Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

 Το σχόλιο της ημέρας
Άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη


Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε έντονη δραστηριότητα από πλευράς ΕΙΔΙΕ με επιστολές και ανακοινώσεις της προς διάφορους αποδέκτες. Εμείς ξεχωρίσαμε και αναλύουμε σήμερα κάποια από τα ζητήματα που θεωρούμε πως αξίζουν περαιτέρω σχολιασμού και από τα οποία πιθανώς εξάγονται ειδήσεις.
Είχαμε λοιπόν μία επιστολή προς τον Σύνδεσμο των Αναβατών με την οποία η ΕΙΔΙΕ τους πληροφόρησε πως αποσύρει την εγγύηση που είχε καταθέσει μέχρι πρότινος για την ασφάλισή τους στις προπονήσεις και στις ιπποδρομίες σε περίπτωση ατυχήματος. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη επιστολή η εγγύηση κάλυπτε τα μέλη του ΣΑΔΙ μέχρι και την περασμένη Τρίτη και μόνον για τα άλογα των μελών της ΕΙΔΙΕ (αναζητείστε την επιστολή στην θεματική ενότητα «Νέα - Ανακοινώσεις» του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών»).  Ενώ οι «Ιπποδρομίες» από την πρώτη στιγμή δημοσίευσαν άρθρο σχετικά με την απόφαση της ΕΙΔΙΕ (αναζητείστε το δημοσίευμα της 14ης-12-2010 με τίτλο: «Αποσύρει η ΕΙΔΙΕ την εγγύηση για τους αναβάτες!»), οι αναβάτες μέχρι στιγμής φαίνονται (δημόσια τουλάχιστον) να μην αντιδρούν, γεγονός που μας οδηγεί στην βάσιμη υποψία πως «παρασκηνιακά» τουλάχιστον πρέπει να δόθηκαν κάποιες διαβεβαιώσεις, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είναι ακάλυπτοι για οποιοδήποτε περιστατικό τραυματισμού συμβεί στο Μαρκόπουλο από σήμερα και εφεξής.
Μία πολύ σημαντική ανακοίνωση εξέδωσε επίσης η ΕΙΔΙΕ με την οποία ενημέρωσε τα μέλη της για τις ενέργειες που έκανε το τελευταίο διάστημα ώστε να αποτρέψει την παρακράτηση φόρου 20,00% επί των επάθλων σε όσους από τους ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν εταιρίες (ΑΕ, ΕΠΕ κλπ) στις οποίες να είναι γραμμένα τα άλογά τους. Οι δικές μας εκτιμήσεις επί του θέματος είναι πως κακώς παρακρατείται ο φόρος από αυτήν την μερίδα των ιδιοκτητών και πως οι ενέργειες της ΕΙΔΙΕ για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος εκτός από επιβεβλημένες είναι και σωστά μεθοδευμένες (αναζητείστε την ανακοίνωση στην θεματική ενότητα «Νέα - Ανακοινώσεις» του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών»). Το μόνον που απομένει ως εξέλιξη επί του ζητήματος είναι οι ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να διορθωθεί στην πράξη αυτή η άνιση μεταχείριση.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»