Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011



Διαβάστε το Σάββατο 29-01-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας

Η προσφορά των «Ιπποδρομιών» προς τους νέους φιλίππους συνεχίζεται - άρθρο με θέμα:
«Γνωριμία με το παιχνίδι του forecast και τα παράγωγά του»

Εξαιρετική επανεμφάνιση και επιβλητική νίκη για τον Presvis

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες 
του Σαββάτου 29-01-2011

Πίνακας των συμμετεχόντων ίππων σε σχέση με το στίβο (Ελληνικές ιπποδρομίες)

Πρόγραμμα των Ελληνικών ιπποδρομιών του Σαββάτου 29-01-2011

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες του Σαββάτου 29-01-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών του Σαββάτου 29-01-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Παρασκευής 28-01-2011

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΔΙΕ (28-01-2011)

28/1/2011

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ
Η ΟΔΙΕ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών οι σημερινές Ελληνικές Ιπποδρομίες (Παρασκευή 28-01-11) μεταφέρονται για αύριο Σάββατο 29-01-11 με ώρα έναρξης στις 16:30.
Ο Οργανισμός ανακοινώνει ότι από το αυριανό πρόγραμμα Γαλλικών Ιπποδρομιών θα διεξάγει στοίχημα μόνο για τις πέντε (5) πρώτες Ιπποδρομίες με ώρα έναρξης στις 14:35.
Ζητούμε την κατανόηση του φίλιππου κοινού.

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Αύριο το πρωί θα δημοσιεύσουμε εκ νέου τις προτάσεις μας για τις Ελληνικές ιπποδρομίες. Αν προκύψει κάποια αξιόλογη μεταβολή που μας αναγκάζει να διαφοροποιήσουμε τις υποδείξεις μας, θα το πράξουμε με έκτακτη ανάρτηση.

«Ιπποδρομίες»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΦΕΕ (28-01-2011)
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ

28/1/2011

Διενεργήθηκε την Τρίτη 25.1.2011 δια κληρώσεως, παρουσία εκπροσώπων της Ε.Π.Δ.Ι. έκτακτη αιμοληψία στο 30% των 24 ίππων της δεύτερης προεγγραφής της κύριας ιπποδρομίας ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΡΑΣ  (18.02.2011)

Αναλυτικά:
ΓΚΟΛΝΤ ΦΙΞ (IRE)                           Γ.ΑΛΙΜΠΙΝΙΣΗΣ
ΕΞΙΝΤ ΠΑΟΥΕΡ (GB)                        Χ.ΣΤΑΥΡΟΥ
ΙΛΑΡΙΑ                                               Γ.ΚΑΣΣΗΣ
ΜΑΓΚΙΟΡΑ (GB)                         Ι.ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ
ΜΠΙΣΚΟΤΤΙ (IRE)                       Γ.ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ
ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΡΙ (GB)                    Η.ΣΙΑΤΟΥΝΗΣ
ΠΡΙΝΣΕΣ ΧΑΝΑ (GΒ)                   Χ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
 
-------------------

Διενεργήθηκε την Τρίτη 25.1.2011 δια κληρώσεως, παρουσία εκπροσώπων της Ε.Π.Δ.Ι. έκτακτη αιμοληψία στο 30% των 26 ίππων της πρώτης προεγγραφής της κύριας ιπποδρομίας ΚΥΠΕΛΛΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (25.03.2011)
Αναλυτικά:
ΑΜΑΡΑΜΑ (IRE)                                Μ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΝΕΒΕΡ ΕΝΤΙΝΓΚ ΤΕΪΛ (GB)              Χ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
ΓΚΡΗΚ ΦΙΛΟΣΟΦΙ (GB)                    Χ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
ΜΑΝΤΖΑΜ (GB)                           Χ.ΠΕΤΡΟΥ
ΚΛΑΟΥΝΤΙ ΜΙΣΤ                          Α.ΓΙΑΤΡΑΣ
ΓΟΝΟΣ                                       Α.ΓΙΑΤΡΑΣ
ΜΕΪΚ ΙΤ ΜΠΙΓΚ (GB)                     Π.ΘΕΟΛΟΓΟΥ


Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΕ (28-01-2011)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ
 
28/1/2011
 
Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Ιπποδρομιακή Συγκέντρωση της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 28.1.11 θα διεξαχθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 29.1.11 με ώρα έναρξης των ιπποδρομιών την 16:30.


Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις
Άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Προχθές αναρτήθηκε για Διαβούλευση στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/ το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με το οποίο πρόκειται να ρυθμιστεί η αγορά των τυχερών παιχνιδιών. Η διαδικασία ξεκίνησε από την  Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, ενώ ακολούθως θα γίνει η τελική επεξεργασία από το Οικονομικό Επιτελείο και κατόπιν το Νομοσχέδιο θα προωθηθεί στο Κοινοβούλιο για συζήτηση και ψήφιση.
Το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνει 38 άρθρα με τα οποία επιχειρείται ρύθμιση όλων των δραστηριοτήτων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών, ενώ για πρώτη φορά μπαίνουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για το Διαδικτυακό στοίχημα στη χώρα μας. Σε ο, τι αφορά στον ΟΔΙΕ υπάρχουν εξειδικευμένα άρθρα (35 και 36) που περιγράφουν αναλυτικά τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τον Ελληνικό Ιππόδρομο. Θα θυμάστε καλά όσοι επισκέπτεστε καθημερινά τις «Ιπποδρομίες» πως χθες αφιερώσαμε εκτενές ρεπορτάζ, με ανάλυση βήμα προς βήμα των δύο συγκεκριμένων άρθρων, παραθέτοντας τις δικές μας εκτιμήσεις και σχόλια. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως το Σχέδιο Νόμου (με τη δομή που παρουσιάστηκε στη Δημόσια Διαβούλευση) διάκειται θετικά – για πρώτη ίσως φορά – απέναντι στον Ιππόδρομο και περιλαμβάνει ρυθμίσεις ικανές να τονώσουν τα έσοδά του και να τον βοηθήσουν να εισέλθει δυνατά στον ανταγωνισμό που μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου πρόκειται να αντιμετωπίσει. Ασφαλώς μπορούν να διεκδικηθούν και άλλα, όμως εμείς διαπιστώσαμε «θετικά δείγματα» και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για τις Ελληνικές ιπποδρομίες.
Θεωρώντας αυτονόητο χρέος μας να συμμετάσχουμε στη Δημόσια Διαβούλευση με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των Ελληνικών ιπποδρομιών, οι «Ιπποδρομίες» προτίθενται – μέσω εμού, ως υπεύθυνου λειτουργίας του ιστοχώρου – να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των φιλίππων. Το ίδιο ζητούμε να κάνετε όλοι οι αναγνώστες μας που επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Δημόσιο διάλογο, διότι πιστεύουμε πως ο φίλιππος έχει – πάνω από όλα – ιπποδρομιακή σκέψη και συνείδηση και μπορούμε με σκέψεις, ιδέες και προτάσεις να συνεισφέρουμε όλοι μας (στο μέτρο του δυνατού) στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τον Ελληνικό Ιππόδρομο. Το μόνο που σας ζητούμε (όσοι αποφασίσετε να το πράξετε) είναι να προσέξετε τα εξής:


- Να μην παρασυρθείτε σε αντιδικίες, χαρακτηρισμούς και ύβρεις, ειδικότερα να αποφύγετε να απαντήσετε σε – τυχόν – κακόβουλους που μπορεί να εμφανιστούν στο διάλογο με τους δικούς τους «πονηρούς» σκοπούς.
- Να γράψετε τη γνώμη σας όπως εσείς νομίζετε χωρίς να επηρεάζεστε από τις προτάσεις των υπολοίπων, αρκεί να μπορείτε να τεκμηριώσετε επαρκώς με επιχειρήματα τις θέσεις σας.
- Επιδιώξτε (αν αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς) να αναφέρεστε επώνυμα. Αυτό πιστεύουμε πως «ενδυναμώνει» την άποψή σας. Επιπλέον, πίσω από την ανωνυμία κρύβονται όσοι έχουν κάτι να κρύψουν ή όσοι φοβούνται για αυτά που γράφουν. Αν πάλι συντρέχει ένας από τους παραπάνω λόγους, ίσως θα ήταν χρησιμότερο να αποφύγετε τη συμμετοχή σας στη Διαβούλευση.


