Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Τι είδαμε στην εκπομπή του HIGH TV (1ο μέρος)

Π. Δημητρίου
Την Κυριακή προβλήθηκε (κάπως καθυστερημένα) η τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV με παρουσιαστή το δημοσιογράφο κύριο Π. Δημητρίου. Μία από τις «αδυναμίες» της εκπομπής είναι η αστάθεια στην προγραμματισμένη ώρα μετάδοσής της αλλά έστω κι έτσι παραμένει η μόνη αμιγώς ιπποδρομιακή τηλεοπτική προσπάθεια σήμερα (πέραν των μεταδόσεων του ΟΔΙΕ που είναι εξειδικευμένες και αφορούν όμως μόνο στο αγωνιστικό και στοιχηματικό κομμάτι).
Η θεματολογία της εκπομπής αυτήν την εβδομάδα ήταν «φτωχή» αλλά το υλικό από την πρόσφατη εκδήλωση της ΠΑΝΕΦΙΛ ήταν πλούσιο και το ρεπορτάζ εκτενές. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:
Η εκπομπή ξεκίνησε με την αναφορά του κυρίου Δημητρίου στο γνωστό θέμα που δέσποζε τον τελευταίο καιρό και δεν είναι άλλο από τη δυναμική αντίδραση των προπονητών του Μαρκόπουλου και τη διακοπή των Ελληνικών ιπποδρομιών για σημαντικό διάστημα. Αναφέρθηκε στη συνάντησή τους στο Υπουργείο (στο οποίο συζήτησαν με την κυρία Χατζοπούλου) και στη θετική – κατά τα φαινόμενα πάντα – έκβαση που είχε η συζήτησή τους. Το μόνο που θέλουμε να προσθέσουμε ως παρατήρηση στη ρήση του κυρίου Δημητρίου πως οι αποφάσεις της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος δεν ισχύουν αν δεν υπογραφούν από τον Υπουργό είναι πως αυτό είναι μερικώς σωστό διότι όπως προβλέπεται στον Νόμο 3708/2008 στο άρθρο 10 («Ρύθμιση θεμάτων Φιλίππου Ενώσεως - Ιπποδρόμου») στην παράγραφο 2 του άρθρου αναφέρεται επί λέξει:

«…1. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ), κανονιστικές ή ατομικές, τελούν υπό την έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος μπορεί με αιτιολογημένη απόφασή του να τις ακυρώνει, τροποποιεί, να αναστέλλει προσωρινά την εκτέλεσή τους ή να αναστέλλει, περιορίζει ή επαυξάνει τις ποινές που επιβάλλονται στα υπαίτια πρόσωπα σύμφωνα με τον κώδικα ιπποδρομιών.
2. Η έγκριση αυτή παρέχεται, εντός τριάντα (30) ημερών, αφότου η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) παρέλαβε την απόφαση με τα σχετικά στοιχεία. Αν η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτη, η έγκριση θεωρείται ότι δόθηκε. …»

Όπως λοιπόν αναφέρεται ξεκάθαρα στον Νόμο μπορεί να ισχύσει οποιαδήποτε απόφαση της Φιλίππου Ενώσεως ακόμα και στην περίπτωση που παρέλθει χρονικό διάστημα τριάντα ημερών από τη στιγμή που θα παραλάβει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την απόφαση με τα σχετικά στοιχεία και δεν υπάρξει απόρριψη του Υπουργού για οποιονδήποτε λόγο (ακόμα και αν απουσιάζει δικαιολογημένα δηλαδή). Επειδή ακριβώς η απόφαση αυτή ελήφθη σε «περίεργη χρονική συγκυρία» (παραμονές Χριστουγέννων) θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως αν η υπόθεση «περνούσε στα ψιλά» και δεν υπέπιπτε στην αντίληψη των ενδιαφερομένων τότε ήταν αρκετά πιθανό να ετίθετο σε ισχύ  εντός ολίγων ημερών. Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός με βάση την αναφορά του κυρίου Δημητρίου αλλά θα πρέπει πάντοτε να τελούν υπό εγρήγορση όλοι οι ιπποδρομιακοί Φορείς για να αποτραπεί πλήρως η πιθανότητα να επιχειρηθεί στο μέλλον να περάσει οποιαδήποτε απόφαση «από το παράθυρο»…
Στη συνέχεια αναφέρθηκε (υπό τύπου είδησης) η πληροφορία πως «… θα πρέπει να αναμένουμε σοβαρότατες εξελίξεις στα θεμέλια των ιπποδρομιών…». Με όλη την καλή διάθεση που διαθέτουμε θα πρέπει να σχολιάσουμε πως αυτό δεν αποτελεί είδηση αλλά προαναγγελία εξελίξεων και μάλιστα χωρίς να δηλώνεται σε κανένα σημείο περί τίνος πρόκειται και σε τι αφορά. Ως εκ τούτου, δεν καταλάβαμε τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης αναφοράς. Την είδηση πως επίκειται η αποσφράγιση των φακέλων για το διαγωνισμό που αφορά στην τηλεοπτική παραγωγή του Οργανισμού την ακούσαμε και αναμένουμε με ενδιαφέρον τι θα προκύψει. Πάντως οφείλουμε να κρατήσουμε αρκετές επιφυλάξεις για τον ΟΔΙΕ που ενώ φαινόταν ήδη προ καιρού έτοιμος για να ξεκινήσει με τις Αγγλικές ιπποδρομίες εν τούτοις καθυστερεί χαρακτηριστικά, γεγονός που μάλλον φανερώνει πλήρη αποσυντονισμό ενεργειών και δράσεων. Συνεπώς, αν στο «τελειωμένο θέμα» της εισόδου των Αγγλικών ιπποδρομιών στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ σημειώνεται τόση μεγάλη καθυστέρηση δεν τολμούμε να φανταστούμε πότε θα υλοποιηθεί η τηλεοπτική παραγωγή…

(διαβάστε τη συνέχεια στο 2ο μέρος)

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»