Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Επιλογές TV: «War Horse» (the movie)



Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Η ταινία που προστίθεται σήμερα στο Video Club των «Ιπποδρομιών». έχει τίτλο: «War Horse» και παρότι δεν πρόκειται για μία ταινία ιπποδρομιακού περιεχομένου, εν τούτοις αποφασίσαμε με μεγάλη χαρά να την εντάξουμε και αυτή στο Video Club των «Ιπποδρομιών», μιας και μέσα από αυτό το φιλμ «υμνείται» κατά κάποιον τρόπο το άλογο και η σχέση του με τον άνθρωπο.

Η ταινία «War Horse» είναι ένα δραματικό έργο που γυρίστηκε το 2011 και αποτελεί προσαρμογή στην «μεγάλη οθόνη» του ομώνυμου μυθιστορήματος που γράφτηκε από τον Βρετανό συγγραφέα Michael Morpurgo το 1982, ενώ η πλοκή της υπόθεσης τοποθετείται χρονικά λίγο πριν και κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πριν προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες της σημερινής ταινίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά μέσα από την καρδιά μας όλους τους φίλους των «Ιπποδρομιών» που επικοινώνησαν μαζί μας (ήταν αρκετοί!) και ζήτησαν οι ταινίες που θα ενσωματώνονται στο Video Club των «Ιπποδρομιών» να έχουν Ελληνικούς υποτίτλους. Αφού εκφράσουμε την χαρά μας και την απόλυτη ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι η προσπάθειά μας αυτή βρίσκει σπουδαία ανταπόκριση – κατά το κοινώς λεγόμενο «αρέσει» η ιδέα του Video Club – θα πρέπει να σημειώσουμε (κάτι που αναφέραμε προσωπικά και στους φίλους που επικοινώνησαν μαζί μας) ότι και η δική μας επιθυμία ήταν οι ταινίες που φιλοξενούνται στις «Ιπποδρομίες» να έχουν υποτίτλους, με τη διαφορά ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα περιοριζόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό το πλήθος των ταινιών που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε (ενδεικτικά, με το σύστημα που εργαζόμαστε τώρα υπολογίζουμε ότι οι συνολικές ταινίες που θα ενσωματώσουμε στο Video Club των «Ιπποδρομιών» μπορούν να ξεπεράσουν τις σαράντα, ενώ αν ψάχναμε αποκλειστικά για ιπποδρομιακές ταινίες με Ελληνικούς υποτίτλους, είναι ζήτημα αν θα βρίσκαμε δέκα!). Το σίγουρο είναι πάντως ότι η αγάπη σας και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείξατε για την νέα θεματική ενότητα που δείχνει να «κερδίζει το στοίχημα» είναι για εμάς μία «τονωτική ένεση» για να προσπαθήσουμε σκληρότερα και σας υποσχόμαστε ασφαλώς πως δε θα σταματήσουμε και θα συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε διάφορες πιθανές λύσεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον Ελληνικούς υποτίτλους – ει δυνατόν – για όλες τις ταινίες του Video Club των «Ιπποδρομιών»!


Λίγα λόγια για το έργο:

Λίγο μετά το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Άλμπερτ, ένας έφηβος που ζει σε μια φάρμα στη βρετανική ύπαιθρο, πληροφορείται πως ο πατέρας του αποφάσισε να πουλήσει τον Τζόι, το αγαπημένο του άλογο, στο Βρετανικό Ιππικό. Πολύ σύντομα, ο Τζόι καταλήγει στην πρώτη γραμμή του Γαλλικού μετώπου, όπου ως δια μαγείας αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Πίσω στην Αγγλία, ωστόσο, ο Άλμπερτ, νιώθοντας πως έχει χάσει έναν πολύ καλό φίλο, αποφασίζει να αψηφήσει τις επιταγές της μοίρας και να καταταγεί στον στρατό, με την ελπίδα να τον ξαναβρεί... 

Με τους: Jeremy Irvine, Emily Watson, Peter Mullan, Niels Arestrup, David Thewlis, Tom Hiddleston.

Σκηνοθεσία: Steven Spielberg.


Η ταινία «War Horse» ήταν υποψήφια για έξι συνολικά βραβεία Academy Awards και οι «Ιπποδρομίες» είχαν παρουσιάσει ένα σχετικό αφιέρωμα λίγο πριν την πρεμιέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες.


Έτσι, λοιπόν, όσοι από εσάς επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία «War Horse», μπορείτε επίσης να διαβάσετε (κάντε κλικ στον τίτλο):



Καλή διασκέδαση σε όλους!


Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να παρακολουθήσετε την ταινία :


«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»