Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011


Το σχόλιο της ημέρας

Ο βελτιωμένος καιρός των τελευταίων ημερών έχει βοηθήσει  σίγουρα σε μεγάλο βαθμό ώστε να επανέλθει ο αγωνιστικός στίβος σε ικανοποιητική κατάσταση. Παρά τις καλές ομολογουμένως προσπάθειες που κατέβαλε το συνεργείο συντήρησης του ΟΔΙΕ ώστε να αποφευχθούν - στο μέτρο του δυνατού - οι «παρενέργειες» των αυξημένων βροχοπτώσεων (κάτι βεβαίως που επιτεύχθηκε σε σημαντικό βαθμό) η λασπωμένη πίστα αποτελεί πάντα – κατά κοινή ομολογία – «πρόβλημα» για τους διαγωνιζόμενους ίππους και τους αναβάτες και συγχρόνως «δυσεπίλυτο γρίφο» για όλους τους παίκτες του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Έτσι λοιπόν, σήμερα αναμένονται ασφαλώς καλύτερες καιρικές συνθήκες, σε ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει χωρίς αμφιβολία αυξημένο αγωνιστικό και στοιχηματικό ενδιαφέρον. Παρά το μικρό αριθμό συμμετοχών ανά κούρσα, στο στοιχηματικό μενού του Οργανισμού περιλαμβάνονται σήμερα έξι διαδρομές αμφίβολης έκβασης (ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως για την Παρασκευή συμπληρώθηκαν δέκα ιπποδρομίες, αναμφισβήτητα γεγονός πολύ ευχάριστο).
Οι «Ιπποδρομίες» έκαναν εντυπωσιακό «come back» στην περασμένη ιπποδρομιακή συγκέντρωση με 6 γκανιάν στις 8 διαδρομές (στις υποδείξεις μας «δώσαμε» το ΣΚΟΡ4) ενώ στις δύο καλύτερες επιλογές της ημέρας υποδείξαμε το forecast και το σύνθετο-forecast στην πρώτη και το trio στη δεύτερη αντίστοιχα. Απολογισμός ιδιαίτερα ενθαρρυντικός και η δική μας ευχή πλέον είναι οι επιδόσεις μας αυτές να συνεχιστούν και αν γίνεται να βελτιωθούν! Για σήμερα επιλέξαμε να σας προτείνουμε για «δυνατό παιχνίδι» τις δύο τελευταίες Ελληνικές ιπποδρομίες του προγράμματος, για τις οποίες μπορείτε να βρείτε ξεχωριστή ανάλυση στο σημερινό δημοσίευμα  των «Ιπποδρομιών» με τις υποδείξεις για το Ελληνικό πρόγραμμα.
Κατά τα άλλα, η εβδομάδα ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερη «κινητικότητα» και χωρίς ενδιαφέρουσες ειδήσεις από τον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου. Το μόνο θέμα που «εκκρεμεί» προς το παρόν είναι το ζήτημα με τους πράκτορες ιπποδρομιακού στοιχήματος οι οποίοι δε διαθέτουν άδεια για τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ (θέμα που ανακίνησαν οι «Ιπποδρομίες» το περασμένο Σάββατο). Ασφαλώς θα υπάρξουν εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο, ενώ εννοείται πως αν η ΠΕΠΠΣ «επιλέξει» την αδράνεια, τότε θα προχωρήσουμε πιο «δυναμικά», όπως άλλωστε έχουμε συνηθίσει να κάνουμε από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των «Ιπποδρομιών».

Μείνετε λοιπόν στις «Ιπποδρομίες» για να μαθαίνετε πάντοτε έγκυρα και έγκαιρα όλα τα ιπποδρομιακά νέα της τρέχουσας επικαιρότητας!