Η δική μας θέση θα κατατεθεί τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα και παράλληλα θα αναρτηθεί στην αρχική σελίδα των «Ιπποδρομιών». Μέχρι τότε σας προτρέπουμε να ενημερωθείτε σχετικά, να συζητήσετε, να προβληματιστείτε και με «όπλο» την αγάπη σας για τις Ελληνικές ιπποδρομίες να συμμετάσχετε στη διαμόρφωση της «επόμενης ημέρας» για τον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου.
Για να ενημερωθείτε (σφαιρικά) για το Σχέδιο Νόμου σκεφτήκαμε να σας παραθέσουμε (συγκεντρωτικά) παραπομπές από σχετικά δημοσιεύματα που διαβάσαμε μέσα στην εβδομάδα, ενώ πατώντας εδώ μεταφέρεστε αυτόματα στη σελίδα της Διαβούλευσης για το επίμαχο Σχέδιο Νόμου.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ημερησίας» με τίτλο: «Τυχερά Παιχνίδια: Άδειες για «φρουτάκια» και «στοίχημα» στο Διαδίκτυο από το νέο νομοσχέδιο»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ημερησίας» με τίτλο: «Τα ρέστα του στον νόμιμο τζόγο δίνει το Υπ. Οικ. για να αυξήσει τα έσοδα»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ισοτιμίας» με τίτλο: «30.000 "φρουτάκια" και μέχρι 50 άδειες Διαδικτυακού Στοιχηματισμού προβλέπει το σχέδιο νόμου»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Κέρδους» με τίτλο: «Ιντερνετικό στοίχημα και βιντεολότο: Ανοίγει μερικώς την αγορά η κυβέρνηση»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Κέρδους» με τίτλο: «Το νέο φορολογικό και το σ/ν για τα τυχερά παιγνίδια ενέκρινε το υπουργικό»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» με τίτλο: «Έως τα τέλη του έτους οι άδειες για το διαδικτυακό στοίχημα»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» με τίτλο: «Προκήρυξη έως 50 αδειών διαδικτυακού στοιχήματος»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «real.gr» με τίτλο: «Ένα απέραντο καζίνο η Ελλάδα»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Βήματος» με τίτλο: «Σε φάση ολοκλήρωσης η ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Βήματος» με τίτλο: «Διαδικτυακό στοίχημα - Έως το τέλος του 2011 η δημοπράτηση αδειών και για το βιντεολόττο»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Βήματος» με τίτλο: «Υπουργείο Οικονομικών - Το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια και το ηλεκτρονικό στοίχημα»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ισοτιμίας» με τίτλο: «Σε διαβούλευση το προσχέδιο νόμου για την «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων»»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Κέρδους» με τίτλο: «Τυχερά Παιχνίδια: Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» με τίτλο: «Σε διαβούλευση και η ρύθμιση για τα παίγνια»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Βήματος» με τίτλο: «Τζόγος.gr - Έρχονται 30.000 κουλοχέρηδες και 50 άδειες για ηλεκτρονικό τζόγο»

Πατήστε εδώ για να διαβάστε τα άρθρα του Νομοσχεδίου που αφορούν στον ΟΔΙΕ και δημοσίευσαν προ ημερών οι «Ιπποδρομίες».

