Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011


Προς λουκέτο ο Κυπριακός Ιππόδρομος που από το 2009 καταγράφει ζημιές



Για το 2011, οι ζημιές υπολογίζονται σε περίπου €3,5 εκατ.

Λευκωσία: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν με επιστολή τους προς τη Βουλή, ο πρόεδρος της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας, Χάρης Σταυράκης και το Δημοτικό Συμβούλιου, Αγίου Δομετίου. Κάνουν λόγο για επερχόμενο σύντομο κλείσιμο του Ιππόδρομου και απευθύνουν δραματική έκκληση για διάσωσή του.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους, ως απότοκο της οικονομικής κρίσης και του παράνομου ιπποδρομιακού στοιχήματος, ο Ιππόδρομος υφίσταται ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, με συνέπεια να είναι ορατός, πλέον, ο κίνδυνος σύντομου τερματισμού της λειτουργίας του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αρκούντως ενδεικτικά είναι τα όσα επισημαίνονται στην επιστολή, για τον οικονομικό κατήφορο στον οποίο βρίσκεται ο Ιππόδρομος: Ο τζίρος της Λέσχης έχει κατρακυλήσει σε πολύ επικίνδυνα και χαμηλά επίπεδα. Από τη διεξαγωγή των ιπποδρομιακών συναντήσεων το 2009, η Λέσχη ζημίωσε €750.000 περίπου, το 2010 η Λέσχη έχει υποστεί ζημιές €3 εκατ. ενώ για το 2011, οι ζημιές υπολογίζονται σε €3,5 εκατ. περίπου. Το δε 2012 οι ζημιές υπολογίζονται να είναι στα ίδια επίπεδα με το 2011.

Η Λέσχη για αντιμετώπιση στο μέτρο του δυνατού τής τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, δεν είχε άλλη επιλογή και προχώρησε αναγκαστικά σε αιματηρές περικοπές που αφορούσαν σημαντικά έξοδα και επίσης έχει καταργήσει 23 θέσεις εργασίας και μειώσει τους μισθούς του προσωπικού της κατά 15,00%. Παρά τις πιο πάνω αιματηρές εξοικονομήσεις, η οικονομική κατρακύλα συνεχίζεται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε περίπτωση που η Λέσχη Ιπποδρομιών τερματίσει τη λειτουργία της, χιλιάδες άτομα που ασχολούνται με επαγγγέλματα που έχουν σχέση με τις ιπποδρομίες θα βρεθούν στην ανεργία, όπως, το προσωπικό της Λέσχης, προπονητές, αναβάτες, σταβλίτες, ιπποπαραγωγοί, ιδιοκτήτες αλόγων, αντιπρόσωποι ιπποδρομιακών στοιχημάτων, πεταλωτές κ.ά.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Αγίου Δομετίου θα απωλέσει τον σημαντικότερο οικονομικό του αιμοδότη.


«Ιπποδρομίες»

Νέα σύνθεση – μετά από αρχαιρεσίες – για το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αναβατών

 

Την περασμένη εβδομάδα διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Αναβατών (ΣΑΔΙΙ) στο Μαρκόπουλο. Έτσι, λοιπόν, μετά από τη διενέργεια μυστικής ψηφοφορίας, προέκυψε τελικά η καινούργια σύνθεσή του, που απαρτίζεται από τους:

Πρόεδρος: Νικόλαος Τσεργάς

Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Λαζαρίδης

Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Τσιριγώτης

Έφορος: Αναστάσιος Χάλαρης

Ταμίας: Μάριος Χριστοφής

Το Δελτίο Τύπου για τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Αναβατών

Αφού τους ευχηθούμε ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο εξαιρετικά δύσκολο έργο τους, θα πρέπει παράλληλα να επισημάνουμε πως το νέο Δ.Σ. του ΣΑΔΙΙ αναλαμβάνει σε μία κρισιμότατη χρονική στιγμή για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες, ίσως τη δυσκολότερη θα μπορούσαμε να πούμε από τη σύσταση και τη λειτουργία του Ελληνικού Ιπποδρόμου, ώστε θεωρούμε αυτονόητη και άκρως επιβεβλημένη την αμέριστη συμπαράσταση του συνόλου των φιλίππων προς τον πολύπαθο κλάδο των αναβατών, ο οποίος έχει δει το εισόδημά του να «εξανεμίζεται» τα τελευταία χρόνια και που – χωρίς υπερβολή – τα μέλη του δίνουν καθημερινό αγώνα για την επιβίωση με άνισους όρους.



