Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010


Διαβάστε το Σάββατο 18-12-2010 στις «Ιπποδρομίες»:



Ντοκουμέντο: Η ανακοίνωση των αποφάσεων της Διυπουργικής Επιτροπής

Νέο άρθρο – προσφορά των «Ιπποδρομιών» προς τους νέους φιλίππους: «Γνωριμία με τα παιχνίδια – παράγωγα του γκανιάν (Μέρος 2ο: Σύνθετο)»

Το «σήριαλ» με την Life At Ten συνεχίζεται

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν των Γαλλικών ιπποδρομιών του Σαββάτου 18-12-2010

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών του  Σαββάτου 18-12-2010

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Ελληνικών ιπποδρομιών της Παρασκευής 17-12-2010

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για τον ΟΔΙΕ


Όλα πλέον φαίνονται να έχουν δρομολογηθεί σε ο, τι αφορά στην εξυγίανση των ΔΕΚΟ και ειδικότερα στον ΟΔΙΕ που μας ενδιαφέρει άμεσα. Κατά την συνεδρίασή της διευρυμένης Διυπουργικής Επιτροπής προχθές την Τετάρτη αποφασίστηκε η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τον Ιππόδρομο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε χθεσινό άρθρο της «Ναυτεμπορικής» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε μεταξύ των άλλων την αναζήτηση χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων (η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2011) με σκοπό την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στον ΟΔΙΕ. Η είδηση ασφαλώς δεν μας εκπλήσσει (άλλωστε μόλις χθες δημοσιεύσαμε άρθρο με τον τίτλο: «Οι φόβοι παίρνουν σάρκα και οστά») αφού εδώ και καιρό δεν παραλείπαμε να επισημαίνουμε διαρκώς με παρεμβάσεις μας την φθίνουσα πορεία των εσόδων του Οργανισμού, τις επιταγές της τρόικας και των Ευρωπαίων εταίρων μας  για άμεσες και σαρωτικές διαρθρωτικές αλλαγές και την αναπόφευκτη μετάβαση του Ιπποδρόμου σε άλλου τύπου ιδιοκτησιακό καθεστώς προκειμένου να μπορέσει να επιτύχει εκ νέου κερδοφορία, όπως και στο παρελθόν.
Αναλύοντας «πίσω από τις γραμμές» εντοπίζουμε δύο σοβαρές ειδήσεις που αφορούν στο μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου: Η πρώτη, αφορά στο γεγονός πως η Διυπουργική Επιτροπή με τις αποφάσεις της είτε «προεξοφλεί» τα οικονομικά αποτελέσματα που θα παρουσιάσει ο ΟΔΙΕ στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011 ή τουλάχιστον δεν τα λαμβάνει ιδιαίτερα υπόψη, δεδομένου πως ήδη προχωρά στην αναζήτηση συμβούλων για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Η δεύτερη (αλλά σημαντικότερη κατά την εκτίμησή μας) είναι η πρόθεση της Πολιτείας να μην μπει λουκέτο στο Μαρκόπουλο, αυτό τουλάχιστον μας «δείχνει» η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Αυτό βεβαίως δεν μας καθησυχάζει, διότι απλούστατα αν δεν βρεθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα στρατηγικός επενδυτής για τον ΟΔΙΕ, σε συνδυασμό με τους ρυθμούς συρρίκνωσης των εσόδων του Οργανισμού και την πίεση των οικονομικών παραγόντων του ΔΝΤ αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες διαρθρωτικές αλλαγές, υπάρχει (θεωρητικά) το σοβαρό ενδεχόμενο να προβεί η Κυβέρνηση σε ενέργειες που όλοι μας απευχόμαστε (θυμίζουμε πως ήδη από χθες οι «Ιπποδρομίες» στο δημοσίευμά τους με τίτλο: «Οι φόβοι παίρνουν σάρκα και οστά» απεκάλυψαν πως προβλέπεται ήδη στο Μνημόνιο το κλείσιμο των ΔΕΚΟ που δεν θα επιτύχουν τους στόχους που τέθηκαν).
Το ρεπορτάζ από δω και πέρα δεν θα γίνεται πλέον καθημερινά αλλά από λεπτό σε λεπτό και οι «Ιπποδρομίες» παρακολουθούν ήδη στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου. Όποτε προκύπτουν νεότερες ειδήσεις, αυτές θα αναρτώνται (αρχικά) ως τίτλος στην πρώτη σελίδα του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών» (στις δύο κυλιόμενες μπάρες από τις οποίες «περνούν» οι έκτακτες ειδήσεις της τρέχουσας επικαιρότητας) και αν κρίνεται απαραίτητο θα υπάρχει συμπληρωματικά έκτακτο δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα με μία σύντομη περίληψη των γεγονότων, ώστε όλοι εσείς οι αναγνώστες μας να πληροφορείστε άμεσα τα όσα διαδραματίζονται γύρω από το μέλλον του ΟΔΙΕ (ευνόητο είναι πως θα ακολουθεί το πλήρες ρεπορτάζ με όλες τις τελευταίες ειδήσεις την αμέσως επόμενη ημέρα).


Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ επαληθεύεται και σε άλλες εφημερίδες όπως διασταυρώσαμε την είδηση αργότερα. Μπορείτε να ανατρέξετε στα εξής δημοσιεύματα:

-         «Κυβέρνηση: Στόχος η είσπραξη 7 δισ. ευρώ έως το 2013 μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων» (εφημερίδα «Κέρδος», πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο)
-         «Έσοδα 1,5 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις το 2011» (εφημερίδα «Ισοτιμία», πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο)
-         «Ο κύβος ερρίφθη για αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση περιουσίας του Δημοσίου» (εφημερίδα «Καθημερινή», πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο)
-         «Πρόσληψη συμβούλων για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου» (εφημερίδα «Το Βήμα», πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο)


«Ιπποδρομίες»
 
 Το σχόλιο της ημέρας
Άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη


Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε έντονη δραστηριότητα από πλευράς ΕΙΔΙΕ με επιστολές και ανακοινώσεις της προς διάφορους αποδέκτες. Εμείς ξεχωρίσαμε και αναλύουμε σήμερα κάποια από τα ζητήματα που θεωρούμε πως αξίζουν περαιτέρω σχολιασμού και από τα οποία πιθανώς εξάγονται ειδήσεις.
Είχαμε λοιπόν μία επιστολή προς τον Σύνδεσμο των Αναβατών με την οποία η ΕΙΔΙΕ τους πληροφόρησε πως αποσύρει την εγγύηση που είχε καταθέσει μέχρι πρότινος για την ασφάλισή τους στις προπονήσεις και στις ιπποδρομίες σε περίπτωση ατυχήματος. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη επιστολή η εγγύηση κάλυπτε τα μέλη του ΣΑΔΙ μέχρι και την περασμένη Τρίτη και μόνον για τα άλογα των μελών της ΕΙΔΙΕ (αναζητείστε την επιστολή στην θεματική ενότητα «Νέα - Ανακοινώσεις» του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών»).  Ενώ οι «Ιπποδρομίες» από την πρώτη στιγμή δημοσίευσαν άρθρο σχετικά με την απόφαση της ΕΙΔΙΕ (αναζητείστε το δημοσίευμα της 14ης-12-2010 με τίτλο: «Αποσύρει η ΕΙΔΙΕ την εγγύηση για τους αναβάτες!»), οι αναβάτες μέχρι στιγμής φαίνονται (δημόσια τουλάχιστον) να μην αντιδρούν, γεγονός που μας οδηγεί στην βάσιμη υποψία πως «παρασκηνιακά» τουλάχιστον πρέπει να δόθηκαν κάποιες διαβεβαιώσεις, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είναι ακάλυπτοι για οποιοδήποτε περιστατικό τραυματισμού συμβεί στο Μαρκόπουλο από σήμερα και εφεξής.
Μία πολύ σημαντική ανακοίνωση εξέδωσε επίσης η ΕΙΔΙΕ με την οποία ενημέρωσε τα μέλη της για τις ενέργειες που έκανε το τελευταίο διάστημα ώστε να αποτρέψει την παρακράτηση φόρου 20,00% επί των επάθλων σε όσους από τους ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν εταιρίες (ΑΕ, ΕΠΕ κλπ) στις οποίες να είναι γραμμένα τα άλογά τους. Οι δικές μας εκτιμήσεις επί του θέματος είναι πως κακώς παρακρατείται ο φόρος από αυτήν την μερίδα των ιδιοκτητών και πως οι ενέργειες της ΕΙΔΙΕ για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος εκτός από επιβεβλημένες είναι και σωστά μεθοδευμένες (αναζητείστε την ανακοίνωση στην θεματική ενότητα «Νέα - Ανακοινώσεις» του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών»). Το μόνον που απομένει ως εξέλιξη επί του ζητήματος είναι οι ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να διορθωθεί στην πράξη αυτή η άνιση μεταχείριση.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Άγιος Μόδεστος, ο προστάτης των ζώων

