Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Φίλιππος Ένωση: Εξαγγελίες για αλλαγές στο ύψος των επάθλων και τον τρόπο υπολογισμού τους



Κατά 610.805,78 ευρώ «μπήκε μέσα» ο Λογαριασμός Επάθλων στο πρώτο δεκάμηνο του έτους(!!!) – Αυξάνεται από το επόμενο έτος από πέντε σε επτά χιλιάδες ευρώ το ύψος των επάθλων για τις κύριες διαδρομές με λιγότερες από πέντε συμμετοχές(!!!)


Αλλαγές, προσθήκες και τροποποιήσεις σε πολλά άρθρα των Γενικών Διατάξεων – Μειώνονται από 39 σε 31 οι κύριες Ιπποδρομίες μέσα στο 2013


Τραγικές διαπιστώσεις, δραματικοί τόνοι και… «περίεργες» αποφάσεις…

Η Φίλιππος Ένωση, μετά από την ολοκλήρωση της διαβούλευσης που πραγματοποίησε στο προηγούμενο διάστημα με τις επαγγελματικές τάξεις του Ιπποδρόμου (Ιπποπαραγωγοί, Ιδιοκτησία, προπονητές και αναβάτες) εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοινώνονται σειρά μέτρων, άλλα άμεσης εφαρμογής και άλλα με ορίζοντα εφαρμογής το νέο έτος, τα οποία αφορούν στην προσπάθεια τόνωσης του  Λογαριασμού Επάθλων (ο οποίος «μπήκε μέσα» στο πρώτο δεκάμηνο του 2012 κατά 610.805,78 ευρώ!, για να καταβάλλεται… μόνο… η Δ1 δόση!), στον νέο υπολογισμό της Δ1 και Δ2 δόσης των επάθλων και στην τροποποίηση του αγωνιστικού προγράμματος με την προσθήκη νέων κατηγοριών κλάσεων.

Στα αξιοσημείωτα των παρεμβάσεων που αποφασίστηκαν από την Ανώτατη Ιπποδρομιακή Αρχή συγκαταλέγονται οπωσδήποτε η απόφαση για την μείωση του συνολικού αριθμού των κύριων ιπποδρομιών του έτους από 39 σε 31 και – κυρίως – η αύξηση(!) του ύψους των επάθλων από τις πέντε στις επτά χιλιάδες ευρώ από του χρόνου για όλες τις κύριες διαδρομές με λιγότερες από πέντε συμμετοχές(!!!). Σε ο, τι αφορά μεν στην απόφαση για την μείωση των κύριων ιπποδρομιών του έτους, θεωρούμε πως αποτελεί - εκ των πραγμάτων - μία εντελώς εσφαλμένη επιλογή της Φιλίππου Ένωσης, δεδομένου ασφαλώς του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ελήφθη κατά τα φαινόμενα «στην λογική της προστασίας» του Λογαριασμού Επάθλων! Μπορούσαν κάλλιστα οι αναμετρήσεις εκείνες οι οποίες δεν κατορθώνουν να συγκεντρώσουν ικανό αριθμό διαγωνιζομένων ίππων να τίθενται εκτός στοιχήματος - προκειμένου να «διατηρηθεί» σε κάθε περίπτωση το ομώνυμο Έπαθλο ή Κύπελλο - και μέχρις ότου να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάκαμψη, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι με το συγκεκριμένο μέτρο «παροπλίζονται» (ή εν πάσει περιπτώσει, μειώνονται δραστικά οι - ούτως ή άλλως λιγοστές - ευκαιρίες συμμετοχής τους) οι ίπποι των πλέον δυναμικών κατηγοριών του Ελληνικού Ιπποδρόμου. Εκτός και αν στην ΦΕΕ αποφάσισαν να προσθέτουν και να αφαιρούν στο εξής κύριες Ιπποδρομίες κατά το δοκούν και ανάλογα… με την πορεία των εσόδων του ΟΔΙΕ… Την ίδια στιγμή από την άλλη αυξάνονται(!) τα έπαθλα των εναπομεινάντων κύριων διαδρομών στις οποίες διαγωνίζονται λιγότεροι από πέντε ίπποι, δηλαδή «επιδοτούνται» - μιας και η έκφραση είναι τελευταία πολύ… «της μόδας»… - οι κατά τεκμήριο πιο αντιεμπορικές Ιπποδρομίες, από άποψης τζίρου και εσόδων! Και για να λάβουν αυτές τις αποφάσεις, στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο για το μέλλον των Ελληνικών Ιπποδρομιών, έκαναν τόσο καιρό; Τα σχόλια δικά σας…