Είναι επίσης απολύτως σαφές πως ο ιστοχώρος των «Ιπποδρομιών» βρίσκεται στη διάθεσή τους και πάντα πρόθυμος να φιλοξενήσει και να δημοσιοποιήσει κάθε δράση ή θέση του Συνδέσμου των Αναβατών, παρέχοντάς τους «ελεύθερο βήμα» και ένα «δίαυλο επικοινωνίας» με την ιπποδρομιακή κοινότητα, εφόσον φυσικά το επιθυμούν, ενώ τέλος, ευχόμαστε όσο το δυνατό πιο σύντομα να μπορέσει κάποια στιγμή να τεθεί και πάλι σε λειτουργία η ιστοσελίδα του ΣΑΔΙΙ, η οποία δυστυχώς έχει «κατέβει» εδώ και πολύ καιρό.

«Ιπποδρομίες»

«Πόρτα» με δικαστική απόφαση στο στοιχηματικό μονοπώλιο του ΟΠΑΠ

Απόφαση που αναιρεί το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στη διαφήμιση αλλά και διοργάνωση τυχερών παιχνιδιών εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών (10587/11), το οποίο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 5 πρακτόρων του ΟΠΑΠ που, με αφορμή και τις διαφημιστικές καταχωρήσεις διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρείας σε αθλητική εφημερίδα προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι τους έχει παραχωρηθεί από το δημόσιο το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής στην Ελλάδα στοιχημάτων σε αθλητικά ή άλλα γεγονότα μέχρι το 2020.

Το δικαστήριο απεφάνθη πως ο ΟΠΑΠ ουδέποτε είχε το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής διαδικτυακών παιγνίων και στοιχημάτων καθώς από τον ίδιο τον κανονισμό λειτουργίας του έχουν ρητά εξαιρεθεί παιχνίδια που αφορούν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την εκδοθείσα απόφαση, κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και μέχρι την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης για το στοίχημα στο διαδίκτυο, οι εταιρείες ιντερνετικού στοιχήματος που είναι νόμιμα εγκατεστημένες σε κράτη -μέλη της Ε.Ε. και κατέχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας παροχής τέτοιων υπηρεσιών σε άλλη χώρα, μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στην Ελλάδα, αλλά και να διαφημίζονται υπό προϋποθέσεις.

Παράλληλα η απόφαση σημειώνει πως το Δημόσιο έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα αδειοδότησης για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών και διαδικτυακού στοιχήματος και πως αυτή δεν έχει παραχωρηθεί στον ΟΠΑΠ.

Ο ΟΠΑΠ και οι πράκτορές του, σημειώνεται στην απόφαση, δεν νομιμοποιούνται να προσφεύγουν στα δικαστήρια για τυχόν παραβάσεις του νόμου 4002/11 σχετικά με τη διεξαγωγή στην Ελλάδα διαδικτυακών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων ούτε για τη διαφήμισή τους αφού το δικαίωμα αυτό ανήκει αποκλειστικά στο ελληνικό δημόσιο.

Πηγή: www.reporter.gr

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Τα σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στον ΟΠΑΠ τα προβάλλουμε για τον απλούστατο λόγο πως ο, τι συμβαίνει στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών έχει – ή πρόκειται να έχει – άμεση ή έμμεση επίπτωση παντού ανεξαιρέτως. Επομένως, ο ΟΠΑΠ στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί ως «προθάλαμος» των εξελίξεων και από τα όσα διαδραματίζονται μπορούμε να εξάγουμε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν οπωσδήποτε και στον ΟΔΙΕ.

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Eduardo Casey

Νικητής ίππος: Val Champ

Val Champ

2011 Clasico Eduardo Casey
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Venezuela
Νικητής ίππος: French Cup

French Cup

2011 Clasico Venezuela
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Postin
Νικητής ίππος: Inter Milano

Inter Milano

 
2011 Clasico Postin
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»