Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ιππόδρομος: Προσωρινή συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ ΟΔΙΕ – εργαζομένων στο μηχάνημα εκκίνησης


Με σημερινή νεότερη ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι ενημερώνουν για τις χθεσινές διαπραγματεύσεις – «Κατασταλάξαμε, τελικώς, σε μία μέση λύση», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βοηθοί στο σταρτ



Διαβάστε την καινούργια ανακοίνωση:


ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ,  20   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ ΕΚΚΙΝΗΣΕΩΣ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΕΧΘΕΣ, ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-11-2012 ΚΑΙ ΩΡΑ13:15 Μ.Μ., ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Ι.Ε.) ΚΥΡΙΟ ΖΑΧΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥΡΙΟΥ ΣΠΑΘΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝΩΝ ΙΠΠΩΝ (Ε.Π.Δ.Ι.), ΘΕΤΟΝΤΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΑΝ, ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ. ΕΠΕΙΔΗ, ΤΑ ΟΣΑ ΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΕΧΡΗΖΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ, ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΑΜΕ, ΤΕΛΙΚΩΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ΟΠΟΥ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΝ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΛΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ.

ΤΕΛΟΣ, ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΦΙΛΙΠΠΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ, ΩΣ ΕΠΡΕΠΕ, ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΩΣ ΑΙΤΙΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΛΛΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΗ ΕΠΑΡΚΕΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ, ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΑΡΙΣΤΑ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ, ΑΠΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΣ.

Υ.Γ.: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Π.Δ.Ι., ΚΥΡΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΜΥΚΟΝΙΑΤΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ.

ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 
ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ ΕΚΚΙΝΗΣΕΩΣ


Σημ. «Ιπποδρομιών»: Από ο, τι προκύπτει λοιπόν από το περιεχόμενο αυτής της νέας ανακοίνωσης, πρέπει να επιτεύχθηκε κάποιου είδους προσωρινή συμφωνία μεταξύ του ΟΔΙΕ και των εργαζομένων στην αφετηρία εκκίνησης (οι λεπτομέρειες της οποίας δεν περιγράφονται στο κείμενο), παρόλα αυτά ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος μίας νέας «κρίσης», δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι αναφέρουν επί λέξει ότι: «… οποιαδήποτε ενδεχόμενη ύπαρξη προσωρινότητας αυτής θα αποδειχτεί στο εγγύς μέλλον…». Συνεπώς, αν δεν ικανοποιηθούν σχετικά σύντομα τα – δίκαια, σε κάθε περίπτωση – αιτήματα των ευκαιριακά απασχολούμενων στο σταρτ, τότε ενδεχομένως να υπάρξουν καινούργιες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από την πλευρά τους. Φαίνεται τελικά πως «το έχει η μοίρα του», κάθε χρόνο και όσο πλησιάζουμε κοντά στα Χριστούγεννα, ο Ελληνικός Ιππόδρομος να «φλέγεται»…
«Ιπποδρομίες»

Ιππόδρομος: Πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε επιτέλους;


Φτάσαμε στα μέσα Νοεμβρίου και ακόμα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης του στίβου(!) – Δεν έχει τοποθετηθεί η άμμος στην πίστα, ενέργεια που έπρεπε να είχε γίνει από το περασμένο καλοκαίρι(!)


Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες πολύ θλιβερών καταστάσεων

Ώρα… ΟΔΙΕ…

Κάθε χρόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και πιο συγκεκριμένα στην χρονική περίοδο της ολιγοήμερης διακοπής των Ελληνικών Ιπποδρομιών πραγματοποιούνται οι ετήσιες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του στίβου προκειμένου με την επανέναρξη της ιπποδρομιακής σεζόν αυτός να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για αναβάτες και άλογα. Φέτος, βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί η άμμος, αυτή που κανονικά θα έπρεπε να είχε προστεθεί από τα μέσα Αυγούστου! Δεν μιλάμε δηλαδή για μία τυπική καθυστέρηση, αλλά για ώρα… ΟΔΙΕ…, όπου κάποιοι δείχνουν να βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου και να ενεργούν ο, τι ώρα θέλουν και όποτε εκείνοι νομίζουν, λες και δεν υπάρχουν διαδικασίες και συγκεκριμένες προδιαγραφές που πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα! Φαινόμενα απαράδεκτα, τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή να φέρουν την «καταστροφή»!

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα…

Και ποια θα είναι αυτή η καταστροφή; Μα, το να συμβεί άλλο ένα σοβαρό, πάρα πολύ σοβαρό ατύχημα… Πριν από μερικές ημέρες είχαμε τον θάνατο δύο ίππων κατά την διάρκεια διεξαγωγής των Ιπποδρομιών, υπάρχουν δύο παιδιά του Ελληνικού Ιπποδρόμου, δύο πολύ καλοί αναβάτες «καθηλωμένοι» σε μία καρέκλα… Υπάρχει καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου με αναστολή για τους υπευθύνους του ΟΔΙΕ αναφορικά με την τελευταία – χρονικά - περίπτωση εξ αυτών, του άτυχου αναβάτη Παναγιώτη Λιάκου… Αν συμβεί τώρα το παραμικρό, ορισμένοι θα «πάνε μέσα» στα σίγουρα…

Είναι μάλλον αυτονόητο πως κανείς από μας δεν θέλει να μπουν κάποιοι στην φυλακή, όχι επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι, αλλά γιατί δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε ποτέ ξανά τέτοιες φρικτές στιγμές στον Ελληνικό Ιππόδρομο με νέα πολύ σοβαρά ατυχήματα. Προτού λοιπόν να είναι αργά (αν και από ο, τι φαίνεται είναι πολύ αργά, αφού οι δυνατές βροχοπτώσεις ήδη ξεκίνησαν και ως εκ τούτου οποιαδήποτε εργασία και αν επιτελεστεί από δω και πέρα δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που θα υπήρχαν αν οι εργασίες εκτελούνταν κανονικά και στην ώρα τους το καλοκαίρι) πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα – και με απόλυτα ορθό τρόπο – η συντήρηση του στίβου.