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου της Φιλίππου Ένωσης:

20 Νοεμβρίου 2012
20/11/2012
Η δυσμενής εξέλιξη του στοιχήματος στις ιπποδρομίες (η οποία οφείλεται κυρίως στις εγγενείς αδυναμίες του ιπποδρομιακού κυκλώματος και λιγότερο στην οικονομική και κοινωνική συγκυρία), οδήγησε στους τελευταίους μήνες σε διαδοχικούς αρνητικούς μηνιαίους λογαριασμούς των επάθλων.


Η Φ.Ε.Ε εκ του νόμου, υποχρεούται να λαμβάνει άμεσα μέτρα τουλάχιστον για τον ισοσκελισμό του συγκεκριμένου λογαριασμού.  Είναι ενδεικτικό ότι τους 2 τελευταίους μήνες, το αναλογούν ποσοστό στα έπαθλα από το αμοιβαίο στοίχημα δεν κάλυψε ούτε την Δ1 δόση, το 50%   δηλαδή των ονομαστικών επάθλων.

Ήδη κατά το τρέχον έτος 1.1.2012 – 31.10.2012, ο λογαριασμός επάθλων έχει επιβαρυνθεί κατά  610.805,78 ευρώ.

Το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε άμεσα ήλθε σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς ΟΔΙΕ – ΕΙΔΙΕ – ΕΠΔΙ, οι οποίοι κατέθεσαν εγγράφως τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των φορέων και των δικών του εκτιμήσεων, το Δ.Σ. της ΦΕΕ προχώρησε στη λήψη μέτρων τα οποία στοχεύουν αφενός στον ισοσκελισμό του λογαριασμού επάθλων και αφετέρου στην εξασφάλιση της ομαλής ροής του προγράμματος των ιπποδρομιών.

Πρέπει δε να τονισθεί, ότι πέραν των πολύπλοκων αντικειμενικών δυσκολιών τις οποίες αντιμετωπίζει ο ιπποδρομιακός χώρος, το Δ.Σ της ΦΕΕ αναγνωρίζει πλήρως την πραγματικά μεγάλη προσπάθεια την οποία καταβάλλουν οι εναπομείναντες ιδιοκτήτες και οι προπονητές για την διατήρηση της βιωσιμότητας των ιπποδρομιών.

Συνεκτίμησε επιπροσθέτως ορισμένα σημαντικά γεγονότα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν θετικά – ευχή όλων μας – τις ιπποδρομιακές εξελίξεις στο άμεσο μέλλον, αλλά βεβαίως εκτός από ευχές απαιτούνται προσπάθεια, αποφασιστικότητα και κοινή δράση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

1. Την επένδυση αγοράς 70 ίππων στις πρόσφατες δημοπρασίες του εξωτερικού, μέσα σε ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον
2. Την πιθανή θετική έκβαση, μέχρι το τέλος του χρόνου, της προσπάθειας αλλαγής του φορολογικού καθεστώτος της ιδιοκτησίας
3. Την άμεση, εντός μηνός ελπίζουμε, ένταξη του γαλλικού στοιχήματος στον γαλλικό «κουμπαρά»
4. Την ελεύθερη τηλεοπτική κάλυψη των ιπποδρομιών
5. Την αύξηση και τον εκσυγχρονισμό των πρακτορείων του ιπποδρομιακού στοιχήματος
6. Την στοχευμένη προβολή του αθλήματος – στοιχήματος των ιπποδρομιών και την αξιοποίηση του διαδικτύου.

