Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Πόρτα» με δικαστική απόφαση στο στοιχηματικό μονοπώλιο του ΟΠΑΠ

Απόφαση που αναιρεί το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στη διαφήμιση αλλά και διοργάνωση τυχερών παιχνιδιών εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών (10587/11), το οποίο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 5 πρακτόρων του ΟΠΑΠ που, με αφορμή και τις διαφημιστικές καταχωρήσεις διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρείας σε αθλητική εφημερίδα προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι τους έχει παραχωρηθεί από το δημόσιο το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής στην Ελλάδα στοιχημάτων σε αθλητικά ή άλλα γεγονότα μέχρι το 2020.

Το δικαστήριο απεφάνθη πως ο ΟΠΑΠ ουδέποτε είχε το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής διαδικτυακών παιγνίων και στοιχημάτων καθώς από τον ίδιο τον κανονισμό λειτουργίας του έχουν ρητά εξαιρεθεί παιχνίδια που αφορούν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την εκδοθείσα απόφαση, κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και μέχρι την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης για το στοίχημα στο διαδίκτυο, οι εταιρείες ιντερνετικού στοιχήματος που είναι νόμιμα εγκατεστημένες σε κράτη -μέλη της Ε.Ε. και κατέχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας παροχής τέτοιων υπηρεσιών σε άλλη χώρα, μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στην Ελλάδα, αλλά και να διαφημίζονται υπό προϋποθέσεις.

Παράλληλα η απόφαση σημειώνει πως το Δημόσιο έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα αδειοδότησης για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών και διαδικτυακού στοιχήματος και πως αυτή δεν έχει παραχωρηθεί στον ΟΠΑΠ.

Ο ΟΠΑΠ και οι πράκτορές του, σημειώνεται στην απόφαση, δεν νομιμοποιούνται να προσφεύγουν στα δικαστήρια για τυχόν παραβάσεις του νόμου 4002/11 σχετικά με τη διεξαγωγή στην Ελλάδα διαδικτυακών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων ούτε για τη διαφήμισή τους αφού το δικαίωμα αυτό ανήκει αποκλειστικά στο ελληνικό δημόσιο.

Πηγή: www.reporter.gr

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Τα σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στον ΟΠΑΠ τα προβάλλουμε για τον απλούστατο λόγο πως ο, τι συμβαίνει στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών έχει – ή πρόκειται να έχει – άμεση ή έμμεση επίπτωση παντού ανεξαιρέτως. Επομένως, ο ΟΠΑΠ στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί ως «προθάλαμος» των εξελίξεων και από τα όσα διαδραματίζονται μπορούμε να εξάγουμε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν οπωσδήποτε και στον ΟΔΙΕ.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»