Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Σχόλια και αναλύσεις για την κούρσα Wiliiam Hill King George VI Chase 2011 (1ο μέρος)

Long Run
Ο ίππος Long Run επιβεβαίωσε τη στοιχηματική προτίμηση του κόσμου λίγο πριν την εκκίνηση της κούρσας (τερμάτισε με απόδοση 9:2 στο γκανιάν) αποτρέποντας τον ίππο Kauto Star από το να σημειώσει μία «ιστορική νίκη», κατακτώντας τη συγκεκριμένη ιπποδρομία για 5η φορά στην καριέρα του, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς ίππος μέχρι σήμερα! Στις δηλώσεις που προηγήθηκαν της ιπποδρομίας συζητιόταν έντονα αν θα μπορούσε ο Kauto Star να επικρατήσει για 5η συνεχόμενη φορά σε κούρσα Grade 1 και παρά το γεγονός πως ο αναβάτης του (Tony McCoy) έκανε το καλύτερο δυνατό δεν μπόρεσε τελικά να συναγωνιστεί τον 6ετή Long Run που είναι ιδιοκτησίας του Robert Waley Cohen ο οποίος επικράτησε σαρωτικά με 12 μήκη διαφορά προηγούμενος του ομόσταβλού του Riverside Theatre. Για τον προπονητή Henderson ήταν η 2η νίκη ιπποδρομίας Grade 1 την ίδια ημέρα μιας και λίγο νωρίτερα είχε δει τον ίππο Binocular να επιστρέφει στην ανώτερη δυνατή φόρμα του κατακτώντας το Christmas Hurdle. Πραγματοποιώντας κατά κανόνα δυναμικές εμφανίσεις με διαδρομή ημιαναμονής ή αναμονής ο μαθητευόμενος αναβάτης του νικητή και γιος του ιδιοκτήτη του, Sam Walel Cohen ακολούθησε από κοντά τον επικεφαλής (στο μεγαλύτερο διάστημα της κούρσας) Nacarat από το τέλος του πρώτου γύρου και 3 εμπόδια πριν τον τερματισμό πέρασε στην πρωτοπορεία και από εκείνο το σημείο άρχισε να αποσπάται των αντιπάλων του κερδίζοντας επιβλητικά.
Προς το τέλος φάνηκαν να διαθέτουν κάποια τύχη (σε ο, τι αφορά στην υπόθεση της νίκης πάντα) τρεις μόνον ίπποι, με τον φαβορί Kauto Star (που υπερασπιζόταν τον τίτλο του) να πραγματοποιεί κάποιες άσχημες υπερπηδήσεις των εμποδίων στη διαδρομή, κάτι που ανάγκασε τον αναβάτη του να «δουλεύει» σκληρά προς το τέλος στην προσπάθειά του να επανέλθει για να διεκδικήσει κάτι καλό στο τέλος, ενώ ο κόσμος με μαζικές ιαχές τον επευφημούσε. Παρόλα αυτά ο Kauto Star έδειχνε να μη βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και πριν την είσοδο στην τελική ευθεία φάνηκε πως δε διέθετε τις απαραίτητες δυνάμεις για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ένα λάθος του ίππου στο προτελευταίο εμπόδιο «σφράγισε» οριστικά την τύχη του. Η σημαντική υστέρησή του πάντως έναντι του νικητή μπορεί να οφείλεται και στη μικρής έκτασης ρινορραγία που υπέστη και η οποία διαπιστώθηκε αρκετά μετά την ιπποδρομία. Πιο συγκεκριμένα, η ρινορραγία διαπιστώθηκε στο στάβλο του όταν ο Kauto Star πήγε να πιει λίγο νερό με την κίνησή του ρινορράγησε και από τα δύο ρουθούνια.

(διαβάστε τη συνέχεια στο 2ο μέρος)

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»