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Φ.Ε.Ε κατά την συνεδρίασή του της 16.11.2012, μεταξύ των άλλων :

1. Αποφάσισε την εφαρμογή νέου υπολογισμού για την μηνιαία εκκαθάριση των επάθλων, κατά τον οποίο υπολογισμό, από την κράτηση του 25% αφαιρουμένων των κερδών των φιλίππων επί του αμοιβαίου στοιχήματος που προορίζεται για έπαθλα ιπποδρομιών, να αφαιρείται κατ’ αρχάς ποσοστό 2,4% προς κάλυψη του αναλογούντος χαρτοσήμου, το οποίο μηνιαίως θα καταθέτει η ΟΔΙΕ ΑΕ υπέρ ΦΕΕ και περαιτέρω επί του υπολοίπου 97,60% να εφαρμόζονται οι υπολογισμοί για τον προσδιορισμό των προς διανομή επάθλων με βάση τα όσα ορίζουν τα σχετικά άρθρα των Γενικών Διατάξεων (εφαρμογή από 01.01.2013).

2. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 23 ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ
Στις παρατηρήσεις του εν λόγω άρθρου/σημείο 2 : Το 15% των συνολικώς διανεμηθέντων ως Δ1 δόση επάθλων (εφεξής Α’ δόση ΠΡΙΜ), θα αποδίδεται ως ενίσχυση στους ελληνικούς ίππους, οι οποίοι κατέλαβαν αμειβόμενες θέσεις στις διεξαχθείσες ιπποδρομίες τον συγκεκριμένο μήνα.
Η κατανομή του ΠΡΙΜ θα γίνεται ως εξής:
- Το 25% του ΠΡΙΜ θα αποδίδεται στους διακριθέντες σε αμειβόμενες θέσεις ιπποδρομιών Ισοζυγισμού Ι.Ε. (χάντικαπ) του συγκεκριμένου μηνός.
- Το 40% του ΠΡΙΜ θα αποδίδεται στους διακριθέντες σε αμειβόμενες θέσεις ιπποδρομιών ΒΗΕ / ΒΗ του συγκεκριμένου μηνός.
- Το 35% του ΠΡΙΜ θα αποδίδεται στους διακριθέντες σε αμειβόμενες θέσεις κύριων ιπποδρομιών του συγκεκριμένου μηνός.
Αφαιρείται η παράγραφος  «Αν το άθροισμα των ΠΡΙΜ όλων των μηνών του έτους παρουσιάσει απόκλιση (+/-) από το προβλεπόμενο από την σχετική οδηγία της Ε.Ε όριο ( 20% του συνόλου των επάθλων) τότε η όποια αρνητική η θετική διαφορά θα μεταφέρεται στο επόμενο έτος.
Στις παρατηρήσεις του εν λόγω άρθρου/σημείο 3:   Το έπαθλο κάθε ιπποδρομίας θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις (εφεξής Δ1 και Δ2) ως εξής:
- Η πρώτη δόση (Δ1) θα είναι ισόποση με το ελάχιστο προβλεπόμενο ύψος επάθλου του ανωτέρω πίνακα της κλίμακας επάθλων και θα καταβάλλεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχετικό άρθρο του ΚΙ.

Σε περιπτώσεις μηνών, όπου προκύπτει αδιάθετο πλεόνασμα, από το σύνολο των δικαιωμάτων λογαριασμού επάθλων του μηνός, αφαιρουμένων διαδοχικώς του συνόλου των ελαχίστων επάθλων των διεξαχθεισών ιπποδρομιών τον μήνα αυτό (σύνολο Δ1 δόσεων ή ΣΕΠ), των ΠΡΙΜ απόστασης και της συνολικής Α δόσης ΠΡΙΜ ελληνικών ίππων, θα τηρείται η ακόλουθη διαδικασία : 
1. Από το αδιάθετο πλεόνασμα θα αφαιρείται 5% αυτού, προς ενίσχυση του λογαριασμού επάθλων και θα προκύπτει το υπόλοιπο αδιάθετο πλεόνασμα.
2. Από το υπόλοιπο αδιάθετο πλεόνασμα, θα αφαιρείται 15% αυτού, που θα αποτελεί την Β’ δόση ΠΡΙΜ ελληνικών ίππων και η οποία θα κατανέμεται ποσοστιαία στις κατηγορίες ιπποδρομιών ως και η Α’ δόση και θα προκύπτει το νέο υπόλοιπο αδιάθετο πλεόνασμα.
3. Η Δ2 δόση θα υπολογίζεται εκ του νέου υπόλοιπου αδιάθετου πλεονάσματος, βάσει του τύπου
Δ2 = νέο υπόλοιπο αδιάθετο πλεόνασμα Χ Δ1 / ΣΕΠ
και θα καταβάλλεται εντός των πρώτων πέντε εργασίμων ημερών του επόμενου μηνός.
Το άθροισμα Δ1+Δ2 οιασδήποτε ιπποδρομίας δεν θα ξεπερνά σε καμία περίπτωση το μέγιστο προβλεπόμενο έπαθλο του πίνακα της κλίμακας επάθλων 
(εφαρμογή 01.01.2013)  

3. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 23 ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ (ΑΠ Δ.Σ. ΦΕΕ 03/1/18.01.2011) 
«Το 30% του ΠΡΙΜ ελληνικών ίππων, το οποίο (ΠΡΙΜ)  προκύπτει σε μηνιαία βάση και αποτελεί το 15% των συνολικώς διανεμηθέντων ως Δ1 δόση επάθλων (Α’ δόση ΠΡΙΜ) και το 15% του υπολοίπου αδιάθετου πλεονάσματος (Β’ δόση ΠΡΙΜ),  θα διανέμεται απευθείας στους δικαιούχους ιπποπαραγωγούς των ελληνικών ίππων, βάσει βεβαιωμένων καταστάσεων που το Τμήμα Εγγραφών και Καταχωρήσεων της Φ.Ε.Ε συντάσσει και αποστέλλει   στην Ο.Δ.Ι.Ε  Α.Ε»
(εφαρμογή 01.01.2013)

4. ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ
Στις τέσσερις ανά μήνα προκυρησσόμενες από τη Φ.Ε.Ε ιπποδρομίες στην κατηγορία 4+ΒΗΕ, υπεισέρχονται όροι για την εγγραφή και συμμετοχή των ίππων και συγκεκριμένα :
- Για ίππους 4 ετών να έχουν νικήσει σε δύο ιπποδρομίες ενθάρρυνσης ή σε τρεις τουλάχιστον ιπποδρομίες
- Για ίππους 5 ετών και άνω να ανήκουν στην Δ κλάση και άνω
(εφαρμογή 01.01.2013)

5. ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ
Στις κατηγορίες των κλάσεων όπου οι ενεργοί ίπποι κατά τον μηνιαίο ισοζυγισμό, δεν ξεπερνούν τους 12 συνολικά,  ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγραφών για την συμπλήρωση της ιπποδρομίας, μειώνεται από 7 σε 6
(αμέσου εφαρμογής )

6. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 8 ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ
ΣΗΜΕΙΟ 5
Στις  κύριες ιπποδρομίες (εκτός του Κριτηρίου Τριετών, Ελληνικού Ντέρμπι, Κυπέλλου Αρτέμιδος και Κριτηρίου Διετών), θα ισχύει η εξής διαδικασία :
- πρώτη προεγγραφή 60 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της ιπποδρομίας, ποσό συμμετοχής 50 €
- δεύτερη προεγγραφή 30 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της ιπποδρομίας, ποσό συμμετοχής 100 €
- τελική εγγραφή (μαζί με τις υπόλοιπες ιπποδρομίες του προγράμματος όπου είναι προγραμματισμένη η κύρια ιπποδρομία, έξι ή πέντε ημέρες πριν), ποσό συμμετοχής 100 €
ΣΗΜΕΙΟ  6.2 
2) Γενικό πλαίσιο χρονικού προσδιορισμού προεγγραφών και τελών
- 1η προεγγραφή
την 31η Ιανουαρίου του έτους που θεωρούνται διετείς, δηλαδή του μεθεπομένου της γεννήσεώς τους  έτους  με χρηματικό τέλος  30 €
- 2η προεγγραφή
Εξήντα ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της ιπποδρομίας, με χρηματικό τέλος  50€
- 3η προεγγραφή
Σαράντα πέντε ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της ιπποδρομίας, με χρηματικό τέλος  50 €
- 4η προεγγραφή
Τριάντα ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της ιπποδρομίας με χρηματικό τέλος 100€
- 5η προεγγραφή
Δεκαπέντε ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της ιπποδρομίας με χρηματικό τέλος 100 €
- τελική εγγραφή
Την ημερομηνία εγγραφών που διενεργούνται για τις υπόλοιπες ιπποδρομίες της ημέρας διεξαγωγής τους με το εκάστοτε και κατά τις Γενικές Διατάξεις προβλεπόμενο ποσοστό επί της ονομαστικής αξίας του επάθλου
(εφαρμογή για τις κύριες ιπποδρομίες του 2013)

7. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 22 ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ
ΣΗΜΕΙΟ  4
Σε περίπτωση που η συμμετοχή σε κύρια ιπποδρομία είναι μικρότερη των 5 ίππων, δηλαδή από ένας έως και τέσσερις ίπποι, τότε το έπαθλο ορίζεται στο ύψος των 7.000 ευρώ, προστιθεμένων των εσόδων από τις προεγγραφές και διαμοιράζεται σε όσους ίππους συμμετέχουν στην ιπποδρομία, όπως στις λοιπές ιπποδρομίες (73% - 14% - 9% - 4% ή 75% - 15% - 10%  ή 80% - 20%).  Ουδείς των αμειβομένων ίππων επιβαρύνεται στον ισοζυγισμό  και στον νικητή ίππο δεν προσμετράται η νίκη του. (εφαρμογή 01.01.2013)
8. Τροποποίησε στο παράρτημα 2 / Κανονισμός Ιπποδρομιών Αξίωσης των Γενικών Διατάξεων και για ίππους 4 + ετών,  υπεισέρχονται όροι για την εγγραφή και συμμετοχή των ίππων και συγκεκριμένα  : για την κατηγορία Α’ με απαιτούμενες τιμές 7.000 – 8.000 – 9.000 €, να είναι ίπποι Δ’ κλάσεως και άνω.
Για την κατηγορία Β’ με απαιτούμενες τιμές 4.000 - 5.000 - 6.000 €, να είναι ίπποι Ε’ κλάσεως και άνω (αμέσου εφαρμογής )
9. Ενέκρινε το προτεινόμενο εκ της ΟΔΙΕ ΑΕ πρόγραμμα ιπποδρομιών του 2013, το οποίο με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας της ΟΔΙΕ ΑΕ θα ανακοινωθεί και θα διανεμηθεί στους ενδιαφερόμενους.
Οι 39 κύριες ιπποδρομίες του έτους 2012, μειώνονται αριθμητικώς και προγραμματίστηκαν για το 2013 να διεξαχθούν 31. 
Επίσης μειώνεται η ονομαστική αξία των επάθλων των κύριων ιπποδρομιών, που ορίστηκε να είναι 32.000 € εκτός των 2 Κριτηρίων με ονομαστική αξία 48.000 € και του Ελληνικού Ντέρμπι με ονομαστική αξία 64.000 €.
Τέλος ενέκρινε την ενσωμάτωση και προκήρυξη των ιπποδρομιών, που απευθύνονται στις κλάσεις 4+ΣΤ ΜΕΔΕΝ, 4+ΣΤ ΜΕΔΕΝ ΦΟΡ, 5+ΣΤ, 5+ΣΤ ΦΟΡ, 6+Ε, 6+Ε ΦΟΡ και 8 ΒΗΕ για όλο το έτος 2013.
10. Επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Ιπποδρομιών περί τροποποίησης του προγράμματος ιπποδρομιών για τον μήνα Νοέμβριο 2012 και ενέκρινε εισήγησή της περί τροποποίησης του προγράμματος ιπποδρομιών για τον μήνα Δεκέμβριο 2012.
Στις προκηρυσσόμενες 2+3 ΜΕΔΕΝ και 2+3 ΜΕΔΕΝ ΦΟΡ για τον μήνα Δεκέμβριο, θα υφίσταται χάρη ως εξής :
3 ΜΕΔΕΝ 58 κιλά – 2 ΜΕΔΕΝ  57 κιλά
3 ΜΕΔΕΝ ΦΟΡ  56,5 κιλά – 2 ΜΕΔΕΝ ΦΟΡ   55,5 κιλά
11. Ενέκρινε τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ιπποδρομιών για την ανίχνευση απαγορευμένων ουσιών στους ίππους ΤΕΤ (IRE), ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΠ (IRE) και ΜΑΪΚ ΜΑΪ ΦΑΔΕΡ (IRE).  Συγκεκριμένα :
α. Επιβάλει πρόστιμο 7.336,76 € (3η φορά υπότροπος) στον προπονητή Αλ. Καραμάνογλου για την ανίχνευση της απαγορευμένης ουσίας VALDECOXIB στον ίππο του ΤΕΤ (IRE) μετά την ουροληψία της 06.08.2012, αποκλείει τον ίππο για ένα μήνα από την ημέρα της ουροληψίας, αφαιρεί τα έπαθλα του ίππου της 06.08.2012 (1ος) και της 24.08.2012 (2ος) και τον τοποθετεί τελευταίο.
β. Επιβάλει πρόστιμο 5.869,41 € στον προπονητή Λ.Σιγάλα για την ανίχνευση της απαγορευμένης ουσίας TESTOSTERONE στον ίππο του ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΠ (IRE) μετά την ουροληψία της 06.08.2012, αποκλείει τον ίππο για τέσσερις μήνες από την ημέρα της ουροληψίας, αφαιρεί τα έπαθλα του ίππου, της 06.08.2012  (1ος), της 28.09.2012 (2ος) και της 12.10.2012 (1ος) και τον τοποθετεί τελευταίο.
γ. Επιβάλει πρόστιμο 2.934,70 € στον προπονητή Ν.Δέρβη για την ανίχνευση της απαγορευμένης ουσίας VALDECOXIB στον ίππο του ΜΑΪΚ ΜΑΪ ΦΑΔΕΡ (IRE) μετά την ουροληψία της 08.08.2012, αποκλείει τον ίππο για ένα μήνα από την ημέρα της ουροληψίας, αφαιρεί το έπαθλο του ίππου της 8ης ιπποδρομίας της 08.08.2012 (1ος) και τον τοποθετεί τελευταίο.
12. Αποφάσισε, σε συνέχεια της από 28.9.2012 απόφασής του, την χορήγηση αδείας Προπονητή από 19.11.2012 στον Στυλιανό Καραγιάννη.

Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος

Θλιβερές οι διαπιστώσεις για το μέλλον των Ελληνικών Ιπποδρομιών

Η δική μας εκτίμηση – ύστερα και από αυτά που διαβάσαμε στο Δελτίο Τύπου – είναι πως πλέον αποτελεί πανθομολογούμενο γεγονός η πλήρης αδυναμία καταβολής της Δ2 δόσης των επάθλων και πως από δω και πέρα η προσπάθεια θα εστιάζεται στην «day-to-day» αντιμετώπιση (μέρα προς μέρα) του προβλήματος καταβολής της Δ1 δόσης των επάθλων, γεγονός που κρίνεται ως απολύτως απαραίτητο για την ομαλή συνέχιση των Ελληνικών Ιπποδρομιών. Στον αντίποδα, οι αποφάσεις που ελήφθησαν από την Ανώτατη Ιπποδρομιακή Αρχή - με εξαίρεση τις αλλαγές και τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις κατηγορίες κλάσεων, μιας και εκεί φαίνεται πως πρέπει να υπήρξε η θετική συνεισφορά των επαγγελματιών του χώρου - κινούνται ολοκληρωτικά σε λάθος κατεύθυνση και ως εκ τούτου, όχι μόνο δεν θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές προς το καλύτερο, αλλά τουναντίον θα επιδεινώσουν περαιτέρω τα υπάρχοντα προβλήματα, που ήδη βρίσκονται εδώ και καιρό «εκτός ελέγχου» (τρανή απόδειξη της τελευταίας διαπίστωσης, το – νέο – φετινό «άνοιγμα» του Λογαριασμού Επάθλων). Πλήρης απουσία χάραξης ενός μεσο-μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, καμία απολύτως πρωτοβουλία με στόχο την προσέλκυση νέων Ιδιοκτητών (μέσω στοχευμένων αλλαγών των Γενικών Διατάξεων), καμία απόφαση για την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών σε θεσμικό επίπεδο (επαφές με Πολιτειακούς παράγοντες)… 