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Το σχόλιο της ημέρας

Η προηγούμενη Ελληνική συγκέντρωση έδειξε ότι στο κομμάτι των υποδείξεών μας για τις Ελληνικές ιπποδρομίες «βρίσκουμε το δρόμο μας» και πάλι μετά από την αγωνιστική απραξία ενός περίπου μήνα. Στο διάστημα αυτό πολλά άλλαξαν, κυρίως σε ο, τι αφορά στη φυσική και αγωνιστική κατάσταση των ίππων οι οποίοι (κατά κανόνα) διαγωνίζονται συχνότατα στο Μαρκόπουλο (λόγω και του χαμηλού αριθμού των «μάχιμων» ίππων που σήμερα δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 600). Μία τέτοια «αναγκαστική αποχή» λοιπόν είναι σίγουρο πως άλλους τους ωφέλησε και για άλλους λειτούργησε εις βάρος τους. Επίσης, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που παίζει ιδιαίτερο ρόλο αυτές τις ημέρες είναι η κατάσταση του στίβου που εξακολουθεί να παραμένει λασπώδης, στοιχείο που επηρεάζει καταλυτικά (κατά την εκτίμησή μας) την έκβαση των διαδρομών. Μάλιστα, εμείς θεωρούμε πως σε στεγνό στίβο οι αφίξεις που σημειώνονται ίσως να ήταν και σε σημαντικό βαθμό διαφοροποιημένες!
Σε ο, τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της ημέρας, ασφαλώς ξεχωρίζει η κούρσα του Κυπέλλου Ολυμπίας που απευθύνεται σε φοράδες και θα διεξαχθεί στην απόσταση των 1.800 μέτρων, όπως επίσης «ατραξιόν» της ημέρας αποτελεί και η «επανεμφάνιση του περσινού βασιλιά του Μαρκόπουλου», του ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΥ, ο οποίος κάνει την επανεμφάνισή του μετά από αποχή 7 μηνών. Με αυτές τις δύο ιπποδρομίες αποφασίσαμε να ασχοληθούμε εκτενώς στις επιλογές μας για παιχνίδι σήμερα, σε ένα πρόγραμμα που – από τη σύνθεσή του αλλά και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που περιγράψαμε στην αρχή – αναμένεται να προσδώσει ιδιαίτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον, εκτός από το θέαμα που πάντοτε προσδοκούμε.
Εμείς ευχόμαστε να συνεχίσουμε τις «καλές εμφανίσεις» μας σε ο, τι αφορά στις υποδείξεις για παιχνίδι, υπενθυμίζοντας πως εξακολουθεί να ισχύει η σύστασή μας για «περιορισμό και αυτοσυγκράτηση» στα ποσά που στοιχηματίζετε, για μέχρι και την επόμενη Παρασκευή. Από κει και πέρα – εκτιμώντας πως τα νέα δεδομένα που θα έχουμε συλλέξει μέχρι τότε θα μας επιτρέψουν να κάνουμε πλέον πιο αντικειμενικές εκτιμήσεις – δίνουμε το «σύνθημα» για «αντεπίθεση» και μπαίνουμε «δυνατά» στο παιχνίδι!

Τέλος, να μην ξεχάσετε – όσοι επιθυμείτε – να συμμετάσχετε στη Διαβούλευση του Νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια (ειδικότερα στα άρθρα που αφορούν στον ΟΔΙΕ) διότι τα χρονικά περιθώρια για κάτι τέτοιο είναι στενά (μέχρι τη Δευτέρα). 

«Ιπποδρομίες»