«Ιπποδρομίες»

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Τρίτης 08-02-2011

5η ιπποδρομία
Ίππος Αναβάτης Κιλά Προπονητής
1
ΕΒΡΙΓΚΡΕΪΝΟΦΣΑΝΤ
Μανώλης
60
Θεοδωράκης Χ.
2
ΡΙΦΙΟΥΖ ΤΟΥΛΟΥΖ
Μάριος
59
Ιωαννίδης Μιχ.
3
ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ
Μαστοράκης
58
Μυκονιάτης Αρ.
4
ΘΑΜΥΡΑΣ
Δημητσάνης
58
Κάσσης Γ.
5
ΠΡΟΒΙΝΣΙΑΛ
Ανδρέου
54
Θεολόγου Παν.
6
ΠΥΡΡΑΝΘΟΣ
Λαζαρίδης
54
Θεοδωράκης Χ.
7
ΧΕΝΡΥ ΔΕ ΣΕΒΕΝΘ
Τσεργάς
54
Καλογερόπουλος Ν.

Η πρώτη κούρσα που επιλέξαμε σήμερα για να σας προτείνουμε είναι η 5η ιπποδρομία του Ελληνικού προγράμματος (Έπαθλο Τραγάνας, ίπποι 5 ετών και άνω ΒΗ – απόσταση: 1.400 μέτρα).

Ο τρόπος με τον οποίο απέσπασε τη νίκη στην τελευταία του συμμετοχή ο ΕΒΡΙΓΚΡΕΪΝΟΦΣΑΝΤ μας κάνει αισιόδοξους πως με καλές προϋποθέσεις ίππευσης και διαδρομής μπορεί να διπλασιάσει τις νίκες του. Σοβαρός αντίπαλός του προβάλλει κατά την εκτίμησή μας ο ΘΑΜΥΡΑΣ, ο οποίος προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες, βρίσκεται σε θαυμάσια φόρμα και μπορεί στην ευθεία να «αμφισβητήσει» τα πρωτεία από τον ΕΒΡΙΓΚΡΕΪΝΟΦΣΑΝΤ. Ο ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ σταδιακά «ανεβαίνει» κούρσα με την κούρσα και συνεπώς σε αυτούς τους ομίλους θεωρείται πλέον πολύ υπολογίσιμος, ενώ ο  προερχόμενος από 11μηνη αποχή ΠΥΡΡΑΝΘΟΣ (γιατί τον οποίο ασφαλώς αποτελεί «γρίφο» η μεγάλη αγωνιστική απραξία) αναμένεται να ευνοηθεί από το ρυθμό που θα επικρατήσει στη διαδρομή, εξασφάλισε παράλληλα ικανότατο αναβάτη στα χαμηλά κιλά που φέρει και αν παρουσιαστεί σε καλή φυσική κατάσταση τότε δεν αποκλείεται να φιγουράρει κι αυτός με τη σειρά του στην άφιξη. Από τους υπόλοιπους θα αρκεστούμε να επισημάνουμε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΡΙΦΙΟΥΖ ΤΟΥΛΟΥΖ, ο οποίος μπορεί υπό προϋποθέσεις να κάνει αισθητή την παρουσία του στην άφιξη (θα πρέπει πάντως να αναφέρουμε πως τα βάρη του πλέον ανέβηκαν αρκετά όπως επίσης και ότι ο όμιλος τον οποίο καλείται τώρα να αντιμετωπίσει είναι σαφώς δυναμικότερος σε σχέση με αυτόν της τελευταίας νικηφόρου συμμετοχής του).

Συνοπτικά, οι προτάσεις μας για την 5η ιπποδρομία είναι:


4ο σύνθετο: 4Χ1 (βασικός συνδυασμός), 3Χ1 – 6Χ1 – 4Χ4 – 3Χ4 – 6Χ4 (καλύψεις)
4ο σύνθετο-δίδυμο: #3 – 4 – 6 Χ 1#3 – 4 – 6, #3 – 4 – 6 Χ 4#3  – 6
4ο σύνθετο-φορκάστ:  #3 – 4 – 6 Χ 1#3 – 4 – 6, #3 – 4 – 6 Χ 4#1 – 3  – 6
5ο δίδυμο: 1Χ4 (βασικός συνδυασμός), 1Χ3 – 3Χ4 – 1Χ6 – 3Χ6 (καλύψεις)
5ο φορκάστ: 1Χ4 (βασικός συνδυασμός), 4Χ1 – 1Χ3 – 4Χ3 – 1Χ6 – 4Χ6 (καλύψεις)
5ο σύνθετο: 1Χ6 (βασικός συνδυασμός), 1Χ1– 4Χ6 – 4Χ1 – 1Χ4 – 4Χ4 (καλύψεις)
5ο σύνθετο-δίδυμο: 1#3 – 4 – 6 Χ #1 –4 – 6, 4#3 – 6 Χ #1 – 4 – 6
5ο σύνθετο-φορκάστ: 1#3 – 4 – 6 Χ #1 – 4 – 6, 4#1 – 3 – 6 Χ #1 – 4 – 6
5ο  τρίο: 1Χ3Χ4 (βασικός συνδυασμός), 1Χ4Χ6 – 1Χ2Χ4 (καλύψεις)
5ο τρικάστ: 1 – 4/1 – 3 – 4 – 6/1 – 2 – 3 – 4 – 6
5ο τετραπλό: (δε διεξάγεται)



6η ιπποδρομία
Ίππος Αναβάτης Κιλά Προπονητής
1
ΣΑΪΝΙΝΓΚ ΑΡΜΟΥΡ
Λαζαρίδης
60
Σταύρου Χρ.
2
ΣΤΗΛ ΜΑΪ ΦΑΪΑΡ
Κουτσοπέτρος
58
Θεοδωράκης Χ.
3
ΣΠΑΡΤΟΝ ΝΤΙΟΥΚ
Μανώλης
57.5
Θεοδωράκης Χ.
4
ΜΕΤΩΝ
Δημητσάνης
55.5
Κάσσης Γ.
5
ΒΟΡΑΣ
Ντίνα
53.5
Σταύρου Χρ.
6
ΟΡΙΕΝΤΑΛΙΣΤ ΑΡΤ
Μαστοράκης
53
Μυκονιάτης Αρ.
7
ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ
Χαλιάσος
53
Σκουρτέλης Μ.
8
ΖΟΥΜ
Εντιόν
48.5
Μυκονιάτης Αρ.

Η δεύτερη κούρσα που επιλέξαμε σήμερα για να σας προτείνουμε είναι η 6η ιπποδρομία του Ελληνικού προγράμματος (Έπαθλο Τριανδρίας, ίπποι 6 ετών και άνω, κλάση Γ’ – απόσταση: 1.600 μέτρα).

Στην τελευταία συμμετοχή του ΟΡΙΕΝΤΑΛΙΣΤ ΑΡΤ δε μείναμε καθόλου ικανοποιημένοι από την ίππευσή του και μάλιστα δεν καταλάβαμε κατά πόσον… ενδιαφερόταν για τη διάκρισή του. Με αυτό ως δεδομένο θα του δώσουμε το προβάδισμα στις υποδείξεις μας, τονίζοντας πάντως πως είναι αρκετοί οι ίπποι εκείνοι που μπορούν (κάτω υπό προϋποθέσεις) να εμφανιστούν με πρωταγωνιστικές βλέψεις στην κούρσα. Ως κυριότεροι συν-διεκδικητές της νίκης προβάλλουν οι ΣΑΪΝΙΝΓΚ ΑΡΜΟΥΡ και ΜΕΤΩΝ. Ο πρώτος (ΣΑΪΝΙΝΓΚ ΑΡΜΟΥΡ) έχει πείσει για την κλάση του και την ποιότητα που διαθέτει. Διαγωνιζόμενος μάλιστα προ ημερών σε κούρσα στην οποία δε διέθετε την καλύτερη (για αυτόν) δυνατή ίππευση μας εντυπωσίασε με το δυνατό του φίνις και κυρίως με τη διάθεση που επέδειξε κατά την τελική του προώθηση, ώστε θεωρούμε πως πολύ σύντομα θα φτάσει στην επικράτηση, «εξαργυρώνοντας» τη λαπρή φόρμα την οποία διέρχεται. Ο δεύτερος (ΜΕΤΩΝ) βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα, προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες και φιλοδοξεί να διευρύνει το σερί των επιτυχιών του, εφόσον οι συνθήκες της διαδρομής του το επιτρέψουν. Από τους υπόλοιπους εκτιμούμε πως αυτοί που μπορούν να πραγματοποιήσουν αξιόλογη (ή και διακριτική) εμφάνιση είναι τόσο ο ΖΟΥΜ (ο οποίος ικανοποίησε με την προ ημερών «προειδοποιητική» εμφάνισή του) όσο και ο ΣΠΑΡΤΟΝ ΝΤΙΟΥΚ (ο οποίος διέρχεται περίοδο σπουδαίας φόρμας), ειδικότερα αν «ανοίξει» κάπως ο ρυθμός της διαδρομής.

