Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011


Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις
Άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Προχθές αναρτήθηκε για Διαβούλευση στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/ το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με το οποίο πρόκειται να ρυθμιστεί η αγορά των τυχερών παιχνιδιών. Η διαδικασία ξεκίνησε από την  Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, ενώ ακολούθως θα γίνει η τελική επεξεργασία από το Οικονομικό Επιτελείο και κατόπιν το Νομοσχέδιο θα προωθηθεί στο Κοινοβούλιο για συζήτηση και ψήφιση.
Το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνει 38 άρθρα με τα οποία επιχειρείται ρύθμιση όλων των δραστηριοτήτων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών, ενώ για πρώτη φορά μπαίνουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για το Διαδικτυακό στοίχημα στη χώρα μας. Σε ο, τι αφορά στον ΟΔΙΕ υπάρχουν εξειδικευμένα άρθρα (35 και 36) που περιγράφουν αναλυτικά τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τον Ελληνικό Ιππόδρομο. Θα θυμάστε καλά όσοι επισκέπτεστε καθημερινά τις «Ιπποδρομίες» πως χθες αφιερώσαμε εκτενές ρεπορτάζ, με ανάλυση βήμα προς βήμα των δύο συγκεκριμένων άρθρων, παραθέτοντας τις δικές μας εκτιμήσεις και σχόλια. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως το Σχέδιο Νόμου (με τη δομή που παρουσιάστηκε στη Δημόσια Διαβούλευση) διάκειται θετικά – για πρώτη ίσως φορά – απέναντι στον Ιππόδρομο και περιλαμβάνει ρυθμίσεις ικανές να τονώσουν τα έσοδά του και να τον βοηθήσουν να εισέλθει δυνατά στον ανταγωνισμό που μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου πρόκειται να αντιμετωπίσει. Ασφαλώς μπορούν να διεκδικηθούν και άλλα, όμως εμείς διαπιστώσαμε «θετικά δείγματα» και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για τις Ελληνικές ιπποδρομίες.
Θεωρώντας αυτονόητο χρέος μας να συμμετάσχουμε στη Δημόσια Διαβούλευση με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των Ελληνικών ιπποδρομιών, οι «Ιπποδρομίες» προτίθενται – μέσω εμού, ως υπεύθυνου λειτουργίας του ιστοχώρου – να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των φιλίππων. Το ίδιο ζητούμε να κάνετε όλοι οι αναγνώστες μας που επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Δημόσιο διάλογο, διότι πιστεύουμε πως ο φίλιππος έχει – πάνω από όλα – ιπποδρομιακή σκέψη και συνείδηση και μπορούμε με σκέψεις, ιδέες και προτάσεις να συνεισφέρουμε όλοι μας (στο μέτρο του δυνατού) στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τον Ελληνικό Ιππόδρομο. Το μόνο που σας ζητούμε (όσοι αποφασίσετε να το πράξετε) είναι να προσέξετε τα εξής:


- Να μην παρασυρθείτε σε αντιδικίες, χαρακτηρισμούς και ύβρεις, ειδικότερα να αποφύγετε να απαντήσετε σε – τυχόν – κακόβουλους που μπορεί να εμφανιστούν στο διάλογο με τους δικούς τους «πονηρούς» σκοπούς.
- Να γράψετε τη γνώμη σας όπως εσείς νομίζετε χωρίς να επηρεάζεστε από τις προτάσεις των υπολοίπων, αρκεί να μπορείτε να τεκμηριώσετε επαρκώς με επιχειρήματα τις θέσεις σας.
- Επιδιώξτε (αν αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς) να αναφέρεστε επώνυμα. Αυτό πιστεύουμε πως «ενδυναμώνει» την άποψή σας. Επιπλέον, πίσω από την ανωνυμία κρύβονται όσοι έχουν κάτι να κρύψουν ή όσοι φοβούνται για αυτά που γράφουν. Αν πάλι συντρέχει ένας από τους παραπάνω λόγους, ίσως θα ήταν χρησιμότερο να αποφύγετε τη συμμετοχή σας στη Διαβούλευση.


Η δική μας θέση θα κατατεθεί τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα και παράλληλα θα αναρτηθεί στην αρχική σελίδα των «Ιπποδρομιών». Μέχρι τότε σας προτρέπουμε να ενημερωθείτε σχετικά, να συζητήσετε, να προβληματιστείτε και με «όπλο» την αγάπη σας για τις Ελληνικές ιπποδρομίες να συμμετάσχετε στη διαμόρφωση της «επόμενης ημέρας» για τον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου.
Για να ενημερωθείτε (σφαιρικά) για το Σχέδιο Νόμου σκεφτήκαμε να σας παραθέσουμε (συγκεντρωτικά) παραπομπές από σχετικά δημοσιεύματα που διαβάσαμε μέσα στην εβδομάδα, ενώ πατώντας εδώ μεταφέρεστε αυτόματα στη σελίδα της Διαβούλευσης για το επίμαχο Σχέδιο Νόμου.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ημερησίας» με τίτλο: «Τυχερά Παιχνίδια: Άδειες για «φρουτάκια» και «στοίχημα» στο Διαδίκτυο από το νέο νομοσχέδιο»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ημερησίας» με τίτλο: «Τα ρέστα του στον νόμιμο τζόγο δίνει το Υπ. Οικ. για να αυξήσει τα έσοδα»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ισοτιμίας» με τίτλο: «30.000 "φρουτάκια" και μέχρι 50 άδειες Διαδικτυακού Στοιχηματισμού προβλέπει το σχέδιο νόμου»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Κέρδους» με τίτλο: «Ιντερνετικό στοίχημα και βιντεολότο: Ανοίγει μερικώς την αγορά η κυβέρνηση»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Κέρδους» με τίτλο: «Το νέο φορολογικό και το σ/ν για τα τυχερά παιγνίδια ενέκρινε το υπουργικό»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» με τίτλο: «Έως τα τέλη του έτους οι άδειες για το διαδικτυακό στοίχημα»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» με τίτλο: «Προκήρυξη έως 50 αδειών διαδικτυακού στοιχήματος»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «real.gr» με τίτλο: «Ένα απέραντο καζίνο η Ελλάδα»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Βήματος» με τίτλο: «Σε φάση ολοκλήρωσης η ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Βήματος» με τίτλο: «Διαδικτυακό στοίχημα - Έως το τέλος του 2011 η δημοπράτηση αδειών και για το βιντεολόττο»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Βήματος» με τίτλο: «Υπουργείο Οικονομικών - Το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια και το ηλεκτρονικό στοίχημα»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ισοτιμίας» με τίτλο: «Σε διαβούλευση το προσχέδιο νόμου για την «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων»»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Κέρδους» με τίτλο: «Τυχερά Παιχνίδια: Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» με τίτλο: «Σε διαβούλευση και η ρύθμιση για τα παίγνια»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του «Βήματος» με τίτλο: «Τζόγος.gr - Έρχονται 30.000 κουλοχέρηδες και 50 άδειες για ηλεκτρονικό τζόγο»

Πατήστε εδώ για να διαβάστε τα άρθρα του Νομοσχεδίου που αφορούν στον ΟΔΙΕ και δημοσίευσαν προ ημερών οι «Ιπποδρομίες».

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»