Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Επιλογές TV: «Flicka» (the movie)


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Η ταινία που προστίθεται σήμερα στο Video Club των «Ιπποδρομιών» έχει τίτλο: «Flicka» (τίτλος στα Ελληνικά: «Φλίκα»).

Η ταινία «Flicka» είναι ένα δραματικό φιλμ του 2006, από αυτά που αποκαλούμε «ταινίες για ολόκληρη την οικογένεια», βασισμένη στο μυθιστόρημα του 1941 με τίτλο: «My Friend Flicka», της συγγραφέως Mary O’Hara, σε σενάριο Mark Rosenthal και Lawrence Konner και σκηνοθεσία Michael Mayer.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η Katy, μία νεαρή κοπέλα, διεκδικεί ένα ατίθασο άλογο, στην προσπάθειά της να αποδείξει στον πατέρα της ότι είναι ικανή να αναλάβει κάποια μέρα τις τύχες της οικογενειακής τους φάρμας…

Με τους: Alison Lohman, Tim McGraw, Maria Bello, Ryan Kwanten, Danny Pino.
 
Σκηνοθεσία: Michael Mayer.

Μερικά πρόσθετα στοιχεία για την ταινία:

- Εκτός από την ταινία «Flicka», υπάρχει άλλο ένα φιλμ που γυρίστηκε στο παρελθόν - το 1943 - βασισμένο ακριβώς στο ίδιο βιβλίο και έχει τίτλο: «My Friend Flicka», ενώ μερικά χρόνια αργότερα (1956 – 1957) δημιουργήθηκε για την Τηλεόραση η ομώνυμη σειρά («My Friend Flicka»).

- Ο Tim McGraw που πρωταγωνιστεί στην ταινία είναι τραγουδιστής της μουσικής country και μάλιστα ο ίδιος έκανε την παραγωγή του άλμπουμ με τα τραγούδια της ταινίας.

- Δύο θάνατοι αλόγων σημειώθηκαν κατά τα γυρίσματα της ταινίας «Flicka». Το πρώτο δυστύχημα συνέβη στις 11 Απριλίου2005, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στη φάρμα Big Sky Ranch, στην περιοχή Simi Valley της Καλιφόρνια, όταν σε μία σκηνή καλπασμού, το άλογο «έχασε το βήμα του», με αποτέλεσμα να υποστεί ένα σοβαρό κάταγμα και να του χαριστεί η ευθανασία. Το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό έλαβε χώρα στις 25 Απριλίου, δύο μόλις εβδομάδες μετά, και πάλι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αυτή τη φορά στο Ιππικό Κέντρο Hansen Dam Equestrian Center, στην περιοχή San Fernando Valley, όταν κατά την κινηματογράφηση σκηνής που περιελάμβανε τέσσερα άλογα, το ένα εξ αυτών διέφυγε και άρχισε να τρέχει ανεξέλεγκτο για μερικά δευτερόλεπτα, ώσπου κάποια στιγμή άλλαξε απότομα κατεύθυνση, μπλέχτηκε με τα χαλινάρια του και έπεσε στο έδαφος. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, καθώς υπέστη κάταγμα αυχένα. Μετά από έρευνες που διεξήγαγαν η Αμερικανή Ανθρωπιστική Οργάνωση και η Υπηρεσία Προστασίας Ζώων του Λος Άντζελες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παραγωγή της ταινίας δεν έφερε καμία απολύτως ευθύνη για αυτά τα δύο τραγικά συμβάντα.

- Το 2010 κυκλοφόρησε η ταινία «Flicka 2», απευθείας σε dvd. Το φιλμ αυτό περιλαμβάνει ένα εντελώς διαφορετικό τιμ ηθοποιών και χαρακτήρων και δεν αποτελεί ακριβώς την συνέχεια της ταινίας «Flicka», ενώ το 2012 κυκλοφόρησε και η ταινία με τίτλο: «Flicka: Country Pride».

Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να παρακολουθήσετε την ταινία :

«Flicka» (the movie)
Καλή διασκέδαση!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»