Συνοπτικά, οι προτάσεις μας για την 6η ιπποδρομία είναι:


5ο σύνθετο: 1Χ6 (βασικός συνδυασμός), 1Χ1– 4Χ6 – 4Χ1 – 1Χ4 – 4Χ4 (καλύψεις)
5ο σύνθετο-δίδυμο: 1#3 – 4 – 6 Χ #1 –4 – 6, 4#3 – 6 Χ #1 – 4 – 6
5ο σύνθετο-φορκάστ: 1#3 – 4 – 6 Χ #1 – 4 – 6, 4#1 – 3 – 6 Χ #1 – 4 – 6
6ο δίδυμο: 1Χ6 (βασικός συνδυασμός), 4Χ6 – 1Χ4 (καλύψεις)
6ο φορκάστ: 6Χ1 (βασικός συνδυασμός), 1Χ6 – 6Χ4 – 1Χ4 – 4Χ6 – 4Χ1 (καλύψεις)
6ο τρίο: 1Χ4Χ6 (βασικός συνδυασμός), 1Χ4Χ8 – 1Χ6Χ8 – 1Χ3Χ4 – 1Χ3Χ8 (καλύψεις)
6ο τρικάστ: 1 – 4 – 6/1 – 4 – 6/1 – 3 – 4 – 6 – 8  
6ο τετραπλό: 1 – 4 – 6/1 – 4 – 6/1 – 3 – 4 – 6 – 8/1 – 3 – 4 – 6 – 8
  

Τέλος, για τους φίλους που παίζουν σύνθετα και ΣΚΟΡ, προτείνουμε να προσέξετε ιδιαίτερα τους:


1η ιπποδρομία: Νο  4 (ΚΑΛΚΕΡΥ) και Νο 5 (ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ)
2η ιπποδρομία: Νο  1 (ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ), Νο 3 (ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ) και Νο 6 (ΜΠΛΑΝΚΟ)
3η ιπποδρομία: Νο  1 (ΓΚΟΥΝΙΑΝ), Νο 2 (ΝΤΑΚΟΤΑ ΧΙΛΣ) και Νο 7 (ΤΖΕΣΣ ΤΖΕΪΜΣ)
4η ιπποδρομία: Νο  3 (ΣΚΟΡΠΙΟΝ ΓΟΥΕΪ), Νο  4 (ΡΟΝΓΚΓΟΥΕΪΡΑΟΥΝΤ) και Νο 6 (ΓΟΥΩΤΕΡ ΧΕΝ)
5η ιπποδρομία: Νο  1 (ΕΒΡΙΓΚΡΕΪΝΟΦΣΑΝΤ) και Νο 4 (ΘΑΜΥΡΑΣ)
6η ιπποδρομία: Νο  1 (ΣΑΪΝΙΝΓΚ ΑΡΜΟΥΡ), Νο  4 (ΜΕΤΩΝ) και Νο 6 (ΟΡΙΕΝΤΑΛΙΣΤ ΑΡΤ)



Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!
 «Ιπποδρομίες»