«Έφυγε» ο Jade Hunter

Jade Hunter
Ο Jade Hunter, ο νικητής δύο ιπποδρομιών Grade 1 και πατέρας της σπουδαίας φοράδας Azeri (η οποία μάλιστα «φιγουράρει» στο Hall of Fame) έθανε σε ηλικία 27 ετών στο Lexington. Στο γιο του περίφημου Mr. Prospector χαρίστηκε ευθανασία την περασμένη Κυριακή στο Ιατρικό Κέντρο Hagyard Equine Medical Institute εξαιτίας επιπλοκών που προήλθαν από κολικό. Να σημειώσουμε πως από το 2009 είχε αποσυρθεί στις εγκαταστάσεις της μονάδας φροντίδας ίππων Old Friends equine retirement facility στην περιοχή Georgetown, όπου μάλιστα οι υπεύθυνοι εκεί ετοιμάζουν μία επιμνημόσυνη εκδήλωση την προσεχή άνοιξη. Οι σπουδαιότερες νίκες του ήταν αυτές του Gulfsream Park Handicap και του Donn Handicap (το 1988) ενώ στις δημαντικές διακρίσεις του υπάρχει η 2η θέση που κατέλαβε στα Widener Handicap και Seminole Handicap (το 1987). Αρχικά έτρεξε με τα χρώματα του Σεΐχη Mohammed al-Maktoum ο οποίος πλήρωσε 700.000,00 δολάρια ΗΠΑ για να τον αποκτήσει στη δημοπρασία μονοετών του Keeneland  το 1985, ενώ να πούμε πως αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1988 (σε ηλικία 4 ετών) μετά από κάταγμα που υπέστη στο μπροστινό δεξί πόδι κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, εκτελώντας – αρχικά - χρέη επιβήτορα στο ιπποφορβείο Paulson’s Brooksire Farm. Ο συνολικός απολογισμός του στις ιπποδρομίες ήταν 6 νίκες σε 14 συμμετοχές και συγκομιδή από έπαθλα 407.260,00 δολάρια ΗΠΑ.

 Ο Jade Hunter

Azeri
Η Azeri (που αποτελεί το καλύτερο παιδί του Jade Hunter) έχει σημειώσει στην καριέρα της 11 νίκες Grade 1 ενώ τα συνολικά έπαθλα που αποκόμισε ανέρχονται σε 4.079.820,00 δολάρια ΗΠΑ. Ανάμεσα στις πολλές τιμητικές διακρίσεις της συγκαταλέγονται ο τίτλος «Horse of the Year» (το 2002), «older-mare-champion» (τίτλος που κέρδισε για τρεις συνεχόμενες χρονιές, από το 2002 έως το 2004) ενώ πέρσι εισήλθε στο Hall of Fame, με την πρώτη της μάλιστα υποψηφιότητα. Άλλα «δυναμικά» παιδιά του Jade Hunter (όλοι νικητές ιπποδρομιών Grade 1) είναι οι Yagli, Diazo, Global Hunter και Stuka.
Οι «Ιπποδρομίες» σας προσφέρουν για να παρακολουθήσετε δύο από τις νικηφόρες εμφανίσεις της Azeri (στο 2022 Breeders’ Cup Distaff και στο 2004 Apple Blossom Handicap).

 2002 Breeder's Cup Distaff

2004 Apple Blossom Handicap


«Ιπποδρομίες»

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Παρασκευής 28-01-2011

3η ιπποδρομία
Ίππος Αναβάτης Απόσταση Προπονητής
1
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΔΙΕΓΡΑΦΗ


2
ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ
Κουτσοπέτρος
60
Μυκονιάτης Ι.
3
ΙΝΣΑΪΝΤ ΤΡΑΚ
Μαστοράκης
57
Μυκονιάτης Αρ.
4
ΣΑΪΝΙΝΓΚ ΑΡΜΟΥΡ
Ντίνα
55
Σταύρου Χρ.
5
ΦΑΣΑΡΙΑΣ
Μπέντεν
53
Πολυκανδρίτης Α.
6
ΑΞΙΟΣ
Λαζαρίδης
49.5
Σταύρου Χρ.
7
ΔΑΝΔΗΣ
Βαγγέλης
48
Σταύρου Χρ.

Η πρώτη κούρσα που επιλέξαμε σήμερα για να σας προτείνουμε είναι η 3η ιπποδρομία του Ελληνικού προγράμματος (Έπαθλο Σουφλίου, ίπποι 3 ετών και άνω – απόσταση: 1.400 μέτρα).