Οι μεγάλες ευθύνες της Φιλίππου Ένωσης

Άνθρωποι και άλογα «τζογάρουν» καθημερινά τις ζωές τους στο Μαρκόπουλο, σε έναν στίβο – καρμανιόλα… Η Φίλιππος Ένωση, που είχε κλείσει στο παρελθόν τον Ιππόδρομο για ένα και πλέον μήνα, μετά το πολύ σοβαρό περιστατικό τραυματισμού αναβάτη (για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα ακόμα αναμένεται πόρισμα…) δεν βλέπει τίποτα σήμερα; Και αν έχει διαπιστώσει κάτι, τι ακριβώς έχει κάνει; Έχει επικοινωνία με τον ΟΔΙΕ για το θέμα, ή θα πρέπει – ω!, μη γένοιτο - να ξανασυμβεί το απευκταίο για να έχουμε κινητοποιήσεις και αναλήψεις πρωτοβουλιών;

«Ιπποδρομίες»

Τυχερά παιχνίδια: Φρένο στο Ελληνικό Νομοσχέδιο για τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια απειλεί να βάλει η RGA!


Άμεσα θέση σχετικά με το ελληνικό νομοσχέδιο για τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, πήρε η Remote Gambling Association (Ένωση Διαδικτυακού Τζόγου)



Η RGA μέσω μίας έγγραφης καταγγελίας που δημοσίευσε καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει άμεσα μέτρα κατά της νέας Ελληνικής Νομοθεσίας που καταπατά την ελεύθερη αγορά μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της RGA:

Μετά την πρόσφατη δημοσίευση μιας σειράς μέτρων εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης που έχουν ως στόχο να κλείσουν την ελληνική αγορά online τζόγου και να προστατέψουν την θέση του ΟΠΑΠ, η Remote Gambling Association ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει μέσω νόμιμων οδών τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σ’ Ελληνικό επίπεδο ν’ αμφισβητήσει την επιβολή τους.

Την περασμένη εβδομάδα η Ελληνική Κυβέρνηση δημοσίευσε μια σειρά περιοριστικών μέτρων στον κλάδο του online τζόγου που περιλαμβάνει πρόστιμα και άλλα πολλά σε επιχειρήσεις, παρόχους, εταιρίες μέσων μαζικής ενημέρωσης, πιστωτικά ιδρύματα ακόμη και σε καταναλωτές!

Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου 2012 και η RGA γνωρίζει ότι μερικές επιχειρήσεις έχουν ήδη λάβει εντολή παύσης από την Ελληνική Επιτροπή Τυχερών Παιγνίων.

Οι κανονισμοί αυτοί είχαν περάσει μέσα από το νόμο 4002 του 2011 που φιλοδοξούσε ν’ ανοίξει ένα νέο καθεστώς αδειοδοτήσεων, αλλά η διαδικασία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Η RGA έχει καταθέσει έγγραφη διαμαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με το Ελληνικό Νομοσχέδιο και βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους δικηγόρους της σε Αθήνα και Βρυξέλλες ώστε να καταγγείλει την εφαρμογή των ρυθμίσεων που παραβιάζουν ξεκάθαρα την συνθήκη της Ε.Ε. και είναι πρακτικά ανεφάρμοστες.

Ο Clive Hawkswood εκτελεστικός διευθυντής της RGA δήλωσε σχετικά με το θέμα: Τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν καθιερωθεί βιαστικά και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παραβιάζουν κατάφωρα την φύση της ελεύθερης αγοράς μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για την επανεξέταση των μέτρων. Για προφανείς λόγους ωστόσο θα κινηθούμε κι εμείς νομικά μέσω των Ελληνικών δικαστηρίων.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι όλα αυτά τα μέτρα έχουν καθιερωθεί εσπευσμένα μ’ ένα ανόητο deadline, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά στην πώληση των μετοχών του ΟΠΑΠ, ο οποίος κατέχει μονοπώλιο σε αγορές που τα μέλη μας αναπόφευκτα τον ανταγωνίζονται.

Σημείωση
Η RGA είναι η μεγαλύτερη Ένωση Διαδικτυακού Τζόγου στον κόσμο και περιλαμβάνει ως μέλη μεταξύ άλλων τις παρακάτω εταιρίες: 888, Barcrest, bet365, Betfair, BetGenius, Boylesport, bwin.party, Gala Coral, Gamesys, IGT, Ladbrokes, Microgaming, NetPlay TV, Paddy Power, PKR, Playtech, Rank Group, SBOBET, Skybet, Sportingbet, Sportech, Stan James, Stanleybet, Talarius, Unibet, VCBet, Virgin, William Hill και WMS.


Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το συγκεκριμένο θέμα ενδιαφέρει εμμέσως και τον Ελληνικό Ιππόδρομο, με γνώμονα την μελλοντική του επέκταση του ΟΔΙΕ για στοιχηματισμό στο Διαδίκτυο.
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»