είσοδο στην τελική ευθεία φάνηκε πως δε διέθετε τις απαραίτητες δυνάμεις για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ένα λάθος του ίππου στο προτελευταίο εμπόδιο «σφράγισε» οριστικά την τύχη του. Η σημαντική υστέρησή του πάντως έναντι του νικητή μπορεί να οφείλεται και στη μικρής έκτασης ρινορραγία που υπέστη και η οποία διαπιστώθηκε αρκετά μετά την ιπποδρομία. Πιο συγκεκριμένα, η ρινορραγία διαπιστώθηκε στο στάβλο του όταν ο Kauto Star πήγε να πιει λίγο νερό με την κίνησή του ρινορράγησε και από τα δύο ρουθούνια.

(διαβάστε τη συνέχεια στο 2ο μέρος)

«Ιπποδρομίες»
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΔΙΕ (17-01-2011)

17/1/2011
ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ
Ένα τυχερό δελτίο του ιπποδρομιακού στοιχήματος ΤΕΤΡΑΠΛΟ βρέθηκε στην 5η ιπποδρομία της Δευτέρας 17/01/ 2011 στο πρακτορείο (κωδικός: 282) της κας. Μεταλλινού Ζωής στην Κέρκυρα.
Ο τυχερός φίλιππος έγινε πλουσιότερος κατά 51.317,71€ .

Σημ.: Στο ανωτέρω ποσό θα γίνει παρακράτηση των νόμιμων φόρων

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε


Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»