Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011


«Έφυγε» ο Jade Hunter

Jade Hunter
Ο Jade Hunter, ο νικητής δύο ιπποδρομιών Grade 1 και πατέρας της σπουδαίας φοράδας Azeri (η οποία μάλιστα «φιγουράρει» στο Hall of Fame) έθανε σε ηλικία 27 ετών στο Lexington. Στο γιο του περίφημου Mr. Prospector χαρίστηκε ευθανασία την περασμένη Κυριακή στο Ιατρικό Κέντρο Hagyard Equine Medical Institute εξαιτίας επιπλοκών που προήλθαν από κολικό. Να σημειώσουμε πως από το 2009 είχε αποσυρθεί στις εγκαταστάσεις της μονάδας φροντίδας ίππων Old Friends equine retirement facility στην περιοχή Georgetown, όπου μάλιστα οι υπεύθυνοι εκεί ετοιμάζουν μία επιμνημόσυνη εκδήλωση την προσεχή άνοιξη. Οι σπουδαιότερες νίκες του ήταν αυτές του Gulfsream Park Handicap και του Donn Handicap (το 1988) ενώ στις δημαντικές διακρίσεις του υπάρχει η 2η θέση που κατέλαβε στα Widener Handicap και Seminole Handicap (το 1987). Αρχικά έτρεξε με τα χρώματα του Σεΐχη Mohammed al-Maktoum ο οποίος πλήρωσε 700.000,00 δολάρια ΗΠΑ για να τον αποκτήσει στη δημοπρασία μονοετών του Keeneland  το 1985, ενώ να πούμε πως αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1988 (σε ηλικία 4 ετών) μετά από κάταγμα που υπέστη στο μπροστινό δεξί πόδι κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, εκτελώντας – αρχικά - χρέη επιβήτορα στο ιπποφορβείο Paulson’s Brooksire Farm. Ο συνολικός απολογισμός του στις ιπποδρομίες ήταν 6 νίκες σε 14 συμμετοχές και συγκομιδή από έπαθλα 407.260,00 δολάρια ΗΠΑ.

 Ο Jade Hunter

Azeri
Η Azeri (που αποτελεί το καλύτερο παιδί του Jade Hunter) έχει σημειώσει στην καριέρα της 11 νίκες Grade 1 ενώ τα συνολικά έπαθλα που αποκόμισε ανέρχονται σε 4.079.820,00 δολάρια ΗΠΑ. Ανάμεσα στις πολλές τιμητικές διακρίσεις της συγκαταλέγονται ο τίτλος «Horse of the Year» (το 2002), «older-mare-champion» (τίτλος που κέρδισε για τρεις συνεχόμενες χρονιές, από το 2002 έως το 2004) ενώ πέρσι εισήλθε στο Hall of Fame, με την πρώτη της μάλιστα υποψηφιότητα. Άλλα «δυναμικά» παιδιά του Jade Hunter (όλοι νικητές ιπποδρομιών Grade 1) είναι οι Yagli, Diazo, Global Hunter και Stuka.
Οι «Ιπποδρομίες» σας προσφέρουν για να παρακολουθήσετε δύο από τις νικηφόρες εμφανίσεις της Azeri (στο 2022 Breeders’ Cup Distaff και στο 2004 Apple Blossom Handicap).

 2002 Breeder's Cup Distaff

2004 Apple Blossom Handicap


«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»