Πίνακας των συμμετεχόντων ίππων σε σχέση με τον λασπώδη στίβο

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Ο πίνακας αυτός περιέχει τις  εκτιμήσεις των «Ιπποδρομιών» για τους συμμετέχοντες ίππους των σημερινών Ελληνικών ιπποδρομιών. Οι ίπποι που βρίσκονται στην αριστερή στήλη του πίνακα και αναγράφονται με κόκκινο χρώμα εκτιμούμε πως δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες (ή αλλιώς δεν ευνοούνται ιδιαίτερα) σε βρεγμένη πίστα, ενώ όσοι ίπποι βρίσκονται στη δεξιά στήλη του πίνακα και αναγράφονται αντίστοιχα με πράσινο χρώμα εκτιμούμε πως αποδίδουν καλά ή ιδιαίτερα καλά (ευνοούνται) σε βρεγμένη πίστα.

Άλλη μία προσφορά των «Ιπποδρομιών» προς τους αναγνώστες μας στο «δρόμο προς το ταμείο»!

 


Πίνακας ίππων σε σχέση με την αποδοτικότητά τους σε βρεγμένη πίστα (για τις ιπποδρομίες της Τρίτης 08-02-2011)

ιπ/μία
Ίπποι που δεν ευνοούνται σε βρεγμένη πίστα
Ίπποι που ευνοούνται σε βρεγμένη πίστα
1
-
ΑΛΑΡΓΙΝΟΣ


ΙΝΣΑΪΝΤ ΤΡΑΚ
2
-
-
3
-
ΓΚΟΥΝΙΑΝ


ΝΤΑΚΟΤΑ ΧΙΛΣ


ΝΤΟΥΜΠΙΤΑΝΤ


ΠΑΡΙΖΙΑΝ ΑΡΤ


ΤΖΕΣΣ ΤΖΕΪΜΣ
4
-
ΓΟΥΩΤΕΡ ΧΕΝ


ΚΑΠΤΑΙΝ ΟΛΓΚΡΗΝ
5
-
ΕΒΡΙΓΚΡΕΪΝΟΦΣΑΝΤ


ΘΑΜΥΡΑΣ


ΡΙΦΙΟΥΖ ΤΟΥ ΛΟΥΖ


ΧΕΝΡΥ ΔΕ ΣΕΒΕΝΘ
6
-
ΒΟΡΑΣ


ΖΟΥΜ


ΜΕΤΩΝ


ΣΑΪΝΙΝΓΚ ΑΡΜΟΥΡ


ΣΠΑΡΤΟΝ ΝΤΙΟΥΚ





































 «Ιπποδρομίες»

ΑΛΛΑΓΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ 2/2/11


Ο ίππος ΑΚΜΠΑΡ αγοράστηκε από τον κ.Παν. Θεολόγου στις 02-02-2011.

Τα μισά (50%) των ίππων ΟΥΑΝ ΣΛΙΚ ΤΣΙΛΚ και ΜΠΛΟΚ ΠΑΡΤΥ αγοράστηκαν από τον ιδιοκτήτη των  «ΣΤΑΒΛΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» στις 02-02-2011 και θα εξακολουθήσουν να διαγωνίζονται με τα χρώματα του κ. Μάριου Κουτσομύτη.

Οι ίπποι ΛΕΤΖΙΤΙΜΕΤ ΦΡΟΟΝΤ και ΙΝΒΙΝΣΙΜΠΛ ΜΠΟΜΠΥ ανατέθηκαν στην προπόνηση Στ. Αγγελόπουλου.

Ο ίππος ΤΟΠ ΤΡΙΜΠΙΟΥΤ ανατέθηκε στην προπόνηση Σπ. Μαυρόπουλου.

Ο ίππος ΜΠΟΡΑΣΚΟ έθανε στις 29-01-2011.

Ο ίππος ΝΤΕΡΜΠΕΝΤΕΡΙΣΣΑ απομακρύνθηκε οριστικά από τον ιππόδρομο.

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»