Στη συγκεκριμένη ιπποδρομία που δυστυχώς «αποδυναμώθηκε» αρκετά μετά τη διαγραφή του ΒΑΓΓΕΛΗ ασφαλώς κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η επάνοδος στις κούρσες του νικητή του περσινού Ντέρμπι ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΥ ύστερα από αγωνιστική απραξία 7 μηνών. Η «κλάση» του δεν αμφισβητείται και σίγουρα θα πρέπει να αποτελέσει έναν εκ των κυριότερων διεκδικητών της νίκης. Θα πρέπει πάντως να τονίσουμε πως ο ΑΞΙΟΣ με τα «πουπουλένια» βάρη του μπορεί να εκμεταλλευτεί τη μεταξύ τους διαφορά κιλών για να προσπαθήσει αυτός με τη σειρά του να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, ειδικότερα μάλιστα αν αφεθεί να οδηγήσει σε ρυθμό της αρεσκείας του. Αν κάποιος εκ των δύο υστερήσει τότε νομίζουμε πως ο ΣΑΪΝΙΝΓΚ ΑΡΜΟΥΡ είναι αυτός που πρώτος θα επωφεληθεί τυχόν μειωμένης επίδοσής τους.

Συνοπτικά, οι προτάσεις μας για την 3η ιπποδρομία είναι:

2ο σύνθετο: 10Χ6 (βασικός συνδυασμός), 11Χ6 – 3Χ6 – 10Χ2 – 11Χ2 – 3Χ2 (καλύψεις)
2ο σύνθετο-δίδυμο: #3 – 10 – 11 Χ #2 – 4 - 6
2ο σύνθετο-φορκάστ:  #3 – 10 – 11 Χ 6#2 – 4, #3 – 10 – 11 Χ 2#4 – 6
3ο δίδυμο: 2Χ6 (βασικός συνδυασμός), 2Χ4 – 4Χ6 (καλύψεις)
3ο φορκάστ: 6Χ2 (βασικός συνδυασμός), 2Χ6 – 6Χ4 – 2Χ4 (καλύψεις)
3ο σύνθετο: 6Χ6 (βασικός συνδυασμός), 6Χ10 – 6Χ11 – 2Χ6 – 2Χ10 – 2Χ11 (καλύψεις)
3ο σύνθετο-δίδυμο: #2 – 4 – 6 Χ #6 – 10 – 11  
3ο σύνθετο-φορκάστ: 2#4 – 6  Χ #6 – 10 – 11, 6#2 – 4  Χ #6 – 10 – 11
3ο  τρίο: (δε διεξάγεται)
3ο τρικάστ: (δε διεξάγεται)
3ο τετραπλό: (δε διεξάγεται)

5η ιπποδρομία
Ίππος Αναβάτης Κιλά Προπονητής
1
ΜΑΓΚΙΟΡΑ
Μερσινιάς
62.5
Μυκονιάτης Ι.
2
ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΡΙ
Μάριος
59.5
Σιατούνης Ηλ.
3
ΑΪΡΙΣ ΣΜΕΛ
Νικολαϊδης
56
Ιωαννίδης Μιχ.
4
ΑΣΟΡΑΓΙΑ
Κεράτσας
56
Θεοδωράκης Χ.
5
ΓΚΡΗΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ
Μανώλης
55
Θεοδωράκης Χ.
6
ΜΠΙΣΚΟΤΤΙ
Τσεργάς
53.5
Καμούτσης Γ.
7
ΣΕΪΚΙΤΟΥΔΕΜΙΟΥΖΙΚ
Δημητσάνης
52
Καραμάνογλου Αλ.
8
ΕΪΒΟΝ ΚΑΣΤΛ
Μαστοράκης
49
Καραμάνογλου Αλ.

Η δεύτερη κούρσα που επιλέξαμε σήμερα για να σας προτείνουμε είναι η 5η ιπποδρομία του Ελληνικού προγράμματος (Έπαθλο Ολυμπίας, ίπποι 4 ετών, ΒΗΕ (φοράδες) – απόσταση: 1800 μέτρα) που σαφώς αποτελεί την «αιχμή» του σημερινού προγράμματος. 