Πώς λοιπόν θα επιτευχθεί τελικά η προσδοκώμενη αναστροφή του αρνητικού κλίματος; Με τα τελευταία αποφασισθέντα μέτρα επανυπολογισμού των δόσεων για την  καταβολή των επάθλων; Κρίμα…

Λυπούμαστε βαθύτατα, αλλά οι Ελληνικές Ιπποδρομίες, κάτω από αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνονται, πολύ σύντομα «σφυρίζουν λήξη»

Διαβάστε σχετικά (κάντε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο):


«Ιπποδρομίες»

ΟΔΙΕ: Ανακοινώθηκε επίσημα η έναρξη της νέας τηλεοπτικής εκπομπής για τις Ιπποδρομίες


Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου η «πρεμιέρα» για τις αλλοδαπές - Θα γίνεται από studios εντός και εκτός του Ιπποδρόμου

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΟΔΙΕ:

20/11/2012 
ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 

Η  ΟΔΙΕ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, από την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012, ξεκινάει η ΖΩΝΤΑΝΗ εκπομπή από  STUDIOS εντός και εκτός των εγκαταστάσεων της ΟΔΙΕ ΑΕ για τις Αλλοδαπές ιπποδρομίες.

Η εκπομπή θα αρχίζει μισή ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος των Αλλοδαπών ιπποδρομιών, το οποίο έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της ΟΔΙΕ ΑΕ  www.odie.gr  τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα.

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.

«Ιπποδρομίες»

Επιλογές TV: « Let It Ride» (the movie)




Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Η ταινία που προστίθεται σήμερα στο Video Club των «Ιπποδρομιών» έχει τίτλο: «Let It Ride» και πρόκειται θα λέγαμε για μία ταινία καθαρά φτιαγμένη «για τους παίκτες και τους λάτρεις» του ιπποδρομιακού στοιχήματος!


Λίγα λόγια για το έργο:

Η ταινία «Let It Ride» είναι μία κωμωδία που γυρίστηκε το 1989 σε σενάριο Nancy Dowd και σκηνοθεσία Joe Pytka και βασίζεται στο μυθιστόρημα «Good Vibes» του συγγραφέα Jay Cronley.

Η πλοκή του φιλμ υφαίνεται γύρω από την «επίσκεψη» στον Ιππόδρομο ενός αδιάκριτου ταξιτζή, ο οποίος κερδίζει πολλά χρήματα μετά από μία «πληροφορία» που μαθαίνει. Όμως, από ο, τι φαίνεται στην συνέχεια, δεν μπορεί να σταματήσει να τζογάρει, οπότε, τι από τα δύο θα συμβεί στο τέλος, θα χάσει τα πάντα ή θα «μαζέψει όλο το χρήμα»;

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Με τους: Richard Dreyfuss, Teri Garr, Jennifer Tilly, David Johansen, Robbie Coltrane, Allen Garfield.

Σκηνοθεσία: Joe Pytka.


Μερικά πρόσθετα στοιχεία για την ταινία:

Η ταινία «Let It Ride» που γυρίστηκε στο Ιπποδρόμιο Hialeah Park των ΗΠΑ (το οποίο έκλεισε το 2001 και ξανάνοιξε το 2009) πραγματεύεται τις αντιθέσεις στην προσωπικότητα και την «αέναη αισιοδοξία» που διέπει την συμπεριφορά των τζογαδόρων που χάνουν μονίμως. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως όλοι όσοι ασχολούμαστε με το στοίχημα και γενικότερα με τον τζόγο, θα ήταν καλό να «μελετήσουμε» τους χαρακτήρες της ιστορίας και να αποκομίσουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τα «αδιόρατα όρια» ανάμεσα στην καθαρή διασκέδαση και στην εξάρτηση από τον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια. Για αυτό πιστεύουμε πως οφείλουμε να επισημάνουμε με έμφαση σε αυτό το σημείο – για άλλη μία φορά – πως σε ο, τι αφορά στις Ιπποδρομίες, αυτές είναι πρωτίστως θέαμα και δευτερευόντως στοίχημα.

