Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ιππόδρομος: «Αιχμές» και «βολές» κατά των υπευθύνων και «τελεσίγραφο» προς την Πολιτεία από τον Πρόεδρο των Προπονητών


«Πυρ ομαδόν» χθες (Δευτέρα) από τον Πρόεδρο της ΕΠΔΙ σε μία «καυτή» συνέντευξη στη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή του ΟΔΙΕ – «…Θα γεμίσει η Ομόνοια άλογα αν σκεφτεί κάποιος να κλείσει τον Ιππόδρομο…»!


Σήμερα (Τρίτη) αναμένεται να κατατεθεί η οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας της πρότασης των ΕΠΔΙ και ΣΑΔΙΙ – Αύριο (Τετάρτη) η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ



Το... «ξέσπασμα» του Γιάννη Μυκονιάτη στη ζωντανή εκπομπή του ΟΔΙΕ!

Μετά το πέρας της έκτης ιπποδρομίας του χθεσινού Ελληνικού προγράμματος, ο προπονητής κύριος Γιάννης Μυκονιάτης – που ευτύχησε να πάρει την νίκη με τον ίππο ΘΡΥΛΟ, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω «έσπασε» το ρεκόρ των περισσότερων νικών ενός ίππου και πλέον «φιγουράρει» μόνος πρώτος στον Ελληνικό Ιππόδρομο με είκοσι(!) νίκες στο ενεργητικό του και συνεχίζει(!) – εμφανίστηκε στο χώρο των απονομών για την καθιερωμένη μίνι συνέντευξη των νικητών. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Προπονητών, αφού έκανε ένα σύντομο σχόλιο για την κούρσα, εστίασε τον λόγο του σε όλα όσα έγιναν ή πρόκειται να συμβούν αναφορικά με το μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου, τονίζοντας για μία ακόμα φορά την κρισιμότητα των στιγμών.

Δεν παρέλειψε επίσης να επαναλάβει την πρόταση που κατέθεσαν πριν λίγο καιρό από κοινού ΕΠΔΙ και ΣΑΔΙΙ (Προπονητές και Αναβάτες) με την οποία ζητούν να αναλάβουν τις «τύχες» του ΟΔΙΕ, ενώ επεσήμανε το «αβέβαιο» της υπόθεσης, αφού πλέον συζητείται ανοιχτά το ενδεχόμενο «λουκέτου» στον Ιππόδρομο ως εναλλακτικό σενάριο, στην περίπτωση που η προσπάθεια για την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού δεν καρποφορήσει (η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ θα λάβει χώρα την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μυκονιάτης).
 
«Λάβρος» κατά των υπευθύνων, άσκησε δριμύτατη κριτική σε αυτούς που οδήγησαν τις Ελληνικές Ιπποδρομίες και τον ΟΔΙΕ στην σημερινή τους κατάντια και δε δίστασε καθόλου να πει «…να φέρουν πίσω τα κλεμμένα, αυτοί που χρέωσαν το Ιπποδρόμιο τόσα λεφτά…», ενώ παράλληλα διεμήνυσε για άλλη μία φορά πως οι επαγγελματίες του χώρου δεν σκοπεύουν να «πέσουν αμαχητί», αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά «…θα γεμίσει η Ομόνοια άλογα…»!, κάτι που έχει εξάλλου αναφέρει και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κύριο Γιάννη Ιωαννίδη.



Παρακολουθήστε σε video ολόκληρη την συνέντευξη του προπονητή και ιδιοκτήτη – και Προέδρου της ΕΠΔΙ – κυρίου Γιάννη Μυκονιάτη:



«Ες αύριον τα σπουδαία»…

Από όσα ειπώθηκαν στον «καυτό» διάλογο που παρακολουθήσαμε, είναι αντιληπτό πως η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο, το θερμόμετρο έχει «χτυπήσει κόκκινο» στον Ιππόδρομο. Όλες οι επαγγελματικές τάξεις βρίσκονται σε πλήρη «αναβρασμό» και διακατέχονται από μεγάλη αγωνία, ενόψει μάλιστα των κρισιμότατων διαβουλεύσεων που θα πραγματοποιηθούν στις επόμενες ημέρες για την «τύχη» που θα έχει η αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ και το μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου. Όλοι βρίσκονται σε απόγνωση, εκτός φυσικά από τις Ηγεσίες των δύο Ιπποδρομιακών Αρχών (ΟΔΙΕ και ΦΕΕ) που εξακολουθούν να «λάμπουν δια της απουσίας» τους! Καμία ενέργεια, καμία πρωτοβουλία, καμία απολύτως δράση για την προάσπιση του αθλήματος…

Οι πρόσφατες ενέργειες των επαγγελματιών του Μαρκόπουλου αποτελούν κατά τα φαινόμενα την «ύστατη προσπάθεια» για να «αναχαιτιστεί» η πρόταση του κλεισίματος του Ιπποδρόμου. Ο στόχος της «ανάκαμψης» και της «ανάπτυξης» που θέτουν από κοινού ΕΠΔΙ και ΣΑΔΙΙ φαντάζει πάντως ουσιαστικά ανέφικτος με τα σημερινά δεδομένα (σημ. «Ιπποδρομιών»: μόλις δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο με όλα τα στοιχεία της οικονομοτεχνικής μελέτης που εκπονήθηκε ειδικά για την συγκεκριμένη πρόταση, θα έχουμε ασφαλώς πιο ξεκάθαρη άποψη για το θέμα) ενώ από την άλλη θυμίζουμε πως οι «Ιπποδρομίες» τόνισαν έγκαιρα την άμεση ανάγκη για μέγιστη συσπείρωση όλων ανεξαιρέτως γύρω από το ζήτημα της παραμονής του Ιπποδρόμου ανοιχτού μέχρι την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησής του, κάτι που τελικά (συσπείρωση όλων των Ιπποδρομιακών Φορέων) δυστυχώς δεν επιτεύχθηκε. Ο λόγος που ζητήσαμε να γίνει κάτι τέτοιο ήταν απλός: να μεγιστοποιηθεί η «πίεση» προς την Πολιτεία και να ισχυροποιηθούν τα «διαπραγματευτικά χαρτιά» στο διάλογο. Καμία συντεχνία, κανένας εργασιακός κλάδος από μόνος του δεν έχει καταφέρει να αποτρέψει ή - έστω - να αναστείλει μία Κυβερνητική απόφαση (ειδικότερα μάλιστα σε ο, τι αφορούν μέτρα που ζητούνται να εφαρμοστούν από την τρόικα). Επομένως, στην απευκταία περίπτωση που αποφασιστεί τελικά η λύση του «λουκέτου», δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας τρόπος ανάκλησής της.

Ας ελπίσουμε πως τα «μηνύματα» που θα αρχίσουν να έρχονται από αύριο (μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ) θα είναι ελπιδοφόρα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι εξελίξεις εισήλθαν «στην τελική ευθεία»
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»