Η ΣΕΪΚΙΤΟΥΔΕΜΙΟΥΖΙΚ με τον τρόπο που πήρε την παρθενική της νίκη έδειξε πως πρόκειται για φοράδα που διαθέτει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Ανατιθέμενη στο Δημητσάνη και με δεδομένο πως κατά την εκτίμησή μας θα συναντήσει ευνοϊκές προϋποθέσεις διαδρομής ασφαλώς και δικαιούται (έστω και ελαφρά) την προτίμησή μας σε ο, τι αφορά στην υπόθεση της νίκης. Η πολύ αξιόλογη ΜΑΓΚΙΟΡΑ είναι κατά τη γνώμη μας η κυριότερη αντίπαλός της ενώ η ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΡΙ (στην περίπτωση που οδηγήσει ή έστω ακολουθήσει με τις πρώτες τρέχοντας ξεμπλοκάριστη) αναμένεται να παίξει κι αυτή με τη σειρά της πολύ σοβαρό ρόλο στην άφιξη. Για τις υπόλοιπες θέσεις (που αφορούν κυρίως στα πολύπλοκα παιχνίδια) νομίζουμε πως η ΕΪΒΟΝ ΚΑΣΤΛ είναι σε θέση να διακριθεί (έχοντας εξασφαλίσει μάλιστα πολύ φορμαρισμένο και ικανότατο αναβάτη στα πολύ χαμηλά κιλά που φέρει) ενώ θα «τολμήσουμε» να προτείνουμε για την έκπληξη και την ΑΣΟΡΑΓΙΑ.

Συνοπτικά, οι προτάσεις μας για την 5η ιπποδρομία είναι:

4ο σύνθετο: 6Χ7 (βασικός συνδυασμός), 6Χ1 – 10Χ7 – 10Χ1 – 11Χ7 – 11Χ1 – 6Χ2 – 10Χ2 – 11Χ2 (καλύψεις)
4ο σύνθετο-δίδυμο: #6 – 10 – 11 Χ #1 – 2 - 7
4ο σύνθετο-φορκάστ: #6 – 10 – 11 Χ #1 – 2 - 7
5ο δίδυμο: 1Χ7 (βασικός συνδυασμός), 2Χ7 – 1Χ2 (καλύψεις)
5ο φορκάστ: 7Χ1 (βασικός συνδυασμός), 1Χ7 – 7Χ2 – 1Χ2 – 2Χ7 – 2Χ1 (καλύψεις)
5ο τρίο: 1Χ2Χ7 (βασικός συνδυασμός), 1Χ7Χ8 – 2Χ7Χ8 – 1Χ4Χ7 – 2Χ4Χ7 (καλύψεις)
5ο τρικάστ: 1– 2 – 7 / 1 – 2 – 7 / 1 – 2 – 4 – 7 - 8
5ο τετραπλό: 1– 2 – 7 / 1 – 2 – 7 / 1 – 2 – 4 – 7 - 8 / 1 – 2 – 4 – 7 - 8
5ο σύνθετο: 7Χ2 (βασικός συνδυασμός), 7Χ7– 7Χ11 – 1Χ2 – 1Χ7 – 1Χ11 – 2Χ2 – 2Χ7 – 2Χ11 (καλύψεις)
5ο σύνθετο-δίδυμο: #1 – 2 – 7 Χ #2 – 7 - 11
5ο σύνθετο-φορκάστ: #1 – 2 – 7 Χ #2 – 7 - 11

Τέλος, για τους φίλους που παίζουν σύνθετα και ΣΚΟΡ, προτείνουμε να προσέξετε ιδιαίτερα τους:

1η ιπποδρομία: Νο  1 (ΕΞΙΝΤ ΠΑΟΥΕΡ) και Νο 4 (ΑΛΓΟΥΑΡΚΑ)
2η ιπποδρομία: Νο  3 (ΛΕΪΝΤΥ ΦΑΝΤΑΣΙ), Νο 10 (ΣΥΜΦΟΝΥ) και Νο 11 (ΙΛΑΡΙΑ)
3η ιπποδρομία: Νο  2 (ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ) και Νο 6 (ΑΞΙΟΣ)
4η ιπποδρομία: Νο  6 (ΜΠΟΖΕ), Νο  10 (ΑΓΟΥΟΡΝΤ ΣΕΡΕΜΟΝΥ)και Νο 11 (ΝΤΕΡΓΚ)
5η ιπποδρομία: Νο  1 (ΜΑΓΚΙΟΡΑ), Νο 2 (ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΡΙ) και Νο 7 (ΣΕΪΚΙΤΟΥΔΕΜΙΟΥΖΙΚ)
6η ιπποδρομία: Νο  2 (ΡΟΚΕΤ ΛΟΝΤΣ), Νο  7 (ΑΜΑΡΑΜΑ) και Νο 11 (ΤΑΪΜ ΟΦ ΓΚΛΟΡΥ)
7η ιπποδρομία: Νο  6 (ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΠ) και Νο 8 (ΡΙΤΖΕΚΤ)
8η ιπποδρομία: Νο  5 (ΧΕΪΖΕΛΓΟΥΝΤ ΡΙΤΖ), Νο 8 (ΝΤΑΝΣΚΙ) και Νο 11 (ΔΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟΣ)

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!
 «Ιπποδρομίες»

Πίνακας των συμμετεχόντων ίππων σε σχέση με τον λασπώδη στίβο

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Ο παρακάτω πίνακας περιέχει εκτιμήσεις των «Ιπποδρομιών» σε σχέση με τους συμμετέχοντες ίππους των σημερινών Ελληνικών ιπποδρομιών. Οι ίπποι που βρίσκονται στην αριστερή στήλη και έχουν κόκκινο χρώμα εκτιμούμε πως δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες (ή αλλιώς δεν ευνοούνται ιδιαίτερα) σε βρεγμένη πίστα, ενώ όσοι ίπποι βρίσκονται στη δεξιά στήλη και έχουν πράσινο χρώμα εκτιμούμε πως αποδίδουν καλά ή ιδιαίτερα καλά (ευνοούνται) σε βρεγμένη πίστα.
Άλλη μία προσφορά των «Ιπποδρομιών» προς τους αναγνώστες μας στο «δρόμο προς το ταμείο»!



Πίνακας ίππων σε σχέση με την αποδοτικότητά τους σε βρεγμένη πίστα (για τις ιπποδρομίες της Παρασκευής 28-01-2011)

ιπ/μία
Ίπποι που δεν ευνοούνται σε βρεγμένη πίστα
Ίπποι που ευνοούνται σε βρεγμένη πίστα
1
ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ
ΑΛΓΟΥΑΡΚΑ
2
-
ΛΕΪΝΤΥ ΦΑΝΤΑΣΙ


ΦΙΛΟΝΙΚΗ


ΣΥΜΦΟΝΥ
3
-
ΣΑΪΝΙΝΓΚ ΑΡΜΟΥΡ


ΦΑΣΑΡΙΑΣ


ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ
4
-
ΑΛΚΙΜΗΔΗΣ


ΜΠΟΖΕ


ΝΤΕΡΓΚ


ΣΟΥΠΕΡ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


ΝΙΝΙΚΟΣ


ΠΕΛΤΑΣΤΗΣ
5
ΓΚΡΗΚ ΓΟΥΩΤΕΡΣ
ΜΑΓΚΙΟΡΑ


ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΡΙ
6
ΚΑΖΑΝ ΜΠΟΫ
ΑΜΑΡΑΜΑ


ΜΑΣΕΤΟΣ ΦΑΝ


ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΤΑΝΤΟΡ


ΝΤΕΝΕΜΠΟΛΑ


ΡΟΚΕΤ ΛΟΝΤΣ


ΤΑΪΜ ΟΦ ΓΚΛΟΡΥ


ΝΤΑΪΡΕΚΤΟΡ ΛΟΤΖΙΚ
7
-
ΒΑΛΤΑΣΑΡ


ΓΚΑΣΠΑΡ
8
-
ΓΟΥΑΪΛΝΤ ΚΡΑΪ


ΔΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟΣ


ΚΛΕΙΤΟΣ


ΝΤΑΝΣΚΙ


ΠΙΚΟΡΟΚΚΟ







 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»