Οι Ελληνικοί υπότιτλοι για την ταινία: «Let It Ride» δεν ήταν δυνατό να βρεθούν, παρόλα αυτά αν κάποια στιγμή γίνουν διαθέσιμοι, θα ενσωματωθούν άμεσα στην αντίστοιχη υπο-ενότητα και θα υπάρξει οπωσδήποτε σχετική ενημέρωση!

Απαραίτητη διευκρίνιση: Στην σελίδα που παραπέμπει ο σύνδεσμος για να παρακολουθήσετε την ταινία εμφανίζονται δύο video players. Το πρώτο είναι διαφημιστικό banner, στο δεύτερο κατά σειρά video player μπορείτε να απολαύσετε το έργο!


Καλή διασκέδαση σε όλους!


Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να παρακολουθήσετε την ταινία :

«Ιπποδρομίες»

Επιλογές Videos: Διεθνείς Ιπποδρομίες από όλο τον πλανήτη



Μία προσφορά των «Ιπποδρομιών» σε όλους τους φίλους αναγνώστες!


Παρακολουθήστε τώρα σε video μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ιπποδρομιακές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν πρόσφατα σε όλο τον κόσμο


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Δώδεκα καινούργια videos με Ιπποδρομίες που διεξήχθησαν στα Ιπποδρόμια του εξωτερικού το τελευταίο χρονικό διάστημα προστέθηκαν σήμερα στην θεματική ενότητα: «Ιπποδρομίες από το εξωτερικό (Ευρετήριο Videosγια όλους τους φίλους των «Ιπποδρομιών».

Για όσους επιθυμούν να εντοπίσουν πιο γρήγορα και να παρακολουθήσουν αυτά τα νέα videos, ακολουθεί ο κατάλογος με τις αναμετρήσεις που προστέθηκαν σήμερα μαζί με τους συνδέσμους τους.


Έτσι, λοιπόν, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε video τις εξής Ιπποδρομίες (κάντε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο):  
 Όπως ήδη προαναφέραμε, τα παραπάνω videos ενσωματώθηκαν στην θεματική ενότητα: «Ιπποδρομίες από το εξωτερικό (Ευρετήριο Videosμε τις διεθνείς Ιπποδρομίες του έτους, ενώ μπορείτε επίσης να τις απολαύσετε και στην σελίδα των «Ιπποδρομιών» στο Facebook.


Καλή διασκέδαση!
«Ιπποδρομίες»

Επιλογές Videos: Διεθνείς Ιπποδρομίες από όλο τον πλανήτη


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Opus Energy Novices Hurdle


Νικητής ίππος: Dodging Bullets



2012 Opus Energy Novices Hurdle
«Ιπποδρομίες»

Επιλογές Videos: Διεθνείς Ιπποδρομίες από όλο τον πλανήτη


 Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Glenfarclas Cross Country Chase


Νικητής ίππος: Uncle Junior



2012 Glenfarclas Cross Country Chase
«Ιπποδρομίες»

Επιλογές Videos: Διεθνείς Ιπποδρομίες από όλο τον πλανήτη


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Henrietta Knight Handicap Chase


Νικητής ίππος: Monbeg Dude



2012 Henrietta Knight Handicap Chase
«Ιπποδρομίες»

Επιλογές Videos: Διεθνείς Ιπποδρομίες από όλο τον πλανήτη


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Paddy Power Gold Cup

Νικητής ίππος: Al Ferof



2012 Paddy Power Gold Cup
«Ιπποδρομίες»

Επιλογές Videos: Διεθνείς Ιπποδρομίες από όλο τον πλανήτη


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Rewards4Racing Novices' Chase


Νικητής ίππος: Our Father



2012 Rewards4Racing Novices' Chase
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»