Ο Άγιος Μόδεστος
Ο Άγιος Μόδεστος φέρεται να προστατεύει τα ζώα, ιδιαίτερα αυτά που σέρνουν άροτρο. Στην εορτή του δεν «εορτάζουν» μόνο τα βόδια, αλλά κατά επέκταση όλα τα οικόσιτα ζωντανά. Σε πολλά μέρη γίνονται συλλείτουργα, αγιασμοί και αφού «ευλογηθούν – διαβαστούν» από τον παπά τα ζώα, φτιάχνονται κόλλυβα και «υψώνουν το ύψωμα». Τελικά το δίνουν στα ζώα να το φάνε. Στην Λέσβο του Αγίου Μόδεστου, παίρνουν αγιασμό και ραντίζουν με αυτόν τα χωράφια τους, για να γλυτώσουν από τις ακρίδες και όλα τα άλλα κακά. 

Ο Άγιος Μόδεστος έζησε γύρω στο 614, όταν ο Πέρσης Χοσρόης πήρε τον Τίμιο Σταυρό από τα Ιεροσόλυμα. Ο Άγιος, ανακαίνισε τα Ιερά προσκυνήματα, που καταστράφηκαν από τους Πέρσες και ζήτησε τη συνδρομή των χριστιανών από την Ανατολή. Διετέλεσε Επίσκοπος Ιεροσολύμων κατά τα έτη 632 μ.Χ. - 634 μ.Χ.. Μεταξύ των  θαυμάτων του Αγίου Μοδέστου, αναφέρεται ότι ανέστησε ζώα που είχαν πεθάνει πίνοντας νερό με δηλητήριο φιδιού. Υπάρχει δέηση προς τον Άγιο Μόδεστο που τον επικαλούνται για τα άρρωστα ζώα αλλά και στο λεγόμενο «μικρό Ευχολόγιο» υπάρχουν δύο ευχές του Αγίου Μόδεστου που ονομάζονται «εις κτήνη». Φυσικά θα μπορούσε να θεωρηθεί και προστάτης των κτηνιάτρων, ενώ η μνήμη του εορτάζεται στις 16 Δεκεμβρίου. (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Στο Ιπποφορβείο της Ιπποτούρ στην Λαζαρίνα υπάρχει εντός του κτισμένο εκκλησάκι προς τιμήν του Αγίου Μόδεστου).

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, προς εκδήλωση αγάπης προς τα άλογα ζώα, πρόβαλε - λόγω των σχετικών τους θαυμάτων - τους αγίους Μόδεστο και Μάμα ως προστάτες τους. Στο μεγαλυνάριο του Αγίου Μόδεστου εξαίρεται αυτή ακριβώς η μέριμνα του αγίου για τα ζώα:

«Θαύμασιν εκλάμπων πάσι τη γη, νόσων και κινδύνων διασώζεις πάσαν ψυχήν, και τας των θρεμμάτων (=ζώων) φθοροποιούς μολύνσεις ταχέως καταπαύεις τη επισκέψει σου...» 

Ὁσίως τὸν βίον σου διαπεράσας σοφέ, ποδήρει κεκόσμησαι ἱερωσύνης φαιδρῷ, ἱερόαθλε Μόδεστε, ὅθεν καὶ ἐναθλήσας προθυμότατα πάτερ, νῦν ἐν ἀγαλλιάσει τῷ Χριστῷ συναγάλλη, πρεσβεύων ὑπὲρ πάντων ἡμῶν τῶν εὐφημούντων σε. (απολυτίκιο του Αγίου Μόδεστου)
  «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»